PDA

View Full Version : m-audio project mix pitanje

File
17-01-2012, 08:31 PM
Jel mogu ja spojit m-audiov project mix da mi bude samo kontroler...????
Jer imam Focusrite LS56 + Presonusov xmax..a da zaobiđem znaći sve od project mixa osim da mi bude kontroler??

Nemania
17-01-2012, 09:59 PM
Naravno da moze.

File
17-01-2012, 10:11 PM
juhuuuuuuuu:grin:

File
18-01-2012, 12:21 AM
A kako?
da li samo preko midija ?
ili firewire-om (a kako onda da se ne kolje sa ostalim driverima)?
Jel to tko koristio i koji je postupak instalacije u tom slucaju kad ?elim samo kontroler...i zadnje pitanje...da li preampe (njih 8) mogu spojiti preko adat outa u drugi adat imput od svog interfejsa(focusrite liquid saffire56) (prvi adat in je iskori?ten za presonusovih max8 kanala) i tako dobiti 24 na focusrite interfejsu...a da i dalje focusrite interfejs bude glavni a ovo ostalo samo adatom poslani imputi + kontroler projectmixov za nuendo ???

Nemania
18-01-2012, 12:48 PM
A kako?
da li samo preko midija ?
ili firewire-om (a kako onda da se ne kolje sa ostalim driverima)?
Jel to tko koristio i koji je postupak instalacije u tom slucaju kad ?elim samo kontroler...i zadnje pitanje...da li preampe (njih 8) mogu spojiti preko adat outa u drugi adat imput od svog interfejsa(focusrite liquid saffire56) (prvi adat in je iskori?ten za presonusovih max8 kanala) i tako dobiti 24 na focusrite interfejsu...a da i dalje focusrite interfejs bude glavni a ovo ostalo samo adatom poslani imputi + kontroler projectmixov za nuendo ???

Pretpostavljam da moze preko midija. Ali ja bih ga licno povezao preko FW, i u cubase-u podesio u devicesetup/remote devices - mackie control, a u device setup/VST audio system izabrao focusrite driver. Sto se tice preampa nisam siguran da li projectmix radi kao standalone...Ja korisim npr hardverski preamp koji putem digitalne spdof konekcije ide u spdif in u projectmix, tako da sam izbegao projectmix-ove preampe...mada to je nesto sasvim suprotno :D

File
18-01-2012, 02:00 PM
Uuuu..odlicno....Predpostavljam da ne mo?e kao stand alone, jer sam imao M-audio fire-wire 18-16(?to je u principu interface isti kao i project mix) i nije bio stand alone i nije mogao to, ali ako se dobro sjecam nije ni imao adat out a project mix ima....ali ako mogu instalirati ga preko fire wire-a i onda napraviti da mi bude glavni focusrite odlicno...s tim da bi volio da mi i kad nuendo nije ukljucen bude isto tako....jer se npr. i sad ispatim samo sa namje?tanjem adata i focusrita dok palim novi project..pa moram uci u nuendo namjestit na 24 bita i 48ooo pa onda izaći pa ući u interfejs namjestit da mi ovo ne?to ne bude internal nego adat 1...pa na uređaju (presonusu) moram na?timat da bude 48000 bitrate pa vratit..bla bla bla...i onda tek ukljucit projekt da sve fino radi....a sad jo? jedan firewire uređaj i driver i ...neam pojma..bojim se komplikacija....To je btw. moje drugo pitanje...Za?to ne radi lijepo (adat presonus i focusrite) a da je focusrite na?timan na internal??? kad stavim da bude na adat 1...zar to ne znaci onda da je u biti presonus glavni tj. master ili???

File
18-01-2012, 02:22 PM
govorim o sync sourcu (kad radim na 16 kanala i kad ukljucim i presonus kao dodatnih 8 moram sync source stavit na adat 1) jel to ok???

