View Full Version : Pro tools na PC-iju?
Seller
06-02-2012, 08:14 PM
1.Da li je doslo vreme da "Pro tools" radi bez "svog" hardware-a, tj. sa bilo kojom muzickom kartom (konkretno sa EMU 1820)? Negde sam procitao da verzija 9 to moze.
2.Da li je uslov za to iskljucivo "Mac" platforma, ili se na PC moze instalirati MacOSX pa zatim PT?
Mislim da ovo interesuje poprilican broj clanova ovog foruma.
:wink:
1.Da li je doslo vreme da "Pro tools" radi bez "svog" hardware-a, tj. sa bilo kojom muzickom kartom (konkretno sa EMU 1820)? Negde sam procitao da verzija 9 to moze.
2.Da li je uslov za to iskljucivo "Mac" platforma, ili se na PC moze instalirati MacOSX pa zatim PT?
Mislim da ovo interesuje poprilican broj clanova ovog foruma.
:wink:
Pro toolsi su otvoreni sa verzijom 9 i nastavljaju sa desetkom...daklem, rade sa vecinom audio preiferije
Na PC- u i na Mac-u.
Bockie
06-02-2012, 08:46 PM
Ovo nije ni?ta novo, 9-ka je iza?la pre vi?e od godinu. Imao sam 9-ku, radi sa 90% ASIO drivera. Kod mene je pravila manji problem sa driverima za firewire, ali je odmah proradila sa ASIO-4-ALL...:wink:
Seller
07-02-2012, 11:04 AM
Hvala, ocekivao sam neki konkretniji podatak ili pomoc, ali ...pokusacu da preciznije definisem sta me interesuje u drugom thread-u.
Arthur
08-02-2012, 01:17 AM
ajd objasni slobodno i ovde, pošto to što si pitao, ti je krajnje precizno odgovoreno
psionic
08-02-2012, 05:25 AM
Znaci ne mora vise ni m-audio ? Super ! Ja nesto ne pratim taj Logic...
Seller
08-02-2012, 10:08 AM
Pro toolsi su otvoreni sa verzijom 9 i nastavljaju sa desetkom...daklem, rade sa vecinom audio preiferije
Na PC- u i na Mac-u.
Mislio sam da je uslov za rad Pro tools-a na PC-u instalacija OSX-a, odnosno "pretvaranje PC u "Hackinosh", sto iz ovog odgovora nije bas potpuno jasno.
Mislim da ni moje pitanje nije bilo bas precizno postavljeno.
Trebalo je pitati: "Da li ProTools radi i u WIN okruzenju i sa ASIO driverima"
I ako jos neko ovo ne zna, podelicu sa njim odgovor: "Da, radi"
:grin:
Moritz
08-02-2012, 10:46 AM
Samo jedna poseta na ovo mesto http://www.avid.com/US/products/family/pro-tools bi ti resila sve nedoumice tipa Win/Mac :)
Dobro dosao.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.