Log in

View Full Version : Hackintos nece da instalira drajvere za esi Juli@

ugljesa
17-02-2012, 09:11 PM
Imam hackintosh-a i pomenutu zvucnu.Kad instaliram drajvere za nju prikaze mi se julia panel ali nema nista na njemu tj sve je prazno. Ako moze neko ko ima iskustva sa hacktoshima da se javi,bio bih mu zahvalan :(. Taman sam sve sredio kad ovo ne mogu :-(

ugljesa
17-02-2012, 09:38 PM
Znam da artur ima iskustvo sa hackitnosthom :)

branoy
17-02-2012, 11:00 PM
jebe se tebi, tebi se bar julia prikazala nekom niko :) hhaaha. e nace se vec neko ko zna odg.

ugljesa
17-02-2012, 11:34 PM
Ima da se obesim. Krv sam propisao dok ga nisam sredio kako treba i sad najvaznije :banghead::banghead:

Sta, tebi nije uspelo :D ?

tajsam
18-02-2012, 12:05 AM
Imam hackintosh-a i pomenutu zvucnu.Kad instaliram drajvere za nju prikaze mi se julia panel ali nema nista na njemu tj sve je prazno. Ako moze neko ko ima iskustva sa hacktoshima da se javi,bio bih mu zahvalan :(. Taman sam sve sredio kad ovo ne mogu :-(

prvo dali si boot-o u 32 bitni ili 64 bitni os???drugo kartica ti je pci a orginalni macovi nemaju vise pci nego pci-e.a driver koji ti imas je vjerovatno samo 32 bitni.nagađam nisam siguran.isti slucaj je kod RME kartica(kod mene primjer)rme nezeli uopće napraviti 64 bitni driver recimo za svoju hdsp karticu.zato jer orginalni macovi nemaju pci slot.
bootaj u 32 bitni os.kako?? pitaj google.mislim da je u tome problem.neznam nisam tamo.

ugljesa
18-02-2012, 12:17 AM
Kapiram. Kontaktiracu esi support da vidim u cemu je problem. Za pc/pc-e mac ne moze da izvali jer moze moj da prepoznaje kao jedan od starijih mac-ova.Jedino to sto si rekao 64/32 bit fazon.Googlujem za esi na hackintosh-u i nista ... Ufff. Si ti nekako na kraju resio tvoj problem?

tajsam
18-02-2012, 12:25 AM
Kapiram. Kontaktiracu esi support da vidim u cemu je problem. Za pc/pc-e mac ne moze da izvali jer moze moj da prepoznaje kao jedan od starijih mac-ova.Jedino to sto si rekao 64/32 bit fazon.Googlujem za esi na hackintosh-u i nista ... Ufff. Si ti nekako na kraju resio tvoj problem?

jednostavno moram bootat u 32 bitni.jer za moju karticu nema 64 bitni driver,a vjerovatno ni za tvoju jer takvi su simptomi u tvome opisu kvara.ponavljam 99%sam siguran. Ako ti je kartica pci onda esi nije napravio 64 bitni driver za nju 10000000000000000% a osx ti se po default-u boota u 64 bit.moras to promijenit.

ugljesa
18-02-2012, 02:43 AM
Nasao sam neki lik rucno pravio kext za julia i kazu ljudi da radi. Isrobacu ovih dana pa javljam ...

branoy
18-02-2012, 04:47 AM
ma meni radi sve. hehe. presonus karta kaze ne treba skidat drajver, nema ni na sajtu od presonusa, kaze OS X sam je instalira.
e sad to PCI? kako u mene ubodena Werlise kartica u PCI slot, odmah u prvo ispod graficke i prepoznao je OS X, i imam net.? to me sad zbunjuje? *znam da sam cito o tome davno kad sam prve OsXradio, od 10.4.8. tako nest. al sad mi se poveza to za Pci. i pitam se ako je to tako i danas kako werlise radi u PCI?

Eomsy
18-02-2012, 08:40 AM
Ej, ljudi, pozz.

Da ne otvaram novi thread, htio bih vas pitati da li bi mi netko mogao poslati na PM link od nekog osx-a koji radi na mojoj AMD platformi. Skinuo sam neki SnoLEO (http://thepiratebay.se/torrent/5401125/SNOWLEO_MAC_Snow_Leopard_OSX86_64_For_INTEL_AMD_32 _64_MBR_GUID) i probao 6 puta instalirati na externi hard sa različitim kombinacijama ... ni jedna nije uspjela :( ... Pru?ila mi se mogućnost da ne?to zaradim, ali mi je za to bio potreban mac, a kak se para nema za oriđinale :( ... svejedno, propo mi je posao, ali bi se htio osigurati za budućnost, ako je to moguće ...

