Log in

View Full Version : Windows 7 64bit i Cubase 5

Nemania
18-01-2012, 08:09 PM
Da li na WIN 7 64 bitnoj verziji moze da radi Cubase 5 narodna verzija i da se pritom iskoristi 16GB rama dd3 memorije koje imam u racunaru?
Da li postoje ta ogranicenja..???

Ako moze neko da napise ko vec ima 64bitni win7, vise od 4 gb rama i koristi cubase 5 i ko je siguran...

Da li mi je potrebna posebna verzija Cubasea, kao i VST i VSTi, ili mogu koristiti one koje sam koristio sa 32 bitnom verzijom windovs7?

Nemania
18-01-2012, 08:45 PM
Tj. sta mi je potrebno da bih mogao iskoristiti 16gb RAMA???

DADDY Z
18-01-2012, 08:46 PM
mislim da ne...tek sa cubase 6

Nemania
18-01-2012, 09:06 PM
A neki drugi seq tipa SONAR PRODUCER X1 ili Protools...mada naucio sam Cubase...ne bih da menjam...:(

Nego nije mi jasno...imam na primer Trilian bass kao VST u Cubase 5 (32 bita)..i sad ucitam jednu dobru boju-multisample koja zauzima 2.5 gb, popunio sam memoriju...i sta to je to..??? (posto win7 32bit vidi samo 3,2gb)
Ne kontam zasto se prave onda toliko veliki VSTi, a koji su izasli dosta pre Cubase 6 ako Cubase 5 kao program moze videti samo do 3-4gb rama i u 64 bitnom WIN7..??? Skroz je nelogicno...

tajsam
18-01-2012, 10:50 PM
Da li na WIN 7 64 bitnoj verziji moze da radi Cubase 5 narodna verzija i da se pritom iskoristi 16GB rama dd3 memorije koje imam u racunaru?
Da li postoje ta ogranicenja..???

Ako moze neko da napise ko vec ima 64bitni win7, vise od 4 gb rama i koristi cubase 5 i ko je siguran...

Da li mi je potrebna posebna verzija Cubasea, kao i VST i VSTi, ili mogu koristiti one koje sam koristio sa 32 bitnom verzijom windovs7?

bez brige MOZE!!!!!!!!!
ovako prvo ti je potreban cubase 5 (narodni)on je 32 bitni.:D vec ga imas!!!!!!!
a zatim moras nabaviti narodni programcic koji se zove jbridge. neda mi se objasnjavati kako se koristi.google ce ti pomoci.uglavnom taj programcic otvara svaki plugin pod posebni proces u task menageru a ne pod host aplikaciju u ovom slucaju cubase 5.ja koristim 24 gige mislim nikad to ne napunim al mogu ako hocu

tajsam
18-01-2012, 10:52 PM
mislim da ne...tek sa cubase 6

gospodine nemojte siriti dezinformacije

Mika Technika
19-01-2012, 12:42 AM
evo kako se koristi:
http://jstuff.wordpress.com/jbridge/jbridge-troubleshooting/782-2/

psionic
19-01-2012, 03:42 AM
evo kako se koristi:

Meni sa tim narodnim jbridgem posle par sati rada, poispadaju svi pluginovi, kako na RuDaw XTMu tako i na mom kucnom racunaru... Da li je u pitanju tajm bomb, los krek ili nesto trece, ne bih znao, ali program kosta 15ak evra i planiram da ga uzmam (mrzi me da se cimam do banke da uplatim :banghead:) Da li ce i legal pucati - ne znam, ali ovako dosta brljavi.

Za sada samo Sonar X1 Producer, Reaper 4 i Samplitude Pro X, pruzaju komfor prilicno stabilnog bridgea, koji je integrisan u sam program. Dodatno, Sonar moze da koristi i jBridge kao interni bitbridz i onda radi malo bolje, tj ne puca tako cesto... Samo, ko ce da se sad smara sa Sonarom... :banghead:

Kombinacija cubase 5 32 i win7 64 za mene radi stabilno sat-dva u vr' glave, na dve potpuno razlicite platforme...

Arthur
19-01-2012, 04:09 AM
kolega u toj konfiguraciji - 32bit c5 i 64bit Win7, preko jbridgea, pojede 9GB RAM-a pre doručka, a onda krene da učitava pluginove.

U prevodu - može, i to bez ispadanja.

Mika Technika
19-01-2012, 04:22 AM
Meni sa tim narodnim jbridgem posle par sati rada, poispadaju svi pluginovi, kako na RuDaw XTMu tako i na mom kucnom racunaru... Da li je u pitanju tajm bomb, los krek ili nesto trece, ne bih znao, ali program kosta 15ak evra i planiram da ga uzmam (mrzi me da se cimam do banke da uplatim :banghead:) Da li ce i legal pucati - ne znam, ali ovako dosta brljavi.

Za sada samo Sonar X1 Producer, Reaper 4 i Samplitude Pro X, pruzaju komfor prilicno stabilnog bridgea, koji je integrisan u sam program. Dodatno, Sonar moze da koristi i jBridge kao interni bitbridz i onda radi malo bolje, tj ne puca tako cesto... Samo, ko ce da se sad smara sa Sonarom... :banghead:

Kombinacija cubase 5 32 i win7 64 za mene radi stabilno sat-dva u vr' glave, na dve potpuno razlicite platforme...

pa ja posto radim u fl studio-u, ja bridzujem u njemu(integrisan bridge), tako da nemam problema, a ovaj jbridge jos nisam koristio, tj. jos mi nije zatrebao. u cubase-u mixam, i nisam imao jos problem,

i7 2600k 8gb ram win7 64bit cubase 5 32bit

psionic
19-01-2012, 09:11 AM
kolega u toj konfiguraciji - 32bit c5 i 64bit Win7, preko jbridgea, pojede 9GB RAM-a pre doručka, a onda krene da učitava pluginove.

U principu, zavisi sta kolega koristi od plaginova. Da li on ima legalan ili ovaj narodni jBridge ?

Kapiram da ga zeza neki od mojih plaginova... Samo je trik otkriti koji - mislim da ga Kontakt ubija... Treba se igrati i sa setovanjem jbridgea. Medjutim do sada se nisam nesto uspeo iskobeljati iz tog problema...

Dodao bih da radim sa verzijom 1.3, do koje i mislim da je problem, jer 1.2 (koja je i bila isprva na RuDaw) ne moze da radi sa 64 VST outputa. Pitanje je kome to uopste treba, ali skoro svi noviji NI plaginovi to koriste :banghead: Pri tome - pitanje zasto koristim Kontakt 5 - ima banaka koje samo on otvara, a koje koristimo i tako u krug... Znaci u principu moze, ali u praksi ume da bude zeznuto. Moras da pronadjes set plaginova koji se slaze sa jbridgeom, i da podesis malo setovanja za neke koji nece ni tako da rade.

