Log in

View Full Version : Monitor Kontroleri?

disco violence
22-02-2012, 10:18 PM
Posto nisam ima prilike da se susretnem sa istima interesuje me kolika i kakva je razlika u slusanju aktivnih monitora sa i bez monitor kontrolera.Ja sam probao da slusam preko miksete ,ali bilo je dosta suma sto me nerviralo,tako da ne mogu da kazem da sam primetio neku veliku razliku u zvuku.Takodje me interesuje koliko su transparentni monitor kontroleri tipa TC electronic level pilot kao i SM pro audio nano patch ili neki treci vidim da se pominje Atty level kontroler , ne znam da li ovoga treceg ima kod nas.Fala!:da:

quake2
22-02-2012, 10:58 PM
Posto nisam ima prilike da se susretnem sa istima interesuje me kolika i kakva je razlika u slusanju aktivnih monitora sa i bez monitor kontrolera.

Monitor kontroler uvek "nesto" radi...ako radi dosta toga sa zvukom,onda to bas i nije dobro....to ti je spravica koja bi trebalo da sluzi da se lakse snalazis i komandujes svojim studiom sa sto manje gubitaka ili distorzije u zvuku.Jedan od najboljih je ovaj:http://www.cranesong.com/avocet.html
Ima u njemu jos nekih dzidza bodza,ali sam monitor kontroler je radjen na principu releja i el.komponenti koje ce biti "neprimetne",tj nece mnogo krasti od kvaliteta zvuka.A evo ti i jedan od meni omrazenih (iako je dizajn vrlo lep).
http://www.mackie.com/products/bigknob/
Losa stvar sa ovim Mackie-m je sto je prepun lose elektronike na putu signala (da bi se za malo para mogle ugraditi sve komande koje poseduje) i vrlo osetno pokvari zvucnu sliku.
Korektni su:http://spl.info/hardware/monitor-controller/volume2/beschreibung.html
http://spl.info/hardware/monitor-controller/monitor-talkback-controller/kurzbeschreibung.html
http://www.presonus.com/products/detail.aspx?productid=1

Takodje me interesuje koliko su transparentni monitor kontroleri tipa TC electronic level pilot kao i SM pro audio nano patch ili neki treci vidim da se pominje Atty level kontroler , ne znam da li ovoga treceg ima kod nas.Fala!:da:
To su ti uglavnom samo potovi na kablovima koji utisavaju signal.Problem je sto su potovi losi a takodje i kablovi koji su usput i predugacki a tanki:),pa sve to dosta krade od zvuka i neminovno je da imas gubitaka.Stara izreka je da je na putu signala najbolja ona elektronika koje ni nema:wink:Nemas nikakve kontrole sem nad jacinom u studiju sa npm TC level pilotom...ali ako ti je bitno da imas pot pod rukom i ne zalis za lupam 5% losijim zvukom....moze to da posluzi.Pozzzz

Bockie
23-02-2012, 12:27 AM
SM pro i TC su sasvim ok!

Koristio sam SM pro Nano i odličan je! Govance od 50€ i radi do yaya! Velik, precizan pot i mute kad zazvoni mob ili krene fonija...:D

Pasivni su i ništa se tu bitnije ne menja u zvuku! Jedino ako imaš neko bolesno ozvučenje i ako i si i sam bolestan, pa ajde...:D

Ali šalu na stranu, za klasičan studio sasvim ok, treba voditi računa i o sopstvenom komforu! Apsolutno je zgodno imati neki "gedžit" za tu namenu pored tastature,na dohvat, umesto provlačenja ruku i ustajanja gore-dole, levo desno, pogotovo ako se radi brzo (za radio ili tv)...

A i onako uradiš sve kako treba , pa te opet neke budale jebu kako hoće "jače" gitare i "deblji" doboš, "čorus na vokal", "-8 RMS je malo" i uopšte, učiš sve to da bi bio dobar i znao i radio dobro i kupiš tonu opreme, skrkaš krvave pare i onda odlučuje o zvuku neka debilčina koja kurca ne zna u životu, nema ni čestiti instrument, o sviranju ni pomena, ali je skupio 200€ od pijanih gostiju za dan-dva snimanja...

Stavi jebeni pot, bar u tome imaj svojih 5 minuta uživanja...:D

Ali ako imaš zlatne kablove od 1500€ metar, onda nemoj, onda je terapija dosta skuplja...:wink:

:D

Prs'o sam...

