Log in

View Full Version : Universal Audio APOLO!

Jan
19-01-2012, 06:33 PM
http://www.uaudio.com/apollo

Ludilo!
Audio Interfejs sa majk preampovima, da/ad konverzijom i real time UAD efektima :S

Koliko vidim za Quad UAD processing u njemu ce cena biti oko 2500 $.

Verujem da ce ovo biti bomba!

DaBear
19-01-2012, 07:28 PM
http://www.uaudio.com/apollo

Ludilo!
Audio Interfejs sa majk preampovima, da/ad konverzijom i real time UAD efektima :S

Koliko vidim za Quad UAD processing u njemu ce cena biti oko 2500 $.

Verujem da ce ovo biti bomba!

Al' su nakrcali stvari unutra !!! Odlican koncept !

alen
19-01-2012, 09:12 PM
To se cekalo,sto se mene tice.

Dexxy
19-01-2012, 10:46 PM
Extra !

Sent from my iPhone using Tapatalk

DzoniPFC
19-01-2012, 11:21 PM
Quad kosta 1500$, a ovako za 2500 je dobijes u paketu sa 8 ad/da i mic preamp ulaza.

Odlicno.

Jan
19-01-2012, 11:44 PM
Sto se mene tice, pocinjem da skupljam pare hahaha
Verujem da ce sve da bude top, i konverzija i ti preampi, da ce da prebije sve postojece interfejse

Znak
19-01-2012, 11:52 PM
8 ad/da i mic preamp ulaza.

4 mic preampa.

OFF
19-01-2012, 11:56 PM
jos ako mogu pluginsi da se prenesu sa uada

Jan
20-01-2012, 12:03 AM
Mozda ce i moci, ko zna :S

Znak
20-01-2012, 12:03 AM
Imam ideju!

Dam oglas: mlada i perspektivna rock grupa Dobar znak tra?i sponzora za nabavku uređaja Universal Audio Apollo. Na uređaj ćemo staviti nalepnicu sa logom sponzora.

Ili mo?da ipak neki drugi način...

Arthur
20-01-2012, 03:00 AM
a zašto ste ubeđeni da će biti TOP i preovi i konverteri? Meni se ovo čini kao još jedno all-in-one rešenje, i ne vidim čemu tolko hajp. Čak nije ni jeftino rešenje.

OFF
20-01-2012, 08:30 AM
pa, realno.... njihov 2ch ad/da kosta toliko.... ovde ima po 10 konvertora i jos brdo stvari....... solo 110 kosta 750$....... puta 4... opet to nije taj pre..... jedino je UAD lako integrisati.... chipovi kostaju smeshno, pluginsi - nista

DaBear
20-01-2012, 09:14 AM
Jedini nacin za SVE kompanje da i dalje opstanu je polako stavljaju sve vise i vise stvari i mogucnosti za manje para !!
Tose lepo vidi na ovom primeru...a bilo ih je nekoliko u zadnje vreme...polako se dodaje, na pipetu...ali se u nekom momentu nakupi !
Pogotovo sa problemom oko (besplatnih) plugova..

Jos jedno - mnogo je elegantnije imati jedan box nego nekoliko malih kutijca sa gomilom labavih kablova itd !!

Era
20-01-2012, 09:32 AM
Kada kupimo svi po jedan ,ala ce posao da navali:rotfl:

DaBear
20-01-2012, 10:21 AM
Kada kupimo svi po jedan ,ala ce posao da navali:rotfl:

Al' za malo !! :rotfl::rotfl::rotfl:

Jan
20-01-2012, 02:52 PM
a za?to ste ubeđeni da će biti TOP i preovi i konverteri? Meni se ovo čini kao jo? jedno all-in-one re?enje, i ne vidim čemu tolko hajp. Čak nije ni jeftino re?enje.

Zato sto je UA ozbiljna firma i sigurno ce zeleti da pobedi fireface i druge konkurente. Plus imaju iskustva sa pravljenjem odlicnih konvertora i preampa. I sve to uz UAD u njemu. 2000 E za 4 preampa + 8 ad/da + UAD Quad je jeftinije nego kupiti recimo RME Fireface 800 + UAD Quad PCI.

boggy
20-01-2012, 02:55 PM
Zato sto je UA ozbiljna firma i sigurno ce zeleti da pobedi fireface i druge konkurente. ......
"Pobediti" RME mogu samo ako vise zarade od njih, a to mogu samo na racun kupaca.

Jan
20-01-2012, 03:14 PM
"Pobediti" RME mogu samo ako vise zarade od njih, a to mogu samo na racun kupaca.

Boggy, oces da kazes da je RME prometnija firma od Universal Audio ?

boggy
20-01-2012, 03:23 PM
Boggy, oces da kazes da je RME prometnija firma od Universal Audio ?

Ne... samo hocu da kazem da UA nisu madjionicari...

Arthur
20-01-2012, 03:31 PM
i nisu prvi koji su pokušali. A postoji par drugih okolnosti zašto mi se čini da je to i neizvodljivo, zbog tržišne prirode

DaBear
20-01-2012, 05:25 PM
Jako puno ljudi ovde sad radi na laptopu (verovali ili ne)...jos odkad je Pro Tools omogucio da se radi bez hardvera ili sa tudjim hardverom...jos vise njih!

Ovo moze da bude interface koji ce kupiti puno ljudi da rade sa PT na laptopu - imaju dobar interface, UAD i kakva god da su ta predpojacala...

