View Full Version : U studiju sa George Massenburgh-om 6 videa
DaBear
05-02-2012, 04:43 PM
ko nije video / odgledao sve:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLA7E29CE97D8CCE55
Video 4 - miksing ITB (!) sta i kako i zbog cega...
Everbeatz
05-02-2012, 05:20 PM
upravo gledam video 4
pojavljuje se famozna rec 'rezolucija' kad su bitovi u pitanju...
citao sam njegove postove i na prosoundweb - nije bas previse upoznat sa detaljima oko digitala i razumevanjem istog, kao i Dave Derr...'malo' su se nalupali u nekim threadovima tako da njihove rezone oko digitala treba uzeti with a grain of salt...ali sta ja znam, ja sam samo obican momak iz Srbije:)
Surfer
05-02-2012, 05:29 PM
Najvi?e volim kad mi netko iza čijih leđa stoji zid outboarda u vrijednosti od 200 000$ ka?e da mu bolje zvuči ITB miks od analognog.
To obo?avam :rolleyes:
Everbeatz
05-02-2012, 05:32 PM
Najviše volim kad mi netko iza čijih leđa stoji zid outboarda u vrijednosti od 200 000$ kaže da mu bolje zvuči ITB miks od analognog.
To obožavam :rolleyes:
:D:D
upravo to
konfuzija na sve strane
DaBear
05-02-2012, 05:44 PM
Najvi?e volim kad mi netko iza čijih leđa stoji zid outboarda u vrijednosti od 200 000$ ka?e da mu bolje zvuči ITB miks od analognog.
To obo?avam :rolleyes:
pa to iza gore su uglavnom preampi (posto prica kako mi je snimanje vazno)..a on nema sta koga da laze JER ON prodaje hardware !! GML je njegov brand, i ne ide mu u korist da nekoga lozi....pogotovo u njegovim godinama i sa njegovom reputacijom.
Covek cuje nesto sto je njemu bitno i dobro i ima svoje razloge...
Inace svi smo se uverili da gomila outboada u studiju NE GARANTUJE AMA BAS NISTA !!
Cinjenica je da svi ti likovi sto pricaju po youtube-yu su bizzi, rade svaki dan svoj posao (studio, miksaju, snimaju) za razliku od nas sa foruma (ukljucujuci i mene) koji tek svremena na vreme odradimo nesto...a 90% od tog odradjenog posla je nesto sto nikada nece ugledati svetlo dana (za razliku od materijala koji oni rade)!
Ja se samo secam, dok sam bio bizzi 24/7 koliko me je analogija i outboard i patch polja itd..usporavao !
Surfer
05-02-2012, 07:42 PM
pa to iza gore su uglavnom preampi
To nije istina.
Od toga svega iza njega su 4 preampa.
Sve ostalo su GML parametrički ekvilajzeri, GML channel stripovi, GML kompresori, par Distressora, Tubetech kompresor, Manley Vari Mu kompresor,Avalon VT 747 SP kompresor, Weiss ekvilajzer, 2 Eventide-a, Lexicon PCM 70.
Za nekoga tko navodno miksa ITB (bullshit) ima vi?e outboarda nego ?to mo?e dignuti audio kanala u Pro Toolsu.
I to je samo jedan zid koji smo vidjeli :D
Zamislite ?to jo? stoji na drugim zidovima.:)
Cinjenica je da svi ti likovi sto pricaju po youtube-yu su bizzi, rade svaki dan svoj posao (studio, miksaju, snimaju) za razliku od nas sa foruma (ukljucujuci i mene) koji tek svremena na vreme odradimo nesto...a 90% od tog odradjenog posla je nesto sto nikada nece ugledati svetlo dana (za razliku od materijala koji oni rade)!
Ne znam o kojim likovima priča? ali to ?to je njih 6 reklo da im je bolje ITB i onda oti?lo miksati u Oceanway a poslije toga na put oko svijeta(Avid plaća), to meni ni?ta ne znači.
Ja se samo secam, dok sam bio bizzi 24/7 koliko me je analogija i outboard i patch polja itd..usporavao !