Kod mene kuci nekad radi bez greske, a nekad posle 4-5 sati, izbaci par prozorcica. Kuci nemam UADe i PoCoe. Na RuDawu posle 1-2 sata rada, skoro redovno :banghead:

Nemania
19-01-2012, 09:15 AM

I valja li ili ne valja na kraju taj Jbridge, tj isplati li se instalirati ga? Ako stvarno puca, kao sto kazu na svakih sat-dva, pa moraju ponovo da se refresuju pluginovi ..onda jbs ti to..

I drugo pitanje, da li ako instaliram n verziju sonar producer, mogu koristiti celokupni ram..Tj da li je "narodn2 verzija 32 ili 64 bitna?

psionic
19-01-2012, 10:30 AM
...
I drugo pitanje, da li ako instaliram n verziju sonar producer, mogu koristiti celokupni ram..Tj da li je "narodn2 verzija 32 ili 64 bitna?

Sonar je malo zeznut za privikavanje, ako si navikao na Cubendov workflow. Ono sto kruzi po narodu sa interneta je Sonar Producer X1C (poslednji update) i radi kao 64 bitna aplikacija sa svojim internim bitbridgeom. I u slucaju jBridgea i u ovom drugom, moci ces da se "razmases" po memoriji...

BTW, 32bitni Cubejs i dalje koristi vise rama sa tim jBridgeom, jer otvara spoljasnje aux procese i drzi citavu stvar van 32bitnog okruzenja...

BTW, davno ne koristim Fruity, jbt i oni su se apgrejdovali za 64bita :D

AudioStorm
19-01-2012, 11:02 AM
Pa i dalje nece moci da radi stabilno jel tako?

Ako jBridge moze da "prenese" Cubase-vu potraznju za operativnom memorijom u spoljasnji proces,van njegovog odjeljka u tm,i tako da koristi svu raspolozivu fizicku memoriju iz sistema a da pritom puca na svaka 2,3 sata ili mozda duze,tojest ne radi kako treba onda se postavlja jedno prosto pitanje a to je KAKO ISKORISTITI SVU RASPOLOZIVU MEMORIJU SA SEKVENCEROM A DA SE ZAISTA UNAPRIJEDIO RAD ULAGANJEM U NOVE KOMPONENTE KAO U NEMANJINOM PRIMJERU?

Mislim,ni ja ne znam,(a takodje me to ceka),a cini mi se da nismo dosli do nikakvog konkretnog resenja!

Ja sam u Live-u,pretpostavljam da je slicna situacija ...

Da li je "narodni" C6 u 64bit i da li se sa njim resava situacija,obzirom da se covjeku sad ne prelazi na Sonar,eto i ti psionik koji si stekao veliko iskustvo i rutinu u Cubendu znas kako je komplikovano sad prelaziti na Sonar.

pa ja posto radim u fl studio-u, ja bridzujem u njemu(integrisan bridge), tako da nemam problema, a ovaj jbridge jos nisam koristio, tj. jos mi nije zatrebao. u cubase-u mixam, i nisam imao jos problem,

i7 2600k 8gb ram win7 64bit cubase 5 32bit

Miko,rece da mixas u Cubase-u i da nemas problema,koliko imas prilikom mixa u Cubas-u potrosnje RAM-a u odsnosu na svoju raspolozivu memoriju?

Inace,upravo tvoja konfa mi je na nisanu,to sam namjerio da uzmem!:wink::D
Taj 2600k,reci mi jesi zadovoljan?Radi kao munja a?:)

Jan
19-01-2012, 01:15 PM
A kako se vama cini Reaperov interni bridge? Jel imate sta reci o njemu?
Ali ja u x64 Reaperu bez problema koristim sve x86 i x64 pluginove :S
Reaper mi je toliko priraso srcu i toliko mi se svidja da planiram da ga kupim uskoro i da se totalno prebacim na njega. Timestretching algoritmi su mu mnogo dobri i mnogo se lako radi stretchovanje kao i ceo editing, za routing da ne pricam i metering da ne pricam, ma program je cista 10ka

Nemania
19-01-2012, 01:56 PM
I kao sto rece Audio Storm, i meni se cini da nismo dosli do nikakvog konkretnog odgovora i da sam uzalud bacio novac na nove i jace komponente, koje sam kupio iskljucivo iz tog razloga-muzike, ne zbog drugih stvari.
Inace sada mi tek nista nije jasno..Sta, kako???
Koliko mi se cini, mislim da ne postoji dobra narodna Cubase 6 verzija, ni 32 ni 64 bitna..A kako kazu taj JBridge nije dobar, jer puca...

Nije mi jasno ni ono sto Artur rece, da nesto jede 9gb memorije, pa tek onda iskoriscava ostalu..???

Sta je sa Protoolsom 9 za windows, nema je nigde, samo za mac..jeli ona 64 bitna..
I moze li se na mom racunaru instalirati Mac operativni sistem, pa ako je PT9 n verzija 64bitna, da predjem eventualno na njega, jer ga bar molo poznajem u odnosu na Sonar????

MADA, opet kazem, ipak bih voleo da ostanem na Cubase 6. Ali koliko kontam i kada bih kupio Cubase 6, opet mi nebi plaginovi radili? jel tako?

Evo sta koristim od plugsa, koji su mi neophodni:

VST
-Waves brendirani plugovi-ceo pak
-Guitar rig 4 ili 5
-SOFT tube pack
-Fab filter pack
-Crysonic pac
-Antares
-Izotope
-SPL pack
-SSL pack

VSTi
-Trilian
-Omnisphere
-Kontakt (Symphobia, Ocean way drums i jos par)
-Adictive drums
-Nexus pack

E sada da li ce to raditi u 64bitnom okruzenju..???

DADDY Z
19-01-2012, 02:24 PM
MADA, opet kazem, ipak bih voleo da ostanem na Cubase 6. Ali koliko kontam i kada bih kupio Cubase 6, opet mi nebi plaginovi radili? jel tako?

Evo sta koristim od plugsa, koji su mi neophodni:

VST
-Waves brendirani plugovi-ceo pak
-Guitar rig 4 ili 5
-SOFT tube pack
-Fab filter pack
-Crysonic pac
-Antares
-Izotope
-SPL pack
-SSL pack

VSTi
-Trilian
-Omnisphere
-Kontakt (Symphobia, Ocean way drums i jos par)
-Adictive drums
-Nexus pack

E sada da li ce to raditi u 64bitnom okruzenju..???

trebalo bi da ?ljaka normalno sve...deo ovih plugova ima i u narodnim 64bit
verzijama...a ostalo će da ?ljaka u 32bit

AudioStorm
19-01-2012, 02:34 PM
Cekaj,cekaj,polako naravno da nisi bacio pare,sve ovo sto pricamo je prilicno teorijski,tako stoje stvari na papiru.:)

Prvo,psionic kaze da se ekcesi sa poispadanim plugovima desavaju sa "narodnom" verzijom a da pravi vjerovatno radi dobro.Ako bi uzeli pretpostavku da pravi jB koji je btw jako jeftin radi prilicno stabilno,eto se moze nazvati nekom sollucijom.
AKo ima neko da ga koristi i da je zadovoljan,evo moze da nam prenese iskustva.

