View Full Version : Kovrdzava
Ilija Ilic
05-02-2012, 05:06 PM
Gitara Velisa Basaric, Bas Nesa, Prateci Sonja Bakic, Snimatelj Shaca Sombor, Mastering Gregor Zemljic Slovenija
tekst, muzika, aranzman, klavir, bubanj, lupovi, pad i vokal ja.
http://ilijailic.rs/muzika.php mp3 studio link
http://www.youtube.com/watch?v=9ZgVVGP6fFY&feature=BFa&list=SP9A9B12CF9FA7D621&lf=list_related video spot link
soundman
05-02-2012, 07:23 PM
Zasto nemate nista ispod 100 Hz ? Sve zvuci jako tanko.
Everbeatz
05-02-2012, 07:40 PM
Zasto nemate nista ispod 100 Hz ? Sve zvuci jako tanko.
nije proslo kroz SSL..jbga:D:rolleyes::)
Ilija Ilic
05-02-2012, 08:27 PM
http://soundcloud.com/ilija-ilic
evo jos jedan plejer :D
soundman
05-02-2012, 10:24 PM
isto .... postoje ispod jos dve neiskoriscene oktave. Sve zvuci jako plitko. To mi nije jasno jer je Gregor solidan mastering inzenjer.
misovoj
05-02-2012, 10:43 PM
isto .... postoje ispod jos dve neiskoriscene oktave. Sve zvuci jako plitko. To mi nije jasno jer je Gregor solidan mastering inzenjer.
cega nema ne moze se dodati....
soundman
05-02-2012, 10:52 PM
Moze. Naravno.
Everbeatz
05-02-2012, 11:00 PM
pa Gregor kao ME time ne bi trebao ni da se bavi...ovo je vise pitanje dela pre njega
Surfer
05-02-2012, 11:00 PM
Malo sam poslu?ao.
Dosta ti je velika razlika u zvuku između ove nove pjesme i ove dvije stare na Soundcloud linku.
Stare imaju bolje aran?mane i bolji zvuk.
Ova nova zvuči presuho, nedorađeno i tko god da je radio mastering je propustio dodati doljnju oktavu.
Ja sam sad napravio neki brzinski mastering i zazvučalo je puno bolje tako da....
Znači, kovrdžava je samo gore, a dole - low cut.
soundman
06-02-2012, 03:51 AM
Ova nova zvuči presuho, nedorađeno i tko god da je radio mastering je propustio dodati doljnju oktavu.
Ja sam sad napravio neki brzinski mastering i zazvučalo je puno bolje tako da....
Upravo napisah to isto gore. Samo to i ne mora da radi mastering inzenjer, to ipak treba da se uradi u miksu. A ako se samo doda nesto basa na 60 Hz vec ce se dobiti bolje izbalansiran mix.
Meni samo nije jasno na cemu ljudi slusaju kad prave ovolike greske.
BlasterMaster
06-02-2012, 04:39 AM
necu da komentarisem sta je sve moglo da se uradi... mislim da je ok zamisao i naslov je vrlo zanimljiv...
ali najveci propust po meni (sad ne znam dal` je to neko jos primetio) je sto glavna rec pesme kovrd?ava (kad kik-inuje refren a bogami i dalje u pesmi) se cuje "kovrd-?ava (odvojio sam crticom ne znam kako da naglasim drugacije) pa zvuci kao da nije slovo d? nego ?, pa ispada "kovr?ava"
u slusanju (sa soundclouda) mi je to najvise otelo paznju, nekoliko puta sam ponovio da se uverim jer mi je to trn u celoj pesmi i ja to tako ne bi ostavio... IMHO
nadam se da ce pesma dobro da prodje...
DzoniPFC
06-02-2012, 06:21 AM
Znači, kovrd?ava je samo gore, a dole - low cut.
hahaahhaha :rotfl: komentar pobedio.
Bockie
06-02-2012, 07:34 AM
Peva se o "smeđoj" i "kovrd?avoj", a na spotu dominira plavu?a koja nije kovrd?ava...
...bar ne gore, kroz prizmu Znakovog komentara...:D:rotfl:
Malo ?ale...ok pesmica!
