Log in

View Full Version : Steve Lipson video intervju - mega !!

DaBear
09-02-2012, 10:13 PM
http://www.recordproduction.com/

neda direktani link - ali potrazite, fenomenalno...Steve Lipson u njegovoj novoj sobi, prica o trenutnoj situaciji, muzici, produkciji, akusticnom tretmanu itd...hahah mega lik !!

Haxli
09-02-2012, 10:37 PM
hmm dupli klik, odesh na blip, pa link ka blip-u:
http://blip.tv/recordproduction/steve-lipson-1080p-5827427

* nadam se da nisam promashio video xe xe

awacs
10-02-2012, 12:20 PM
neda direktani link - ali potrazite, fenomenalno...Steve Lipson u njegovoj novoj sobi, prica o trenutnoj situaciji, muzici, produkciji, akusticnom tretmanu itd...hahah mega lik !!

Haha čiča, stvarno si izlapeo, pa lično si pre par godina pominjao onu izjavu iz tog intervjua:

sto kaze (opet veliki faca snimatelj / producent) Steve Lipson:
"navikne se covek na sve!"

10. avgust 2008.

:)

Pozdrav,

Vasa

DaBear
10-02-2012, 12:37 PM
Haha čiča, stvarno si izlapeo, pa lično si pre par godina pominjao onu izjavu iz tog intervjua:

10. avgust 2008.
Pozdrav,

Vasa

heheh nisam izlapio - ono je bila pisana rec (znas kakvi su novinari :wink:, hoce da izvrnu sve!) sad su ubacili i video i "zivu rec" !!
I ovde se bas vidi koliko je covek popizdeo zbog situacije u muzickom biznisu, BTW...pogotovu u prvoj polovini !!

Inace - uskoro ce da konvertuju SVE video klipove, pa ce moci da se embeduje / share itd...

awacs
10-02-2012, 12:53 PM
heheh nisam izlapio - ono je bila pisana rec (znas kakvi su novinari :wink:, hoce da izvrnu sve!) sad su ubacili i video i "zivu rec" !!

Aaa... ja sam mislio da si jo? onomad gledao taj video, po?to stoji na recordproduction.com već godinama. Odnosno, ja sam ga i na?ao tako ?to sam prvo pročitao to ?to si napisao pa odma' oti?ao na RP i na?ao intervju :)

Pozdrav,

Vasa

Moritz
10-02-2012, 02:39 PM
@ Awacs i ja bih rekako da je tako bilo :grin:
@ DaBear sto bi bab rekle "krstenica zuti" :grin: ...istina nije na odmet ponovi ponekad post kada valja :)

Surfer
10-02-2012, 02:54 PM
Lipson je genijalac.
Čovjek koji je napravio , za mene, najbolji singl svih vremena u svakom pogledu Slave to the rhythm.
Genijalac u svakom pogledu, pa i u smislu za humor :)

Izdvojit ću neke dijelove intervjua s kojima sam oduševljen:

"Have you got any acoustic treatment going in the room?"
Lipson: "No, nothing at all"
"Does that bother you?"
Lipson:"No problems,i think you can get used to anything.
ABSOLUTELY ANYTHING !!!"

"So, do you think things improved with advancement in the technology"
Lipson: "No, technological advancement only made what's around available for more people"

Hvala gospodine Lipson, hvala, hvala :)
Živjeli vi 100 godina.

Zahvaljujem na ovoj temi i intervju-u.
Uljepšao mi je dan :)

awacs
10-02-2012, 03:05 PM
"So, do you think things improved with advancement in the technology"
Lipson: "No, technological advancement only made what's around available for more people"

Hehe, vidim zato ima analogni desk u studiju i snima na traku :wink: Kao ?to je onomad bio među poslednjima koji su kupili Synclavier :wink:

Pozdrav,

Vasa

Surfer
10-02-2012, 03:30 PM
Hehe, vidim zato ima analogni desk u studiju i snima na traku :wink: Kao što je onomad bio među poslednjima koji su kupili Synclavier :wink:

Pozdrav,

Vasa

Kao što je Lipson rekao " I can get used to anything, absolutely anything" :)

Poznato je da Lipson ništa ne kupuje, nego uzima od sponzora ili koristi Air ili Sarm.
Tako i ovo na čemu radi nije njegovo, nego ili od sponzora ili od Sarm studija.

