View Full Version : Jelena Petosvic "Slatka Mala"
soundman
25-01-2012, 04:37 PM
Ovo sam danas cuo na You Tube, pa mi je privuklo paznju. Devojka je vrlo originalna, vidim da su potpisani kvalitetni muzicari. Produkciju potpisao Uros Petkovic. Ako se ne varam, to jer DJ Uce koji je dugo vremena radio sa Rambo Amadeusom. Izuzetno talentovan momak.
Po meni je ovo vrlo muzikalno, i originalno a sa nasih prostora.
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WELRq97xPbQ?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/WELRq97xPbQ?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>
DaBear
25-01-2012, 04:48 PM
Ovo sam danas cuo na You Tube, pa mi je privuklo paznju. Devojka je vrlo originalna, vidim da su potpisani kvalitetni muzicari. Produkciju potpisao Uros Petkovic. Ako se ne varam, to jer DJ Uce koji je dugo vremena radio sa Rambo Amadeusom. Izuzetno talentovan momak.
Po meni je ovo vrlo muzikalno, i originalno a sa nasih prostora.
http://www.youtube.com/watch?v=WELRq97xPbQ
P.S. Molim objasnjenje kako se embeduje link ?
klik desno dugme na mishu bilo gde na tom youtube clipu - copy embed code... onda paste...
Inace, snimljeno lepo, super se sve cuje, dobar vokal..ima malo seljacko / narodjackih ritmova (bez kojih bi bilo mnogo bolje)..melodije dobre..
ALI VIDEO :shock::confused::confused::shock::shock:
Glupo....kao Q***c ! Uopste nije dobra fora (kao sto je "reziser" mislio) ....bolno glupo !!!!
Bockie
25-01-2012, 04:50 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cZLYvI-I0Ig" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
darkstar
25-01-2012, 05:08 PM
mislim da mi je upravo crklo nekoliko mozdanih celija gledajuci ovaj spot.
Soundman, sta je tacno originalno ?
soundman
25-01-2012, 05:13 PM
mislim da mi je upravo crklo nekoliko mozdanih celija gledajuci ovaj spot.
Soundman, sta je tacno originalno ?
Sasvim je moguce da ja svasta propustam, ali nisam cuo puno ovakve nase muzike. Konstanto mi se cini da slusam jednu te istu pesmu, pa mi je ovo privuklo paznju. Ako postoji jos domacih bendova sa slicnim zvukom, molio bih za linkove.
Ako postoji jos domacih bendova sa slicnim zvukom, molio bih za linkove.
Mali offtopic: Ako uzgred pri tra?enju ovakvih bendova neko naleti na neke nove Partibrejkerse, molio bih za linkove.
BlasterMaster
25-01-2012, 05:26 PM
zar nije ovo ona riba sto je izbacila onu pesmu perverznu "Nikola" ? ta je bila bas kul, ovo je djene djene
darkstar
25-01-2012, 05:56 PM
Sasvim je moguce da ja svasta propustam, ali nisam cuo puno ovakve nase muzike. Konstanto mi se cini da slusam jednu te istu pesmu, pa mi je ovo privuklo paznju. Ako postoji jos domacih bendova sa slicnim zvukom, molio bih za linkove.
Sta se tebi ucinilo originalnim ovde, to me samo interesuje?
A ?ta, ovo kao nije perverzno? Kitocikl sa ?asijom u vidu po?etnog slova njenog imena kao stilizovanog disko-penisa... Suva klasika! :rotfl:
awacs
25-01-2012, 06:09 PM
ALI VIDEO :shock::confused::confused::shock::shock:
Glupo....kao Q***c ! Uopste nije dobra fora (kao sto je "reziser" mislio) ....bolno glupo !!!!
Pa sad... "glupo kao Q***c" :confused: Mislim, jeste kurac, ali nije glupo. Naprotiv.
