View Full Version : KURZWEIL KS40a
DaltonAbc
24-01-2012, 09:12 PM
Budzet za monitore mali pa sam nasao ove malo jeftinije.Shta vi mislite ?Opet cenim da je bolje od svakog behringera.
Bockie
24-01-2012, 09:27 PM
Monitor je potpuno u skladu sa cenom.
Bolji je od svakog behringera koji je u tom cenovnom rangu...!
:wink:
DaltonAbc
24-01-2012, 09:41 PM
Hvala na odgovoru :)
lesha
25-01-2012, 10:47 AM
po meni su odlicni za taj novac i namenu, daddy z ih je skoro kupio kod nas pa moze izneti svoje utiske.. :]
DaltonAbc
25-01-2012, 10:52 AM
I ja msm da su za tu cenu bolji od vecine koji su u tom rangu.Cekamo da cujemo utiske drugih :)
Haxli
25-01-2012, 11:05 AM
Kolika im je cena?
lesha
25-01-2012, 11:12 AM
9.499 din.
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6880
Haxli
25-01-2012, 01:24 PM
Ne samo da chika google nije rekao nishta pametno povodom moje pretrage nego i sama pretraga na sajtu je zanemela..
http://www.artistsystems.net/mex/rezultat_pretrage.php
Pa sa mislio da samo moze da se naruchi ili tako neshto...
8-)
Zanimljiva cena svakako! :)
lesha
25-01-2012, 01:47 PM
Ne samo da chika google nije rekao nishta pametno povodom moje pretrage nego i sama pretraga na sajtu je zanemela..
http://www.artistsystems.net/mex/rezultat_pretrage.php
Pa sa mislio da samo moze da se naruchi ili tako neshto...
8-)
Zanimljiva cena svakako! :)
pretraga na artistsystems sajtu na zalost funkcionise samo sa imenom modela.
trenutno smo ostali bez ovih zvucnika, ali ih ocekujemo uskoro.
Haxli
25-01-2012, 02:57 PM
hmm da, tako je i logichno (+ bolje) al dzaba kad tele (ja) zapelo da kuca ime firme... :(
lesha
25-01-2012, 03:12 PM
mozda ce nekome koristiti, na pocetnoj stranici nije vidljiv link na prvi pogled, proizvodjaci sa kojima radimo se mogu naci ovde:
http://www.artistsystems.net/mex/proizvodjaci.php
Ja sam si uzeo te monitore za ljetovanje. I baš su dobri!
Čudni su po svojoj konfiguraciji. Niti su pasivni niti aktivni. Naime, u jedan zvučnik su smjestili pojačalo, a onda je drugi zvučnik pasivan. Nema balansirane ulaze, ali zato ima dva para ulaza. Jedni su flat, a na drugima ima neko nabrijano gore-dole na frekvencijama.
Monitori rade čisto pristojno! Ne treba od njih očekivati puno, ali zvuče solidno. Malo im je donji midl nejasan. Nema govora o finoči visokih kao na Adamu ili PMCu, ali o kojoj kategoriji tu pričamo. Meni su oni jednako dobri kao i oni mali Alesisovi monitori, a kad uzmemo da je Alesis preko dva puta skuplji onda je ovo izvrstan deal.
Ja sam ih uzeo za jedno usnimavanje ljetos s namjerom da snimljene materijale mogu u rentanom stanu na moru preslušavat i po potrebi editirat. Na kraju se spletom okolnosti okrenulo da smo baš na ovim monitorima usnimavali sve. Odnio sam ih u taj improvizirani studio i sve smo na njih radili. I baš su bili dobri. Sve se vrlo jasno i precizno moglo raditi. A to je najbitnije.
Našao sam na internetu da je to zapravo monitor koji se originalno počeo prodavati pod nekom talijanskom markom. Kasnije je još nekoliko "proizvođača" iz hama-vivax klase počelo prodavati taj monitor pod nekim svojim imenom. I na kraju je to uzeo Kurtzweil i sad ih prodaje za 40% skuplje od konkurencije. A bizarno je da konkurencija čak ima bolji izgled, s lijepim drvenim kutijama!
Postoji na Gearslutzu netko ko je raskopao elektroniku u tim zvučnicima i ustanovio da su unutra u pojačalu trash komponente. Zamjenom nekoliko elektrolita i jednog op-ampa se može od njih dobiti da još bolje prosviraju! Ja nisam probao, al kad-tad ću definitivno to napraviti.
Bockie
26-01-2012, 03:26 AM
Ja sam si uzeo te monitore za ljetovanje. I baš su dobri!
Čudni su po svojoj konfiguraciji. Niti su pasivni niti aktivni. Naime, u jedan zvučnik su smjestili pojačalo, a onda je drugi zvučnik pasivan. Nema balansirane ulaze, ali zato ima dva para ulaza. Jedni su flat, a na drugima ima neko nabrijano gore-dole na frekvencijama.
Monitori rade čisto pristojno! Ne treba od njih očekivati puno, ali zvuče solidno. Malo im je donji midl nejasan. Nema govora o finoči visokih kao na Adamu ili PMCu, ali o kojoj kategoriji tu pričamo. Meni su oni jednako dobri kao i oni mali Alesisovi monitori, a kad uzmemo da je Alesis preko dva puta skuplji onda je ovo izvrstan deal.