File
18-01-2012, 10:24 PM
da usput...kad mi je ukljucen nuendo na 48000 bitrejta...ni?ta drugo ne radi, winamp, youtube..ni?ta...osim ako stavim release asio driver when in background...na xp-u to nije bio slucaj..samo sad na 7-ici

psionic
19-01-2012, 09:49 AM
Uf, opet sinkovi adati i ostala boranija :banghead::rotfl:

Ja sam uporan da ti kao pomognem, a 90% tvog pitanja mi je nejasno:

1.Ti sada hoces da i taj tvoj ProjectMix, preko adata povezujes u Liquid56 ?
2. Hoces samo da ProjectMix koristis kao midi kontroler ?

1.) ProjectMix ima ADAT OUT i njega stavis u preostali ADAT IN u Liqud56. U lLiquid-u, podesis CLOCK SOURCE na INTERNAL (ako nisi kupio onaj skupi konvertor jos uvek) i tako koristis CLOCK svog Liquida, jer je u toj tvojoj prici ustvari najbolji. Sprave koje povezujes na njega bi trebale da se auto-lokuju na taj clock preko svojih ADATa i sve u redu. Kada stavis CLOCK SOURCE na ADAT1, zapravo sinhronizujes Liquid na ono sto je povezano u ADAT1 ulaz i Liquid postaje SLAVE...

2.) Taj ProjectMix moze da radi i kao zaseban midi kontroler, po ovome sto vidim na internetu. Imas midi in i out, ispovezuj kablovima i to je to. Podesi dalje kako su te vec savetovali. Ako se resis na FireWire konektovanje, dobices, pored vidljivosti audio interfejsa u Cubaseu (videces m-audio ASIO drajver) verovatno i midi konekciju putem FireWirea (pojavice se i m-audio midi portovi). Taj ASIO drajver koristis samo ako zelis da ti ProjectMix bude glavni izlaz, u protivnom, samo ga ignorisi.

psionic
19-01-2012, 10:13 AM
da usput...kad mi je ukljucen nuendo na 48000 bitrejta...ništa drugo ne radi, winamp, youtube..ništa...osim ako stavim release asio driver when in background...na xp-u to nije bio slucaj..samo sad na 7-ici

Evo resenja za ovu tvoju muku:

Za svaki slucaj - prvo podesi svoj audio interfejs na 48000 u kontrolnom panelu, bez audio aplikacija, koje rade u pozadini.

Zatim, trebalo bi da imas onaj mali zvucnik u donjem desnom uglu taskbara:

http://s14.postimage.org/5d34qfdx9/slika_1.jpg (http://postimage.org/)

Klik desnim dugmetom >> Playback devices i dobices sledeci prozor:

http://s14.postimage.org/5ed2jufr5/slika_2.jpg (http://postimage.org/)

Naravno nece pisati MOTU i razlikovace se broj uredjaja. Proveri koji je stikliran zelenim krugom (kod mene je MOTU Main Out) i zatim desni klik na njega... Otvorice ti se sledeci prozor:

http://s14.postimage.org/yusom9m4h/slika_3.jpg (http://postimage.org/)

Podesi kao sto je ovde podeseno, klik na apply i trebalo bi sada da sve lepo radi u 48KHz... Probaj npr Winamp i tome slicno, ako opet ne radi, probaj restart windowsa. Ako ni to ne pomogne, e onda nemam pojma :(

File
19-01-2012, 11:38 AM
:-D
Odgovor na pitanje broj 1 i 2 : ?elim oboje :-) ako mo?e da dobijem preko adata i project mixove preampe odlicno, ako ne mo?e, onda samo konverter :-)

Ok...puno ti hvala...u biti sam dobio odgovore na sva moja pitanja...osim na jedno...

Zaboravimo project mix....
Trenutno...svaki put kad radim sa presonusom max8(znam da se ne zove tako, ali tako sam upamtio :-))na?timavam sync source na adat 1 gdje je presonus i ukljucen...mo?da grije?im...ili sam krivo sku?io...znaci ako ostavim na internal, trebalo bi i dalje sve raditi??? Jer ako to ne napravim ti kanali (9-16) samo pucketaju ko vrag bez prestanka

File
19-01-2012, 11:52 AM
aaargggghhh...euforican sam pa se moram ispravljat...na kraju prve natuknice sam mislio umjesto 'onda samo konverter'='onda samo kontroler' KONTROLER
sori

