View Full Version : jel ima alternativa ovome ?
evo ovome : http://www.audimutesoundproofing.com/soundproofing-floor.aspx
Uskoro stavljam laminat u studio i znam da bi me pravljenje plivajuceg poda skupo ko?talo, međutim nemam problema sa susjedima, ali ako vec radim, da napravim ipak malo bolje...ovo mi se cini super, ali sigurno postoji neka alternativa ovome...sve ideje su dobrodo?le...hvala
boggy
14-02-2012, 02:41 PM
evo ovome : http://www.audimutesoundproofing.com/soundproofing-floor.aspx
Uskoro stavljam laminat u studio i znam da bi me pravljenje plivajuceg poda skupo koštalo, međutim nemam problema sa susjedima, ali ako vec radim, da napravim ipak malo bolje...ovo mi se cini super, ali sigurno postoji neka alternativa ovome...sve ideje su dobrodošle...hvala
Ako nemas problema sa susedima onda za "sve pare" stavi parket (pravi drveni parket, NE laminat) direktno na beton (zalepis lepkom za parket).
Sve ostalo je daleko gore resenje ako nije pravi betonski plivajuci pod.
Drugim recima ne gubi vreme, snagu i novac bez razloga...
EDIT: Ne radi ti link, btw
Uf :-( Laminat vec kupljen (bilo neko super sni?enje kvalitetnog i stvarno lijepog) ....grrrr
Kako da popravim ucinjeno...mogu li?
ne znam ?ta je sa linkom..ka?e da radi :-)....radi se o audiomute firmi i nekoj gumi peacemaker
boggy
14-02-2012, 03:11 PM
...
Kako da popravim ucinjeno...mogu li?
Naravno da mozes, prodaj laminat i kupi parket.
Laminat ima plasticnu gornju povrsinu, i generise (zvucne) refleksije koje su ljudima odvratne (popravljali smo gluve sobe samo zamenom laminata za parket)
uh oh :-( no eto ...hvala...znaci...ovo se odnosi i na kontrolnu sobu i na lajv sobu...a kad srljam uvjek :banghead:
boggy
14-02-2012, 03:24 PM
...znaci...ovo se odnosi i na kontrolnu sobu i na lajv sobu...
da
Ok...a za?to toliko cesto viđam laminate po studijima...jel zbog plivajuceg betonskog poda...ili ne?to drugo...kako se to radi i jel skupo :-)
boggy
14-02-2012, 03:53 PM
Ok...a za?to toliko cesto viđam laminate po studijima...jel zbog plivajuceg betonskog poda...ili ne?to drugo...
Laminati su prilicno popularni, te sami majstori kada dodju to preporuce jer je jeftinije od parketa. Ako je prostor iznajmljen, onda moze da se desi da je laminat vec bio na podu od ranije (iz istih razloga)
kako se to radi i jel skupo :-)
Koje?
Nemania
14-02-2012, 04:08 PM
btw. moze li parket da se lepi preko brodskog poda (dotrajao je)?
Imam odlican plan :-) ionako nemam novaca da napravim to sve (tocno kako treba) i vjerujem da cu za jedno 5-6 godina uvidjet brrrdo gre?aka i nauciti novih stvari, a do tad ce taj laminat sigurno vec biti za zamjenu :-) pa eto....Haha plan mi je ocajnicki....
A pitanje kako se to radi se odnosi na neki plivajuci pod..vidio sam da ekipa napravi isto ono ?to rade sa zidovima - drveni ro?tilj, napunjen kamenom vunom, osb ploce, na to stavljaju laminat, parket - varam li se?
boggy
14-02-2012, 04:14 PM
btw. moze li parket da se lepi preko brodskog poda (dotrajao je)?
ako je brodski pod na betonu, onda mozes da ga skines pa lepi na beton...
Ako je na pesku (stara gradnja), onda mislim da je bolje da se stavi ispod parketa jos dva sloja OSB unakrsno montiranih ploca, a preko starog brodskog poda
boggy
14-02-2012, 04:19 PM
Imam odlican plan :-) ionako nemam novaca da napravim to sve (tocno kako treba) i vjerujem da cu za jedno 5-6 godina uvidjet brrrdo gre?aka i nauciti novih stvari, a do tad ce taj laminat sigurno vec biti za zamjenu :-) pa eto....Haha plan mi je ocajnicki....
Taj sloj "necega" sto si hteo staviti ispod laminata bi kostao sigurno nesto, te te ne razumem zasto si uopste pitao za "izolaciju" ispod laminata ako sada nemas para samo za parket (sto je srazmerno ceni laminata i izolacije zajedno)
A pitanje kako se to radi se odnosi na neki plivajuci pod..vidio sam da ekipa napravi isto ono ?to rade sa zidovima - drveni ro?tilj, napunjen kamenom vunom, osb ploce, na to stavljaju laminat, parket - varam li se?
To sto opisujes je prilicno lagana konstrukcija koja zazvoni na cujnim frekvencijama te napravi vise stete nego koristi... isto kao na zidovima btw. Samo na zidovima to popravimo dodatnim tretmanom (kada se sredjuje soba) .. a pod nemas cime da popravis...
a 2-3 sloja osb-a ? :-)
Je sve ima smisla...hvala...nije da cu to sve radit sutra..ali kroz koji mjesec...pa imam dosta vremena za razmi?ljanje...
Prava stvar svega je ovakva: novce koje imam ce biti dostatni samo za betona?u i izolaciju zidova(od vlage, rezanje cigli) ... ugradnju vrata koja sam vec nabavio i to je to...planirao sam onda sve ostalo samo prividno napraviti (kako je i sad) trstiku na zidove, tepih ili linoleum na beton (koje bi također morao kupiti i ne bi me iza?ao manje od 200 eura kolko sam platio 40 kvadrata laminata) a onda sređivati zid po zid kako skupljam pare...kredit ne dolazi u obzir...samo me strah, da li cu moci mijenjati taj laminat i ugrađivat parket i ostalo ako su zidovi već akusticki izoplirani (da li se mo?e rezat, nado?tukavat itd)
ups...sku?io sam da sam pitao glupost, po?to bi se pod trebao raditi nakon ?to su zidovi napravljeni...jel tako...a ?to ako recimo ne izoliram control room, a nakon nekog vremena se odlucim ga izolirati..jel mogu onda re?etke drvene ici na taj pod koji je vec napravljen??
boggy
14-02-2012, 08:40 PM
......a što ako recimo ne izoliram control room, a nakon nekog vremena se odlucim ga izolirati..jel mogu onda rešetke drvene ici na taj pod koji je vec napravljen??
Vec sam ti rekao da je takva vrsta "plivajuceg poda" lose resenje...
Kao kad lik dodje u apoteku i pita "jel' imate banane", i kad mu kazu da ih ne drze on pita "a kada ce te ih dobiti"... :)
:-D ahaha...ok ok....al pitao sam tamo:' a ?to je sa 2-3 sloja osb ploća na podu?
boggy
15-02-2012, 10:45 AM
:-D ahaha...ok ok....al pitao sam tamo:' a ?to je sa 2-3 sloja osb ploća na podu?
Nista, ako s tim mislis praviti plivajuci pod... i to je prelagano... ali se na cvrstu podlogu i preko brodskog poda na pesku moze staviti kao osnova.
Moze se praviti pod i od osb. Eomsy je pravio
Eomsy
15-02-2012, 05:18 PM
...Moze se praviti pod i od osb. Eomsy je pravio
Mo?da i kao najjeftinije rje?enje punoga drva na podu (pomje?anog sa malo lijepila :D) ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.