Ja se samo sjećam, dok sam bio bizzi 24/7 koliko mi je sve bolje zvučalo dok sam radio na analogiji i outboardu :)
DaBear
05-02-2012, 09:10 PM
@ Surfer - I give up !!
(do sledeceg primera, naravno....:D)
Surfer
05-02-2012, 09:32 PM
@ surfer - i give up !!
(do sledeceg primera, naravno....:d
:d
Ne radi quote.
I forum zaštekao od ITB vs OTB debate :rotfl:
branoy
06-02-2012, 12:07 AM
e moji mixeri :D danas deca slusaju mp3, samim tim 10 posto losiji u startu kvalitet od Wav. sledece, slusaju na kutijama kraj kompa od 10eu, i slusalice od 5eu. sledece, slusaju na mobilnim. sledece, pustim im neke opasne stvari smixane, kazu ne volimo to, pustis im nes poznato turbo folk, otkidaju. sledece pitanje znate i sami??! xD
pc. pro monitor vise i ne koristim, nisam ukljucio ne pamtim, upalim one od Pc 10eu kutice, ako tamo zazvucim da zadovoljim te kante, ja happy.
bolila me je glava od sveg pre, sto ne mogu neki mix da zvucim, ustvari imam mix al fali tog mnogo da zazvucim ko svi profi sa tim outboard,
danas? upalim reason npr, napravim mjuzu za dan, i ako fino zvuce glasovi, prateci i mjuza, prodje to na netu sigurno smalo truda reklame po mp3 down sajtovima i youtub share.
sve bih ja . al ne moze, i ne zahteva ovo vreme vise, jer muziku kao muziku i mix 90 posto njih ne zna ni sta znaci, eno ona poznata pevacica tu po bg klubovima primer, otpevala extra reci uz klavir, mixa nigde nist, ubila po preglednosti.. tako kome ? cemu? a para nema. ako ima ima i takvih studia gde zele nek prodaju kucu i sve ostalo.
@ Surfer - I give up !!
(do sledeceg primera, naravno....:D)Večita borba DaBear-a i Surfer-a. U?ivam da je pratim a unapred se zna kraj:)
(nema ironije i tih stvari, stvarno se navikne čovek i posle mu prija)
stress.out
06-02-2012, 07:26 PM
To nije istina.
Od toga svega iza njega su 4 preampa.
Sve ostalo su GML parametrički ekvilajzeri, GML channel stripovi, GML kompresori, par Distressora, Tubetech kompresor, Manley Vari Mu kompresor,Avalon VT 747 SP kompresor, Weiss ekvilajzer, 2 Eventide-a, Lexicon PCM 70.
dodajem Al.So Dynax2 kompresor/limiter na samom vrhu. Ako ko hoce imam jednog za prodat, jako jako povoljno :D
Surfer
06-02-2012, 07:31 PM
dodajem Al.So Dynax2 kompresor/limiter na samom vrhu. Ako ko hoce imam jednog za prodat, jako jako povoljno :D
Hehe, to nisam znao ?ta je.
Zahvaljujem na infou.
Idem sad malo proguglat ?ta je to :D
Moritz
06-02-2012, 11:52 PM
Ma jedan totalno bezvezan uredjaj :)
Probao na sajmu u Frankfurtu :shock: ...ma bezveze kazem vam :D
awacs
07-02-2012, 02:41 PM
citao sam njegove postove i na prosoundweb - nije bas previse upoznat sa detaljima oko digitala i razumevanjem istog, kao i Dave Derr...'malo' su se nalupali u nekim threadovima tako da njihove rezone oko digitala treba uzeti with a grain of salt...ali sta ja znam, ja sam samo obican momak iz Srbije:)
Misli? na ovo:
http://repforums.prosoundweb.com/index.php/topic,3313.msg25363.html#msg25363 ?
Mislim da je to vi?e stvar "forumske terminologije" i kratkoće pisanja nego lupanja. Ne bih sad da ulazim u analizu toga ?to je napisao, ali nije da ba? sasvim nije u pravu. Druga stvar - to je pisao 2004, danas ima drugu priču (dokaz da i veliki likovi menjaju stavove i workflow po?to celog ?ivota uče :thumbsup:).