TNX.

ugljesa
18-02-2012, 09:26 AM
Nema to koliko ja znam za intel ili za amd. Jedan ti je os e sad zavisi ti od konf dal ce raditi ili ne. Amd ne ide bas za os x ali mislim da sam video da mogu i oni. Treba izbegavati amd i ATI kartice za hackintosh. Mora ti se sve poklopiti maticna,cpu,gpu da bi MOZDA sljakalo. Ja sam se bas bas jebavao dok ga nisam namestio. Sad sam namestio sve sem zvucne.

Eomsy
18-02-2012, 10:21 AM
Nema to koliko ja znam za intel ili za amd. Jedan ti je os e sad zavisi ti od konf dal ce raditi ili ne. Amd ne ide bas za os x ali mislim da sam video da mogu i oni. Treba izbegavati amd i ATI kartice za hackintosh. Mora ti se sve poklopiti maticna,cpu,gpu da bi MOZDA sljakalo. Ja sam se bas bas jebavao dok ga nisam namestio. Sad sam namestio sve sem zvucne.
MA da vidio sam to za AMD i AtI, no imam nVIdiu i čitao sam da se mo?e AMD/nVidia, a da nema različitih osx-a nisam znao ... Znači preostaje čekati da si upgrejdam ma?inu na neki intel :( ... tnx

ugljesa
18-02-2012, 11:01 AM
Evo za moju konfu sve radi kao sat ali sam se namucio kao niko. Te ne valja ovo te ono itd. Nije u fazonu kao da ides na cist install tipa windows vec stalno nesto otkaze npr meni usb nije hteo da cita prilikom install-a a mora da mi ucita tastaturu da bi instalirao do kraja. Pa juri patcheve its. Evo sad sam sve namestio ali ostaje mi jos juli@ ... Procackaj malo google dal sve moze na tvom kompu,dal imaju sve kextove (drajveri za mac),zvucnu itd ...

ugljesa
18-02-2012, 08:31 PM
Samo da obavestim da postoje drajveri koji rexavaju problem sa ESI Juli@ karticom.

Video sam po forumima da programeri iz ESi-ja su rekli da ne nameravaju da prave drajvere za Hackintoshe pa je tako jedan decko DOBROVOLJNO ( u danasnje vreme to je retkost stvarno i skidam mu kapu za to) napravio drajvere za Juli@ kartu i jos neke tipa m audio revolution terratec i jos neke mislim. Upravo instalirao ,pustio neki klip sa YT i gle cuda rade oleeeee :):):):) !

EVo linka za drajvere http://www.osx86.net/view/528-envy24_ht_driver_snow_leopard.html . Nadam se da ce nekom posluziti :wink:

slowstar
06-06-2012, 12:12 AM
Ja imam SIGURAN NACIN da sve radi besprekorno, ali ne smem da ga otkrijem ili kazem, jer ce me (ponovo) optuziti da sam pristrasan, da pocinjem "flame war" i da sam neki "elitista" sto nikako nisam. Znam istinu samo na osnovu lekarskih saveta, i jedne stare engleske poslovice:
An apple a day, keeps the doctor away...
Zasto sebi komplikujete zivot zbog par stotina evrica (dolara)?

Mika Technika
06-06-2012, 12:17 AM
Ja imam SIGURAN NACIN da sve radi besprekorno, ali ne smem da ga otkrijem ili kazem, jer ce me (ponovo) optuziti da sam pristrasan, da pocinjem "flame war" i da sam neki "elitista" sto nikako nisam. Znam istinu samo na osnovu lekarskih saveta, i jedne stare engleske poslovice:<b><br />
An apple a day, keeps the doctor away...</b><br />
Zasto sebi komplikujete zivot zbog par stotina evrica (dolara)?
True!

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 on IceColdSandwich ICS 4.0.4

slowstar
06-06-2012, 12:17 AM
Ah da, zaboravih jos jedan detalj da napomenem:
Sta god da sam ubacio, ili prikljucio na moj komp (nije vazno koji) sve je odmah radilo bez ikakvih drivera ili slicnih gluposti. ne znam kako, samo znam da mi komp ima sa strane nacrtanu kao neku vockicu, koja je malo "zagrizena"...
Znam i za postojanje nekih malo manje prijatnih vocki karakteristicnih za P.C. a najpoznatija je "kiselo grozdje"
Srecan rad!!

Bockie
06-06-2012, 12:51 AM
Čika Slobo, to je razumljivo, ti ?ivi? od toga ceo ?ivot...
Ovim ljudima su većinom roditelji "kupili mir u kući"... Samo su neke stvari postale relativno dostupne a nekad se krvarilo i za mnogo manje od toga...
I to ne znači da su sada oni krivi ?to je tako...

Ne ka?em da mi se sviđa ?to je tako...:cry:

slowstar
06-06-2012, 01:39 PM
Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?

Tomislav
09-06-2012, 09:08 AM
Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?