Drugo,nije problem da li ce ti 64bitni plugovi raditi (oce,jer su u takodje u 64bitnom OS-u) vec je problem sto je memorija koju DAW crpi sa tolikim pluginovima ogranicena samim njegovim 32bitnim hostom i na taj nacin ogranicava upotrebu raspolozive memorije u sistemu.Ako jB moze da je "premjesti" u spoljni dio tj da je OS prepozna kao externu (tako bi trebalo jel tako,kao posebne procese u task-u) onda ce i da je ima na raspolaganju.

Trece,da uradis dual-boot sa jednom sedmicom x64 i sa OS X (pod uslovom da moze da ide dual-boot,zavisi od ploce i proc,evo psionic ima iskustva sa OS X na njegovom Sandy Bridge-u) pa da krenes polako sa instalacijom svega ovog sto imas na sedmici i da vidis kako ce sve da sljaka,kako ce da se ponasa potrosnja memorije sa velikim plugovima a sa legalnim jB i da pratis situaciju...

Ne znam,opet kazem ovo je sve teorijski,treba vidjeti kako ce sve u praksi da izgleda ...:rolleyes:

Nemania
19-01-2012, 02:47 PM
Nije problem kupiti taj Jbridge ako radi. Medjutim nemam tu pay pal karticu i sl..tako da ne znam na koji nacin..
Da, ako nego ima originalnu verziju, bilo bi dobro da napise iskustva?

Moja ploca je GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 rev 1.
E sada da li ima taj dual booth..?

Mika Technika
19-01-2012, 05:58 PM
Miko,rece da mixas u Cubase-u i da nemas problema,koliko imas prilikom mixa u Cubas-u potrosnje RAM-a u odsnosu na svoju raspolozivu memoriju?

Inace,upravo tvoja konfa mi je na nisanu,to sam namjerio da uzmem!:wink::D
Taj 2600k,reci mi jesi zadovoljan?Radi kao munja a?:)

Ne znam koliko tačno uzima, nemam trenutno neki zahtevniji projekat, al veruj da nisam ima problema, i da možeš da guraš koliko hoćeš!

Procesor je 8x munja :D

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Nemania
19-01-2012, 06:23 PM
Ne znam koliko tačno uzima, nemam trenutno neki zahtevniji projekat, al veruj da nisam ima problema, i da mo?e? da gura? koliko hoće?!

Procesor je 8x munja :D

Mozes li nam malo pojasniti to oko ovog problema sa Cubase-om...?

Mika Technika
19-01-2012, 08:29 PM
Mozes li nam malo pojasniti to oko ovog problema sa Cubase-om...?

Izvini, ne razumem oko kog problema?

Ako misliš na ram, tako je to sa 32bit programima, jedino rešenje je bridge.

Meni u fruity-ju njegov bridge radi odlično, preko 50 kanala a od toga jedno sigurno 30 vst synthovi(primer: massive, nexus) i nemam problem, on pokazuje da dodje do preko 3gb rama, i koliko vidim mogu još da stavljam i neću imati problem, nisam išao do krajnjih granica, da proverim da li bi stvarno dozvolio i koliko bi dozvolio skladištenje u memoriju.

Kažem, jbridge nisam koristio, ti probaj, pa javi.

Nemania
19-01-2012, 11:35 PM
q

Nemania
19-01-2012, 11:38 PM
Izvini, ne razumem oko kog problema?

Mislio sam da je neko gore spomenuo da radis u Cubaseu i koristis Jbrig i da radi sve bez greske...

Jos par pitanja:
Kada budem instalirao softvere u win7 64bita..koji je redosled instalacije?
1.Cubase 32bit
2. vst i vsti
3. taJbridge

ili drugaciji redosled?
I jos jedno pitanje koje me muci:
Posto ce moj Project mix biti povezan preko FW kartice koja je na PCI slotu (a koliko znam PCI je 32bitni) da li ce to stvarati probleme oko instaliranja 64 bitnih drivera kartice u 64 bitnom Windowsu? Da li ce Project mix raditi normalno i na 64bitnim drajverima? A na ploci nema FW ulaza.

tajsam
20-01-2012, 02:06 AM
ljudi pricate da se ruši jer vjerovatno krivo radite.normalno da ce se rusiti kad jbridge vjerovatno pocnete koristiti tek kad napunite ova 4 giga pod host aplikacijom.sa jbridgeom treba koristiti sto vise vst-ova a ovamo pod host aplikaciju maksimalno degdje 2.5 gige zbog stabilnosti.
i primjetio sam da se cubase 5 kad se napune 4 gige (pod njegovim procesom) rusi se,a nuendo 4 jednostavno ti neda otvoriti vise plugsa.

Mika Technika
20-01-2012, 02:10 AM
Mislio sam da je neko gore spomenuo da radis u Cubaseu i koristis Jbrig i da radi sve bez greske...

Jos par pitanja:
Kada budem instalirao softvere u win7 64bita..koji je redosled instalacije?
1.Cubase 32bit
2. vst i vsti
3. taJbridge

ili drugaciji redosled?
I jos jedno pitanje koje me muci:
Posto ce moj Project mix biti povezan preko FW kartice koja je na PCI slotu (a koliko znam PCI je 32bitni) da li ce to stvarati probleme oko instaliranja 64 bitnih drivera kartice u 64 bitnom Windowsu? Da li ce Project mix raditi normalno i na 64bitnim drajverima? A na ploci nema FW ulaza.

radim mix u cubase-u, i nisam koristio jbridge u cubase-u vec integrisani bridge iz fl studia kada sam u fl studiu, nisam jos morao da koristim jbridge za cubase, jer mi cubase za sada tera sve pluginove(tj. one koji meni trebaju za mix), bez da bridgujem. znaci ne jede mi jos toliko memorije, kada bude poceo, aktiviracu jbridge, do tada ne mogu da komentarisem njegov rad.

naravno da prvo instaliras cubase, pa zatim sve plugine, pa tek onda jbridge. neces imati problem sa 32bit karticom, barem ne bi trebalo, ja imam FW Presonus Firepod i radio mi je i sa 32 bit driverima, dok nisu izbacili 64bit.

Arthur
20-01-2012, 02:51 AM
cubase 32bitni vidi maximalno 1.4GB rama, pod bilo kojim operativnim sistemom. Onda počne da pada. Moguće je da vam zato i pada jBridge, jer nečim drugim oborite cubase, nečim što niste bridgeovali.