Pozdrav!
nokash974
06-02-2012, 05:02 PM
demo,pa 800 a pesma je Nisam od juce Zeljko Vasic...:)
soundman
06-02-2012, 06:03 PM
demo,pa 800 a
Ako je demo pa ... zasto se onda to salje na mastering u sloveniju ?
pesma je Nisam od juce Zeljko Vasic...:)
Meni ovo vise lici na Zbogom ljubavi od VG
nokash974
06-02-2012, 11:14 PM
Ja to neznam?Mislim mozes poslati i pocetak audio zapisa iz 61-ve na master u svemir i nista neces dobiti kada nemas to sto zelis i treba da imas?Pretpostavljam sta je decko zeleo ali nije se dogodilo eto...aranzmane moraju da rade ozbljni tipovi a ove pojav studija u spavacim sobama i entuzijazam...neznam ali to nema veze sa ciljem jer definitivno produkcija podrazumeva i muziku...problem je odsudstvo iste ustvari...na zalost...preplavljeni smo tim...:cry:...
nokash974
06-02-2012, 11:26 PM
I pesma je bukvalno prvih dvanaest taktova Zeljko Vasic i nema veze sa V.G. osim toga sto je njegova pesma i aranzman!Zbogom ljubavi nikako...retko ostavim komentar i nema ni trunke malicioznosti samo pozeleh da ljudi koji su radili shvate i obrate paznju na po neki komentar mozda im pomogne pa sve zazvuci mnoo bolje jer nekako mora biti mnogo,mnogo bolje.....
psionic
07-02-2012, 11:28 AM
Ja to neznam?Mislim mozes poslati i pocetak audio zapisa iz 61-ve na master u svemir i nista neces dobiti kada nemas to sto zelis i treba da imas?Pretpostavljam sta je decko zeleo ali nije se dogodilo eto...aranzmane moraju da rade ozbljni tipovi a ove pojav studija u spavacim sobama i entuzijazam...neznam ali to nema veze sa ciljem jer definitivno produkcija podrazumeva i muziku...problem je odsudstvo iste ustvari...na zalost...preplavljeni smo tim...:cry:...
Pravo velis! Kad bi se jos dotakli teme vokala...
nokash974
07-02-2012, 03:21 PM
ISKRENO..ja bih Ilijaponovio ovo sve sa nekim ko moze ovo ozbiljno da ti napravi....mislim na aranzman i produkciju pjesme.Spot je i bitan i nije vise ih niko i ne pusta jer svaki covjek ima svoju pjesmu i svoj spot...:)..Malo ti izlasci iz helikoptera,opasni momci su vise Cigani gimnastiko fazon neznam to je stvar percepcije...Mislim da si decko koji moze bolje da se upakuje u sve..Veliki pozz...
soundman
07-02-2012, 05:49 PM
Da, imate pravo .... sad mi lici na neku cudnu mesavinu 2-3 Vladove pesme. Ono pred refren je isto kao "Andjele" mada je meni i ovaj Boban Marovic podjednako los.
Valjda je to ta scena klonova Vlada Georgieva, za koju se nekako iskreno nadam da je stvar proslosti, iako je to jedina muzika koja nije bila turbo folk 90 tih a da nije bila umiruci rock.
P.S. U svakom slucaju, slazem se sa vama da ako je vec mislio da se predstavi ovim ozbiljno, da prosto da nekom da to ponovo uradi, pa cak mozda samo da premiksa. Sa solidnim mixom, fancy postprodukcija u Sloveniji nije neophodna.
jedina muzika koja nije bila turbo folk 90 tih a da nije bila umiruci rock.
Eto sad znamo ?ta ta muzika nije bila. Bilo bi zanimljivo da nam ka?ete ?ta jeste bila. Ja, iskreno, to ne znam.
gregor z
07-02-2012, 07:12 PM
Zanimljivo....ovo je jedan od tipičnih postova zbog kojih sam praktično napustio forum...
Ilija se maksimalno potrudio oko svoje pjesme, ulo?io sve svoje znanje u aran?ma , miks, produkciju etc i po mom mi?ljenju napravio solidnu pop produkciju koja solidno zvuči. Ima puno lo?ijih vani, a svejedno se pu?taju po radiu . Dal se mo?e bolje i sa vi?e basova...naravno...al to nije bitno u cijeloj priči.
Napravio je solidan video, promociju u klubovima, promovirao pjesmu po medijima etc...i imao nekakv uspjeh sa tome. Treba puno vremena da se ulo?i da se to organizira i ostvari.
Znači dofurao je pjesmu do kraja, investirao dosta truda i novaca i napravio sve ?to treba da se napravi danas da bi se ispromovirala pjesma.
Ja to najvi?e cijenim , da je neko toliko uporan da napravi stvar do kraja po svojim najboljim močima - a kakvo je mi?ljenje ljudi o tome ?ta nije, ?ta jeste i ?ta bi se moglo - je potpuno nebitno.