Taj ekran o kojem govoris kad ga napravi Apple u Hrvatskoj ko?ta 8000 kn, a kad ga napravi Dell (ista matrica!!!) onda je 5500 kn. Sla?em se da razlika u izgledu ekrana ima, ali u performansama - nema uopće.

I nije istina da je razlika parsto eura. Sad imam ruDAW XTM, a ovakav Mac Pro si ne bih mogao priu?titi ni za dvostruko vi?e love. Da, doslovno.

Ne ka?em ja da Mac općenito nije sigurnija opcija... Definitivno jest. Imam MacBook Pro i znam za?to... Ali da je puno dostupniji? Pa ba? i ne.

ugljesa
11-06-2012, 01:16 PM
Sve se ja slazem ali ti zaboravljas da se u Srbiji tesko zivi i da neko prezivljava sa 25 000din.
Drugo ako se bavis muzikom verovatno imas mac pro koji kosta pff ... a za 500 evra kuciste napravis koje dere svaki mac. Ako stavis Mac i Win da sve radis legalno onda su tu negde.Legalno sve nabavis,platis win, placas servisiranje itd,ali poenta je u tome sto to u SR radi mozda 2-3% korisnika Windowsa.

fix3r
11-06-2012, 02:19 PM
Drugo ako se bavis muzikom verovatno imas mac pro koji kosta pff ... a za 500 evra kuciste napravis koje dere svaki mac

Ne, za 500 evra ne mozes da napravis PC koji "dere svaki Mac", narocito ne za studio (samo dobro napajanje kosta tipa 150 evra, kuciste isto toliko...). Sve je relativno, ali kad sam kupovao svoj prethodni Mac Pro (pre neke 4 godine) nije postojao brendirani PC koji kad se sve sabere i oduzme moze da mu pridje.
Po mom misljenju, danas je 27" iMac gotovo no-brainer sto se tice 90% studijskih poslova (ako ti ne treba PCIe), narocito sa pojavom Thunderbolt periferija (recimo u mom iskustvu Thunderbolt RAID disk nakacen na Mac Mini sa SSD-om je ekstra zgodan za audio/streaming disk, mnogo brzi nego tipicni interni diskovi na mom PC-u ili starom Mac Pro-u).

Elem, ode sve u advocacy, ali mislim da je ranija poenta bila da nema svrhe kalemiti OS X na sklepani PC - stavi Windows i vozi Cubase/whatever, muzika je bitna. OS X sigurno ne treba coveku koji ima vremena za takve avanture. Da mu treba kupio bi Mac-a.

ugljesa
13-06-2012, 08:14 PM
Hmm hoces da kazes da na macbook air bolje radi cubase ili dj traktor nego na PC-u koji je sklapan za 1000$ ??8-)

Tomislav
13-06-2012, 11:47 PM
OS X sigurno ne treba coveku koji ima vremena za takve avanture. Da mu treba kupio bi Mac-a.

Ne nu?no. Cijela gomila kolorista si je odlučila sklepati hackintosh kad su sku?ili da mogu kolorirati u Davinci Resolveu i u realtimeu gledati full hd film sa svim korekcijama bez renderiranja. Npr :)

Ili recimo u mom poslu je jako bitno imati Final Cut Pro (barem trenutno)... A često samo za neki import-export. A samo za to se ne isplati kupovati mac pro.

fix3r
14-06-2012, 10:00 AM
Hmm hoces da kazes da na macbook air bolje radi cubase ili dj traktor nego na PC-u koji je sklapan za 1000$ ??8-)

Ne, Cubase radi potpuno isto na bilo kojoj masini :) Pitanje je samo broj traka. Babe i zabe.

ugljesa
14-06-2012, 10:02 PM
Na to sam mislio,nemoj zezati :). Apple je dobar ali je skup kada uporedis raw power...

Sent from my iPhone using Tapatalk

fix3r
15-06-2012, 01:14 PM
Apple je dobar ali je skup kada uporedis raw power...

Pa dobro, onda poredi MacBook Air sa nekim Ultrabook PC laptopom, da ne mesamo babe i zabe :)

Ne poricem ja argument sirove brzine za ulozene novce - i ja imam 2 PC kante za 6-core/16GB i RAID0 diskovima koji su savrseni slejvovi za masivne Kontakt libove za relativno male pare koji doduse ne izlaze iz ormara (ne, ne radim soundtrackove za film :) ). Ali zato ispred sebe imam Mac Mini sa Logic-om koji je savrsena mala i tiha studijska masina i za koju jednostavno ne postoji zamena u PC svetu, koliko god se trudili (a i dalje je samo 500 evra).
Ovakva kombinacija je zapravo savrsena - mali jeftin Mac za sminku i jednostavnost (ili za software/hardware koga nema na Windows-u) i PC "misici" u pozadini da se pogura Mac kad zapne.