PDA

View Full Version : Ima posla ali ga tra?imo na pogre?nom mjestu

Surfer
16-01-2012, 11:15 AM
http://www.facebook.com/note.php?note_id=177493602287948

Evo posla za audio in?enjere i to u fantastičnom Storyk design studiju.
Jedino se treba preseliti u Kinu.
Ali moram priznati da se ni to vi?e ne čini suludom opcijom:shock:

Npr. moja susjeda radi sa tekstilom i stalno je njena firma bila slala u Kinu na pregovore i na biranje proizvoda itd, i evo sad je do?ao trenutak da su ona i obitelj odlučili da će se preseliti u Kinu.

Em tamo vide perspektivu , em ovdje ne vide nikakvu perspektivu.

Svijet postaje sve manji i sve drugačiji nego ?to smo navikli,
tako da smo do?li i do toga da Amerikanci i Europljani kreću trbuhom za kruhom u Kinu ili Brazil.

AudioStorm
16-01-2012, 03:44 PM
Sve je vise takvih slucajeva.Kina polako ali sigurno i preuzima primat i u ekonomiji i pored liderstva SAD,ona je manje ostecena svim ovim vjestacki napravljenim ekonomskim krizama,za razliku od SAD koja je u mnogo vecim dugovima u odnosu na Kinu,i pored veceg bruto nacionalnog dohotka po glavi stanovnika.

I Indija i Brazil su u velikom naletu,tako da ovo sto si napisao ima itekako smisla,pa vjerovatno I u muzickom biznisu.

Ovo jeste staro skoro godinu dana ali to i znaci i da je u medjuvremenu jos porasla na stupnju razvoja

http://www.svetnauke.org/kina-druga-svetska-ekonomska-sila-znaci-li-to-nesto

Evo i zvanicne liste zemalja po BP

http://foreigntrade.alumnieeni.com/gdp-hr.asp

DaBear
16-01-2012, 04:10 PM
http://www.facebook.com/note.php?note_id=177493602287948

Evo posla za audio in?enjere i to u fantastičnom Storyk design studiju.
Jedino se treba preseliti u Kinu.
Ali moram priznati da se ni to vi?e ne čini suludom opcijom:shock:

Npr. moja susjeda radi sa tekstilom i stalno je njena firma bila slala u Kinu na pregovore i na biranje proizvoda itd, i evo sad je do?ao trenutak da su ona i obitelj odlučili da će se preseliti u Kinu.

Em tamo vide perspektivu , em ovdje ne vide nikakvu perspektivu.

Svijet postaje sve manji i sve drugačiji nego ?to smo navikli,
tako da smo do?li i do toga da Amerikanci i Europljani kreću trbuhom za kruhom u Kinu ili Brazil.

Ono sto nisi video je da ce u tom studiju da bude locirana i skola za snimatelje koja ce da prima preko 100 studenata godisnje!!
Tako da opet ima posla za svega nekolicinu (iskusnih) inzenjera tamo !
U zadnjem Audio Media magazinu (Jan 2012) je na naslovnoj strani i unutra ime veliki clanak, na 3-4 strane...

Inzenjer je "usluzna delatnost" i malo je daleko ici u Kinu za tu vrstu posla.

Ja na primer znam nekolicinu drugova i drugarice koji su otisli u Kinu ali rade design, svoje projekte i koncepte guraju, tako da ce imati nesto sto im moze donositi neke royalties kasnije.

Kao snimatelj - nema nista! Dobar si dok te ne izbace ili dok se ne pojavi neko jeftiniji (i bolji) !!

Samo ako imas neku ideju / kontent / proizvod, koji moze da se proda tamo - vredi ici, ovako...ne.

awacs
17-01-2012, 10:53 AM
Ono sto nisi video je da ce u tom studiju da bude locirana i skola za snimatelje koja ce da prima preko 100 studenata godisnje!!

Evo kako je pravljen studio:

http://www.wsdg.com/Data/edithtml/technology/Files/wsdg_village-construction-sequence.pdf

80MB, ali ima ?ta i da se vidi!