Sve ja sad manje vise dobro (i isto) ...i samo je trka ko ce da da vise za manje para i da ubaci "must have" zezalice !

quake2
20-01-2012, 06:47 PM
Spravica jeste lepa,ali se iskreno plasim da su UA samo krenuli u zestoku komercijalizaciju i to jos sa Twin finity-jem preko 4-710d pa do ovoga sada.Koliko su ta 4 preampa u Apolu upotrebljiva za iole ozbiljan sesn?I koliko ti preampi uopste mogu biti kvalitetniji od RME-ovih?...a i ovi su ok za neku lokalnu radio stanicu i to je to.Kupujuci Motu 896HD sam platio 8 preampa koje nisam koristio nikada,cak sta vise, voleo bih da samo jedne noci nestanu:).Zasto nisu napisali malo vise tehnikalija:koje su tacno konvertore ugradili,(jer vrlo lako mogu biti isti kao u npm. m-audio audiofilu,da je nesto mnogo zesce pohvalili bi se time:)),kakav je clock,napajanje,elektroliti...(nije valjda jeftina kineska roba u pitanju kao u 710-ki?)Sta ce mi uadovi plug inovi pri usnimavanju???Sta sam time drugacije dobio nego kada naknadno stavim taj isti plug in sem nemogucnosti povratka na izvorni signal?AD konverzija je vec uradjena pre efekta,dinamicki opseg je onaj koji konvertori trpe i nista tu ne pomaze plug in koji u lancu dolazi kasnije,moze samo vizuelno u sekvenceru nekoga da slaze:).Zbog cega UA izbacuje vec milioniti plug in a da jos nisu uradili 64-bitne verzije starih?Pa prepravljanje starih ne donosi nikakav kesh a novi plug inovi donose bar nesto,ko sisa nezadovoljne korisnike koji svakodnevno kukaju po forumima i mole za 64-bita.Sledeca vrlo ozbiljna stvar:koliko su sharkovih DSP cipova u UA kupili da bi dobili bolju cenu na konto kolicine?(treba to sada potrositi) i ko moze da garantuje da ce ti cipovi raditi sa 64-bitnim plug inovima?UA obecavaju nove verzije plag inova ali nam ne kazu dali ce oni moci da se gurnu sa UAD-om 2-kom (nigde nisam nasao zvanicni UA podatak,mozda ima negde?) ili ce uporedo izaci i UAD-3?....a cemu onda Apolo koji ce i dalje da drzi ceo sistem na 32bita sa starim shark chipom?....Sve su to neke od mogucnosti i pitanja na koja UA daje prilicno oskudne odgovore.I Apogee je sa ensembleom pokusao da ubije ff800 i???....i nisu imali konkurentnu CENU jer se nisu time bavili decenijama,sve ostalo je kada se uporedi prilicno slicno,sem losijih drivera na Apogee-u i neuhodanosti Apogee ekipe u radu sa muzickim karticama naspram RME-a i MOTU-a koji su tu na svom terenu.Dali neko misli da su u ensemblu isti konvertori i clock kao na roseti:)??? Nazalost,cini mi se da na Apolu najvise kosta ono svetlece UA....koje ce ako nastave da prave sve losije preampe i kompresore vrlo brzo da vredi koliko i logo SSL-a od kada ga je Gabriel kupio.Sto se tice samog koncepta Apolovog softvera,tu skidam kapu....barem nisu stedeli na onome sto ce ih najmanje kostati:).Vrlo intuitivan,odlicno zamisljen i tu je sve sto je potrebno.Takodje mi se svidja integracija UAD-a u muzickoj kartici,sve je tu,sve bi trebalo da bude kompatibilno,zviznes driver u masinu i mixaj.Kolicina in-outa je takodje ok,uz neki konvertor od 8 in out pokriva se sve potrebno za osrednji studio.Izgled 10 od 10,tu rasturaju.Ali cena.....tu ce se pokopati.Za 1500$ neko ko se rekreativno bavi snimanjem,ili ne snima nikada vise od dva majka,radi elektroniku, itb... kupuje solo610,neki RME ili nesto slicno sa dva kanala jer neznam sto bi mu vise trebalo ako vec radi ITB,Uad2 duo i ima mnogo bolju kombinaciju.

alen
20-01-2012, 07:44 PM
Vama koji radite na top hardweru ovaj interfejs nije ni namenjen.Ja sam semi-pro i uzimajuci u obzir moje iskustvo,imam puno poverenje u UA.Za ono sto ja radim(project studio-live gig)ovo je savrsen izbor.Ne verujem da je konverzija na nivou poslednjeg RME-a ili Apogee-a ali sigurno da ce nece biti daleko od njih.Meni je upravo interesantan zbog implementacije UAD2 DSP-a i 2ms latencije.Laptop,Apollo,jedan 8kanalni preamp sa ADATOM i vozi misko.Gde god,sta god,sigurno i pouzdano...Ali sacekacu recenzije pa onda verovatno prodajem bubreg...

DADDY Z
20-01-2012, 08:26 PM
ma da...konverteri i preampi su sigurno čisto sranje i njihove nule i jedinice ne mogu ni da prismrde aremiju ili apodžiju ili nebitno kome u istoj klasi...mislim dajte ljudi...

quake2
20-01-2012, 08:50 PM
Mislim da moze da se dobije isti kvalitet za manje para...a za teren,stvarno nije losa ova Alenova varijanta.Sto se tice konvertora i preampa....kome se ovi neki svidjaju za te pare,nemam nista protiv:).

Jan
20-01-2012, 10:51 PM
Ne dopada mi se vas skepticizam ni malo.
Treba prvo sacekati probati spravu, videti kakve je izrade, kakvi su konvertori i da li su preampi upotrebljivi.
Za 2000 E thunderbold/firewire interfejs plus UAD Quad, ja mislim da se ne moze proci jeftinije a bolje.
A imajuci u vidu da je UA 2192 veoma hvaljen od raznih ljudi, ne verujem da ce napraviti ogroman drop u kvalitetu konverzije i da ce razocarati svoje musterije. Sacekajmo pa vidimo pre nego se krene sa pljuvanjem.