Ja sam ih uzeo za jedno usnimavanje ljetos s namjerom da snimljene materijale mogu u rentanom stanu na moru preslušavat i po potrebi editirat. Na kraju se spletom okolnosti okrenulo da smo baš na ovim monitorima usnimavali sve. Odnio sam ih u taj improvizirani studio i sve smo na njih radili. I baš su bili dobri. Sve se vrlo jasno i precizno moglo raditi. A to je najbitnije.
Našao sam na internetu da je to zapravo monitor koji se originalno počeo prodavati pod nekom talijanskom markom. Kasnije je još nekoliko "proizvođača" iz hama-vivax klase počelo prodavati taj monitor pod nekim svojim imenom. I na kraju je to uzeo Kurtzweil i sad ih prodaje za 40% skuplje od konkurencije. A bizarno je da konkurencija čak ima bolji izgled, s lijepim drvenim kutijama!
Postoji na Gearslutzu netko ko je raskopao elektroniku u tim zvučnicima i ustanovio da su unutra u pojačalu trash komponente. Zamjenom nekoliko elektrolita i jednog op-ampa se može od njih dobiti da još bolje prosviraju! Ja nisam probao, al kad-tad ću definitivno to napraviti.
Ja sam ih isto mislio uzet za doma, svi lijepo pričaju o njima, a jeftinije mislim da ne može bit
DaltonAbc
26-01-2012, 07:39 PM
Ljudi shta da vam kazem...Hvala svima na odgovoru.Svaki Komentar mi je pomogao.Videcu da ih uskoro narucim pa javljam i ja svoje utiske.:)
slowstar
06-06-2012, 01:54 PM
Slusao ih bas u "Artistu" za taj novac definitivno su super, ali takodje moram da napomenem da nisu bolji od Behringera B 1030 A, koji je takodje za taj novac neverovatno dobar nearfield (kevlar bas membrana, svileni kalotni tviter, zasebna pojacala za bass/treble u svakom komadu, veoma lep i koherentan, istinit zvuk)
Uverite se i sami, u Artistu su vise nego ljubazni i objektivni, a imaju i sirok izbor raaaaznih monitora.
Srecan lov!
Djono
07-06-2012, 03:21 PM
Nekako je i logicno da ne budu bolji. Opet, par B 1030A je tri puta skuplji.
Epidemic
27-01-2014, 04:09 PM
Eto, da se i ja javim ovde, uzeo sam ove monitorcice cisto za usnimavanje traka u prostoriji za probe, i zasad sam vise nego zadovoljan kako zvuce, bolji su definitivno i od svih behringera i od m-audio u toj prici <150 eura.
Svakako nisu izdefinisani u low midu, i imaju cujnije dipove oko 70Hz i oko 250Hz, ali su nesto na cemu se moze raditi ako znas na cemu si. Plus onaj low end pot ume da bude vrlo korisna stvar za random namestene stolove po coskovima, i dva ulaza su isto vrlo convinient momenat za ubadanje laptopa/interfejsa na frku. :D
nikolicdn
29-01-2014, 04:33 PM
Ima li uopste monitora (u apsolutnom smislu izraza :da:) za tako malo para?
Odgovor je - NE!
Ortakinja je kupila kako bi vezbala klavir (Korg SP500), zvuk je jako tih i sto se tice samog dozivljaja klavira maltene neupotrebljiv pri "volume" potenciometru na maximumu na obe sprave! Mada, jedan deo zasluga ide i Korg-u sto zbog samog patch-a klavira a sto i zbog nejakih izlaza!
Zvucni odnosi su uredni, ali naravno, odnosi zvukova koji uopste izlaze iz ovih kutijica! Neki frekventni opsezi nisu ni zastupljeni. Jedan od smesnih detalja je tako nazvani "Sub Bass" potenciometar na zadnjoj strani jedne od kutija! :rotfl:
Slusanje muzike je prijatno i neumarajuce, ali ne jace od sistema na boljim Sony Trinitron televizorima!
Sto se tice rada, mislim da mogu zavrsiti neki posao ako ste pritisnuti krajnjom nuzdom da koristite ove prcvoljke! (recimo editing "Virtual Guitarist-a" i slicno :) ) :wink:
Vizuelni utisak mi je da je neko zaposljen da lepi "Kurzweil" logo na par malo ozbiljnijih kineskih zvucnika za siroku potrosnju i pakuje u Kurzweil kutije!
Ja bih se ipak opredelio za nesto drugo ukoliko imate potrebe za kutijama manje snage za vas kucni studio i sl. (Edirol MA20-D, Alesis M1 Active 520, i sijaset novih modela pa preslusavajte...)
TOSHO
03-10-2017, 08:21 PM
Znam da je stara tema, ali danas sam dobio na probu ove male monitore i ja ću reći samo ...ČUDO od monitorčeka za to malo novaca! Nisu glasani, a ni ne treba biti. Ako snimate i radite u maloj sobi, u stanu, bez akustičkog tremana, monitori su i više nego upotrebljivi. Imam avantone i presonus sceptre, ali definitivno ću si uzeti i ove male monitorčeke :da:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.