View Full Version : iMac 21,5" model 2011 dilema
Absynth
16-01-2012, 02:04 AM
Po?tovani foruma?i pozz
Moj prvi post :-)
Puno sam čuo o stabilnosti Mac računala te potaknut stalim reinstaliranjem Win operacijskog sustava razmi?ljam o prelasku na Mac računala konkretno iMac 21,5" (za bolje nemam). Koristim Cubase 6 (mada mi je ?ao ?to nisam na 5.5.1 verziji). Zvučna je Presonus 22VSL koju sam zamijenio jer nisam na?ao drivere za emu 0404 pci za win 7.
Koristi li netko dotično računalo i kako je zadovoljan? Na apple stranci nisam na?ao podatak je li ima operacijski sustav 32 ili 64bitni?:)(valjda je 64 kad mu je maksimalna ram memorija 16gb :)
Hvala
tajsam
23-01-2012, 05:45 PM
Po?tovani foruma?i pozz
Puno sam čuo o stabilnosti Mac računala te potaknut stalim reinstaliranjem Win operacijskog sustava razmi?ljam o prelasku na Mac računala konkretno iMac 21,5" (za bolje nemam). Koristim Cubase 6 (mada mi je ?ao ?to nisam na 5.5.1 verziji). Zvučna je Presonus 22VSL koju sam zamijenio jer nisam na?ao drivere za emu 0404 pci za win 7.
Koristi li netko dotično računalo i kako je zadovoljan? Na apple stranci nisam na?ao podatak je li ima operacijski sustav 32 ili 64bitni?:)(valjda je 64 kad mu je maksimalna ram memorija 16gb :)
Hvala
koristi i 32bit i 64bit. to mozes birati sto ces kada podizes os.
samo nevidim smisao ulaganja u iMac.Rađe si slo?i hackintosh i imas mac pro i ostane ti love.iMac jednostavno nije za profesionalan rad(moje mosljenje).
psionic
26-01-2012, 08:00 PM
Poštovani forumaši pozz
Dobrodosao :)
Windows 7 moze raditi sasvim stabilno i pouzdano, ako se dobro namesti i podesi. Hackintosh verzija je isto jedna od varijanti, dobra stvar je sto ostaje PC kompatibilnost, ali losa je sto za instalaciju treba neko ko se razume u te stvari... Nije bas "user friendly"
radijator1
27-01-2012, 11:54 AM
koristi i 32bit i 64bit. to mozes birati sto ces kada podizes os.
samo nevidim smisao ulaganja u iMac.Ra?e si slo?i hackintosh i imas mac pro i ostane ti love.iMac jednostavno nije za profesionalan rad(moje mosljenje).
Mac je najstabilniji,najbolji i svi koji se ozbiljno bave studijskim
radom rade na taj nacin
soundman
27-01-2012, 09:16 PM
radom rade na taj nacin
Ovo je potpuna istina. Zvanicno se zna da ni jedan hit ikad nije napravljen ni na jednom drugom kompjuteru nego na Mac u. U tome lezi tajna neuspeha domace muzike na inostranom trzistu. Evo, jedini za koga definitivno znam da je uspeo je Goran Bregovic. I on provereno koristi Mac. Zapravo ako ste primetili da je nekoliko godina bio van medijske paznje, u to vreme je koristio PC. Kasnije je shvatio u cemu je gresio. Od tada njegova karijera ide samo uzlznom putanjom.
Moritz
27-01-2012, 09:20 PM
Ovo je potpuna istina. Zvanicno se zna da ni jedan hit ikad nije napravljen ni na jednom drugom kompjuteru nego na Mac u. U tome lezi tajna neuspeha domace muzike na inostranom trzistu. Evo, jedini za koga definitivno znam da je uspeo je Goran Bregovic. I on provereno koristi Mac. Zapravo ako ste primetili da je nekoliko godina bio van medijske paznje, u to vreme je koristio PC. Kasnije je shvatio u cemu je gresio. Od tada njegova karijera ide samo uzlznom putanjom.
:rotfl::thumbsup:
Absynth
14-02-2012, 10:49 PM
Hvala svima na odgovorima ali mislim da ni?ta od mog iMac-a. Nedavno sam kupio novi PC tako da mi se ne isplati njega prodavat (i izgubiti novce) i onda kupovat Apple.
Absynth
14-02-2012, 10:51 PM
Dobrodosao :)
Windows 7 moze raditi sasvim stabilno i pouzdano, ako se dobro namesti i podesi. Hackintosh verzija je isto jedna od varijanti, dobra stvar je sto ostaje PC kompatibilnost, ali losa je sto za instalaciju treba neko ko se razume u te stvari... Nije bas "user friendly"
Malo sam proučavao Hackitosh i nije mi ba? jasno kao to podesiti, ali dobro...
