View Full Version : Adele album 21
darkstar
02-02-2012, 01:30 PM
Ne slusam nesto Adele, not my cup of tea. Ali na njenom albumu 21 postoji cuveni Lovesong (Cure), pesma me odusevila.
Poslusajte.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/buG0HCAFy3s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
DaBear
02-02-2012, 02:21 PM
neslusam ni ja, ALI mi je uvek mega kad cujem nesto od nje, :) pogotovu zadnji album ! Od starih meni je mega "Chasing pavements"..
Sta ima da se ne dopadne? Mega stvari, jednostavno a dobro, sa emocijama, odradjneno vrhunski ?!
GagaDobroPolje
02-02-2012, 02:27 PM
Evo samo da Ti kazem juche sam bio u Studiju u Londonu gde snima Adele,i
mogu Ti reci da je Oprema nezamislivo dobra Srpski Studiji svi zajedno nisu nazalost no blizu ovog... Mada svi nashi Muzichari zajedno dodushe nezarade kao Ona.tako da je rachunica Prosta,Ljudi u Studiju su neverovatno Prijatni i gostoljubivi,i neprave se pametnjakovici opet za Razliku u Srbiji,ali Ja ipak josh uvek Navijam za Srbiju u Vaterpolu a mislim da kod nas ima dosta Genijalaca i u Muzici...POZDRAV!!!
BozaMaxi
02-02-2012, 02:37 PM
Evo samo da Ti kazem juche sam bio u Studiju u Londonu gde snima Adele,i
mogu Ti reci da je Oprema nezamislivo dobra Srpski Studiji svi zajedno nisu nazalost no blizu ovog... Mada svi nashi Muzichari zajedno dodushe nezarade kao Ona.tako da je rachunica Prosta,Ljudi u Studiju su neverovatno Prijatni i gostoljubivi,i neprave se pametnjakovici opet za Razliku u Srbiji,ali Ja ipak josh uvek Navijam za Srbiju u Vaterpolu a mislim da kod nas ima dosta Genijalaca i u Muzici...POZDRAV!!!
Gago,vracaj se u Srbiju, poludece nam Brana... :D :D :D
darkstar
02-02-2012, 03:13 PM
neslusam ni ja, ALI mi je uvek mega kad cujem nesto od nje, :) pogotovu zadnji album ! Od starih meni je mega "Chasing pavements"..
Sta ima da se ne dopadne? Mega stvari, jednostavno a dobro, sa emocijama, odradjneno vrhunski ?!
Ne ne, nisi me dobro razumeo, nisam rekao da mi se ne dopada, nego ne slusam taj fazon, i dalje me rokaju brzi ritmovi kao pubertetliju :)
Salu na stranu, ne mogu da se odvojim od pesme ceo dan pogotovo ovog instrumentalnog dela...tako mirno fino odsvirano....odlicno.
Mada, ja obozavam originalnu pesmu, to je dosta uticalo :)
Btw DaBear, znas li da te volim zbog tog izraza MEGA :):) Kad god neko oko mene kaze MEGA, pomislim na tebe :)
AudioStorm
02-02-2012, 04:44 PM
Ne slusam nesto Adele, not my cup of tea. Ali na njenom albumu 21 postoji cuveni Lovesong (Cure), pesma me odusevila.
Poslusajte.
Pjesma je genijalna.Rekoh ja negdje prije,bice to poseban art u nekim godinama koje idu,taj HQ cover.I neka ce :)
Salu na stranu, ne mogu da se odvojim od pesme ceo dan pogotovo ovog instrumentalnog dela...tako mirno fino odsvirano....odlicno.
Mada, ja obozavam originalnu pesmu, to je dosta uticalo :)
+1
Btw DaBear, znas li da te volim zbog tog izraza MEGA :):) Kad god neko oko mene kaze MEGA, pomislim na tebe :)
+1000 Ista stvar,potpuno nas je inficirao :D:D:D MEGA !!!!
darkstar
02-02-2012, 04:53 PM
Ima neceg naivno detinjastog, u tom njegovom MEGA :) kad vidim neki njegov post, a u subjectu MEGA ... kod kuce sam :)
A sta znam audiostorme, nisam ja neki fan obrada ... umetnik u meni bori se stalno sa naucnikom... ovaj drugi veruje da je sve odsvirano,a ovaj prvi ne...
Znas vec o cemu govorim..
sve u svemu obrada je MEGA :)
alavuk
02-02-2012, 04:56 PM
evo na sta mene asocira to njegovo mega (http://www.mega.com.mk/) :)
AudioStorm
02-02-2012, 05:05 PM
Ima neceg naivno detinjastog, u tom njegovom MEGA :) kad vidim neki njegov post, a u subjectu MEGA ... kod kuce sam :)
A sta znam audiostorme, nisam ja neki fan obrada ... umetnik u meni bori se stalno sa naucnikom... ovaj drugi veruje da je sve odsvirano,a ovaj prvi ne...
Znas vec o cemu govorim..
sve u svemu obrada je MEGA :)
Da,u pravu si,to je bas dobro receno...
