Log in

View Full Version : Houston, we have a problem!

Bockie
12-01-2012, 02:24 AM
Prvo sam bio skeptican, a posle me ne bi iznenadilo... Mada je ovo za Amere... Al' ajd... Prica je o Bihaću, podzemnom aerodromu, koji je bio ukopan, u koji su sipane hekto-tone betona... ...a otac "imprgniranog" betona je Branko ?e?elj... ...ok...

...Interesantno za razmisljanje...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EfJiNPZ38kY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Haxli
12-01-2012, 05:53 AM
hmmm svakako ovo ce da se pogelda... :)

Goran B
12-01-2012, 09:17 AM
Na kraju trailer-a pi?e spring 2013. znači da ćemo se ipak malo načekati, ili se ja to varam?

Znak
12-01-2012, 09:31 AM
Sve la?u. Dobro je poznato da je Tito pio ?kotski viski, a ne "skupi američki".

DaBear
12-01-2012, 10:00 AM
ko zna....danas se sve da izlazirati !!
Dovoljno je platiti nekog dobros spikera da procita par strana (vesto) napisanog teksta...dobro izeditovati (vec postojece) arhivske snimke - koji dobijaju potpuno drugi smisao u zavisnosti sta se prica "preko njih" - i eto ! Instant internet senzacija i reklama za novog "rezisera" !

Malo mi je "too much" da se nesto ovako najavljuje za 2013 !!!
Pa to je samo dokumentarac, nije holivudski film !!??

Voleo bih da me "prove wrong"...ali:wink:

Znak
12-01-2012, 10:15 AM
Instant internet senzacija i reklama za novog "rezisera" !

To je, ali istovremeno i upoznavanje sa vrlo zanimljivim delom Hermana Potočnika, tako da već i sam trejler ima nekakvu vrednost.

Surfer
12-01-2012, 10:35 AM
Sve la?u. Dobro je poznato da je Tito pio ?kotski viski, a ne "skupi američki".

:wink: Odlično zapa?anje.

Ipak je Tito bio ?meker.
Pa neće ?meker piti američki viski :)

Haxli
12-01-2012, 11:11 AM
Na kraju trailer-a pi?e spring 2013. znači da ćemo se ipak malo načekati, ili se ja to varam?
Ne varash se... nachekacemo se :)

disco violence
12-01-2012, 12:55 PM
Ovo ce ugledati svetlost dana prvog aprila 2013.,neko ce da namagarci ceo balkan i pri tom ce jos da zaradi od dokumentarca.Ovo bi mogao i ja da snimim,samo treba imati dobru inspiraciju ili prepisati od rusa ili amera.Umesto Juri Gagarin,Ljubivoje Rsumovic,jer ako se malo bolje sagleda situacija umesto u svemir otisli smo u k...c.Pozdrav.

AudioStorm
12-01-2012, 01:00 PM
Ljudi,evo vec nekoliko dana je strahovita pomama oko ove price,svi je pricaju na sve strane,kao da je to nesto novo ...

Evo,koga interesuje ...

http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Enigma-JNA-Podzemni-Aerodrom-Zeljava.html

http://www.zeljava.com/html/infrastruktura.html

sRce
12-01-2012, 02:38 PM
Nema ovo veze sa istinom... Bihacki aerodrom Zeljava koji se vidi na snimku je pravljen da bude aerodrom, a ne svemirska stanica. Odakle visina za svemirsku stanicu ??? Odakle razorenoj zemlji posle WWII para za istrazivanje svemira kad nisu znali da'l su dosli il' su posli... Totalne gluposti. Mozda neka sitna spijunaza preko Tita od rusa do amerikanaca... mada ni to neverujem.

diviner
12-01-2012, 03:45 PM
Ma danas vise ni postenog dokumentarca ne mozes pogledati. Sve sama proseravanja, propaganda i sta drugi kazu, nije istina!

yoloko
12-01-2012, 03:58 PM
http://bturn.com/5434/houston-do-we-have-a-hoax

Ngino
12-01-2012, 04:08 PM
umesto u svemir otisli smo u k...c.Pozdrav.

