View Full Version : Molim pomoć oko zvučne karte
Hadgy
02-02-2012, 09:24 AM
Pozdrav,
S obzirom da imam lap-top i midi klavijaturu, a da sa integrisanom kartom ne mogu ni?ta, već neko vreme sam u potrazi za povoljnom eksternom usb zvučnom kartom koja će mi re?iti pre svega problem latencije, ali i kvaliteta zvuka.
S tim u vezi, imam pitanje vezano konkretno za M-Audio Mobile Pre mkII karticu. Razmi?ljam da je kupim, jer trenutno otprilike sa toliko novca raspola?em, a i početnik sam. A pitanje je - na stranim forumima primetio sam da ovu karticu hvale uglavnom korisnici Mac-a, a da oni koji koriste npr. Windows 7 kao ja, ?ale se na probleme uglavnom vezane za drajvere. Mnogi nisu uspeli karticu ni da koriste.
?ta mi je činiti, molim za pomoć :) Hvala!
manem78
02-02-2012, 10:42 AM
Pozdrav!
Hmm..nisam probao doticnu karticu, ali preporucujem da dodas jos koji evric i kupis Fast Track Pro. Imam isti setup kao ti (laptop + emu xboard61 + m-audio fast track pro) i FTP savrseno odradjuje posao. Mozda pronadjes i neku polovnu po oglasima za (dosta) manju cenu.
Bockie
02-02-2012, 10:47 AM
Latencija gotovo uvek postoji, samo je fazon da bude na "razumnom" nivou, tj. da ti ne smeta u radu, bude dovoljno niska da je zanemarljiva.
Čudi me to za drivere, M-audio uglavnom ima kulturne drivere i nema većih problema sa njihovim kartama.
Preporučujem ti da se "protegneš" još 15-20€ i uzmeš M-audio - Fast track pro. Jedna je od najprodavanijih USB karti i sa njom gotovo nikad problema...a dosta "jača" (bolja) je od mobile pre-a...
Poz'
EDIT:
Eto, vidiš, i drugi kažu...:D
Hadgy
02-02-2012, 11:46 AM
Hvala puno na savetima.
Vidim da mnogi hvale Fast Track Pro. E sad, koliko je ona meni potrebna s obzirom da meni ne treba više ulaza, odnosno da li je samo u tome razlika između Fast Track Pro i npr. Fast Track II, koja je nova 100 evra? Ili je kod FTP i npr. latencija manja?
P.S. Kao što vidite, ne razumem se previše u materiju, ali spreman sam da učim :)
Bockie
02-02-2012, 12:12 PM
Pa nije samo razlika u broju ulaza (mikrofonskih) i cena ne bi smela da bude veća od max 80-tak € za fast track mk2 i 150-tak za fast track pro, prečešljaj i ostale distributere... (!!!)
Treba insistirati na cenama, prati cene u evropskim trgovinama i kod nas ne sme biti skuplje za više od par %...
Fast track pro ima i midi konekcije, digitalne konekcije, više izlaza (za više npr monitora - ili drugih slušanja ili linija) i zaista vredi minimalnog ulaganja (razlike)...a nije da se kupuje karta svaki dan... O koncu, mnogo je lakše kasnije prodati kao polovnu ,manje se gubi ili brže prodaje itd...
Pogledaj dobro specifikacije....
Poz'
manem78
02-02-2012, 12:16 PM
Ne verujem da ces sa latencijom imati problem ma koju od ove dve da uzmes, osim ako si bas naleteo na laptop koji se kolje sa zvucnom (imao taj problem sa Tascam US-428, resen, prodao Tascama). Ja bez problema spustam na 8-9ms sa fast track pro. Moze i nize, ali necu da preterujem. Tesko da ces to osetiti tokom sviranja.
Sto se tice stabilnosti drivera, kao sto kaze Big Bockie, m-audio ima dosta stabilne drivere i dobru podrsku, tako da ako nesto i ne radi relativno brzo sredjuju.
A, sto se tice broja ulaza i izlaza, mozda ti za godinu dana padne na pamet da usnimis koju gitaru, gajde, didgeridoo... ;)
Hadgy
02-02-2012, 05:52 PM
Didgeridoo :) pa da skidam Jamir-a ;)
Elem, i dalje sam u nedoumici, mada kad bih na?ao novu Fast Track II za 80 evra, kupio bih je i re?io stvar, pa makar za početak. Najjeftinije ?to sam na?ao je 100 evra...
U svakom slučaju, hvala na odgovorima!
Hadgy
03-02-2012, 09:00 AM
I da, ukoliko neko zna gde bih mogao naći Fast Track Pro za 150 evra, nek mi po?alje poruku :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.