Ono što sam želeo reći u anegdoti sa doručkom i ramom, je , da čovek potroši značajno više od 9GB, i da nema nijedan jedini problem ni sa w7 ni c5 ni jbridgeom. Samo je proveo malo više vremena istražujući i nameštajući. A dečko radi primenjenu muziku za film, tv i reklame, i to radi svaki dan, po ceo dan, bez problema, sa ogromnom količinom VTSi

Arthur
20-01-2012, 02:51 AM
cubase 32bitni vidi maximalno 1.4GB rama, pod bilo kojim operativnim sistemom. Onda počne da pada. Moguće je da vam zato i pada jBridge, jer nečim drugim oborite cubase, nečim ?to niste bridgeovali.

Ono ?to sam ?eleo reći u anegdoti sa doručkom i ramom, je , da čovek potro?i značajno vi?e od 9GB, i da nema nijedan jedini problem ni sa w7 ni c5 ni jbridgeom. Samo je proveo malo vi?e vremena istra?ujući i name?tajući. A dečko radi primenjenu muziku za film, tv i reklame, i to radi svaki dan, po ceo dan, bez problema, sa ogromnom količinom VTSi

psionic
20-01-2012, 10:22 AM
ljudi pricate da se ruši jer vjerovatno krivo radite.normalno da ce se rusiti kad jbridge vjerovatno pocnete koristiti tek kad napunite ova 4 giga pod host aplikacijom.sa jbridgeom treba koristiti sto vise vst-ova a ovamo pod host aplikaciju maksimalno degdje 2.5 gige zbog stabilnosti.
i primjetio sam da se cubase 5 kad se napune 4 gige (pod njegovim procesom) rusi se,a nuendo 4 jednostavno ti neda otvoriti vise plugsa.

Ma nije to u pitanju... Bez dodavanja plaginova, projekat puca nakon duzeg rada (miks, koriscenje) sa verzijom 1.3 ASSiGN... Pucaju i najprostiji projekti. Dosta toga vucemo sa klavijature, sve sto stavimo je po koji Kontakt 5 i po koji FX... Sto se podesavanja tice, prevrnuo sam gomilu foruma i saveta i jednostavno - ne pomazu. Naravno, nisam jedini koji ima problem sa bas ovom verzijom programa. Rekoh da stariju (1.2 koju nam je Mihajlo isporucio) ne mogu ni da koristim, jer ne podrzava dobro novije Native Instruments plaginove i njihove banke.

@Arthur - i svi ostali, kojima ovo radi: ponovio bih pitanje, koja je verzija jBridgea u pitanju ? Da li je narodna ili legalna ? Planiram da je nabavim, ali mi se ne baca ni 100 dinara, ako je to isti q...

psionic
20-01-2012, 10:25 AM
naravno da prvo instaliras cubase, pa zatim sve plugine, pa tek onda jbridge. neces imati problem sa 32bit karticom, barem ne bi trebalo, ja imam FW Presonus Firepod i radio mi je i sa 32 bit driverima, dok nisu izbacili 64bit.

Cudno, vec par puta citam nemoguce stvari, da drajveri sa 32bitnog sistema rade bez problema na 64 bita :shock: Jel to postoji neka fora za windows, koju cika Billy Gejts ne zna ?

Nemania
20-01-2012, 01:54 PM
Da, koju verziju Jbriga koristite? i Kako se "bridguje"?KOji je postupak?

Haxli
20-01-2012, 02:52 PM
^ za drugi deo pitanja, s prve strane ;)

evo kako se koristi:

tajsam
20-01-2012, 07:24 PM
Ma nije to u pitanju... Bez dodavanja plaginova, projekat puca nakon duzeg rada (miks, koriscenje) sa verzijom 1.3 ASSiGN... Pucaju i najprostiji projekti. Dosta toga vucemo sa klavijature, sve sto stavimo je po koji Kontakt 5 i po koji FX... Sto se podesavanja tice, prevrnuo sam gomilu foruma i saveta i jednostavno - ne pomazu. Naravno, nisam jedini koji ima problem sa bas ovom verzijom programa. Rekoh da stariju (1.2 koju nam je Mihajlo isporucio) ne mogu ni da koristim, jer ne podrzava dobro novije Native Instruments plaginove i njihove banke.

@Arthur - i svi ostali, kojima ovo radi: ponovio bih pitanje, koja je verzija jBridgea u pitanju ? Da li je narodna ili legalna ? Planiram da je nabavim, ali mi se ne baca ni 100 dinara, ako je to isti q...

ma onda koristi 1.2 verziju.istina da ima problem sa NI ali koliko znam samo sa 64 out.stavi kontakt player 8out sta ce ti vise.

Mika Technika
20-01-2012, 07:24 PM
Cudno, vec par puta citam nemoguce stvari, da drajveri sa 32bitnog sistema rade bez problema na 64 bita :shock: Jel to postoji neka fora za windows, koju cika Billy Gejts ne zna ?

pa ne znam, meni radili koliko se secam, jedino ako se nisu sami update-ovali, ja ih nisam pipao :grin: kasnije sam skinuo 64 sa sajta, i instalirao, a pre toga nisam imao 64bit drivere.

tajsam
20-01-2012, 07:29 PM
pa ne znam, meni radili koliko se secam, jedino ako se nisu sami update-ovali, ja ih nisam pipao :grin: kasnije sam skinuo 64 sa sajta, i instalirao, a pre toga nisam imao 64bit drivere.

ma od cega driveri su ti radili???:drunk:

tajsam
20-01-2012, 07:33 PM
e!!
hoce li cubase 6 x64 kad izade imati u sebi neki bridge za x32 bitne pluginove ili cemo morati opet jbridge.pitam jer mi se neda googlat

tajsam
20-01-2012, 08:59 PM

a dali si iskljucio proces superfetch??ako nisi 10000% zato izbacuje.

Mika Technika
20-01-2012, 10:27 PM
ma od cega driveri su ti radili???:drunk:

Od presonusa

Nemania
20-01-2012, 11:58 PM
a dali si iskljucio proces superfetch??ako nisi 10000% zato izbacuje.

Sta je proces superfetch??? Treba li da se iskljuci ili ne?

psionic
21-01-2012, 04:09 AM
Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Moracu da se vratim korak unazad i stavim taj 1.2 i da pobrisem najnovije NI plaginove, pa da vidim sta se desava. Mozda mogu da upotrebim varijante sa 8 outa i 16 outa. Mrzi me da prckam po instalacijama :banghead:

Sve ovo zato sto covek kod koga radim ne zeli da predje sa Cubasea na nesto drugo, sto bih ja odma' uradio. Poenta je da puca samo Cubase i jBridge

Cubase: 5.1.2 AiR
Cubase proces: 700-800 MB
jBridge: 1.3 ASSiGN
Superfetch: iskljucen
Core Parking: iskljuceno
Podesavanja za jBridge: ??? Sta vise da kliknem, majku mu...