Pozdrav,
Vasa
darkstar
25-01-2012, 06:19 PM
Soundmane, evo ovo mi je prvo palo na pamet, ako nisi cuo, poslusaj...rad kolege Arthura i nekoga iz Vrooma koliko se secam...meni, daleko originalnije ili kako god nazoves...
Nemam nikakvu zlu nameru, samo ne vidim apsolutno nista originalno...originalniji su mi oni sa muckanjem kole..
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cu2iu3lKbwk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Haxli
25-01-2012, 07:09 PM
Komentar s yt:
Mislim da ovaj spot divno prikazuje kako se zene najcesce osecaju kao da ne komuniciraju sa muskarcima vec da ih jure sljokicasti penisi i zato bi svaki muskarac trebao samog sebe da pogleda ujutru u oci i kaze - Ja nisam samo sljokicasti penis.... ja nisam samo sljokicasti penis...
LOL-china!!!
awacs
25-01-2012, 07:10 PM
Soundmane, evo ovo mi je prvo palo na pamet, ako nisi cuo, poslusaj...rad kolege Arthura i nekoga iz Vrooma koliko se secam...meni, daleko originalnije ili kako god nazoves...
... još kad bi nam objasnio zašto tu pesmu od Broken Strings-a smatraš "daleko originalnijom" bilo bi do jaja... ili bar da objasniš šta tebi znači termin "originalno"... a onda bismo možda mogli da nastavimo sa pričom o "Slatkoj maloj".
Pozdrav,
Vasa
Klaus Voorman, Boulevard of Broken Strings. Pravi umetnik u svetu dizajna, ilustracije i naravno rock muzike. Uradio je omote za albume kao ?to su Revolver i Anthology. Crte? upotrebljen u ovom spotu predstavlja D?ona Lenona u Hamburgu. Ako ovi vole Voormana mora da su dobri likovi, vredi preslu?ati jo? koji put.
Nego, ni?ta u stilu Partibrejkersa? OK, čekamo i dalje.
soundman
25-01-2012, 07:16 PM
Pod originalnim mislim na nesto sto ne cujem cesto i sto je na neki nacin osvezenje od svakodnevne muzicke ponude.
Sa radom Broken Stringsa sam upoznat. I mislim da je to kvalitetan proizvod. Medjutim to sam zaista cuo premnogo puta, od teme, instrumentacije, nacina pevanja, teksta itd.
Ne zelim da me pogresno razumete u smislu da kazem da je Jelena neko remek delo. Daleko od toga. Ali meni licno je njen glas pitak, nacin pevanja originalan, cini mi se da ne pokusava da imitira nikog (ili nisam pronasao koga imitira). Takodje mi je originalan odabir ukulelea kao instrumenta, sama tema o kojoj peva nije bas precesta, sam tekst je mozda nekome vulgaran ali na neki nacin i provokativan, ali neopterecujuc.
Znam da se ovde radi o licnim stavovima i ukusima, ali meni je mozda malo dosadio pristup:"sad sam ja depresivan jer mi je lose ili sam zaljubljen, ili vec patim zbog necega". Toga je uvek bilo u muzici i treba da ga bude u muzici, ali mi prija povremeni predah od svega toga.
soundman
25-01-2012, 07:31 PM
Klaus Voorman, Boulevard of Broken Strings. Pravi umetnik u svetu dizajna, ilustracije i naravno rock muzike. Uradio je omote za albume kao ?to su Revolver i Anthology. Crte? upotrebljen u ovom spotu predstavlja D?ona Lenona u Hamburgu. Ako ovi vole Voormana mora da su dobri likovi, vredi preslu?ati jo? koji put.
Nego, ni?ta u stilu Partibrejkersa? OK, čekamo i dalje.
Imam za vas izvrstan vic, samo ga je nemoguce izvesti u pisanom obliku. Mora se ispricati, jer je gluma u tom vicu krucijalna zbog samog stosa.