EDIT: Ja u svom posedu nemam nijedan high end kovertor, ali su mi stizali snimci i sa top i sa krs konvertora, konverzija nije bila nikada presudan faktor u tome kako ce miks izadje, barem ne kod mene. Ali treba uzeti u obzir, da je mnogima UA 2192 omiljeni konvertor, i da ga mnogi i dan danas stavljaju ispred Apogee-a i mnogih drugih. Bruce Swedien je u par navrata rekao da je 2192 jedini konvertor koji mu zvuci okej. Zasto bi UAD sad izbacio totalno djubre, odnosno ceo interfejs i UAD Quad u njemu, da bi mi pljuvali po njemu?

Arthur
20-01-2012, 10:54 PM
ma skeptcizam je kao automatska reakcija na eurofiju i marketinški hajp.. naravno da se da revidirati mišljenje sa hands-on iskustvom

Jan
20-01-2012, 11:04 PM
Ja vise verujem da ce interfejs biti u rangu kvaliteta Apogee Ensemble-a.
I jos kad kupac razmislja da li da uzmem Ensemble ili Apollo, i vidi da uz Apollo za istu ili malo vecu cenu dobija i UAD Quad, to je onda no brainer za svakog kupca. Pod uslovom da zvucno bude blizu Ensembla, verujem da hoce

boggy
20-01-2012, 11:32 PM
Ne dopada mi se vas skepticizam ni malo.........
Nije mi bio cilj da ti se moj skepticizam dopadne... :ups:

Moritz
20-01-2012, 11:35 PM
Licno mi se svidja zamisao i cenim da ce naci lepo mesto na trzisu, ali kao sto ste vec rekli ajd prvo da to dodje pod ruku pa da vidimo o cemu se radi.
Ok UAD znam sta je i kako radi, a AD/DA i preampi treba da se dokazu.

I mislim da cena nece 100% biti 2000e nego vise barem 2500e sto realno menja pocetnu euforija sliku. Imajte u vidu da sve sto je u dolarima toliko posle bude u evrima ( nekad i vise).

Takodje mislim da ce tesko da "pobede" RME ali da je ovo dobar put da dodju u isti rang jeste, naravno ni RME nece sedeti skrstenih ruku kao sto i ne sedi http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_ucx.php izmedju ostalog i prvi PRO Audio 8 kanala Interfejs za iPad, Phone.

Nekako mi deluje da sa APOLO pokusavaju da pokrenu prodaju UAD 2 interfejsa jer pored svih silnih multicore desktop PC/MAC racunara i VST i AU pluginsa koji realno rade odlicno prodaja UAD-a sigurno nije epskih proprocija :)

Da li vas ovo malo podseca na PrismSound Orpheus? :)

Bockie
20-01-2012, 11:55 PM
Interfejs je odlicno zamišljen. Ostaje da se vidi kako će se cenom pozicionirati, i mislim da je presudan prvi kvartal prodaje, odnosno pad ili opstanak cene (ili kombinacija sa raznim bundle opcijama). Oni tu realno imaju dosta dobro "spremljen" prostor, jer imaju priliku da "opipaju" reakcije na "blic" predstavljanje ovako i kasnije "odbrane" (pretpostavljeno dobru) cenu ponudom dodatnih plug-inova.

Za mene lično - UAD "radi posao", odličan posao, ne zato sto su plug-inovi toliko prekvalitetni ili jedinstveni ili im je nadrkan GUI, već se "zna kako rade", nema značajnih varijacija u odnosu na DAW, i osim prelomnog ekonomskog momenta u mojoj situaciji i prisile na prodaju gomile setup-a, pa i UAD-a, čim budem u prilici - nabavljam ponovo isti!

Mislim da oni i računaju na deo tržišta koji traži "prepoznatljiv" način rada, obzirom da je proizvod u svojim inkarnacijama prilično već raširen, mnogo više nego na ubeđivanje "tvrdokornih" anti-protivnika da je to "a must have"!

Dakle, zna se, zabodeš npr. UAD 2-jku sa 32/64 Neve-a i uz "korektan" usnimak i mix - to je taj sound! (Ne poredim rad UAD-a sa originalnim ch.stripom, već zvuk plugova kao takav kakav je).

Ja kažem - cool i čekam da vidim.

quake2
21-01-2012, 12:24 AM
A imajuci u vidu da je UA 2192 veoma hvaljen od raznih ljudi, ne verujem da ce napraviti ogroman drop u kvalitetu konverzije i da ce razocarati svoje musterije. Sacekajmo pa vidimo pre nego se krene sa pljuvanjem.

Ma nije pljuvanje Jane....dosta ljudi se razocaralo u UA i to sa razlogom,napravili su vec dosta puta drop u poslednje vreme i ljudi polako gube poverenje u njih.Ja sam prezadovoljni korisnik 6176-ice,610-ke,uada 1 i 2-ke vec godinama i maximalno sam ih hvalio dok nisam naleteo na twin finity i zapitao se o cemu se tu radi?i od kada UA prave komercijalne spravice za siroke narodne mase koje ne moraju biti lose,da se razumemo...ali su svakako po pitanju kvaliteta korak unazad.U tome je fora.Plus sto novi nacin reklamiranja UA proizvoda poprilicno iritira.Sto nisu ponosno podigli poklopac na Apolu,slikali to i turili na site kao sto su uradili sa 6176 svojevremeno,imas i sada tu sliku tamo,nema lazi nema prevare,mozes vizuelno da se uveris kako je sprava odradjena i sta je unutra,vec cuvaju informacije ko zmija noge pa su jos sumnjiviji zbog toga.Motu,RME,Apogee,Digi,creamwire....za sve te kartice mozes PRE kupovine pronaci podatak koji se tacno konvertori unutra nalaze a UA ocekuju da kupimo njihov proizvod na osnovu poverenja:).