Po mom mi?ljenu nema? pravo nikakvu muziku kritizirati dok nisi sam u stanju napraviti isto dobro ili bolje.
Pozdrav,
Gregor
soundman
07-02-2012, 07:38 PM
Ne znam na koga se odnosi post gdina Gregora, ali cu dati svoje misljenje. Mislim da je ovo forum gde se skupljaju ljudi koji se bave poslom ili koji bi to zeleli.
Niko ne kritizira nacin promocije ili trud koji je doticni gospodin ulozio u svoj rad. Prosto je pitao za misljenje, i bar sto se mog posta tice, moje misljenje je i dobio. On naravno to moze da uvazi ili ne. To je vec njegova stvar.
Da se obratio forumu koji se bavi PR om ili promocijom dela, verovatno bi dobio daleko bolje ocene, a to da li postoje i gori radovi, verujem da postoje, sto opet nije merilo da se coveku ne uputi konstruktrivna kritika i iskren uvid u realno stanje.
Ne znam zasto sto zbog takvih postova napustili forum
I dalje uz puno postovanje vaseg rada, mislim da bi za ovaj posao vise znacilo da se ulozilo u dobar mix, nego u dobar mastering.
nikolaivanic
07-02-2012, 08:22 PM
bas se vidi da nema dobre muzike, iz suvog drena vodu cedite)))...
Ma nije stvar u basu, eno Mano negra, manu cao ili kako god, jos nebrojeni hitovi imaju manje sadrzaja u bass regionu pa su postali svetski hitovi.
Steta sto gosn Ilija nije taj Manu Cao pa da se naslusamo muzike:(
a ne da raspravljamo o bass volumenu
Muzika nije losa za licnu promociju u Pink okruzenju, za muvanje riba koje gledaju Grand... sta ces vise?
:wink:
ps. U masu triphop,hiphop, dub, trans i ostalih sempl drndalica zvanih 'muzika" prezentovanih na forumu, po meni ne preterano vrednih, ukljucujuci famoznog Skrilexa:rotfl:ulozeno je manje truda/invencije no u ovo, pa ne vidim razloga za toliku uzbunu.
Zanimljivo....ovo je jedan od tipičnih postova zbog kojih sam praktično napustio forum...
Ilija se maksimalno potrudio oko svoje pjesme, uložio sve svoje znanje u aranžma , miks, produkciju etc i po mom mišljenju napravio solidnu pop produkciju koja solidno zvuči. Ima puno lošijih vani, a svejedno se puštaju po radiu . Dal se može bolje i sa više basova...naravno...al to nije bitno u cijeloj priči.
Napravio je solidan video, promociju u klubovima, promovirao pjesmu po medijima etc...i imao nekakv uspjeh sa tome. Treba puno vremena da se uloži da se to organizira i ostvari.
Znači dofurao je pjesmu do kraja, investirao dosta truda i novaca i napravio sve što treba da se napravi danas da bi se ispromovirala pjesma.
Ja to najviše cijenim , da je neko toliko uporan da napravi stvar do kraja po svojim najboljim močima - a kakvo je mišljenje ljudi o tome šta nije, šta jeste i šta bi se moglo - je potpuno nebitno.
Po mom mišljenu nemaš pravo nikakvu muziku kritizirati dok nisi sam u stanju napraviti isto dobro ili bolje.
Pozdrav,
Gregor
Šteta što si napustio forum zato što ljudi nešto kritikuju. Bukvalno za svaku pesmu ikad snimljenu svako od nas može reći šta bi uradio drugačije. I Džon Lenon je rekao da bi sve pesme Bitlsa snimio ponovo kad bi mogao. Ako autor pita za mišljenje onda je pristojno reći šta stvarno misliš. Neko bi u ovoj pesmi dodao basova, meni je recimo to poslednje na listi prioriteta. Daleko ispred toga je izbor naslova pesme i tekst refrena.
Ma nije stvar u basu, eno Mano negra, manu cao ili kako god, jos nebrojeni hitovi imaju manje sadrzaja u bass regionu pa su postali svetski hitovi.
Da, njegov neprevaziđeni album Clandestino. Čista genijalnost. Nema basova, ali kad čuje? pesme kreću lagrimas de oro.
soundman
07-02-2012, 10:13 PM
To zavisi od stila muzike. Mano Negra i ne sviraju stil muzike koji zahteva dobru produkciju. Ova pesma o kojoj se prica i pripadajuci stil i te kako zahtevaju dobru produkciju.
Da li ce nesto postati svetski hit ili ne svakako ne zavisi od produkcije, ali covek je pitao da damo svoje misljenje.
