PDA

View Full Version : Resempling u projektu...?

OFF
22-02-2012, 08:32 PM
Poceo sam snimanje nekog albuma na 88,2...... posto imam odredjenih problema sa hardwareom i resursima, rado bih presao na 44,1 ako je to moguce u sred....

Da li smem ( teoretski i prakticno) da promenim u projektu SR i da mi on automatski spusti SR svih fajlova......

Ostaju li mi originalni fajlovi na disku ili ce i oni biti prebaceni na 88,2

Ili da uradim batch export na 44,1?

Arthur
22-02-2012, 08:50 PM
pitaće te dal da ti sačuva fajlove originalne, i oće ako mu to kažeš. Jedino je bitno da kad te pita dal da fajlove ostavi na svojim "sample positionima", kažeš NO. Mada mislim da je zgodnije da popakuješ sve, sa bounce audio, a ne mixdown, pa onda rekonverzija. Još je zgodnije ako se baš potrudiš i napraviš fajlove kao za export u neki drugi program, od nule projekta, pa da onda resampling odradiš u nekom drugom programu tome namenjenom, poput R8brain od voxenga. i sl

Khan
22-02-2012, 08:51 PM
batch je sigurna varijanta. Ili procesovati sve u projektu pa tek onda promeniti project res.

Gmile
22-02-2012, 09:08 PM
Radio sam to jednom, iz istih razloga koje si naveo, sa 48Khz 32 bit bit float na 44,1Khz 24bit, i nije bilo nikakvih problema. Ako ima? freezovanih VSTova prije resamplinga ih ''odledi''. Pretpostavljam da radis u Cubase... kad promijenis RS, Cubase ce pitati da li zelis da resamplujes audio. Zavisno od generalnih postavki, pitace da li zelis da zamijeni originalne fajlove novima. Drugi put sam odradio batch export, i to mi je nekako sigurnije. Trajace mnogo duze. Pazi na lokatore. Kad importujes sve trake u novi projekat isijeci sve sto je nepotrebno - mislim da u meniju audio postoji naredba koja to automatski odradi za sve selektovane trake, nesto tipa remove silent - ne mogu se sjetiti dok ne bih podigao Cubase...
Za sta god se odlucis radi to prije usisavanja ili generalke u studiju, jer ces dobar dio dana presjediti :-).
Za svaki slucaj napravi backup projekta.

awacs
22-02-2012, 09:08 PM
pa da onda resampling odradiš u nekom drugom programu tome namenjenom, poput R8brain od voxenga. i sl

Jašta. A i r8brain radi batch processing.

Pozdrav,

Vasa

Gmile
22-02-2012, 09:12 PM
Ih, dok ja sve napisah, ljudi vec objasnili. Arthur je manje-vise sve rekao. Da, vazno je na pitanje ''do you want to keep sample position?'', odgovoriti negativno. Pozdrav.

OFF
01-03-2012, 10:38 AM
Hvala svima......... ako zatreba probacu, na srecu za sada sam otklonio probleme, pa nastavlam na 88,2......