Sve u svemu, da otklonim sumnju, verovatno sutra ili prekosutra (cim nabavim platnu karticu) idem da ga pazarim! Pa nek ide zivot za 15 evra! Aktuelna verzija je 1.4, pa da vidimo sta kaze. Naravno - postujem rezultat ovde.

@Nemanja
Superfetch je proces koji prikuplja podatke o aktivnosti korisnika - koji su najcesce pokretani programi, sta se najcesce radi sa kompjuterom i trudi se da bude korak ispred, tj iskeshira te programe u RAM i onda ih brzinom munje startuje - bar je to ideja :) Free RAM je neiskorisceni potencijal po recima Bilija Gejtsa... A Superfetch proces ga koristi na ovaj nacin. U sedmici to jos kako-tako radi, dok je u ranijim verzijama (Vista OS) izazivalo da se hard bukvalno ne gasi :banghead: Mozda je razlog bio sto sam tad imao manje RAMa, nemam pojma, nije ni vazno...

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.

Mika Technika
21-01-2012, 06:24 AM
@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.

ma meni je skroz jasno da ne mogu da rade, zato me i cudilo da je radilo , a vidish to sto kazes, uopste mi nije palo na pamet :grin::ups:

tajsam
21-01-2012, 02:37 PM
Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Moracu da se vratim korak unazad i stavim taj 1.2 i da pobrisem najnovije NI plaginove, pa da vidim sta se desava. Mozda mogu da upotrebim varijante sa 8 outa i 16 outa. Mrzi me da prckam po instalacijama :banghead:

Sve ovo zato sto covek kod koga radim ne zeli da predje sa Cubasea na nesto drugo, sto bih ja odma' uradio. Poenta je da puca samo Cubase i jBridge

Cubase: 5.1.2 AiR
Cubase proces: 700-800 MB
jBridge: 1.3 ASSiGN
Superfetch: iskljucen
Core Parking: iskljuceno
Podesavanja za jBridge: ??? Sta vise da kliknem, majku mu...

Sve u svemu, da otklonim sumnju, verovatno sutra ili prekosutra (cim nabavim platnu karticu) idem da ga pazarim! Pa nek ide zivot za 15 evra! Aktuelna verzija je 1.4, pa da vidimo sta kaze. Naravno - postujem rezultat ovde.

@Nemanja
Superfetch je proces koji prikuplja podatke o aktivnosti korisnika - koji su najcesce pokretani programi, sta se najcesce radi sa kompjuterom i trudi se da bude korak ispred, tj iskeshira te programe u RAM i onda ih brzinom munje startuje - bar je to ideja :) Free RAM je neiskorisceni potencijal po recima Bilija Gejtsa... A Superfetch proces ga koristi na ovaj nacin. U sedmici to jos kako-tako radi, dok je u ranijim verzijama (Vista OS) izazivalo da se hard bukvalno ne gasi :banghead: Mozda je razlog bio sto sam tad imao manje RAMa, nemam pojma, nije ni vazno...

@MikaTehnika
ajde probaj instalirati nuendo 4 antony gr portable i jbridge 1.2

Nemania
21-01-2012, 02:46 PM
A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?

awacs
21-01-2012, 02:59 PM
A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?

Aj' kad te već mrzi da pita? Mr. Googla :wink::

http://www.blades85.com/usingvstis.htm

Pozdrav,

Vasa

diviner
21-01-2012, 10:49 PM

Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!

psionic
22-01-2012, 09:56 AM
Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!

Ma znam, to je sve radilo ok, nego smo hteli te neke nove banke za Kontakt da isprobamo, sto je uzrokovalo da pojurim Kontakt 5, pa je pocelo da kuka kako ne moze 64 outs, pa je to izazvalo update na 1.3 i to je zapocelo sve probleme. Prvo bih ja uzeo taj 1.4 official, pa ako ne bude htelo da radi ni tako, uvek mogu da se vratim na ghost bekap. Cekam da odem do Zorana da uplatim na karticu za internet, pa javljam sta se desava. Skoro sam 100% siguran da je do 1.3 jBridgea.

EDIT: E da, sam sistem nisam dirao uopste, sem sto sam proverio superfetch servis i core parking... Samo je fkin jbridge i kontakt 5 novost... Bio sam u iskusenju da instaliram SP1, ali nisam :D

Nemania
22-01-2012, 11:02 AM
A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?

psionic
22-01-2012, 11:30 AM
A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?

Originalni Cubase 5 64bit ima neki svoj bitbridge. Radili bi 32bit plaginovi, ali po belosvetskim forumima preferiraju koriscenje jBrdigea. Ne znam kako sada stvari stoje, tj da li je updateovan i taj Cubaseov da radi super stabilno, ali opet, sve zavisi od toga sta se koristi od plaginova i tako dalje... Na kraju krajeva, ne mogu da naprave toliko stabilan program, koliko ovi sto prave plaginove mogu da ga sjebu :rotfl:

Haxli
22-01-2012, 11:30 AM
Koliko sam ja upucen u tematiku, upravo tako...

edit:
Koliko ja kapiram, generalni problem "trenutnog vremena" je shto softver zaostaje za harderom...
Retko shta iskorishtava maximalno ono shto imamo...
I upravo to shto psionic kaze, uvek ce neshto da se nadje da "kochi" na neki nachin...
a dok se sve ne sredi, procice josh dosta vremena...
Mozda greshim, iznosim svoje mishljenje...

sorry za off:
forum se zestoko "kochi" zadnjih 20min :(

diviner
22-01-2012, 01:44 PM

Odgovorio ti je psionic, ali i ja da dodam: zasada nema smisla koristiti 64bitni host, jer native podrzanih plugova ima (barem u sferi samplebased instrumenata) malo, veoma malo (citaj veoma malo narodnih). Osim naravno Sonar (koji opet koristi jbridge, pa zato lijepo i radi) i jos nekih varijanti, ali ko jos koristi nesto sem Cubenda, i protoolsa npr?!...

Nemania
22-01-2012, 07:13 PM
Da li su "narodne" verzije AVID protools 9 hd 9.0, 9.2, 9.3 (za MAC OS intel) 64 bitne???
A i ako nisu da li operativni sistem Mac osx lion 10.7 i neki od ovih verzija prootools-a mogu videti celokupnu ram memoriju?

Ako neko radi na MAc os i u protools, molio bih da napise nesto..

tajsam
23-01-2012, 05:30 PM
evo ja sam testirao jbridge 1.2 i 1.3.
loadao sam sranja u memoriju maximalno koliko sam mogao skoro 12 giga.trilian,omnisphere,kontakt itd.Istina 1.3 izbacuje gresku nako odredenog vremena.a 1.2 verzija radi stabilno.pustio sam projekt od 12 giga da vrti preko noci i nema greske.jedino 1.2 verzija neradi sa kontakt 64 out,a to nam i netreba.host je nuendo 4.3.