Hvala na dobrodo?lici :)
tajsam
14-02-2012, 11:01 PM
radom rade na taj nacin
jest mac ali nije imac.
kako bi ti instalirao recimo protools hd 3 na imac.mozda na neku eksternu plocu sa pcie ulazima i tu plocu bi spojio na imac preko mini pcie ili firewire ali to opet nema dovoljnu brzinu da vozi 3 hd karte i nema te nigdje.imac je jednostavno obicni laptop koji stoji uspravno.za profesionalan audio rad je naj vaznija maticna ploca, CHIPSET!!!!!!!!!!!!!! pa tek onda procesor pa na kraju tek operacjiski sustav
Absynth
14-02-2012, 11:06 PM
Svaki put kad gledam neki tutorijal u vezi glazbe ili nekog producenta vidim Mac :-)
Surfer
14-02-2012, 11:21 PM
Svaki put kad gledam neki tutorijal u vezi glazbe ili nekog producenta vidim Mac :-)
Točno.
Evo ?to je rekao Trevor Horn:
"When I saw a Mac I realised it was the computer for me, because it was built for idiots" :D
Moritz
14-02-2012, 11:36 PM
Idiot Proof :D
Filip_
14-02-2012, 11:46 PM
za profesionalan audio rad je naj vaznija maticna ploca, CHIPSET!!!!!!!!!!!!!! pa tek onda procesor pa na kraju tek operacjiski sustav
Racunam da je ovo napisano saljivo...:rotfl:.
tajsam
15-02-2012, 01:36 AM
Racunam da je ovo napisano saljivo...:rotfl:.
nije saljivo nego osobno iskustvo.kad imas vise zvucnih karti skupa i nekih dsp karti irq-ovi se kolju ako nemas dobro izabranu maticnu.a oni koji rade na (jednoj "m-audio usb karti i imaju "protools-e)naravno nemaju tih problema ali zato imaju najbolji sound:piss:
rastamankg
15-02-2012, 03:08 AM
Meni iMac 24" 8.1 (early 2008) sa c2d na 3.06 GHz i 4 GB rama + pro tools vrsi sasvim solidno posao, znaci nema nikakvih zakucavanja niti bilo cega, to cudo je jos novije, tako da cenim da neces imati nikakvih problema.
Samo obavezno pogledaj ekran kad ga kupujes, jer znaju iMacovi da imaju lepe fleke po ekranu, neke se ne pojave odmah, nego vremenom (mom se pojavile posle 4-5 meseci :( ), sto zbog pregrevanja, sto zbog kulera koji trpa prasinu direktno u lcd panel.
P.S: Ako planiras da koristis softver za siroke narodne mase, pazi da imas max. Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard :P
radijator1
21-02-2013, 10:03 AM
jest mac ali nije imac.
kako bi ti instalirao recimo protools hd 3 na imac.mozda na neku eksternu plocu sa pcie ulazima i tu plocu bi spojio na imac preko mini pcie ili firewire ali to opet nema dovoljnu brzinu da vozi 3 hd karte i nema te nigdje.imac je jednostavno obicni laptop koji stoji uspravno.za profesionalan audio rad je naj vaznija maticna ploca, CHIPSET!!!!!!!!!!!!!! pa tek onda procesor pa na kraju tek operacjiski sustav
Nisam rekao iMac nego Mac.
psionic
21-02-2013, 08:39 PM
Nisam rekao iMac nego Mac.
Ja ne znam da li si primetio, ali ovo je tema stara godinu dana. Ti si nastavio razgovor kao da je juce-prekjuce neko postovao repliku.
Drugo, mozda imas dobro iskustvo sa MAC racunarima, ali shvati da je to tvoje LICNO iskustvo, a ne nepobitna cinjenica, pa je nemoj promovisati kao takvu.
Mozemo sad da udjemo u mac vs pc diskusiju, ali je to besmisleno: Mac je lepo spakovan, lepo izgleda i sve to... Drugacije osmisljen sistem, hardver strogo uklopljen i sve to lepo radi... I kosta. Super.
S druge strane to ne znaci da ne mogu da se uklope dobre PC komponente, Win OS je dovoljno sazreo i sasvim lepo moze da se radi na njemu. Otvoren sistem, pregrst mogucnosti i tako dalje. Uostalom PC nije obavezno vezan za Windows.
Trece, svoje stavove o MACu prezentujes krajnje spamerski. Npr imali smo neku diskusiju o latencijama ranije, a ti si s neba pa u rebra rekao - "kupite MAC i nece biti problema..." Sta, VST plaginovi i Cubase se ponasaju totalno drugacije u OSXu ? Nema latencije ? Pa super, daj onda da bacamo kante od PCja u djubre i pokupujemo MAC, jer on nema latenciju, sve radi... Samo sto to nije tacno, nazalost. Dakle:
Ili pisi(te) smislene postove, sa ponekim argumentom, ili cu ovo stvarno od sad pa na dalje da shvatam kao besmisleni spam i da (zlo)upotrebljavam svoje moderatorske privilegije i da brisem ovakve postove.
p.s. shvati(te) ovo kao krajnje dobronamernu konstruktivnu opomenu, a ne kao neku licnu grdnju, pretnju ili sta ja znam sta.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.