GE-NI-JA-LNO! :rotfl:

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Znak
12-01-2012, 04:15 PM
Mislim da je ključna ličnost u celoj priči major Tom i nadam se da ćemo u trećem nastavku, posle Space Oddity i Ashes To Ashes, od Dejvida Bouvija konačno dobiti pravu istinu o njegovom boravku u orbiti i o tome da li je Tom zaista astronautsku obuku zavr?io u Titovoj pećini kod Drvara!

diviner
12-01-2012, 11:35 PM
Bash!

disco violence
13-01-2012, 01:21 PM
Tito je hteo da ode u svemir kako bi dokazao komunistima da bog ne postoji.

iatros
13-01-2012, 02:50 PM
Genijalno. Ko od nas nekih volio povjerovati ovo? To bi značilo da smo za malo bili mo?da pod nekim povoljnim okolnostima neko, mi, Jugoslavija - don't f### with us! Zamislite kako bih Dabear mogao da zacepi Britancima usta...da nas nije bilo...! Stvarno primamljivo za povjerovati. Otvorio bih novi topoc na gearslutz, poklopio sve Amere sto se k###e!!

Samo:

"Odakle razorenoj zemlji posle WWII para za istrazivanje svemira kad nisu znali da'l su dosli il' su posli... Totalne gluposti. Mozda neka sitna spijunaza preko Tita od rusa do amerikanaca... mada ni to neverujem."

Ko ga j##e! Saljem dalje...

awacs
13-01-2012, 03:40 PM
"Odakle razorenoj zemlji posle WWII para za istrazivanje svemira kad nisu znali da'l su dosli il' su posli... Totalne gluposti. Mozda neka sitna spijunaza preko Tita od rusa do amerikanaca... mada ni to neverujem."

Hehe, u toj zemlji je 50-tih započet program iskopavanja rude i obogaćivanja uranijuma za potrebe reaktora u Vinči. To znam sticajem okolnosti, po?to je moja majka (inače lekar) provela ceo radni vek u Institutu za istra?ivanje nuklearnih sirovina u Beogradu radeći na za?titi od zračenja radnika i rudara. Postojala su jo? dva Instituta istog tipa (Jo?ef ?tefan u Ljubljani i Ruđer Bo?ković u Zagrebu).

Jedini aktivni rudnik je bio u Kalni blizu Zaječara, a i ta ruda je bila jako slaba. Ka?e mi majka da su im Amerikanci koji su dolazili u obilazak "skidali kapu" ?to iz tako lo?e rude izvlače toliku količinu korisnog materijala. Ka?u, njima bi to bilo neisplativo.

Izvinjavam se na off-topicu, ali sve to ide u prilog pravljenja spiska (u najmanju ruku neobičnih) skupih i zahtevnih projekata u zemlji koju zaista u to vreme "kuče nije imalo za ?ta da ujede".

Pozdrav,

Vasa

Bockie
13-01-2012, 05:22 PM
NASA demantovala reditelja..!!! Neka dvojca rekli da nisu kupili nista od Tileta..

Ok, idemo dalje...

James Bond je srbin!!!

Dušan — Duško Popov (rođen 1912. u Titelu, Austro-Ugarska, danas Srbija, umro 1981. u Londonu, Velika Britanija) imao je tajno (kodirano) ime Tricikl, ali istovremeno tako se nazivala i špijunska mreža u koju je on bio uključen. Prema Nešenel Inkvajeru, autor Ijan Fleming po ugledu na njega zasnovao je poznati lik tajnog agenta Džejmsa Bonda...

http://www.youtube.com/watch?v=DxAnqRXUdlM

:D

wladymeer
15-01-2012, 11:58 AM
NASA demantovala reditelja..!!! Neka dvojca rekli da nisu kupili nista od Tileta..

A NASA je referenca istine po čemu to tačno? :)

Nije da verujem u priču ovog reditelja s obzirom na intervju koji je dao povodom filma, štaviše, intervjuom me je odvratio od ideje da ovo pogledam ikada, ali mislim da se kod nas godinama planski radi na tome da sa podsmehom gledamo na svoju istoriju i uopšte ulogu koju smo nekada imali.

Daleko od toga da sam patriota ali mogli bi za promenu malo da prestanemo da pljujemo po sebi, drugi će to bolje raditi od nas sigurno.