Steta sto gosn Ilija nije taj Manu Cao pa da se naslusamo muzike:(
a ne da raspravljamo o bass volumenu
Zato gosn Awacs jeste. Poslusajte njegovu "Familiju" to je nasa Mano Negra. Za tu vrstu muzike svakako ne bih dao komentar da li ima dovoljno basa ili ne.
ps. U masu triphop,hiphop, dub, trans i ostalih sempl drndalica zvanih 'muzika" prezentovanih na forumu, po meni ne preterano vrednih, ukljucujuci famoznog Skrilexa:rotfl:ulozeno je manje truda/invencije no u ovo, pa ne vidim razloga za toliku uzbunu.
Kako mozete da tvrdite da je u projekat navedenog Skrillex a, koji usput zvuci produkcijski spektakularno, ulozeno manje novca "no u ovo" ?
soundman
07-02-2012, 10:18 PM
I D?on Lenon je rekao da bi sve pesme Bitlsa snimio ponovo kad bi mogao.
I ja se potpuno slazem sa tim. Proveo sam podosta vremena slusajuci Bitlse, i pored toga sto su kompozicije fantasticne, aranzmani za to vreme izuzetno inventivni, cak revolucionarni, a da ne pricam o tome kako Lenon i McCartney slazu vokale .... jedino mi nije jasno zasto ljudi pricaju o fantasticnoj produkciji Bitlsa?
Mislim, za to vreme je bila spektakularna i revolucionarna, ali po sadasnjim uslovima je po meni potpuno bezveze. Ne zelim da me shvatite da kazem da je bezveze bila i za to vreme, rekoh da je zaaista odlicna, ali glupo mi je da se kaze da danas stvari ne zvuce tako dobro i sl. Da Bitlsi rade sada, radili bi dva miliona puta bolje( produkcijski) e sad, kakve bi im pesme bile to je sasvim druga prica.
Da Bitlsi rade sada, radili bi dva miliona puta bolje( produkcijski).
Ima neka tačka kad dobro - bolje - jo? bolje - najbolje pređe u previ?e dobro - neprijatno dobro - grozno.
Tu tačku je muzička produkcija davno preja?ila.
soundman
07-02-2012, 10:47 PM
Pre vi?e od dvadeset godina.
Po vasem misljenju ?
Po vasem misljenju ?
Pa ako ja pi?em onda očigledno nije po va?em mi?ljenju.
soundman
07-02-2012, 10:57 PM
Pa ako ja pi?em onda očigledno nije po va?em mi?ljenju.
Da, ali to navodite kao da je sudsko vece na nivou UN donelo takvu rezoluciju, a ne kao da je vase misljenje
nikolaivanic
07-02-2012, 11:10 PM
To zavisi od stila muzike. Mano Negra i ne sviraju stil muzike koji zahteva dobru produkciju. Ova pesma o kojoj se prica i pripadajuci stil i te kako zahtevaju dobru produkciju.
Da li ce nesto postati svetski hit ili ne svakako ne zavisi od produkcije, ali covek je pitao da damo svoje misljenje.
Zato gosn Awacs jeste. Poslusajte njegovu "Familiju" to je nasa Mano Negra. Za tu vrstu muzike svakako ne bih dao komentar da li ima dovoljno basa ili ne.
Kako mozete da tvrdite da je u projekat navedenog Skrillex a, koji usput zvuci produkcijski spektakularno, ulozeno manje novca "no u ovo" ?
Nisam rekao novaca nego truda/invencije
Za zadatak koji ima ta pesma za Iliju, ako je to neka licna promocija... sasvim je ok.
Video sam ljude koji su od tandema mt/futtt)) kupovali pesme za desetine tisucha eurona, bili, prosli.. nista.
ovo je dovoljno za omirisati;)
sto se skrilexa tice, moje i samo moje misljenje da je to inventivno VRLO osrednja muzika, producirana odlicno, natempirana na mediokritetsko mod-pop trziste... dobar potencijalni posao, nista za istoriju,
meni nista bitnije od Ilijinog izleta u produkciju
Da, ali to navodite kao da je sudsko vece na nivou UN donelo takvu rezoluciju, a ne kao da je vase misljenje
Izvinjavam se onda, evo eksplicitno, da ne bih morao to da stavljam u potpis, važi za sve prošle i buduće postove na ovom i svim ostalim forumima: sve što napišem je po mom mišljenju. Mogao bih kao fudbaleri u intervjuima - svaku rečenicu počinjati sa "Mislim da..." ali bojim se da me ne zaboli glava od tolikog mišljenja.
soundman
07-02-2012, 11:23 PM
Izvinjavam se onda, evo eksplicitno, da ne bih morao to da stavljam u potpis, va?i za sve pro?le i buduće postove na ovom i svim ostalim forumima: sve ?to napi?em je po mom mi?ljenju. Mogao bih kao fudbaleri u intervjuima - svaku rečenicu počinjati sa "Mislim da..." ali bojim se da me ne zaboli glava od tolikog mi?ljenja.