ZNACI NUENDO 4.3 AND JBRIDGE 1.2 WAY TO GO!!!!!!!!

diviner
23-01-2012, 07:46 PM
Ma radi i C5 5.1 bez problema!

psionic
26-01-2012, 05:07 AM

Tako je... Samo, uklanjanje 64-out kontakta nije ba? samo brisanje .dll fajla, ali je i dalje jednostavno. Malo ?ongliranja fajlovima i radi kao i pre, tj kao sat !

Najzad Kontakt 5 i Abbey Road Drummer na RuDAWu sa 1.2 jBridgeom... Ura.

Jo? uvek čekam da mi stigne jBridge 1.4, čisto zbog neke buduće kompatibilnosti, ali 1.3 ASSiGN, zaobići u ?irokom luku!

soundman
26-01-2012, 07:13 AM
Tako je... Samo, uklanjanje 64-out kontakta nije ba? samo brisanje .dll fajla, ali je i dalje jednostavno. Malo ?ongliranja fajlovima i radi kao i pre, tj kao sat !

Najzad Kontakt 5 i Abbey Road Drummer na RuDAWu sa 1.2 jBridgeom... Ura.

Zamolio bih vas da pojasnite kako se ovo radi, vrlo sam zainteresovan.

Nemania
26-01-2012, 08:40 AM
zamolio bih vas da pojasnite kako se ovo radi, vrlo sam zainteresovan.

+1

Jan
26-01-2012, 09:07 AM
ali 1.3 ASSiGN, zaobići u ?irokom luku!

Zbog cega, jel nesto nije u redu sa instalacijom?

Haxli
26-01-2012, 09:56 AM
Koliko sam skapirao s predhodne strane, pravi problem tj baguje se... ne radi kako treba...

tajsam
26-01-2012, 12:50 PM

ali cubase kad napunis max memorije pod njegov proces se sruši,a nuendo ti jednostavno neda da otvoris vise plugsa.eto u tome je razlika.
(u mome slučaju)

psionic
26-01-2012, 07:28 PM
E, pa da elaboriram na temu jBridgea :)

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !

diviner
26-01-2012, 09:31 PM
E, pa da elaboriram na temu jBridgea :)

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !

A mozda da malo dotjeras post pa da stoji kao nova tema (pa zatim stavis kao sticky). Ovako ima previse razgovora, a tek na kraju zakljucak ?

diviner
17-03-2012, 02:22 PM

Da li si probao 1.4 verziju ? I koji to novi instrumenti zahtjevaju Konakt 5 ili 4.2.4 ?

radijator1
28-03-2012, 05:06 PM
I ja imam 12 giga i nista.Cekamo cubase 6,narodnu.Pozz

Nemania
28-03-2012, 05:23 PM
Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)

radijator1
28-03-2012, 05:49 PM
Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)
Ma radi i neradi.Mislim da mi je ovo poslednji PC i da je nekima od nas vec vrijeme da predjemo na Mac

roza
01-09-2012, 04:47 PM
Da li moze ovo ( Jbridge ) da se primeni na xp?

Khan
01-09-2012, 05:18 PM
Da, naravno. Ali memorijska ogranicenja XP-a ostaju ista...

diviner
01-09-2012, 05:25 PM
Mozda je mislio na 64bitni xp... U teoriji na 64bitnom xpu bi jBridge radio posao!

roza
01-09-2012, 07:33 PM
Mislio sam na 32-bitni, posto kontam i Cubase je 32-bitni pa reko da s tim programom iskoristim 6Gb rama sto imam.

Khan
01-09-2012, 08:10 PM
Teoretski, mogao bi , mozda da nateras 64bit pluginove da koriste do ~ 4Gb RAM-a, jedini nacin da uposlis svih 6 GB je da instaliras 64bit sistem.

Jbridge ne moze da natera cubase da vidi memoriju koju ne vidi OS.

roza
02-09-2012, 08:45 AM
Da li je potrebno posle instalacije Win 7 ultimatum instalirati service pack 1? Mislim jel ima potrebe za tim i za update online?

Khan
02-09-2012, 10:26 AM
Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.

diviner
02-09-2012, 10:41 AM
Nikada ne raditi update, osim ako nije preko potreban...

Ako sve radi, pravilo je da nista niposto ne diras!

roza
10-09-2012, 12:33 PM
Malo off

Da li ovih "problema" ima na Osx i na logic-u? tj. da li je maximalna iskorivost rama sto se muzicke produkcije tice?

diviner
10-09-2012, 01:20 PM
Ista je situacija i sa OSX. Moras da koristis 64bitni mod (snow leopard) kao i 64bitni sikvencer (sto logic jeste) kao i 64bitni instrument (plugin) i tada problema nema. Medjutim svaki stariji instrument ce morati da radi preko internog bridgera koji bas ne radi sjajno, tako da ogranicenje od 4GB svakako postoji...

Za novije instrumente tipa Stylus RMX, Omnisphere i slicne, kojih ima u 64bitnom modu za OSX, nema problema!

Pojavio se jBridge za OSX pa cemo bas ovih dana probati kako radi...

psionic
23-10-2012, 08:16 PM
Evo da zaokruzimo ovaj thread :)
Odavno koristim jBridge legalnu verziju 1.5 i sve radi kao podmazano.
Nema vise pucanja.

Znaci rezime: 64bit Windows, jBridge i Cubase - cak i 32bitni, mozete da iskoristite sav RAM koji imate, s tim sto svaki pojedinacni 32bit proces (Cubase* 32bit na primer u Task Manageru) ne sme da predje 2.5 do 3 GB. Pa ako se i desi da u ovom slucaju dodje do pucanja - najverovatnije je Cubase32bit proces premasio svoj limit.

psionic
23-10-2012, 08:27 PM
Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.

Ja nisam imao ovaj problem na svojoj masini. Upravo suprotno.
Ali meni je onlajn apdejt aktivan non stop. Verujem da je inicijalna verzija SPa izbacena sa gomilom novih - bagovitih stvari, ali od onda je dosta proslo i hotfixevi su u medjuvremenu to sanirali. Licno mi ni sam SP1 nije toliko lose radio, ne vidim da se ista usporilo ili promenilo u mom DAW windowsu.
Ono sto mene tera da apdejtujem je to sto kad otvorim neki hotfix, vidim da su reseni neki problemi sa na primer memory leakovima, compatibility issues, performance issues i tome slicno.

Pitanje je samo da li vredi rizikovati naizgled stabilnu masinu, radi eventualnog poboljsanja ? Mnogi ljudi, od kojih neki uopste ne vole da zalaze "iza prozora", nece preuzeti taj rizik. Ja kazem - i ne treba, ako sve radi zadovoljavajuce, a ne spadate u entuzijaste.

Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini. Mislim da evolucija ide u drugom smeru. Ono sto je sputava je covekovo ropstvo onome na sta je navikao i cime je ovladao. Nekada su ljudi, masine unistavali i lomili - na pocetku industrijske evolucije, misleci da ce im plugovima i lopatama ici znatno bolje, ali su vremenom naucili da se koriste, sada su masine sastavni deo zivota.