EDIT: Ja u svom posedu nemam nijedan high end kovertor, ali su mi stizali snimci i sa top i sa krs konvertora, konverzija nije bila nikada presudan faktor u tome kako ce miks izadje, barem ne kod mene. Ali treba uzeti u obzir, da je mnogima UA 2192 omiljeni konvertor, i da ga mnogi i dan danas stavljaju ispred Apogee-a i mnogih drugih. Bruce Swedien je u par navrata rekao da je 2192 jedini konvertor koji mu zvuci okej. Zasto bi UAD sad izbacio totalno djubre, odnosno ceo interfejs i UAD Quad u njemu, da bi mi pljuvali po njemu?

Zbog bolje zarade i zato sto ne veruju da ce biti napljuvani.Ko je ikada kupio stari UA preamp,verovatno ga i dalje koristi i drugi mu ne treba,a komp interfejsi se menjaju na svakih par godina,plug inovi stalno izlecu,sve sareniji od sarenijeg:),i sve je to relativno dostupno sirokim narodnim masama sto znaci sirokom potrosackom trzistu.Vec rekoh da me najvise brine SHARK dsp,jel ima neko info dali ce to da sljaka sa 64-bitnim plug inovima?Ako nema,jasno ti je da bi kupovinom Apola,kupio macku u dzaku.Pozzzz

Jan
21-01-2012, 02:02 AM
Vec rekoh da me najvise brine SHARK dsp,jel ima neko info dali ce to da sljaka sa 64-bitnim plug inovima?Ako nema,jasno ti je da bi kupovinom Apola,kupio macku u dzaku.Pozzzz

Pa ne bih znao, jos nista nisu rekli o tome, da li ce raditi sa x64 plaginovima, ali s obzirom da su skoro svi plugin developeri vec napravili x64 verzije, ne verujem da ce UA da ceka mnogo dugo (jel oni uopste imaju sada x64 pluginove? Nisam vlasnik UAD-a, nesto mi se cini da nemaju). A koliko vidim taj isti SHARC im je i u UAD Quad karticama, pa ko voli UAD to je to, na zalost ne razumem se previse u arhitekturu DSP procesora itd...
A sto se tice konvertora unutra, koliko shvatam ovo je samo najava za uredjaj. Vidim da dosta ljudi na GS-u pita koji su konvertori unutra, valjda cemo saznati uskoro.

Jan
21-01-2012, 02:15 AM
I ipak je cena u Evropi izgleda nesto preko 3000 E

Jan
21-01-2012, 01:15 PM
jos ako mogu pluginsi da se prenesu sa uada

I already own a UAD-2 DSP Accelerator system, can I add Apollo to that system?

Yes. Apollo works just like any other UAD-2 PCIe, Satellite or SOLO Laptop card. One license of UAD-2 Powered plug-ins can run on up to 4 devices, but they all must be registered in the same account ?group.? By adding Apollo to your group, you can take your plug-ins wherever you take Apollo, such as recording and mixing sessions in other studios.

Jel ovo znaci da moze?

A sto se tice x64 pluginova, kad izadje za UAD izacice i za Apollo:

What about 64-bit support?

Apollo ships with 64-bit drivers, so it works great as an interface in 64-bit DAW applications. UAD Powered Plug-Ins are still 32-bit at this time, but we are currently working on updating all UAD-2 plug-ins to 64-bit. This project will be completed in 2012, and will be a free update for our customers. Running UAD Powered Plug-Ins on the Apollo inputs in real time does not require 64-bit, because they are being processed by Apollo?s Console application instead of your DAW.

quake2
21-01-2012, 10:08 PM
obzirom da su skoro svi plugin developeri vec napravili x64 verzije, ne verujem da ce UA da ceka mnogo dugo

U tome i jeste problematika,napravili bi i oni da tu nema nekih poteskoca i to medju prvima,od toga trenutno zive, a musterije ih zestoko pritiskaju vec duze od godinu dana i prete ne kupovinom vise ni jednog plug ina.

... koliko vidim taj isti SHARC im je i u UAD Quad karticama, pa ko voli UAD to je to, na zalost ne razumem se previse u arhitekturu DSP procesora itd...

Svaki UAD...solo,duo,quad ima jedan te isti sharc DSP samo neki ga imaju vise puta.Ovo u Apolu je uad kao i svaki drugi sa istim dsp-om koji je star otprilike dobrih desetak godina...shvatas sada sta je problemcic?Ako i rese putem nekog svog soft bridgea da 64-bitni plug inovi prorade na uad2-ci,to ce biti vrlo,vrlo budz resenje.Opravdano se sumnja da bez uad-a 3-ke i novog dsp-a nema nista od real 64-bita.Zbog toga sam pominjao da UA verovatno na brzinu hoce da se rese preostalih sharc-ova(nagomilanih ne nadajuci se svet.ekon.krizi itd),usput namame jos malo musterija za plug inove koji su stvarno vrh,tu samo pohvale...a posle ce videti sta ce:banghead:.64-bitne plug inove obecavaju u 2012,kada?u decembru?....taman kada prodaju dovoljno Apola i jos malo uad-a.Negde polovinom 2013-te,ljudi ce shvatiti da je problem sa real 64-bita neresiv a UA ce izbaciti uad3 i apolo 2 i dati besplatan upgrade plug inova kao satisfakciju:banghead:...slicno je bilo i sa uad-om kecom.Koristili su cipove starih grafickih karti koji su ok gurali stare plug inove...a onda su napisali nove od kojih su po neki dignuti dvaput zauzimali ceo resurs-resenje???pa moras da kupis UAD2 a za utehu kao dobio si besplatno da koristis i na dvojci plug inove koje si vec jednom platio,ijaoooo.........Ko hoce moze odmah da spuca 3000evra na Apolo,ja preporucujem cekanje ili kupovinu neceg drugog sto ce ionako da tuce brzoprezivljavajuci UA Apolo poduhvat po kvalitetu.Daj boze da se varam ali...pratio sam debelo sta se desava cekajuci 64-bita i pitajuci se otkud odjednom tolika neazurnost u UA i ovo mi se cini kao sasvim logican odgovor.Ali....cuda su moguca,steta je sto nema matorog Bila,dok je Pantelija radio sve je bilo u redu:).Pozzzz