Nisam ni ja pravo da ti kazem,i ja sam neka generacija koja se podigla uz najbolju muziku 80tih i sve sto je bilo dobro 90-tih,( recimo jedan od najvecih umjetnika i stvaralaca kojeg malo je reci volim je i covjek sa tvog avatara) ali kad cujem da je nesto ovako uradjeno kao ova stvar od Adel onda neka ih bude,mogu samo da nas dusevno i emotivno obogate :)
Synclavier
02-02-2012, 11:36 PM
Ni meni, Adele nije bas u fokusu, ali ovo je bas dobro, nepretenciozno i na svom mestu.
Eto, nisam se ni najmanje nadao, a danas sam na forumu naleteo na tri pesme koje mi se svidjaju :).
darkstar
03-02-2012, 12:18 AM
A snimljeno je...odusevljen sam. To je taj zvuk, nenametljiv, prijatan ... tako znas da je posao odradjen VRHUNSKI.
AudioStorm
03-02-2012, 09:26 PM
Mali dodatak,a tice se teme,upravo u veceu kod Ivana Ivanovica na "Prvoj",Aleksandra Radovic izvodi legendarnu pjesmu od Silvane Armenulic "Nocas mi srce pati" u nekoj dzez varijanti.
Prilicno lose zvuci :shock: Nimalo mi se ne svidja ova kombinacija ...
Ova praksa vec zauzima ozbiljne dimenzije.
darkstar
04-02-2012, 04:17 AM
Da,u pravu si,to je bas dobro receno...
Nisam ni ja pravo da ti kazem,i ja sam neka generacija koja se podigla uz najbolju muziku 80tih i sve sto je bilo dobro 90-tih,( recimo jedan od najvecih umjetnika i stvaralaca kojeg malo je reci volim je i covjek sa tvog avatara) ali kad cujem da je nesto ovako uradjeno kao ova stvar od Adel onda neka ih bude,mogu samo da nas dusevno i emotivno obogate :)
A evo ovaj sam propustio odgovor, da, odrastao sam uz ludaka po imenu Mike Oldfield, vidis i avatar, a i nick :) , medjutim, i on covek je digao ruke..zadnjih 10 godina svira neki zamuti-pa-prospi :) Ali tesko mogu da mu zamerim, on je svoje OBJASNIO...
Secam se kad sam citao intervju iz 94-te recimo njegov, koliko sam revoltiran bio kad sam procitao recenicu tipa "Davno je sve odsvirano,sada samo pravimo reciklazu staroga..."
I dan danas se borim sa tom recenicom:)
A i ja sam igrom slucaja cuo ovu jazz varijantu ... sta znam, nisam referentan, ja ne volim jazz. Ne znam ni kako bi zvucalo da je dobro ;)
mozda nije za ovu temu,ali primecujem da u poslednje vreme svi nesto obradjuju narodnjake u kvazi jazz fazonu,da li da se komercijalno priblize publici i kapiraju da su tu pare:confused:
AudioStorm
04-02-2012, 07:40 PM
A evo ovaj sam propustio odgovor, da, odrastao sam uz ludaka po imenu Mike Oldfield, vidis i avatar, a i nick :) , medjutim, i on covek je digao ruke..zadnjih 10 godina svira neki zamuti-pa-prospi :) Ali tesko mogu da mu zamerim, on je svoje OBJASNIO...
Secam se kad sam citao intervju iz 94-te recimo njegov, koliko sam revoltiran bio kad sam procitao recenicu tipa "Davno je sve odsvirano,sada samo pravimo reciklazu staroga..."
I dan danas se borim sa tom recenicom:)
:thumbsup:
mozda nije za ovu temu,ali primecujem da u poslednje vreme svi nesto obradjuju narodnjake u kvazi jazz fazonu,da li da se komercijalno priblize publici i kapiraju da su tu pare:confused:
To je blizu istinu ako ne i sama sustina.
darkstar
06-02-2012, 12:51 PM
Audiostorme, znas onaj vic, kad cigani slusaju jazz orkestar i kazu KAKVO GRESENJEEEEE :)
Elem, na albumu Adel postoji pesma He Won't go... iz nekog cudnog razloga, toliko mi se svidja kako je klavir snimljen na toj pesmi, pogotovu u refrenu ... velik, ogroman, savrsen.
soundman
06-02-2012, 06:39 PM
Audiostorme, znas onaj vic, kad cigani slusaju jazz orkestar i kazu KAKVO GRESENJEEEEE :)
Osim kad su doticni virtuozi, onda se razlika drasticno smanjuje :)
http://www.youtube.com/watch?v=SBBYJGchnks&feature=related
Elem, na albumu Adel postoji pesma He Won't go... iz nekog cudnog razloga, toliko mi se svidja kako je klavir snimljen na toj pesmi, pogotovu u refrenu ... velik, ogroman, savrsen.
Nije problem u tome kako je sniman nego kako je miksan. Zapravo je ceo u stereu, a vrlo malo u sredini gde su ostavili mesta za glas i ostale elemente. Zapravo je klavir ovde tretiran kao sto se tretiraju gudaci u miksu. Pomaze jos i u kojoj lagi je sviran.
BlasterMaster
06-02-2012, 07:10 PM
mislim da svi koji cene Adele treba da odgledaju (ako nadju na netu ili na dvdju) njen koncert "adele live at royal albert hall", mislim ono je za rasplakati se ali bukvalno... i poslednje dve pesme someone like u i rollin in the deep je izvodila uz pratnju publike, live sviranje, ono je da se najezis... moja topla preporuka jos ako imate home movie lounge za pun zgoditak :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.