Zahvaljujem. Svakako je lepse da kazete da je to vase misljenje jer svakako imate pravo na njega. Iznosenje opstih stavova treba ostaviti strucnijim ljudima od nas dvojice.
Zahvaljujem. Svakako je lepse da kazete da je to vase misljenje jer svakako imate pravo na njega. Iznosenje opstih stavova treba ostaviti strucnijim ljudima od nas dvojice.
Nema na čemu.
Ipak, Abbey Road je objektivno najbolje produciran album svih vremena, šta god vi ili ja mislili o tome.
Šta ćete, svako pravilo očas naleti na izuzetak.
soundman
07-02-2012, 11:44 PM
Nema na čemu.
Ipak, Abbey Road je objektivno najbolje produciran album svih vremena, šta god vi ili ja mislili o tome.
Šta ćete, svako pravilo očas naleti na izuzetak.
Ko je to rekao ? Vi ?
Zapravo verujem da je TE GODINE bio najbolje produciran. Molim Vas da budete ozbiljniji ako zelite da vas neko uopste ozbiljno shvati.
Sto se mene tice, molim moderatore da pobrisu ovu preglupu prepisku.
nokash974
08-02-2012, 12:38 AM
Nije stvar drugari u produkciji samo...Mozemo se truditi svi i potrositi novac a da ne napravimo nista...iz dobre namere sam rekao da je pesma plagijat i da zvuci kao demo.Zaista tako mislim.Nema arqanzmana i pesme uopste....aranzman je jako los....solidno otpevano,lose svirano,sterilno mixano,nema roomova-ili su sa mobilnog telefona,tranzijenti pobijeni...ma nista.Valjda svak cuje kada pusti nesto dobro i ovo zar ne?Evo npr pusti Ilija to sto si hteo da napravis Zeljka ili Barbu pa pusti sebe...Ako cujes a valjda hoces sve ce ti biti jasno.Za to nije kriv master inzinjer niti ostali nego aranzer i kompozitor ponajvise....:cry:.mOJ SAVET JE DA NADJES ARANZERA KOJI OZBILJNO SEVA I DA SVE PONOVIS...OVO NIJE OZBILJNO...
Ko je to rekao ? Vi ?
Niste shvatili igru objektnog programiranja. Ono objektivno je relativizovano prethodnom izjavom:
Izvinjavam se onda, evo eksplicitno, da ne bih morao to da stavljam u potpis, važi za sve prošle i buduće postove na ovom i svim ostalim forumima: sve što napišem je po mom mišljenju.
Nije stvar drugari u produkciji samo...Mozemo se truditi svi i potrositi novac a da ne napravimo nista...iz dobre namere sam rekao da je pesma plagijat i da zvuci kao demo.Zaista tako mislim.Nema arqanzmana i pesme uopste....aranzman je jako los....solidno otpevano,lose svirano,sterilno mixano,nema roomova-ili su sa mobilnog telefona,tranzijenti pobijeni...ma nista.Valjda svak cuje kada pusti nesto dobro i ovo zar ne?Evo npr pusti Ilija to sto si hteo da napravis Zeljka ili Barbu pa pusti sebe...Ako cujes a valjda hoces sve ce ti biti jasno.Za to nije kriv master inzinjer niti ostali nego aranzer i kompozitor ponajvise.....mOJ SAVET JE DA NADJES ARANZERA KOJI OZBILJNO SEVA I DA SVE PONOVIS...OVO NIJE OZBILJNO..
Cilj pesme je da bude hit. Može li ona to postati i sa ovakvim tekstom, kompozicijom, aranžmanom, produkcijom? Može. Hoće li novi aranžman uz ovu kompoziciju i tekst nešto spektakularno promeniti? Neće. Na Ilijinom mestu ja bih ovu pesmu ovakvu kakva jeste zabacio kao pecaroši "dubinku", pa ako nešto upeca OK, ako ne nikom ništa. A u međuvremenu bih pripremao drugi mamac, možda onu varalicu "ružno pače".