:D

soundman
23-02-2012, 01:52 AM
"čorus na vokal"

Hahahahahhahaha , legendarno :D

disco violence
23-02-2012, 12:20 PM
Imam adame a7 i drzim ih na 9 sati pojacane,pitam se koliko cu dobiti,a koliko izgubiti sa monitor kontrolerom,samo znam da cu od kablova vise popizdeti.Hvala na komentarima.

darkstar
23-02-2012, 06:37 PM
uzeo sam prosle nedelje tc bmc 2. To je DA i monitor kontroler u jednom .. ne znam da li ti se uklapa u koncepciju,ali baci oko, jeftin je, a odlicno radi. ...

http://www.tcelectronic.com/bmc-2.asp

Rhino
23-02-2012, 11:38 PM
Da ces da primijetis 'veliku' razliku neces... A oces li je primijetit vjerovatno oces..

Evo ja npr i dalje koristim big knoba i evo sam ziv.. Najjeftinija mi je karika u sobi definitvno.. Nesto ne vjerujem da bih mnogo profitirao sa bilo kojim drugim iz cjenovne klase a i mixevi ne trpe u krajnjoj liniji, ne bih rekao... Sto mi konkretno kod njega najvise smeta je da kad je pot ispod recimo polovine suzava stereo sliku.. A i to rijesim tako sto upalim dim dugme..

Svi smo malo 'prsli' sto kaze Bockie, i ponasamo se kao da upravljamo svemirskim bazama... Ja evo recimo pokusavam da se 'skidam' sa tech voajerizma malo.. Vise opreme kupujem nego sto mogu da priustim, mozda mi je pametnije da predjem na heroin? :D

quake2
24-02-2012, 01:12 AM
Mislim da je moj post ovde bio onako....dosta normalan:)....ali mi je nekako vrlo neprijatno sto sam ga uopste i pisao.Idem ja ponovo na jedan lep duzi godisnji odmor a ko hoce da se druzi "s menom" naci ce me samo i iskljucivo na ovoj temi http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38483 zivi bili i ozenili se:).

Rhino
24-02-2012, 01:27 AM
Mislim da je moj post ovde bio onako....dosta normalan:)....ali mi je nekako vrlo neprijatno sto sam ga uopste i pisao.

Sto ti je neprijatno? Pa i rekao si istinu... Kontroleri 'kradu' od zvuka to je tacno.. Ne kapiram.. Sve kul sto se mene tice:beer:

Bockie
24-02-2012, 01:48 AM
Sto ti je neprijatno? Pa i rekao si istinu... Kontroleri 'kradu' od zvuka to je tacno.. Ne kapiram.. Sve kul sto se mene tice:beer:

Ja isto gledam, ali mislim da je čika Quake u sitne sate proma?io post... :)
Već sam video i koji...:wink:

Era
24-02-2012, 08:18 AM
Svi smo malo 'prsli' sto kaze Bockie, i ponasamo se kao da upravljamo svemirskim bazama... Ja evo recimo pokusavam da se 'skidam' sa tech voajerizma malo.. Vise opreme kupujem nego sto mogu da priustim, mozda mi je pametnije da predjem na heroin? :rotfl::rotfl::rotfl:

disco violence
24-02-2012, 01:08 PM
Svi smo malo 'prsli' sto kaze Bockie, i ponasamo se kao da upravljamo svemirskim bazama... Ja evo recimo pokusavam da se 'skidam' sa tech voajerizma malo.. Vise opreme kupujem nego sto mogu da priustim, mozda mi je pametnije da predjem na heroin? :rotfl::rotfl::rotfl:
Sreca pa nemamo puno para ja npr. 5 puta istresem internet iz gaca kad kupujem neku spravu,nesme biti greska,a opet se pitam kako li rade one druge sprave od cije kupovine sam odustao i uvek mi se cini da mozda one rade bolje.:confused:

Rhino
24-02-2012, 01:28 PM
Sreca pa nemamo puno para ja npr. 5 puta istresem internet iz gaca kad kupujem neku spravu,nesme biti greska,a opet se pitam kako li rade one druge sprave od cije kupovine sam odustao i uvek mi se cini da mozda one rade bolje.:confused:

I ja isto... Mislim na kupovinu opreme i istresanje neta iz gaca (ili jos bolje ako mogu uzivo). Ali sam s druge strane izabrao auto kao da biram patike, nego to je stvar prioriteta izgleda :D

U svakom slucaju cini mi se da u istim cjenovnim klasama i nema neke velike razlike u zvuku makar sto se monitor kontrolera tice..