PDA

View Full Version : Cubase:duple note delete?

idvi
08-02-2012, 09:08 PM
..ovo me ubija:banghead:..slućajno zatrebah da masovno obri?em duple note a neide.
Naime klavijaturu kad stavim "oplemenjeni" Piano pi?e mi duple note ..pa znam da pazim da to ne radim..ali dogodi se:(. E sad kako ih masovno izbrisati pitanje je sad..proba sam sva?ta ali..:mad:
Plizzz savjet?:ups::ups:

dadson
08-02-2012, 10:03 PM
Jesi poku?ao Midi-Functions-Delete Doubles?

Nemania
08-02-2012, 10:18 PM
..ovo me ubija:banghead:..slućajno zatrebah da masovno obri?em duple note a neide.
Naime klavijaturu kad stavim "oplemenjeni" Piano pi?e mi duple note ..pa znam da pazim da to ne radim..ali dogodi se:(. E sad kako ih masovno izbrisati pitanje je sad..proba sam sva?ta ali..:mad:
Plizzz savjet?:ups::ups:

Koju klavijaturu koristis??? Problem se javlja jer ti je na klavijaturi podeseno da istovremeno salje vise midi kanala prilikom snimanja u sekvencer racunara, pa ti zbog toga i duplira note.. Najverovatnije ako ti je prilikom snimanja ukljucen "Combo" ili "Live" mod na klavijaturi.
Prilikom snimanja uvek podesi na klavijaturi program ili studio mod, i usnimis sa najednostavnijim klavirom npr. Kada to usnimis prebacis klavijaturu na combo ili live mod, izaberes boju koju zelis, a u sekvenceru racunara iskopiras istu traku (kanal), koju si prethono usnimio toliko puta koliko taj "oplemenjeni"klavir u sebi sadrzi boja (2-3-4) i podesis 1,2,3,4 midi kanal. To je prva varijanta ("partizanska")

Druga i prostija varijanta:
Ja imam Roland fantoma g seriju. Kada usnimavam neki piano koji je u Live modu i koji sadrzi u sebi vise programskih boja, odradim sledece: Otvorim u Cubaseu toliko midi traka koliko sadrzi boja-taj piano, podesim redom midi kanale npr 1 prva traka-2 druga traka -3-4, zatim na klavijaturi selektujem koje midi kanale zelim da klavijatura salje kompjuterskom seq (takodje 1-2-3-4) i direktno-odjednom usnimim sve midi kanale i ne duplira nikakve note..

Znam da mozda izgleda malo konfuzno ovo sto zam napisao, ali ne znam kako prostije da objasnim..Nadam se da je od pomoci. Pozdrav

idvi
09-02-2012, 10:24 AM
Hvala na savjetima ali..mučak:D
..sve to naravno znam...imam Ketron SD5 (idem u grob s njom:wink:) i UVJEK radim normalno da stavim napr,Clavinet piano..on je suh bez dupliciranja koji ostali imaju radi pobolj?anja zvuka.itd..itd.I tako radim stoljećima ali mi se zna dogodit da neki solo nabrzaka izvedem a kljava mi je napr na grand piano e tu je problem sad mi se neda ponovo svirati( da stavim na Clavinet) a note su duplicirane i onda ih moram jednu po jednu izdvajat i brisat.
Dakle pustimo kljave..tu se sve zna ALI kako obrisat duplex i duplicirane note ili doubles:confused: U Cubu. Naravno da sam probao MIDI>Functions>Delete Doubles..ali ni?ta.Probao sam Quantizirat notu pa onda izbrisat sa delete doubles..opet ni?ta..bacio sam cubase iz drugog kata i opet ni?ta:rotfl::da:
Mora postajat nekakva funkcija....bar ja tako mislim??

Nemania
09-02-2012, 10:56 AM
Ako znas sve ovo, meni nije jasno zasto ti onda ostavlja duple note???
Ako sam razumeo, nekada iz nepaznje zaboravis podesiti klavijaturu, usnimis duplo, pa ti se onda ne svira ponovo?

idvi
09-02-2012, 12:12 PM
Ako znas sve ovo, meni nije jasno zasto ti onda ostavlja duple note???
Ako sam razumeo, nekada iz nepaznje zaboravis podesiti klavijaturu, usnimis duplo, pa ti se onda ne svira ponovo?

Ajd da zaboravimo ?to ja radim:wink: zaboravimo kljave:wink:

Samo JEDNO pitanje kako da u Cubase 5 obri?em note koje su duplicirane ili duple
..mo?e tako??:rolleyes:8-)
Kako da obri?e double score u Cubase 5
Ne ovisi mi to o glavi..već mi je ćudno da nema te opcije...ili ju ima??
:harmonikas::harmonikas::trchi:

idvi
09-02-2012, 02:10 PM
Prona?ao gre?ku...ludnica..!
Da duple note se bri?u opcijom delete double...a kod mene se dogodi ne?to neobićno ...otsviram notu i ona je dupla kad otvorim list editor imam dvije note
ali jedna je u 13 canallu a druga u 14 ??nemojte me pitat kako...nemam veze.
Znači (da nebi bilo nedoumica) najnormalnije u key editu mi je nota preko note a u List editoru je ta nota uduplo ali jedna je u13 canallu a druga u 14. A SVE snimljeno na traku jedan he :shock:. Kad im upi?em isti broj kanala obri?em bez problema jednu sa opciom delete double.! Sva?ta:da:

Gmile
10-02-2012, 07:29 PM
Onda vam je najjednostavnije da oznacite taj MIDI part, pa ''dissolve part'' koji ce duplikate razdvojiti po kanalima i onda obrisete jedan MIDI kanal. Lakse je i brze nego brisati program change kontrole u list editoru i koristiti delete double koji implicira prethodnu, nekad nepozeljnu kvantizaciju.

nikolaivanic
10-02-2012, 08:36 PM
Meni klavijatura izbacuje po 4 note paralelno.. ponekad, kada zaboravim da pregledam postavku kiborda. Naime, neke klavijature imaju vise zona da bi mogle da sviraju split itd.. treba uci u meni, naci deo koji regulise kibord po zonama i iskljuciti nepotrebne...