Jan
21-01-2012, 11:17 PM
Ovo u Apolu je uad kao i svaki drugi sa istim dsp-om koji je star otprilike dobrih desetak godina...shvatas sada sta je problemcic?

Jasno mi je sada, nisam znao da zbog tog SHARC-a imaju poteskoca da naprave x64 plaginove. Mada, ja ne vidim koji je big deal u vezi toga, osim sto neki x64 hostovi ne mogu da procitaju x86 plaginove, ali to mora nekako da premoste kako bi plaginovi mogli da se koriste u recimo x64 Cubase-u bez Cubase-ovog bridge-a, jbrdige-a itd... Koliko znam nema nikakve razlike u zvuku izmedju recimo x64 i x86 fabfiltera... S obzirom da se koristi njihov DSP power, ne razumem kako bi x64 arhitektura uticala na to da se bolje iskoriste resursi samog x64 OS-a na racunaru? Cini mi se da oni jasno naglasavaju koliko instanci odredjenih pluginova moze da se digne odjednom sa njihovim UAD-ima... Jos ako premoste da to radi bez problema u x64 arhitekturi, super, sve da je i unutra i Nokia 3310 :) Efekti su super, rade u okruzenju i to je to.

Po meni nekoliko najbitnijih stvari vezanih za ovaj uredjaj i to da bude pozeljan za all around resenje su:
1. STABILNI DRIVERI , znaci ako zele da im proizvod bude top moraju da naprave ultra stabilne drajvere, makar priblizno RME-u.
2. Da naprave x64 plaginove koji bez problema mogu da se koriste u svim x64 hostovima
3. Da konvertori budu dobri, a s obzirom da je u pitanju UA, i da mnogi obozavaju UA 2192 od njih se mnogo ocekuje od konvertora u Apollu.
4. Da preampi budu iole upotrebljivi

Ali ako su tvoja predvidjanja tacna da ce uskoro menjati DSP chipove, stavljati nove, praviti nove UAD-e, onda unatoc tome i ako konvertori na njemu budu dobri, treba se strpiti i sacekati noviju verziju Apolla sa novim cipovima, jer ce je verovatno biti onda kad izadje UAD3

quake2
22-01-2012, 12:17 AM
Jasno mi je sada, nisam znao da zbog tog SHARC-a imaju poteskoca da naprave x64 plaginove. Mada, ja ne vidim koji je big deal u vezi toga, osim sto neki x64 hostovi ne mogu da procitaju x86 plaginove, ali to mora nekako da premoste kako bi plaginovi mogli da se koriste u recimo x64 Cubase-u bez Cubase-ovog bridge-a, jbrdige-a itd...

Pa znas kada je Intel Willamette proradio na 64-bita....nikad:).Resice oni to verovatno bez jbridgea...ali sa svojim bridgeom:banghead:,a ti bridgeovi,ukljucujuci i ovaj u logicu rade kao....tako kako rade:).

Koliko znam nema nikakve razlike u zvuku izmedju recimo x64 i x86 fabfiltera...

Slazem se,zvuk nije problem.

S obzirom da se koristi njihov DSP power, ne razumem kako bi x64 arhitektura uticala na to da se bolje iskoriste resursi samog x64 OS-a na racunaru?

Uticala bi dobro iz jednog razloga....nema nigde i nikakvog bridgea,valjda je to sasvim dovoljno?

Cini mi se da oni jasno naglasavaju koliko instanci odredjenih pluginova moze da se digne odjednom sa njihovim UAD-ima...

Da,kazu za vec napisane plug inove....ali je po gutanju resursa sasvim jasno da strateski prave sve zahtevnije plug inove.Negde 2014-te ce verovatno izaci plug koga ce quad moci da digne dva puta ako ne smisle nesto drugo.UA su firma kao i svaka druga,moraju da nateraju korisnike da uvek iznova i iznova kupuju njihove proizvode,nista tu nema cudno.Jedino je zalosno sto to ne rade praveci sve bolje i kvalitetnije proizvode, vec na druge nacine.

Po meni nekoliko najbitnijih stvari vezanih za ovaj uredjaj i to da bude pozeljan za all around resenje su:
1. STABILNI DRIVERI , znaci ako zele da im proizvod bude top moraju da naprave ultra stabilne drajvere, makar priblizno RME-u.

onda kupis RME i ne razmisljas:)

2. Da naprave x64 plaginove koji bez problema mogu da se koriste u svim x64 hostovima

to im je nocna mora:wink:

3. Da konvertori budu dobri, a s obzirom da je u pitanju UA, i da mnogi obozavaju UA 2192 od njih se mnogo ocekuje od konvertora u Apollu.

UA 2192 se vise ne pravi,a poslednja cena je bila 3000$ za dva kanala...Apolo bi morao da kosta barem 5-6 hiljada ako bi imao barem pribliznu konverziju.