Sa druge strane, u audio svetu sve to nekako naopako ide (lampe najbolje, tranzistori sr*nje, digitalni skupi konvertori sa -200dB SNR su tek shit neopevani), pa me i ovakvi stavovi uopste ne cude :D

Khan
23-10-2012, 09:34 PM
Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini.

Previse vremena provodis u studiju, ako izadjes napolje i osmotris, videces da se upravo to i desava na globalnom planu!:D

tomycrosound
08-11-2012, 01:38 PM
offtopic:
a windows 8??

Khan
13-11-2012, 10:00 AM
offtopic:
a windows 8??

Pa i nije ti neki off-topic!:D

Bio je thread o windows 8, ali je nestao prilikom poslednjeg bug-ovanja servera, a ja sam se smorio da ponovim poduzi post...
Ukratko, topic je definitivno ISTI. Sve sta vazi za W7, vazi i za W8, zato sto su...isti!
W8 donosi novi user interface koji ce neki mrzeti, neki voleti, vrlo zgodno za touch screen, ko ima, ali pod haubom je W7 engine, 'skinovan' u windows mobile 7 temu, pa se neko setio da nam to proda kao W8... (jedan od razloga sto ga dele za 20.e ako imas leg. sedmicu.)
Sve ovo nije ni tako lose, zato sto sve radi potpuno isto i nece jos neko vreme morati zbog mahinacija iz Micro$ofta da se menja kompletan hardware i software!

Evo mojih 5 cnt:

BAD:

x Podesavanja su sakrivena i razbacana po celom sistemu, ne bi li se broj 'naprednih' korisnika bez micro$oft sertifikata smanjio.

x Interface i istiskivanje koncepta desktop-a su uzasni ako se nema touch screen.

x Ideja o manicnom mahanju i gestikuliranju mi se takodje nesvidja, previse lici na epi-napad, a mentalno zdravlje u nasim krajevima je svejedno nagrizeno, odavno...

GOOD:

x Radi odlicno i stabilno. Par optimizacija (za w7) i kao stvoren za DAW.

x Nije mnogo zahtevniji za memoriju i radi sa istim driverima.

x Windows to go! je mega hit, kome treba, napokon je moguce instalirati W na USB disk ili flash drive (USB 3, zbog brzine). Ovo se ranije moglo izhakovati, ali je u sedmici bilo potpuno zakljucano i niko nije uspeo da je razbije. Lepo je sto su sami shvatili da je ovo dovoljno korisno da treba da bude -feature.

tomycrosound
13-11-2012, 11:05 AM
na "dnevni" pc (dnevni je zato ?to je lociran u dnevnoj sobi, spojen na tv, koristi se za sve i sva?ta i koristi ga svatko tko dođe) sam nabacio win8. Aktivaciju nikako da odradim- neće. Naravno, narodnjak je u pitanju.
Na prvu - u?as, na treću - odlično. Stvar navike. Vjerujem da bi na dva monitora bilo cool. Pin to start i sve je tu. A kako se tek brzo di?ee!
Pla?i me ?to sam naletio da ima problem s driverima za fw, a koristim tascam fw1082.. Vjerovatno ću krenut danas sa instalacijom pa da dobijem jo? malo sijedih..
Javim utiske kroz par dana.
Vi? mi lak!

Khan
17-11-2012, 04:04 PM
Pla?i me ?to sam naletio da ima problem s driverima za fw, a koristim tascam fw1082..
Vi? mi lak!

Ne bi trebalo da bude problema sa tim, u najgorem slucaju koristis tzv. 'legacy FW driver'. To se pokazalo kao ili/ili resenje, zavisno od chipset-a i interface-a.

Lak wished!:D

tomycrosound
05-12-2012, 09:24 AM
e u tome leži problem - u win8 legacy drivera nema!

A gdje se u sistemu nalaze folderi KeyCommands i Configurations od Cubasea, sa pripadajućim xml fileovima?

Khan
05-12-2012, 09:28 AM
To smo vec bistrili u 'onom drugom' threadu, ubace se W7 legacy manuelno.
Nije mi W8 ispred nosa, prekopacu posle pa javljam. Iskreno, nisam ni gledao, pa ni neznam da je lokacija razlicita...

DADDY Z
05-12-2012, 10:00 AM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kPix1QK9Hb4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

u pitanju je doduše rad sa Cubase 6.5 ali je zanimljivo poređenje w7 i w8

tomycrosound
06-12-2012, 08:52 AM
Neka 8', vracam se na 7 ;)

psionic
01-03-2013, 02:02 AM
Upravo sam nesto radio u Cubaseu i iznenadila me neka poruka koju vidim po prvi put u zivotu na C5 - your memory is getting low. Posto imam 12GB RAMa i jBridge, rekoh sebi "what the fuck ?"
Otvorio sam task manager i video da imam 3.1GB memorije zauzeto za Cubase proces i jos toliko za auxhost ( ne pitajte nista, gomila bubnjeva, demo projekat, nisam nista unloadovao :banghead: )

Ono sto hocu da kazem je da sam bio prijatno iznenadjen sto Cub5 nije samo pukao kao sto to on ume da uradi, vec je uredno obavestio da se blizim teoretskom limitu za 32bit proces :)

Jos jednom:
Cubase 5 32bita radi najbolje u 64bit okruzenju, cak i bez jBridgea, znaci nemojte se ustezati od 64 bit windowsa samo zato sto nemate vise memorije, ili sto imate samo 32bit plaginove ili Cubase 5.

BTW sve ovo je bilo na Windowsu 8 (necu vise ni da naglasavam da je 64bit), koga vec neko vreme drzim kao glavni DAW os.

Era
19-06-2013, 04:33 PM
nikako da nateram par starih programa kao sto su Hypersonic 2,groove agent 2,steinberg virteulne gitare da rade u win 7 64 a ni 32 ,da li je neko uspeo?:banghead:

diviner
19-06-2013, 05:12 PM
Hypersonic i GA tesko da ce ikada proraditi, posto se oslanjaju na h2o emulator koji jefnostavno ne radi na 64bit windowsima, dok bi Virtualni gitaristi trebalo da rade (i onaj prvi, i onaj Eelectric Edition). Virtual Basist-ista prica kao i sa HS i GA.

psionic
19-06-2013, 05:54 PM
Hypersonic i GA tesko da ce ikada proraditi, posto se oslanjaju na h2o emulator koji jefnostavno ne radi na 64bit windowsima, dok bi Virtualni gitaristi trebalo da rade (i onaj prvi, i onaj Eelectric Edition). Virtual Basist-ista prica kao i sa HS i GA.