Isto tako je bilo kad je imao Euphonix i Fairlight za koje je radio endorsement.

A Synclavier je bio od Trevora :wink:

awacs
10-02-2012, 04:18 PM
Kao što je Lipson rekao " I can get used to anything, absolutely anything" :)

Poznato je da Lipson ništa ne kupuje, nego uzima od sponzora ili koristi Air ili Sarm.
Tako i ovo na čemu radi nije njegovo, nego ili od sponzora ili od Sarm studija.

Isto tako je bilo kad je imao Euphonix i Fairlight za koje je radio endorsement.

A Synclavier je bio od Trevora :wink:

Jes' vala, Synclavier je Trevor kupio ali nije ga koristio dok Lipson nije rešio da se igra sa njim.

Super je intervju, u svakom slučaju, nego je interesantno kako masa ljudi sama sebi skače u usta dok priča (kao i onaj intervju sa Massenburgom). Lipson je lik koji je prigrlio svaku tehnologiju čim bi joj prišao blizu, pa i tu njegovu tobožnju indiferentnost prema novim tehnologijama treba gledati sa zadrškom :wink:

Fora sa svim tim velikim likovima (među koje naravno spada i Steve L.) je što vole da se igraju i što im je važnije da "uhvate ideju" dok je tu nego da traže idealne uslove da bi je sproveli. Mislim da je to jedna od važnijih stvari koju mlađi članovi foruma mogu da pokupe od tih ljudi. Ili bar važnija od toga ko među njima preferira koju opremu.

I najvažnije od svega: Ogromna većina njih su postali veliki snimatelji/producenti snimajući ili producirajući druge ljude, a ne sami sebe. Dobro, Brian Eno svakako ne spada u tu kategoriju ali uvek postoje izuzeci :)

Pozdrav,

Vasa

DaBear
10-02-2012, 04:22 PM
Nije analogni desk - to je Avid (Digidesign) Icon controller!

Inace SVA oprema koju je koristio u svom megalomanskom studiju je bila njegova..Euphonih, Sony 48DASH, Fairlights, etc etc...ovo sto ima sad je ono sto je probrao (izvadio M4 monitore iz zida, malo outboarda i 100+ gitara!!)
Prostoriju PLACA , nije tamo za dzabe (opet provereno 100% znam ljude koji managerisu studio)..nema za dzabe ni kod babe (a kamoli kod trevora!!)

Pa i kad korsti SSL sobu, i to placa ali po specijalnoj ceni !!

To sto radi endosment - ne znaci da dobija sprave za dzabe. NIKO ne dobija sprave za dzabe...
Znam bar 20 ljudi koji rade kojekakve endorsments, JEDINO sto dobijes (ako je neka skuplja sprava..mislim ako nije mikrofon ili slusalice itd) je VELIKI POPUST ako hoces da kupis spravu !! Znaci - fabricka cena! Provereno 1000%
Nekome plate za foto shoot, nekome daju gitaru ali SVE skuplje se placa !!

Surfer
10-02-2012, 04:32 PM
Htio sam reći da taj SSL ili Euphonix nisu bili Lipsonov izbor nego ih je dobio džabe ili od Horna sa popustom jer je Horn imao Euphonix.

A pošto je čovjek genijalac, njemu je potpuno svejedno na čemu će raditi.

Inače, Slave to the rhythm je Steve Lipson producirao i smiksao u Synclavieru.

Tako da se može reći da je Lipson jedan od prvih ljudi koji je radio ITB.

On je jedan od prvih koji su počeli raditi sve na kompjuterima.

Evo jedan super video sa Lipsonom

http://www.youtube.com/watch?v=uxA1rz8u6b0

DaBear
10-02-2012, 04:50 PM
Htio sam reći da taj Icon ili Euphonix nisu bili Lipsonov izbor nego ih je dobio d?abe.

A po?to je čovjek genijalac, njemu je potpuno svejedno na ćemu će raditi.