4. Da preampi budu iole upotrebljivi

Neko ce ih sigurno koristiti,ali za te pare mozes da dobijes samo nesto slicno preampima iz ff800 koje koliko znam koristi samo onaj ko mora.UA nisu objavili da su pronasli neku spektakularnu novu semu za pravljenje kvalitetnih preampa po do sada nevidjeno niskim cenama koji se usput mogu strpati u tako mali prostor.

Ali ako su tvoja predvidjanja tacna da ce uskoro menjati DSP chipove, stavljati nove, praviti nove UAD-e, onda unatoc tome i ako konvertori na njemu budu dobri, treba se strpiti i sacekati noviju verziju Apolla sa novim cipovima, jer ce je verovatno biti onda kad izadje UAD3

U pravu si,najbolje se strpeti.Bice verovatno vrlo brzo i uporednih testova pa ce nam stvari biti jasnije.Da ne dodje do zabune,ja nisam korisnik ff800,ali je to po meni i dalje najpovoljnija kupovina za male i manje srednje studije.Pozzzz

soundman
22-01-2012, 12:44 PM
Mene u celoj prici zanima nesto drugo, na koji nacin su uspeli da u Apolu UAD bude realtime (ili 2 ms sve komplet) a UAD u standardnom izdanju i te kako povecava latenciju?

Mozemo li mi dobiti UAD koji ce da radi u realtimeu?

Shot
22-01-2012, 09:54 PM
Vjerovatno na isti način kako to radi i Scope - pluginovi se ne izvršavaju kroz ASIO driver nego direktno u njegovom driveru. Latencija je zapravo problem komunikacije kroz OS, a ako je komunikacija plugina s hardverom direktna, kroz driver, onda se to može srušiti na minimum.

tajsam
23-01-2012, 05:53 PM
Vjerovatno na isti način kako to radi i Scope - pluginovi se ne izvr?avaju kroz ASIO driver nego direktno u njegovom driveru. Latencija je zapravo problem komunikacije kroz OS, a ako je komunikacija plugina s hardverom direktna, kroz driver, onda se to mo?e sru?iti na minimum.

ovo je mainstream sprava nije hi end.jer za te novce nemozes dobit "vrhunske konvertere" i "vrhunske preampe" SMEĆE:D

DADDY Z
23-01-2012, 06:19 PM
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=7821#

soundman
23-01-2012, 09:11 PM
ovo je mainstream sprava nije hi end.jer za te novce nemozes dobit "vrhunske konvertere" i "vrhunske preampe" SMEĆE:D

Drago mi je da ste bar vi nabavili tu spravu i da ste proveli dovoljno vremena sa njom, pa ste stekli takvo misljenje, tako da mi ne moramo da je nabavljamo.

tajsam
23-01-2012, 10:10 PM
Drago mi je da ste bar vi nabavili tu spravu i da ste proveli dovoljno vremena sa njom, pa ste stekli takvo misljenje, tako da mi ne moramo da je nabavljamo.

ma znam da ne mogu nista govoriti ovako napamet.
ZIVI BILI PA VIDILI:D

lesha
24-01-2012, 10:02 AM
potvrdjeno mi je da nam dolaze u artist/audiopro vec pocetkom marta. cene ce biti 1990?/2470? za duo/quad.
izgleda da je isplativije uzeti quad verziju, sta vi mislite ?

Reinhardt
24-01-2012, 02:25 PM
IMHO, bezrazlo?ni hype za ovu spravu.

Ono najbitnije (najskuplje) je analog frontend i ne kontam za?to nisu spravu učinili 2HE, i ubacili i/ili 610, 1176, LA2A ili bilo ?to od svog najjačeg oru?ja. (retoričko pitanje!!)

TO bi bila sprava vrijedna spomena.. a ovako.. ha..
UAD2 sa interfaceom... cool :rolleyes:

P.S. jedino ako nisu računali na "modeling" preampe kao Focusrite ili
Voxengove majkmodelere.. :banghead:

ma 5 cent

Regi

Bockie
24-01-2012, 03:36 PM
zašto nisu spravu učinili 2HE, i ubacili i/ili 610, 1176, LA2A ili bilo što od svog najjačeg oružja. (retoričko pitanje!!)

Zašto je Sergej Bubka dizao koplje* za 5 cm godišnje i onda ga preskakao za pola metra...

Zašto odma' ne izbace 18-core procesor i završe sa mučenjem...

Ima dosta parica izmedju...:wink:

(retorički odgovor :D)

* (http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BA_%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BA% D0%BE%D0%BC)lestvica

soundman
24-01-2012, 03:42 PM
Za?to je Sergej Bubka dizao koplje za 5 cm godi?nje i onda ga preskakao za pola metra...

Zato sto je imao ugovor na 100 000 evra svaki put kad obori svetski rekord, ali to ide u prilog vasoj teoriji :)

Haxli
24-01-2012, 04:57 PM
Hmm dizanje koplja... olimiJski disciplina ili vishe hobi?

Sergej bupka - dizach koplja!!!

LOL-china...

sorry za off

Jan
24-01-2012, 11:12 PM
potvrdjeno mi je da nam dolaze u artist/audiopro vec pocetkom marta. cene ce biti 1990?/2470? za duo/quad.
izgleda da je isplativije uzeti quad verziju, sta vi mislite ?

Pa to je super cena.
Da sacekamo kako se ce konvertori i drajveri da se drze sa ostalim interfejsima i mozda upadne na moj spisak zelja :)

Reinhardt
25-01-2012, 06:54 PM
Za?to je Sergej Bubka dizao koplje* za 5 cm godi?nje i onda ga preskakao za pola metra...