Bockie
15-01-2012, 12:46 PM
Daleko od toga da sam patriota ali mogli bi za promenu malo da prestanemo da pljujemo po sebi, drugi će to bolje raditi od nas sigurno.

E, svaka ti dala!

:thumbsup:

Znak
15-01-2012, 12:48 PM

U filmu Sivi kamion crvene boje ima scena kad Manda pita Žiku Todorovića "Je li, a koji smo to mi?"

I koji su to drugi što će nas da pljuju?

HeatMan
15-01-2012, 01:56 PM
Prema Nešenel Inkvajeru

:banghead::banghead::banghead:

ontopic:
ko je za, da sad na ovim izborima predlozimo tita za predsednika? i to do kraja vremena i prostora.

nemamo nishta chime bi se pohvalili u poslednjih 50-100 godina, pa svojatamo uspehe istorijskih lichnosti (ajnshtajn je bio kurac, da mu nije bilo zene, ne bi bilo popularne nauke) !??!?!
pa izmishljamo piramide, svemirske stanice, zavere i smak sveta..

a za svo to vreme osim shto ne primecujemo sranja ispred nosa koja nam rade, ne primetimo talente koji ne mogu ovde da se razviju a nemaju para za zivot preko.. i nisu priznati kod nas, ali zato AKO odu preko - doktoriraju i poseru se po svima. ali retki su ti jer je potrebna velika sreca..
ko npr zna da je domaci lik pobedio na tenderu siemensa za novi pristup pravljenju rendgena? jeftiniji tipa 60% i brzi i kvalitetniji. dechko je sve sam napravio gajbi sa josh jednim drugarom.. inache je sin mog bivsheg profesora fizike.. drzava nije htela da mu pomogne. ni jedan resurs nije mogao da izvuche.. isto kao shto nashi ljudi idu na berklee i slichne studije.. imamo mi i sluha i talenta.. ljudi masovno budu primljeni na te "prestizne" akademije, i izduvaju ga jer ne mogu da dobiju nishta od drzave iako npr dobiju stipendiju u iznosu od pola shkolarine od same shkole.. tito je bar otvorio internat u Cupriji (koji je sad u kurcu skroz, bio sam pre par nedelja - nemaju za grejanje i za hranu itd), kupio steinway klavire za svaku sobu na muzichkoj akademiji.. i to je samo ako gledamo parche toga shta je uradio za nashu muziku, o ostalim stvarima da ne pricham.. pa npr: da je nash lik koji je prebegao u ameriku radi obrazovanja, patentirao trenutno najpopularniju meshavinu betona, asfalta, gume i shta ga ja znam chega vec sve ne, od chega ameri i japanci prave piste i auto puteve, ponudio je nashima za tipa 50% cene, i nashi su odbili to.. a ima trajanje npr 20 godina, a ovaj nash asfalt traje 2 meseca i zatalasa se.. tu sam prichu npr chuo na nekoliko mesta, i chitao u nekom chasopisu o tome shto mi drugar dao.. neki gradjevinski da ga jebem.. tako da mislim da je istina, ali ova prva je proverena.

zashto bi prichali o tome, kad mozemo da seremo o titu i kako je on bio naj dzek u selo..? i kad mozemo da se opustimo kao da je sve uredu, i da ne razmishljamo o tome kako da se vratimo na taj put od zute cigle na kom smo bili.. jer boze.. imali smo tita, i to je veliki uspeh.. sada mozemo da dignemo noge i gledamo repriziranje umri mushki 1 2 i 3 sa starih Beta sa mono zvukom, na nashim najdrazim tv stanicama.

wladymeer
15-01-2012, 04:25 PM
ko npr zna da je domaci lik pobedio na tenderu siemensa za novi pristup pravljenju rendgena? jeftiniji tipa 60% i brzi i kvalitetniji. dechko je sve sam napravio gajbi sa josh jednim drugarom.. inache je sin mog bivsheg profesora fizike.. drzava nije htela da mu pomogne.

Dakle isto ko za vreme Tesle :)

jer boze.. imali smo tita, i to je veliki uspeh..

Sudeći po ljudima koji su živeli u to vreme, da, to je bio naš najveći uspeh. Kada su Madjari dolazili kod nas da bi kupovali a ne obrnuto.

I koji su to drugi što će nas da pljuju?