Tako da se mo?e reći da je Lipson jedan od prvih ljudi koji je radio ITB.

Nije tacno

Tacno

Tacno

Tacno

Surfer
10-02-2012, 04:51 PM
Nije tacno

Tacno

Tacno

Tacno

3 točna od 4.
Nije lo?e :D

awacs
10-02-2012, 05:49 PM
Nije analogni desk - to je Avid (Digidesign) Icon controller!

A b'e čiča, pa ne vidi? li smajlija koji namiguje. To je u 21. veku simbol za ?alu. Naravno da je Icon (najskuplji mi? na svetu). A da pojača? dioptriju? :wink: (for vision impaired - winking emoticon).

Pozdrav,

Vasa

awacs
10-02-2012, 05:52 PM

Zar to nije rađeno sa dva offsetovana digital multitracka (jebemliga da li je Sony ili Mitsubishi)???

Pozdrav,

Vasa

DaBear
10-02-2012, 06:35 PM
Zar to nije rađeno sa dva offsetovana digital multitracka (jebemliga da li je Sony ili Mitsubishi)???

Pozdrav,

Vasa

Nije - Synclavier 100%.

(Inache Trevor je imao i te Sony DASH48 masine...)

evo malo stari intervju

http://www.soundonsound.com/sos/apr08/articles/classictracks_0408.htm

awacs
10-02-2012, 07:18 PM
Nije - Synclavier 100%.

(Inache Trevor je imao i te Sony DASH48 masine...)

evo malo stari intervju

http://www.soundonsound.com/sos/apr08/articles/classictracks_0408.htm

Vidi?, Trevor H. u intervjuu na www.recordproduction.com (http://www.recordproduction.com) (:)) ima op?irnu priču o tome (negde oko 9:30)

<iframe src="http://blip.tv/play/h9gwguKSGgI.html?p=1" allowfullscreen="" width="480" frameborder="0" height="299"></iframe><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://a.blip.tv/api.swf#h9gwguKSGgI" style="display:none">

I naravno, pitanje je ko se čega i kako seća, ali eto...

Pozdrav,

Vasa

soundman
10-02-2012, 07:52 PM
100 ljudi 100 misljenja

Pustio sam intervju i sve je bilo super i onda je intervju zavrsio i onda je poceo drugi intervju gde covek prica uglavnom suprotno.

DaBear
10-02-2012, 08:48 PM
100 ljudi 100 misljenja

Pustio sam intervju i sve je bilo super i onda je intervju zavrsio i onda je poceo drugi intervju gde covek prica uglavnom suprotno.

Koji je bio taj producent?

Moritz
10-02-2012, 10:03 PM
Trevor je u dva intervjua rekao da je on radio Slave to The Rythm koliko se secam, jedan je prilicno opsiran i mislim da sam ga postovao u temi TREVOR na Red Bull akademiji -traje prilicno dugo.
Znam da je Lipson bio njegov asisten u to doba, mada ko ce znati sta je tu istina :confused:

DaBear
10-02-2012, 10:31 PM
iz raznih intervju, jos od pre..Lipson je radio sve u studiju,,,programirao bubanj, svirao gitaru, malo klavijature, producirao itd...

Trevor je zadavao direkcije i radio "quality control". Bilo je bas u Slave to the Rhythm, situacija kad Trevor proviri glavu kroz vrata studija i kaze "nista ne valja! Brisi sve, idemo odpocetka !!" i ode....

Lepota je bila sto je tada bilo para i koristili su najbolju session ekipu u gradu..od sviraca do aranzera za gudace...imao je svoj studio sa najboljom opremm i vremena koliko treba !!

Pogledajte samo koliko ljudi je ucestvovalo na Slave to the Rhythm albumu !!!
(75% njih su se pojavljivali na skoro svim Trevorovim produkcijama)

http://en.wikipedia.org/wiki/Slave_to_the_Rhythm

Interesantno je da se nekolicina njih pojavila i na Colinom albumu "Sta mi radis" kao session muzicari..zajedno sa jednim Hans Zimmerom !!
Album je inace delom radjen u Sarmu a delom u Snake Ranch studiju (Hansov studio u ono vreme..pre nego je zapalo u Hollywood!)