File
19-01-2012, 04:48 PM
Znate ?ta je čudno.....Bilo gdje na cijelom internetu, pa i na M-audiovom forumu nema jasnog obja?njenja...Na rumskom je najbolje...Svi savjetuju da stavim project mix kao glavni interfejs a na njega nakaćim jo? neki preamp...ali ja to 'NE ?ELIIIM'....
Znaći...opcija....
Instaliram sve full, namjestim..i odaberem da bude assio driver od focusrita i to je to???
Jedino se bojim ?to će se onda događati kad nije upaljen Nuendo..ili ću morati svaki put imat uga?en project mix pa će automatski prikazivati focusrite (kao i do sada)

File
19-01-2012, 04:54 PM
E da....Odgovor na ono...da PMIO ima adat out pa da ga spojim na liquid nece raditi znam,jer sam imao m-audio firewire 1816 ?to je u principu isto i nikako nisam uspio ...tj liquid nikako nije uspjevao da pronađe firewire1816 jer ne mo?e raditi kao stand alone..a i sve se ne?to klalo..firewire 1816 se gasio palio blico.....no nije ni bitno...bitan mi je samo kontroler...ali se bojim da ce i on ?tekat jer mu nije interfejs na main.....

silicone
20-01-2012, 12:07 AM
Nece ti radit, 100%. Imo sam PMix prije i sve sto sam uspio je spojit mu ADAT in i out na Rosettu, za 2 kanala AD i DA. Uvijek mora biti MASTER, cak i kao kontroler, ako se dobro sjecam. Pisao sam i mejl na Maudio i tip mi je reko da se ne moze nikako spojit kao slave. Kad sam kupio LS56 jednostavno sam ga prodo jer mi bas nicem vise nije mogo posluzit.

File
20-01-2012, 12:44 AM
ok...to sam predpostavljao...jer se i firewire 18 16 ne mo?e spojit ko slave...
Ali mo?da mo?e ono - instaliram i jedno i drugo i ignoriram m-audiov asio...zaboravim na 8 preampa a/d i koristim samo ko kontroler...ako ni?ta od toga..onda u vra?ju mater..prodam i kupim mackie control :-)

psionic
20-01-2012, 10:14 PM
jbg... to je cena jevtine opreme... :banghead:

jerryrain
21-01-2012, 10:15 AM
Mozes da ga koristis kao kontroler bez problema... mi u studiju snimamo na ff800 a m-audio svetli i fejderi se pokrecu za sabaneriju koja dodje.. preko fw konekcije je m-audio

Nemania
21-01-2012, 12:49 PM
Mozes da ga koristis kao kontroler bez problema... mi u studiju snimamo na ff800 a m-audio svetli i fejderi se pokrecu za sabaneriju koja dodje.. preko fw konekcije je m-audio

+1

Kako sam poceo da koristim midi kontroler, mislim da vise nekada ne bih mogao mixati sa mishem, meni je stvarno od velike pomoci.. nije samo da svetli! :wink:

File
24-01-2012, 02:26 PM
Hvala svima na odgovorima...Da oću da svijetli i da se pomiće za ?abaneriju :rotfl: (koji sam i sam hehe), a i ?elim se prestat patit u borbi sa pixelima i ?kiljit i zavr?it pred ekranom sa nosom 5 cm od njega..nego se zavalit za?mirit ako treba i oslonit se na u?i...sa mi?em prestane? slu?at ?ta radi?..samo brojke i di si...

File
26-03-2012, 11:52 AM
Evo stigao project mix napokon...cudno se ne?to instalirao driver kao i firmware update..sve je odradio iako nije bilo onog:da je na?ao novi hardver...displey na pmio samo svijetli prazno i ni?ta se ne događa...dodu?e on u nuendu radi - transport dugmica jog wheel i select...ali npr fejderi se uopce ne micu ni?ta..displej ni?ta shift i alt dugmici ni?ta zoom nekak cudno..kao da nije ne?to u redu...driver je bio sa m-audiovog sajta za win 32 bit
PMIO je polovan mo?da je i pokvaren ili je ne?to softverski..ima li neko ideju??
Na displeju nisam vidio slovo do sad..?to mi je cudno..ni kad nije u?tekan..nikad..ocekivao sam neki hello ili bilo ?ta :-)
Hvala unaprijed