E, zato ono ?to priča u videu #4 (3:05) ima itekako smisla. Ja sam prvi put davno video taj "twin tracking" fazon od terenskih snimatelja i otad se stalno pitam za?to ljudi to ne koriste če?će u digitalnom snimanju.
Odlična fora da se prilikom snimanja sačuva i prirodna dinamika i "rezolucija".
Pozdrav,
Vasa
Everbeatz
07-02-2012, 04:12 PM
Misli? na ovo:
http://repforums.prosoundweb.com/index.php/topic,3313.msg25363.html#msg25363 ?
Mislim da je to vi?e stvar "forumske terminologije" i kratkoće pisanja nego lupanja. Ne bih sad da ulazim u analizu toga ?to je napisao, ali nije da ba? sasvim nije u pravu. Druga stvar - to je pisao 2004, danas ima drugu priču (dokaz da i veliki likovi menjaju stavove i workflow po?to celog ?ivota uče :thumbsup:).
E, zato ono ?to priča u videu #4 (3:05) ima itekako smisla. Ja sam prvi put davno video taj "twin tracking" fazon od terenskih snimatelja i otad se stalno pitam za?to ljudi to ne koriste če?će u digitalnom snimanju.
Odlična fora da se prilikom snimanja sačuva i prirodna dinamika i "rezolucija".
Pozdrav,
Vasa
da, to je ta 'teorija', ali nije u pravu, kao ni Dave Derr...oni su dizajneri drugog tipa opreme i znanja iz sasvim drugih oblasti, jasno je da treba da nauce
http://www.gearslutz.com/board/high-end/72794-2buss-comparison-fatso-vs-oxford-dynamics.html
pogledaj ovo...ista stvar
Surfer
07-02-2012, 04:38 PM
da, to je ta 'teorija', ali nije u pravu, kao ni Dave Derr...oni su dizajneri drugog tipa opreme i znanja iz sasvim drugih oblasti, jasno je da treba da nauce
http://www.gearslutz.com/board/high-end/72794-2buss-comparison-fatso-vs-oxford-dynamics.html
pogledaj ovo...ista stvar
Svatko od njih ima svoju teoriju.
Ja ne vjerujem niti u jednu, to jest nisam čuo apsolutno nikakvu razliku u zvuku bez obzira na to da li se ide do "daske ili se ne ide ni blizu "daski" :D
Da ne pričam da masa top inženjera tjera namjerno pluginove u crveno a druga masa izbjegava doći blizu.
Mislim da je to stvarno nebitno u miksu.
Ima svjetski poznatih ljudi koji dan danas rade na 16 bita i zabole ih ona stvar za full scale i aliasing.
Treba biti svjestan da na svakog Massenburga dođe jedan Frindle:)
awacs
08-02-2012, 01:05 PM
Svatko od njih ima svoju teoriju.
Ja ne vjerujem niti u jednu, to jest nisam čuo apsolutno nikakvu razliku u zvuku bez obzira na to da li se ide do "daske ili se ne ide ni blizu "daski" :D
Da ne pričam da masa top inženjera tjera namjerno pluginove u crveno a druga masa izbjegava doći blizu.
... a taman si me ubedio da top inžinjeri ne rade sa pluginovima nego samo na top hardveru :wink: Šalamala, hehe, no offense :)
Naravno da svako ima svoj trip, a "trip" po definiciji podrazumeva nečiji lični doživljaj, radilo se o zvuku ili bilo čemu drugom. Ne postoje dva čoveka koji onome što čuju pripisuju iste atribute. Dovoljno je čitati po forumima šta sve ljudi nazivaju "toplinom", "transparentnošću", "mašću" itd. Najmilije mi je kad pročitam kako je neki mikrofon "topao i transparentan".
Pozdrav,
Vasa
P.S. Kad si već pomenuo Paula Frindla, otvorio sam novi thread o njemu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40452), čisto da ne bih zagađivao temu o Massenburgu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.