P.S. Eto ideje za sledeću pesmu: naslov Ružno pače - o devojci koju u srednjoj školi ni jedan žestoki momak nije hteo da pogleda, a kad je prošlo par godina svi mafijaši se poubijaše zbog nje.
nokash974
08-02-2012, 09:37 AM
Dobro...izgleda se Srbija toliko srozala- ja ne gledam tv ali ako ovakve pjesme budu hitovi onda laku noc Srbijo!:banghead: Sa sve helikopterima iz filma Rambo 4,samo cekam da izadje Anabela ili da nas napadu vanzemaljci....:rotfl:Gregoru dugujem reci-kada je neko renomirani master inzinjer kada dobije demo on kaze jer je eticki ovako-Ne mogu prihvatiti da radim ovo morate napraviti to bolje i tacka....Zato je muzika tu gdje je jer se svi kupuju,prodaju a gdje je muzika,ljubav,pjesma?Textovi pjesama kao da pisu ljudi sa posebnim potrebama jer su izgleda svi autori na literaturi Kurir eventualno press a estrada u bulji kvazi novinara koje postavlja db....Kao u proljece 91..E pa dosta je...ja cu ustati protiv toga i svojim glasom i radom i ako se ne promjeni nista sa zadovoljstvom otici odavde...jer je kvalitet zamenio mediokritet...
i radom
Svaka čast. Mo?e li ne?to da se čuje?
Bockie
08-02-2012, 11:43 AM
Cilj pesme je da bude hit.
:banghead:
:kesa:
Pozdravi onda Saleta.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlv8SFPnu6YNnBtqKlLjzhQp6SSLLjk yoR5Wel8fHXV-UPvJ06
:banghead:
:kesa:
Pozdravi onda Saleta.
Nismo se razumeli - cilj ove Ilijine pesme je da bude hit, ne neke moje pesme.
nokash974
08-02-2012, 02:19 PM
Ima starih radova dosta npr.Zeljko vasic poslednji album,mixao zajedno sa drugom...trenutno radim nesto cuces ali necu kaciti ovdje,kada izadje...:wink:...Moramo da objavimo to prvo...
nokash974
08-02-2012, 02:22 PM
Npr.pjesma Kad si s njim...eto poslusaj to...moja je i pjesma i zajedno smo radili i mix i aranzman...
Npr.pjesma Kad si s njim...eto poslusaj to...moja je i pjesma i zajedno smo radili i mix i aranzman...
Kako si nagrdio ovu Ilijinu pesmu, mislio sam da se bavi? nekom te?kom avangardom, nekim revolucionarnim porukama. Ali, OK, to je tvoj stav, ti verovatno vidi? neku su?tinsku razliku između Ilije i ?eljka Vasića.
Ja slabo pratim tu vrstu muzike, čak uop?te ne razlikujem pesme, aran?mane, pa ni boju glasa ?eljka Vasića, Sa?e Kovačevića, Vlade Georgieva, itd.
Zar niko nema hrabrosti da ka?e u tekstovima bar jednu reč a da nije u pitanju ono - momak i cura se vole u milion varijanti, ko je s kim, ko bi hteo da bude s kim, ko je sa onom drugom a misli o ovoj prvoj, ko će da pogleda drugu ako ova prva pogleda nekog trećeg, ko je na koga ljubomoran, ko kome neće da se vrati, ko za kim čezne pa potamani sve one ?to liče na nju, ko je koga slagao, ko je kome rekao istinu, ko će s kim ostati zauvek, ko od koga odlazi, ko se kome vraća, ko je koga prevario, ko je kome oprostio, ko koga voli...
Znamo da je ljubav bunar bez dna, dvadeset reči mo?e u milion kombinacija da se poređa. A s druge strane mo?da je i bolje dr?ati se toga, ako će poku?aj "anga?ovane" ili duhovite pesme proizvesti ne?to u stilu Sve je isto samo njega nema ili Ovo je zemlja mojih snova.
awacs
08-02-2012, 06:12 PM
Kako si nagrdio ovu Ilijinu pesmu, mislio sam da se bavi? nekom te?kom avangardom, nekim revolucionarnim porukama. Ali, OK, to je tvoj stav, ti verovatno vidi? neku su?tinsku razliku između Ilije i ?eljka Vasića.
Ja slabo pratim tu vrstu muzike, čak uop?te ne razlikujem pesme, aran?mane, pa ni boju glasa ?eljka Vasića, Sa?e Kovačevića, Vlade Georgieva, itd.
Vala i ja sam očekivao da nam čovek demonstrira tekstove koji su bolji od onih iz Kurira, a čuo sam samo du?e i svetlije reverbe i (fakat bolje spakovan) konfekcijski aran?man.