Ali evo pokusacu, sa rizikom da ne uspem
Vic pocinje tako sto sin dodje u ponedeljak kuci iz skole i pita majku
sin:"Mama sta ima danas za rucak?
majka:"sarma"
sin(odusevljeno skacuci):"SARMA SARMA SARMA SARMA SARMA SARMA SAAARMAAAA!"
utorak
sin(odusevljeno):"SARMA SARMA SARMA SARMA SARMA !"
sreda
sin:"SARMA SARMA SARMA!"
cetvrtak
sin(vec sa manje entuzijazma):"sarma sarma sarma sarma sarma"
petak
sin(sad vec pomalo razocarano):"sarma saraaarmaaa sarma"
subota
sin(sad vec razocarano):" uh sarma sarma"
nedelja
sin(potpuno rezigniran):"uuuuuuuuuffff sarma "
ponedeljak
sin(odusevljeno skacuci):"SARMA SARMA SARMA SARMA SARMA SARMA SAAARMAAAA!"
:D
Bez namere da vas uvredim, ali meni vasi postovi lice na ovaj vic. Konstantno jedno te isto. Bitlsi , Bowie , Brejkersi.... ima dobre muzike i pored njih.
Surfer
25-01-2012, 07:32 PM
"Very good, and very original.
Except the good part isn't original, and the original part isn't good." :)
soundman
25-01-2012, 07:38 PM
Zato sam se ja i ogranicio na originalno na domacoj sceni.
Bitlsi , Bowie , Brejkersi.... ima dobre muzike i pored njih.
Ima, Azra.
edit: Shvatam ?elju da se ponekad poklopa i ne?to osim sarme, pa makar bilo i bljutavo. Inače, pogodite ?ta mi je keva pripremila za sutra?nji ručak. Nije bljutavo i odlično je kad se podgreje.
soundman
25-01-2012, 07:47 PM
Ima, Azra.
Sarma, sarma, sarma, sarma .......
Sarma, sarma, sarma, sarma .......
Ok, ontopic.
?vakaća guma.
HeatMan
25-01-2012, 07:56 PM
ovo je devojka koja peva pesmu "nikola".. koja vam se svidela koliko se secam.. svidja mi se njen glas, pesme su pitke i moze da uspe samo tako ako nadje nekoga ko ce je usmeriti.. isto kao i lena kovachevic.
edit: odlichna mi je stvar i spot.
awacs
25-01-2012, 07:56 PM
Nije bljutavo i odlično je kad se podgreje.
Ono ?to svakim podgrevanjem biva sve bolje?
Pozdrav,
Vasa
darkstar
25-01-2012, 07:59 PM
@ awacs - Originalno mi je kod ove pesme to sto takvu orkestrarizaciju (da upotrebim taj izraz) nisam cuo medju bendovima kojima je to prvi album. Primesa zvuka mi je "svetska", ne govorim o produkciji, vec o aranzmanu i primesi nekog zvuka koji nisam cesto cuo ovde (a zahvaljujuci profesiji cujem dosta razlicitih zvukova nasih bendova).
Originalno ne znaci dobro. Isforsirano originalno, ispadne jos gore.
@ soundman - razumem tacno kako se osecas, imamo slicno misljenje na temu toga da smo svi culi trista puta jedno te isto, i da trazimo neke nove fore. Recimo, strasno mi se dopalo u tom smislu Gotye- state of the art, ali ako pazljivo analiziras pesmu, shvatices da se radi o reciklazi starijeg zvuka. Ali opet- lepa promena. Dok recimo njegova stvar someone I used to know mene ostavi potpuno ravnodusnim, a broj pregleda na jutjubu (jer je to danas izgleda postalo merilo) se broji desetinama miliona...