S obzirom na to koliko ima kanala, outboarda, a vala i prostora... ima tu mesta i za 150 studenata :wink: Ne sekiram se ja za Kineze, sva?ta oni umeju, a ponajbolje umeju da se organizuju :D

Pozdrav,

Vasa

DaBear
17-01-2012, 12:18 PM
Vlasnik je inace, 30-godisnji Kineski pevac (izgleda kao Kineska verzija malo starijeg Justina Biebera!)
Zaradio pare od pop muzike, pa da ulozi negde...kao mali je hteo da radi u studiju ali nisu hteli da ga prime nigde..pa je resio da postane zvezda, zaradi pare i napravi svoj (preterivacki) studio !!
I uradio....

Inace - ko sto se vidi iz slika...tesko preterivanje u kineskom stilu !! Sve je veliko, ogromno, siroko, visoko...teska megalomanija..
A da ne pricamo koliko je kostalo.....!!??

(U principu - zajebo se...tamo jos nema powerful laptops, na kojima bi mogao da tera sve..bez da se trosi ovoliko!! Da je sacekao malo da i do njih stigne kucni kompjuter - gde bi mu bio kraj ) (wink)

awacs
17-01-2012, 01:44 PM
Inace - ko sto se vidi iz slika...tesko preterivanje u kineskom stilu !! Sve je veliko, ogromno, siroko, visoko...teska megalomanija..
A da ne pricamo koliko je kostalo.....!!??

Veliko ludilo, čovek nije pravio "sobe u sobi" nego "zgrade u zgradi".

(U principu - zajebo se...tamo jos nema powerful laptops, na kojima bi mogao da tera sve..bez da se trosi ovoliko!! Da je sacekao malo da i do njih stigne kucni kompjuter - gde bi mu bio kraj ) (wink)

Pa vidiš da se ipak nije baš toliko napreterivao sa outboardom. Ima još dosta praznih mesta u rackovima, tu će valja iPhones i iPads da se uglave :wink: :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Al' me stvarno zbunjuje što ni u jednoj režiji nema Lexicona :confused:

boggy
17-01-2012, 09:36 PM
........
P.S. Al' me stvarno zbunjuje ?to ni u jednoj re?iji nema Lexicona :confused:
Mozda ce informacija da im to treba biti objavljena u nastavku clanka, u sledecem broju casopisa...

DaBear
18-01-2012, 06:32 AM
Vasa

P.S. Al' me stvarno zbunjuje ?to ni u jednoj re?iji nema Lexicona :confused:

To nisu finalne slike u tom PDF-u. U ovom magazinu (Audio Media) ima po dva (!) Lexicona u svakom studiju. U Neve roomu su ugradjeni u Neve mixer master sekciju u SSL sobi samo stoje na mikseti...inace su stariji modeli 224, valjda..nije 960.
U Neve sobi ima jos i TC6000...

sRce
18-01-2012, 07:58 AM
Kineska privreda se zasniva na jeftinoj radnoj snazi i mas_produktu proizvoda gde se ne gleda kvalitet vec broj izbacenih komada.

U sustini jako me nerviraju... upropastili su kvalitet apsolutno svega i dali novu dimenziju trgovini. Pre kad vidim "MADE IN VIETNAM" okrene mi se u zeludac, a sad molim boga da to vidim.

Neko nekad rece da "nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari"...

P.S. Crkli da Bog da...

DaBear
18-01-2012, 09:10 AM
Kineska privreda se zasniva na jeftinoj radnoj snazi i mas_produktu proizvoda gde se ne gleda kvalitet vec broj izbacenih komada.

U sustini jako me nerviraju... upropastili su kvalitet apsolutno svega i dali novu dimenziju trgovini. Pre kad vidim "MADE IN VIETNAM" okrene mi se u zeludac, a sad molim boga da to vidim.

P.S. Crkli da Bog da...

nemoj tako...nisu oni krivi sto ih ima....ko kineza! :D

awacs
18-01-2012, 03:48 PM

P.S. Crkli da Bog da...

He, pa nisu oni ni?ta upropastili. Niko ne tera ljude da kupuju jeftino kinesko đubre. Sa druge strane, nude oni i kvalitetne prizvode, samo ?to takvi ko?taju koliko treba da ko?taju.

Plus ?to su vredni i organizovani. Plus ?to su izmislili ?tampu koji vek pre Gutenberga i koristili rakete u ratu mnogo vekova pre Vernera fon Brauna. A i medicina im je uvek bila naprednija od zapadnjačke. Takoreći - suvi?e su ozbiljan narod da bih im po?eleo da crknu. Sva?ta mo?e da se nauči od njih.

Pozdrav,

Vasa