Za?to odma' ne izbace 18-core procesor i zavr?e sa mučenjem...

Ima dosta parica izmedju...:wink:

(retorički odgovor :D)

* (http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BA_%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BA% D0%BE%D0%BC)lestvica

lako se vama zaje****ti, u pitanju je ?ivot i smrt novog proizvoda :D

btw,od UA bi recimo volio vidjeti sprave u 500 formatu!

djzolika
06-02-2012, 08:13 PM
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FQXTaMjdeBY?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/FQXTaMjdeBY?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

DADDY Z
07-02-2012, 08:42 PM
Fab kenja pun gas !!!

soundman
07-02-2012, 10:40 PM
Bas tako :)

quake2
06-07-2012, 03:41 AM
Pola godine je proslo od kada nacesmo ovu pricu....na zalost,mogu samo potvrditi da su SHARC DSP cipovi koji se nalaze na UAD2-ci sasvim sigurno 32-bitni i nema teorije da ikada gurnu 64-bitni plug in.Sta da rade oni koji su kupili Apollo i misle da konacno rade u 64-bitnom sistemu????....pa morace jos "malo" da sacekaju da UA napravi svoj "revolucionarni" rack bridge....koji ce biti samo sarenija verzija jbridgea.....i to je to,nema dalje i nema full 64 bita.....a mogu i odma da pokrecu UA plug inove sa jbridgeom....sto je totalna katastrofa,ali tako je to....

quake2
10-08-2012, 02:50 AM
A evo ga i dugo ocekivani 6.3 softver za UAD-a http://www.uaudio.com/ Sta je novo? Pa nije sigurno 64-bitni driver, vec novi plug in koji svi treba odmah da kupe:banghead:.

quake2
11-10-2012, 02:18 PM
Priblizava se lagano kraj 2012,a 64bit. plug inova jos nema,ziveli:beer:.....nego...
evo novih zanimljivosti vezno za UAD karte.Izbacen je UAD2 OCTO http://www.uaudio.com/uad-plug-ins/uad-2-pcie.html

Veca moc procesiranja,bla,bla...ali,sasvim jasno se vidi da sada umesto dosadasnjeg ADSP 21369 cipa radjenog,gde drugde nego na filipinima:),koriste singapurski ADSP 21489 chip....spreman za 64bit????....dali ce sada lagano menjati UAD2 solo,duo i quad.... karticama sa ovakvim chipovima?..(spremajte evre)...ili se radi o istom sranju a drugom pakovanju?....znacemo,kako smo vec sa UA navikli ....usporo....:).Nego,ja vrnuh svoj UAD2 u masinu i radim na 32bit sve u sesnaest,boli me patka:),sad necu da predjem na 64 ni kada ja budem hteo:rotfl:.

Dexxy
11-10-2012, 07:43 PM
http://www.magma.com/uad-2-pcie-and-expressbox-3t

quake2
11-10-2012, 09:51 PM
Sta sve nece izbaciti:)....ali 64bit plug in,nedaj boze:).

psionic
12-10-2012, 03:51 AM
Priblizava se lagano kraj 2012,a 64bit. plug inova jos nema,ziveli:beer:.....nego...
evo novih zanimljivosti vezno za UAD karte.Izbacen je UAD2 OCTO http://www.uaudio.com/uad-plug-ins/uad-2-pcie.html

Veca moc procesiranja,bla,bla...ali,sasvim jasno se vidi da sada umesto dosadasnjeg ADSP 21369 cipa radjenog,gde drugde nego na filipinima:),koriste singapurski ADSP 21489 chip....spreman za 64bit????....dali ce sada lagano menjati UAD2 solo,duo i quad.... karticama sa ovakvim chipovima?..(spremajte evre)...ili se radi o istom sranju a drugom pakovanju?....znacemo,kako smo vec sa UA navikli ....usporo....:).Nego,ja vrnuh svoj UAD2 u masinu i radim na 32bit sve u sesnaest,boli me patka:),sad necu da predjem na 64 ni kada ja budem hteo:rotfl:.

Ne verujem da je DSP problem da se naprave 64bit drajveri. Ima ih i za stvari koje imaju mnogo "gluplje" procesore u sebi. Ne znam zasto oni jednostavno ne zele to da urade.

Inace prvi UAD je koristio neki MPACT (http://en.wikipedia.org/wiki/UAD-1) 3D chip namenjen grafici i DVD dekodiranju, koji je radio na 125MHz :rotfl: Posle su stavili brzi i specializovaniji chip koji je dosta bolji - Sharc 21369 (http://www.analog.com/en/processors-dsp/sharc/adsp-21369/products/product.html), na 400MHz i sa integrisanim jedinicama optimizovanim za rad sa audio signalom. Sada logicno prelaze na unapredjeni Sharc 21489 (http://www.analog.com/en/processors-dsp/sharc/adsp-21489/products/product.html) sa vise interne memorije, vise internih namenskih jedinica i sta ti ja znam cega vec...

Sta sve nece izbaciti:)....ali 64bit plug in,nedaj boze:).