Inače ne pratim nijednu vrstu muzike mada se sa svim vrstama susrećem, ?to na radiju ?to u javnim prostorima. I po?to nove pop muzike ima toliiiko mnogo za očekivati je da većina te muzike bude čista konfekcija.
Pozdrav,
Vasa
nokash974
08-02-2012, 08:22 PM
Polako drugari,bice-rekoh da su to stari radovi...radio sam i radim nesto duze vreme,cucete...ok?Nisam nagrdio Iliju samo sam pokusao da mu pomognem da zazvuci bolje...to je sve...veliki pozz za vas...:wink:
Polako drugari,bice-rekoh da su to stari radovi...radio sam i radim nesto duze vreme,cucete...ok?Nisam nagrdio Iliju samo sam pokusao da mu pomognem da zazvuci bolje...to je sve...veliki pozz za vas...:wink:
Koja god da je vrsta muzike u pitanju, lepo je čuti da neko ne?to radi. A ako radi du?e vreme, tim bolje. Javi kad bude gotovo, preslu?aćemo s pa?njom.
darkstar
09-02-2012, 02:48 PM
Zar niko nema hrabrosti da ka?e u tekstovima bar jednu reč a da nije u pitanju ono - momak i cura se vole u milion varijanti, ko je s kim, ko bi hteo da bude s kim, ko je sa onom drugom a misli o ovoj prvoj, ko će da pogleda drugu ako ova prva pogleda nekog trećeg, ko je na koga ljubomoran, ko kome neće da se vrati, ko za kim čezne pa potamani sve one ?to liče na nju, ko je koga slagao, ko je kome rekao istinu, ko će s kim ostati zauvek, ko od koga odlazi, ko se kome vraća, ko je koga prevario, ko je kome oprostio, ko koga voli...
Ima hrabrosti . Evo pa poslusaj.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HXeC5WUZakY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ttqWCWAWUGU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
soundman
10-02-2012, 10:09 PM
Ima hrabrosti .
A ima i basa :)
Nemojte se uopste obazirati na postove gdina Znaka :) . Covek se zapravo ne bavi muzikom vec nekom grafickom delatnoscu.
A ima i basa :)
Nemojte se uopste obazirati na postove gdina Znaka :) . Covek se zapravo ne bavi muzikom vec nekom grafickom delatnoscu.
?ta to ima veze, i Mocart se bavio grafičkom delatno?ću - crtao note.
soundman
10-02-2012, 11:34 PM
?ta to ima veze, i Mocart se bavio grafičkom delatno?ću - crtao note.
Duhovito :) TO sto se nekad zvalo pisanje nota, sada se zove snimanje :)
Kad se budete ozbiljnije bavili muzikom, pricacemo :)
E ?teta, ja ba? volim da pričam s vama.
Ali da nije te konspiracije mo?da bih mogao da se busam kako se već i sad ozbiljnije i du?e od vas bavim muzikom. Ovako, ?ta ću ako se ispostavi da ste vi na primer Kornelije Kovač!
soundman
10-02-2012, 11:51 PM
E ?teta, ja ba? volim da pričam s vama.
Ali da nije te konspiracije mo?da bih mogao da se busam kako se već i sad ozbiljnije i du?e od vas bavim muzikom. Ovako, ?ta ću ako se ispostavi da ste vi na primer Kornelije Kovač!
Odlicna pretpostavka. Nisam on, ali smo slicno godiste.
Uh, a ja omladinac "68, vratit će se opet..."
Ni?ta, onda mi ostaje nada da se samo ozbiljnije bavim muzikom.
soundman
10-02-2012, 11:55 PM
Divno. Nadam se da cete sada prestati sa terorom svog ukusa i nametanjem vase "istine". Da predahnemo malo.
awacs
10-02-2012, 11:59 PM
Vidi(te) ovako Mr. Soundman: Znak je odavno objasnio koju muziku voli, u par navrata je poslao par zvukova sa muzikom koju trenutno radi, objasnio je od čega zarađuje za ?ivot... takoreći - čovek je uradio sve ono ?to Vi nikad niste.
I opet ću u prepisci sa Vama preći na drugo lice jednine: lično se sla?em sa većinom onoga ?to pi?e?, ali ipak ne bi bilo lo?e da u neko dogledno vreme objavi? ko si (recimo bar da nagovesti? svoj identitet u okviru svog Control Panel profila).
