View Full Version : gradnja studia
tajsam
28-01-2012, 02:56 AM
Pozdrav ljudi!Gradim studio iz temelja tocnije već sam objekt u grubo izgradio.velicina je 50m2 visina 5 metara.e sada podjela prostora je problem.ja sam to zamislio kao na skici (skicu sam nacrtao nabrzaka u paint-u)
dali je problem ako control room nije bas simetrican.znaci da je ovako malo zid zakrivljen.tako sam to zamislio.
tajsam
28-01-2012, 03:11 AM
evo malo slikica tokom gradnje.znaci sada je stavljena termo izolacija stiropor!kada ze dođe do prve love kreće se dalje:D
tajsam
28-01-2012, 03:12 AM
jos
boggy
28-01-2012, 07:47 AM
........
dali je problem ako control room nije bas simetrican.znaci da je ovako malo zid zakrivljen.tako sam to zamislio.
Jeste problem. CR mora biti simetrican posto smo mi kao ljudi (uglavnom) simetricni. Osnovno "pravilo" je simetrija.
Napravi si uslugu i potra?i akustičkog savjetnika da ti pomogne, vi?e para če ti ostati nego ako pogrije?i?.
Visina je dobra btw.
tajsam
28-01-2012, 02:54 PM
a nista onda radimo simetricno!!:cool3:
Ali stvarno tajsam, imam velika izkustva kad su ljudi pravili sami, pomagali su im ljudi koji imaju "kao ozbiljne studije" i sad sami znaju ?to i kako... e onda kad dođem, izmjerim, popričamo... uvijek isto: potro?io sam toliko i toliko para, ne znam kako da sad idem iznova...
Zato probaj kontaktirati čim vi?e stručnjaka/savjetnika i porazgovaraj sa svakim, probaj povuči neke slične smernice... recimo u SLO skoro nema čovjeka koji če uspje?no rje?iti izazov/problem, stara ?kola, neče da prate "trendove", u Srbiji koliko vidim ima odličan! stručnjak "na?" Boggy (-moderator ovog subforuma, meni osobno veoma stručan, malo strog:), iako se bavim hobby/polupro sa akustikom cca. 15 godina i gledam druge "akustičare" na tuđim forumima... bruka... ima Boggy vi?e nego odličnih ideja, inaovativan je... e za ostalu ex-Yu teritoriju nemam pojma kako ?to:(
A u inozemstvu ima dosta izabora ali pazi ?to bira?, jer i odlična imena znaju veoma razočarati i ko?tati puno, provjereno (ali ima? sledeči dan reklamu u Mix Magazinu i slično...).
Vi?e puta sam popravljajo radove priznatih akustičara, jer su ljudi imali premalo novca da im plate usluge, te su pojednostavili dizajne a i dizajni su obsolete za dana?nja saznanja!... tako da i oni koji su platili dovoljno nemaju neko inovativno, suvremenije re?enje...
... sve značajno u razvitom svetu je u marketingu te copy/paste a rijedko u stručnosti i inoviranju! ... onda to preplati? (gledano sa na?eg balkan proračuna)...
Veruj, ja sam i?ao od moderatora programa do tehničara do urednika do vlasnika 3 studia koje sam "sam" pravio i drugima + ?kola...
Zato napravi si uslugu i ako nema? ba? dosta pojma nabavi si dobrog savjetnika, ko?tat če da ali vrlo manje nego kad napravi? ?tetu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.