Promovisu jBridge, imaju dil sa autorom :rotfl:

quake2
12-10-2012, 04:56 AM
Priznaj da nisi citao temu:)....samo zadnjih par postova.Nije problem u driveru,on postoji i sljaka.Problem je sto ne prave 64bitne plug inove...a ne prave ih jer DSP ne moze da ih gurne, jer je 32bitan:wink:

psionic
12-10-2012, 01:34 PM
Priznaj da nisi citao temu:)....samo zadnjih par postova.Nije problem u driveru,on postoji i sljaka.Problem je sto ne prave 64bitne plug inove...a ne prave ih jer DSP ne moze da ih gurne, jer je 32bitan:wink:

Priznajem - nisam citao sve :ups:
Imamo neki share-ovan nalog i stare 32bit verzije drajvera (gazda trazi da doplatimo za nove, jer je u medjuvremenu nakrcao jos stotinak plaginova :banghead:) nisam ni ispratio da oni sada imaju 64bit drajver :ups: :kesa:

A za 32bit efekte... pa nije problem sto su 32bitni, ne jedu oni puno RAMa... Doduse, preci ce oni na 64 bita (mislim da ovaj novi Sharc ima 64bit arhitekturu), ali sta cemo dobiti, jedino sto zvuci "in" da bude 64bit surround cyber 3d Win8 compatible 200dB snr ratio :rotfl:

quake2
12-10-2012, 05:12 PM
Priznajem - nisam citao sve :ups:
Imamo neki share-ovan nalog i stare 32bit verzije drajvera (gazda trazi da doplatimo za nove, jer je u medjuvremenu nakrcao jos stotinak plaginova :banghead:) nisam ni ispratio da oni sada imaju 64bit drajver :ups: :kesa:

A za 32bit efekte... pa nije problem sto su 32bitni, ne jedu oni puno RAMa... Doduse, preci ce oni na 64 bita (mislim da ovaj novi Sharc ima 64bit arhitekturu), ali sta cemo dobiti, jedino sto zvuci "in" da bude 64bit surround cyber 3d Win8 compatible 200dB snr ratio :rotfl:

Ih bre Psionic,pa jel ti nikada do sada nije pukao ili zakocio se sequencer jer ima ogranicenje koriscenja rama samo do 2.6giga?:)...a predji na 64bita operativni sistem + sequencer, pa ces ubrzo shvatiti sta je pain of ass,fucking... gospodin BRIDGE:).

Arthur
12-10-2012, 05:29 PM
gospodin Bridge indeed.

psionic
12-10-2012, 06:35 PM
Ih bre Psionic,pa jel ti nikada do sada nije pukao ili zakocio se sequencer jer ima ogranicenje koriscenja rama samo do 2.6giga?:)...a predji na 64bita operativni sistem + sequencer, pa ces ubrzo shvatiti sta je pain of ass,fucking... gospodin BRIDGE:).

Tek sad videh sta sam kucao... Naravno da imam 64bit drajver, ne bi nikako ni radio UAD u win7 64bit da ga nemam :banghead: :banghead: :banghead:

Ajmo ponovo!

Nije problem sto ne koriste 64bit plaginove, jer rade samo efekte, koji ne jedu puno rama. Koristim Cubase 32bita, sve velike potrosace vozim preko jBridgea 1.5 i od kako koristim ovu kombinaciju, nemam problema sa pucanjem bridgea, niti Cubasea. jBridge 1.5 legalan radi veoma stabilno, za razliku od onog koji se vrteo po netu, koji puca k'o lud.

Ostaje pitanje zasto C5 32bita... Zbog toga sto ne znam kako da kupim C6 legalan. Iz Steinberga ne salju za Srbiju, a nemam koga da maltretiram u inostranstvu.

quake2
12-10-2012, 08:05 PM
Nije problem sto ne koriste 64bit plaginove, jer rade samo efekte, koji ne jedu puno rama.

U pravu si,UA plug inovi ne jedu mnogo rama....i kada bih u celoj prici koristio SAMO njih...(a ne jos i VST instrumente itd) ne bi mi 64bitni sistem trebao u zivotu....medjutim...OSX,Komp,sav ostali softver JESU 64bitni kod mene,i jedini problem da koristim full 64bita bez potrebe za bridgeom u Logicu, koji je vise,manje nestabilan,i mogu u isto vreme sa njim da otvorim samo jedan plug in(citaj,amatersko prelazno resenje u dva soft sveta)...je UAD!!!Najveci problem u celoj prici je sto firma UA sem sto je otprilike poslednja koja jos nije izbacila ni jedan jedini 64bitni plug in.....nece lepo da kaze svojim musterijama kada ce to uraditi i kako ce resiti problem sa guranjem 64bitnih plug inova,starim 32bitnim DSP chipom a usput jos prave NOVE uredjaje poput Apola, o kome je ovde rec, takodje sa tim starim chipovima....neupotrebljivim u sigurno boljem i u buducnosti jedinom 64bit okruzenju....UA obecavaju da ce "jednog dana" sve to raditi i za to vreme lagano uzimaju kesh....ali taj dan nikako da osvane.To ti je otprilike sva opservacija polemike oko chipova u ovom threadu.Pozzz

psionic
12-10-2012, 08:20 PM
Ma naravno, ta njihova hejterska politika prema 64bita je totalno neobjasnjiva... Buducnost je 64bita i pre ili kasnije ce morati da se prebace na 64bita ili ce ih prosto izgurati sa trzista. Vec je sada ljudima muka sa svim tim bridgeovima i soft egzibicijama, a - u pravu si, samo jos UAD kaska sa svoja 32bita. Sve moguce je manje-vise vec na 64bita.

Dexxy
12-10-2012, 08:25 PM
Kad UAD izbaci ima da bude odmah 128 bita :rotfl::banghead:

BlasterMaster
10-04-2013, 03:32 PM
sad izbacili i apollo 16

http://www.uaudio.com/interfaces/apollo-16.html

ima vec rivjua na netu...

fix3r
10-04-2013, 04:12 PM
Izgleda da nema mic pre-ova vise? Cisti 16x16 AD/DA? Uz dodati MADI? Odlicno!

Sa druge strane, kome ne trebaju UAD pluginovi, Antelope Orion 32 nudi to isto, puta 2. Verovatno za manje pare.