View Full Version : zasebne shine na mixeru...ili ne...trip ?
U poslednje vreme sam promenio nekoliko analognih mixera srednje klase (mackie, Allen&heath...) i u nekom sam tripu da prvo kada bih menjao mixer gledam da unutra nije sve na jednoj stampanoj ploci, nego da su zasebne shine za svaki kanal i bus (lici na modularni dizajn)
Da li je trip da takvi mixeri bolje zvuce (pre svega u sabiranju) ili tu ima neke logike?
Kakvi su Midas mixeri po toj formi?
Arthur
20-02-2012, 11:05 PM
meni ovo miriše na trip
meni ovo miri?e na trip
ne znam.... cini mi se da je preslusavanje vece kada je sve na jednoj ploci.... da je separacija bolja kad su odvojene shine.... da je slika puno definisanija i razdvojenija....mozda je samo do konkretnih modela koje sam probao
Bockie
20-02-2012, 11:23 PM
Pa sad...hod po ledu da li je "bolje"...:razmislja:
Ajd da probam da preformuli?em na prihvatljiv način.
Pretpostavka je da mixer "sa ?inama", odnosno posebnim modulima za svaki kanal, ima vi?e elektronike kroz koje signal prolazi. Dakle samo pretpostavka, pa ako jako gre?im, očekujem spenkovanje...:D
E sad, sama ta činjenica implicira prolazak signala kroz vi?e elektronike i samim tim hmm... ..."drugačiji" zvuk, pa ako ti se takav zvuk vi?e svidja, onda - da!
E sad, koji mixer, sa kojom elektronikom...:urnebesno:...itd...
Bar ja to tako shvatam...
mekonin
20-02-2012, 11:27 PM
Svakako je lakse servisirati modularni mikser.
quake2
20-02-2012, 11:28 PM
Nije bas trip....separacija kanala je bolja,ali je glavni razlog sto mixete sa odvojenim kanalima zvuce bolje,bolji dizajn i konstrukcija koju je skoro nemoguce smestiti na jednu plocu jer bi onda u slucaju bilo koje intervencije (menjanje pota?....) morao da rasklapas celu grdosiju.....nije kadilak bolji od yuga zato sto ima strava klimu....ima tu jos nekih sitnica:)...sama cinjenica da su kanali modularni je sama po sebi skoro pa beznacajna naspram svega ostalog.
Bockie
21-02-2012, 12:27 AM
...pfff...
Da te vidim da ode? Kadilakom na "najlon" pijacu subotom...
:hm, hm:
quake2
21-02-2012, 12:46 AM
Bio u nedelju....i to yugom:)....ne bi ga menjo za sest kadilaka:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.