Pozdrav,
Vasa
soundman
11-02-2012, 12:06 AM
Ma, mene najmanje zanima ko je ko. Samo pokusavam da zaustavim coveka u mentalnoj masturbaciji nad nama.
Barem dok ne nadjem ignore dugme.
awacs
11-02-2012, 12:28 AM
Ma, mene najmanje zanima ko je ko. Samo pokusavam da zaustavim coveka u mentalnoj masturbaciji nad nama.
A za?to ti je toliko stalo da spreči? nekoga da u?iva u aktivnosti koju, ruku na srce, manje-vi?e svi sprovodimo na istom ovom mestu? ?ta sad, Znak ne sme da drka na javnom mestu a ti, DaBear, Surfer i ja smemo? I na osnovu čega bi po tvom mi?ljenju trebalo da se izdaju dozvole za javno samozadovoljavanje?
Pozdrav,
Vasa
soundman
11-02-2012, 12:31 AM
A za?to ti je toliko stalo da spreči? nekoga da u?iva u aktivnosti koju, ruku na srce, manje-vi?e svi sprovodimo na istom ovom mestu? ?ta sad, Znak ne sme da drka na javnom mestu a ti, DaBear, Surfer i ja smemo? I na osnovu čega bi po tvom mi?ljenju trebalo da se izdaju dozvole za javno samozadovoljavanje?
Pozdrav,
Vasa
Nisam primetio da ostali rade. Mozda ste u pravu.
Barem dok ne nadjem ignore dugme.
Da ne bismo prešli u fazu mentalnog seksa predlažem da se od sada ponašamo kao da to ignore dugme postoji i da je (uzajamno) aktivirano blagim pritiskom na levi taster miša.
Ilija Ilic
18-02-2012, 04:13 PM
da ne bismo pre?li u fazu mentalnog seksa predla?em da se od sada pona?amo kao da to ignore dugme postoji i da je (uzajamno) aktivirano blagim pritiskom na levi taster mi?a. :d
Ilija Ilic
18-02-2012, 04:43 PM
Tesko ludilo nastaje ulaskom u debatu da nemam slicnosti ni po ispevavanju, sviranju, lupovima na ovoj i proslim pesmama sa Vladom, Zeljkom itd. Odustajem. Pink... Odustajem. Pozdrav Gregoru, ali i svima vama na pozitivnim kritikama i ponudama koje cu razmotriti!
alek019
23-02-2012, 02:24 AM
Ovaj thread malo čudan po postovima, ali tako je,kako je. Meni se dopade ova pesmica.
Dakle da ne bude zabune, niti mislim da u ovoj pesmi treba gitare dodavati, niti mislim da bilo šta tu treba menjati, to bi trebalo da je stvar autora. Meni se dopalo i jedan od načina da "kažem" da mi se nešto svidja je i ovaj,kad uzmem gitau i zasviram "preko". Naravno ako to Iliji zasmeta iz bilo kojeg razloga, može da zatraži da neko od moderatora brisne ovaj link koji ću staviti ovde.
Znači meni se pesmica dopala, ja zasviro, zabeležio i ko želi može da to čuje.Zvuk verovatno nije dobar,standardno od mene, mada sad i moj Fast Track Pro počinje polako i da krcaka i da me nervira (prosuh malo kafe na njega pa me sad i on pod stare dane zeza, ali dok ne rikne skroz drugi neće da može).
Evo kovrdžava+gitara (trebalo bi da malo vuče na Sanatana stil svircanja, barem takav dojam ova pesmica ostavila na mene, sad koliko ja mogu da drmabuljam i da potrefim taj stil, diskutabilna stvar, pitaj Boga kada sam nešto od dotičnog zadnji put svirao). Gitare ima ovde malo previše ali kao što rekoh, ovo je jednostavno, pustim pesmicu i sviram uz nju, to me opušta, odmara i ne treba tu tražiti neku duboku misao a nekako i moj način da "kažem" da mi se nešto dopada.
Pozdrav i svako dobro.
http://www.box.com/s/pfhe9mru3f8l9xqxop3e
Arthur
23-02-2012, 02:59 AM
ja se samo Vasi divim, i pitam se kako se stiže do tog Zen nivoa, da sa ovoliko strpljanja se bavim diskusijama sa ljudima koji su potpuno drugačijeg nivoa kvaliteta ličnosti pre svega. Nije da uvek podržavam, jer time neretko i razvlači nešto što je bespredmetno samo po sebi, ali svakako poštujem i dajem za pravo i ovakav pristup.
Ilija Ilic
25-02-2012, 07:54 PM
Hvala Alek :wink: pozitivno!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.