Surfer je pogodio po sred srede sa ove dve recenice :)
Ne bih dalje ulazio u diskusiju, meni se ova pesma uopste ne svidja...ni jedan njen delic.Ni tekst, ni kompozicija, ni pevanje. Produkcija mi se svidja, neko je uradio posten posao,ali to je zaista nebitno, nece me naterati da slusam ovo. Potpuna kontra mom senzibilitetu, ocigledno. Sa druge strane, meni Bitlsi nikada nisu prijali,a eno sta napravise...
Ono ?to svakim podgrevanjem biva sve bolje?
To. I vrlo je bitno da se ne ubacuju nikakva slanina ili suva rebra. To samo pokvari taj jedinstveni ukus.
?to se tiče Jelene Peto?ević, očigledno je vrlo inteligentna i g. Soundman je u pravu da je originalna. Ima potencijal da postane ?enska verzija Đorđa Bala?evića, jedini je problem naravno ?to ne postoje uslovi koji bi je motivisali da pored talenta ulo?i i nadljudske napore potrebne da bi se to zaista i ostvarilo.
awacs
25-01-2012, 08:27 PM
@ awacs - Originalno mi je kod ove pesme to sto takvu orkestrarizaciju (da upotrebim taj izraz) nisam cuo medju bendovima kojima je to prvi album. Primesa zvuka mi je "svetska", ne govorim o produkciji, vec o aranzmanu i primesi nekog zvuka koji nisam cesto cuo ovde (a zahvaljujuci profesiji cujem dosta razlicitih zvukova nasih bendova).
Aha, na to si mislio... Broken Strings su originalni u odnosu na "domaće podneblje". Ma OK.
A ova ?ena nije "originalna u odnosu na domaće podneblje" :confused:
Surfer je pogodio po sred srede sa ove dve recenice :)
Te dve rečenice bi mo?da on njega mogle da naprave mog idola, samo kad bi ih sam smislio.
Ne bih dalje ulazio u diskusiju, meni se ova pesma uopste ne svidja...ni jedan njen delic.Ni tekst, ni kompozicija, ni pevanje. Produkcija mi se svidja, neko je uradio posten posao,ali to je zaista nebitno, nece me naterati da slusam ovo. Potpuna kontra mom senzibilitetu, ocigledno. Sa druge strane, meni Bitlsi nikada nisu prijali,a eno sta napravise...
:thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
Lepa devojka, lepo svira, peva i opu?tena je. Izgleda da ve?ina nas ovde ima provlem s ovim poslednjim. Eto, ja priznajem. :banghead:
disco violence
25-01-2012, 10:39 PM
Meni je ovo dobro,a spot mi je odlican,''Q...c na biciklu,pa jos dobra riba na njemu,pa ga grli,pa ga ljubi,cuda pravi s njim''.Bas da vidim koja televizija ce prva da ga pusti,da vidimo koja je najnaprednija kod nas.Mozda bacimo neku kladionicu.Cenim da pi hepi mogao da prvi pusti ovu stvar nekako mi je u hepi i hipi fazonu.
P.S.Uspela je da mi drzi paznju,a danas je samo to bitno.
soundman
25-01-2012, 11:58 PM
Recimo, strasno mi se dopalo u tom smislu Gotye- state of the art, ali ako pazljivo analiziras pesmu, shvatices da se radi o reciklazi starijeg zvuka. Ali opet- lepa promena.
Da, potpuno se slazem Gotye se bas potrudio da napravi zvuk koji ce ga deliti od ostalih. Uzasno mi je drago sto je narod to prepoznao. Iako peva jako slicno kao Peter Gabriel u mladjim danima.
soundman
26-01-2012, 12:00 AM
Te dve rečenice bi mo?da on njega mogle da naprave mog idola, samo kad bi ih sam smislio.
Hahaha, hvala vam sto ste ovo napisali, tri puta sam se ugrizao za jezik ali ipak nisam napisao :)
Filip_
26-01-2012, 01:04 AM
Skroz fina pesmica u odnosu na ono sto povremeno cujem "servirano" po tv-u.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.