Radi, radi...
Izbacili momci update u AiR varijanti.... :wink:

branoy
19-06-2013, 06:11 PM
hehe malo kasne :D momci sve ba radi :D , jedino hipersonic 2 bagovit msm sa presetima, znam snimim u cubase5 pre projekat , kad ucitam ne zapamti boje koje su bile u hiper, jbg, pa ga isbrisao, necu da radim sa greskama iako je super vsti, nadjem zamenu uvek. u mene je 64 bit win7, sve radi al naravno na 32 bit DAW-owima, jer mislim da to nisu 64 bitni vsti, ispravte me ako gresim

psionic
19-06-2013, 07:06 PM
hehe malo kasne :D momci sve ba radi :D , jedino hipersonic 2 bagovit msm sa presetima, znam snimim u cubase5 pre projekat , kad ucitam ne zapamti boje koje su bile u hiper, jbg, pa ga isbrisao, necu da radim sa greskama iako je super vsti, nadjem zamenu uvek. u mene je 64 bit win7, sve radi al naravno na 32 bit DAW-owima, jer mislim da to nisu 64 bitni vsti, ispravte me ako gresim

Ma pamti preset, samo nemoj snimati nista na prvi kanal. Prvi je nesto problematican sa sejvovanjem. Krenes od drugog i to je to.

branoy
19-06-2013, 09:38 PM
oo pa fala na toj informaciji, vraticu ga i to isprobati, super je i to, ako je samo pri problematican mogu preko toga preci lako :)

ranx
27-10-2013, 11:46 AM
Kod mene na Windows 8 64 bit radi Cubase 5 32 bitni, imam 8 GB RAM i on to koristi bez problema (znam zato što na 32 bit Win XP nije mogao da potera malo zahtevniji BFD2).

damir23
27-10-2013, 07:14 PM
mislim da si fulao
jel isti komp u pitanju ili drugi
koliko se ja razmem u tematiku 32 bita ne mogu vidjeti tvojih 8Gb rama
bar je kod mene tak, osim ako koristi? briđ
ja bih rekao da je nekaj drugo u pitanju

diviner
27-10-2013, 11:07 PM
Tako je damire...moze da se koristi do nekih 3.5GB po procesu (sam Cubase.exe), iliti oko 5GB ako se gleda po task manageru....

ranx
28-10-2013, 06:48 AM
Isti komp, ja mislim da BFD2 koristi zaseban proces za semplove, uglavnom znam da na XP32b nije moglo da radi, a sada sve radi bez problema.

diviner
28-10-2013, 07:52 AM
Radi zato sto si na XPu mogao da koristis do 2GB po procesu, a sada mozes do 3.5-4GB... Limit je nesto povecan, ali i dalje postoji...

damir23
02-11-2013, 04:22 PM
to da ali onih 8 gb jok
ima jo? jedna fora koja se rijetko uzme u obzir.. Sama instalacija operativnog sustava i dodatnih softvera nekad zna napraviti spačku, blokirati nekaj, opteretiti ne? drugo i tako redom. Dakako i ne mora.
nova instalacija istog OS-a, istog popratnog spftvera i sve radi sasvim deseto
dakako ne mora biti...samo navodim primjer

Elf
25-02-2014, 10:17 PM
Jel neko zna koja je stabilna verzija jBridge-a dostupna u narodnoj varijanti?
W7 x64 i Cubase 5.1 32bit.
Tnx! :wink:

telefon
25-02-2014, 10:39 PM
da dodam nesto na ovu temu sa jbridge-om...mozda nekome pomogne..
imao sam problema sa presonus sudio one 64 bit-nim i jbridgeom...
auxhost error sa nexus 2 narodnim..
:banghead::banghead:
kad bih instalirao sve nanovo radilo bi savrseno sat dva i onda errori....wtf????
rijesenje je bilo iskljuciti dep (data execution prevention)
mislim da bi svi daw kompjuteri (sto koriste narodne software) trebali to iskljuciti...
i onako sa daw-om ne ides online.
po meni data execution prevention je naj vece smece sto je microsoft napravio...
godinama sam se cudio sta mi u_ ebava krekove na kompjuterima...
...instaliras igricu za 5 dana neradi... wtf....

znaci pokrenuti cmd (as administrator)

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

enter....
jer to smece od (data execution prevention-a)
mnoge third party dll-ove vidi ko malware i onda ih ujebe...

Elf
27-02-2014, 03:31 PM
Jel neko zna koja je stabilna verzija jBridge-a dostupna u narodnoj varijanti?
W7 x64 i Cubase 5.1 32bit.
Tnx! :wink:

Kuku, citiram sam sebe! :D

?alu na stranu, isprobao jBridge 1.3 i Kontakt 4.2.3, za sada sve lepo radi.

Napraviću i neki jači test sa vi?e pojedenog RAM-a, pa javim.

Uzdravlje!

idvi
28-02-2014, 01:17 PM
Po mojoj procjeni XP sp3 za sada dr?i vodu za audio produkciju.
I to po mojima iskustvima ..dosta. Govorim o W7 32bit i Xp sp3.
Naroćito na sitnim a vrloo va?nim potezima.Neznam dali to samo meni ali
evo jedan primer:
u W7 Kod ućitavanja Projecta ako nema nekih plugina instaliranog u sistemu a project ga tra?i on jednostavno se ugasi ..i ti bleji?...a XP ućita sve i kad ga otvori? on ti napi?e koje pluginove nema?...tako da mo?e? nastaviti rad.
Mo?da je već o tome bila tema ..ali ja ..toliko8-):da:

Dexxy
09-04-2014, 04:47 PM
Izasao update 7.5.20

http://www.steinberg.net/en/support/downloads/downloads_cubase_75.html

STUDIOTON
09-04-2014, 08:10 PM
Odlican update ! :)

Dexxy
09-04-2014, 09:06 PM
Opet nisu sredili always on top plaginova za drugi monitor.

Sent from my GT-N7100

STUDIOTON
10-04-2014, 08:20 AM
Opet nisu sredili always on top plaginova za drugi monitor.

Sent from my GT-N7100

Sto ne prijavis problem na forumu?

Dexxy
10-04-2014, 10:02 AM
Prijavio. Tebi radi ok?

Sent from my GT-N7100

STUDIOTON
10-04-2014, 10:33 AM
Sve radi bez problema, ni ranije nisam video da se neko zali na to .. a ako je svima ok, malo je verovatno da je bug :)

video screen drugog monitora:

http://www.sendspace.com/file/ivwgdz

STUDIOTON
10-04-2014, 10:54 AM
proveri i da li ti je chekirano ovo

Dexxy
13-04-2014, 12:29 AM
Za Full Screen Monitor ne moze...pisali smo na steinberg da i to ubace.
Cudi me da se niko nije setio toga da im napise. Mnogo je lepse i bolje kada bi tako radilo.

Imam jos jedno pitanje.
Kako da iskljucim da mi ne dodaje nove kanale na mixer. Posto mi je jedan mixer za audio, drugi za vst i treci su mi grupe, fx, master itd...
On mi dodaje na sva tri mixera sta god da dodam novo.