Log in

View Full Version : Specifican problem,Addictive drums i Cubase

Dragan88
31-01-2012, 12:36 AM
Pozdrav,radim u Cubase-u 5,sa Addictive drums i trilian bass i midi klavijaturom(61 key),i dosao sam na jednu ideju ali ne umem u praksi da je sprovedem u delo.
Dakle zelim da snimaim bubanj,i bass ali tako da mi bass i kick udarac bubnja uvek sviraju zajedno...znaci gde god da okine bass tu i drum kick sa njim da udari...da idu svuda zajeno...
Izgleda jednostavno,ali nije bas,bar meni nije...probao sam ovako,mapiram u Addactive drums da mi svaka dirka na klavijaturi bude kick...i to je ok,sviram trilian u drugom kanalu,na kanal od Addictive Drumsa ostavim ukljucen onaj monitorcic cujem oboje u isto vreme...tako mogu i da snimim,cekiram snimanje na kanalu gde je Addactive drums i u drugom gde je Trilian i snimam oba odjednom...na svaki ton u Trilianu cuje se i drum kick,nema problema...
Ali problem je sada u ostatku bubnja!
Da bih snimio ostatak bubnja moram drugacije da mapiram Addictive,cim ga drugacije mapiram ovi kikovi sto sam snimio se pretvore u cinele,dobose itd...resenje bi bilo mozda da otvorim Addictive dva puta u razlicitim trakama,ali kada to uradim to lose utice na Cubase,zabaguje nesto,kada idem na duplicate track i dupliram traku sa Addactiveom javlja se opet onaj problem,kako god mapiram Addictive to se prenosi u obe trake i ne mogu nista da uradim opet...
Dakle nadam se da ste razumeli,potrudio sam se da objasnim koliko sam mogao,sta zelim da dobijem,i sta sam probao...Sada ako ima neko neku ideju ili zna znacilo bi mi.
Meni je palo na pamet da prebacim na primer te kickove,ili ostatak bubnja(sta prvo snimim)u Audio pa posle drugi deo mogu da mapiram kako hocu,ali to mi bas ne odgovara jer kada prebacim to nesto u audio nemogu da ga menjam kasnije,ne odgovara mi to...
Druga stvar koja mi je pala na pamet i resice mi problem dobrim delom je da mapiram bubanj da mi kickovi idu od dna do sredine klavijature,(dokle cu svirati bass)a gornji deo da mapiram cinele,dobose itd...Snimim na primer ostatak bubja na gornjoj polovini klavijature,posle kada dodje na red snimanje basa snimim bass i sa njim i kickove,sve to mogu da odradim sa donjom polovinom klavijature...onda imam snimljen bass i kick udarac zajedno a ostatak bubnja normalno nezavisno od toga.

Ovo drugo mi je ok resenje ali mozda neko ima nesto jednostavnije.

Glup problem i cudan verovatno,ali sta da se radi.Hvala.

awacs
31-01-2012, 10:17 AM
Jedno od mogućih rešenja:

1. Snimiš samo bas
2. Iskopiraš MIDI track basa i dodeliš mu MIDI kanal bubnja
3. Otvoriš Key Editor tog tracka
4. Selektuješ sve note na celom tracku
5. Iz padajućeg menija "MIDI" izabereš TRANSPOSE
6. U Transpose prozoru štrikliraš komandu Keep Notes in Range
7. Pod Upper Limit i Lower Limit ukucaš ISTU notu (onu na kojoj ti je Kick u Addictive-u)

Korisno je i da tim notama kicka zadaš FIXED LENGTH.

Problem je samo u tome što dok budeš svirao bas nećeš čuti bas bubanj. Ako ti je važno da ga slušaš dok snimaš uradi kao što si radio do sada (napravi svoj User Map u AD koji se sastoji samo od kickova, pa se posle vrati na "normalan" drum map i sprovedi ovu proceduru koju sam naveo.

Pozdrav,

Vasa