Svi oni kojima je to u opisu posla :)

Negde sam to pročitao, moguće i ovde na rumskom, ali ta rečenica savršeno oslikava savremeno srpsko društvo - parafraziraću:

Sudar dva automobila, troje poginulih, komentari na dotičnim sajtovima:

"Treba da nas bude sramota! Pa nigde u svetu se dva automobila ne sudaraju i niko ne gine u sudarima! Bolje nismo ni zaslužili!"

Eto, 90% komentara koje vidim online se praktično svode na to da smo najgori od sve dece. A znam da recimo naši prijatelji preko Drine ipak nekako iako smo realno u svemu izuzetno slični vole i štite sebe. I ja im se u nekim situacijama divim zbog toga.

Neka bude da verujem u teorije zavere, ali koliko vidim apsolutno se ništa ne radi na tome da moral ovog društva u kome živimo postane makar za nijansnu pozitivniji i zdraviji. A onda očekujemo da ti isti ljudi počnu da cene prave vrednosti i da uživaju u kvalitetnoj muzici? :)

Znak
15-01-2012, 05:47 PM
Eto, 90% komentara koje vidim online se praktično svode na to da smo najgori od sve dece. A znam da recimo na?i prijatelji preko Drine ipak nekako iako smo realno u svemu izuzetno slični vole i ?tite sebe. I ja im se u nekim situacijama divim zbog toga.

E vidi?, kod mene je situacija takva da smatram da mi svi ?ivimo preko Drine (ja lično dva kilometra od nje) i da je apsolutno nebitno na kojoj strani.

Di?e mi se kosa na glavi od toga mi ovde, oni tamo. Tvoj komentar je upravo u stilu "mi smo najgori od sve dece". Eto, oni s one strane potoka su pametni, vole sebe, a mi smo najgori kad ne volimo sebe i pričamo o sebi kako smo najgori... Ode logika u tri p.m.

wladymeer
15-01-2012, 07:02 PM
Takvim pristupom svaka logika nema logike :)

Nema potrebe da spinuješ reči, boli me ona stvar ko gde živi... Kada govorim o nama ili njima, naravno da ne govorim o Znaku, najvećem ljubitelju Štulićevih i Bowiejevskih nota u univerzumu, već o nečemu što se naziva "javno mnjenje" i "mentalitet".

Imam utisak da se u poslednjih 10tak godina defetiziam uvukao kao lajt-motiv i da niko od onih koji to mogu sanirati ne čini to. Štaviše, totalno su pasivni. A to vidim kao veliku opasnost, kako za mene, tako i za generacije nakon jer itekako utiče na mentalitet sredine. Osim ako veruješ da će jedan isti čovek biti isti bez obzira gde i sa kim živi.

Nemam sad vremena nažalost da se upuštam u neku duboku diskusiju, ali podji od banalnih stvari, kao npr. kakve se serije snimaju u Srbiji u poslednjih godina i obrati pažnju na atmosferu. Od Mog Rodjaka sa Sela, preko Vratiće se Rode do Žena sa Dedinja. Primetićeš da su barem za 50% depresivnije i sumornije nego serije iz 80tih godina pa čak i iz 90tih. Čak je i Sivi Dom "vedriji" od srpskih savremenih serija.

A to da li su oni pametni ili smo mi... Znam samo da se sa pozitivnim pristupom nešto može stvoriti dok uglavnom negativne ljude svi izbegavamo... iz nekog razloga ;)

Znak
15-01-2012, 07:10 PM
A oni istra?itelji ?to svakih pet minuta usred Majamija, raja na Zemlji, nalaze po jedan poluraspadnut, polupojeden le?? A Toni Soprano ?to pobi sve svoje jadne rođake (sa sela)? A doktor Haus, te?ki depresivac? A očajne domaćice?

Vidi? da ima toga i preko Drine!

wladymeer
15-01-2012, 07:12 PM
Očigledno nikada nisi pogledao Očajne Domaćice :)

awacs
15-01-2012, 07:40 PM
Imam utisak da se u poslednjih 10tak godina defetiziam uvukao kao lajt-motiv i da niko od onih koji to mogu sanirati ne čini to. ?tavi?e, totalno su pasivni. A to vidim kao veliku opasnost, kako za mene, tako i za generacije nakon jer itekako utiče na mentalitet sredine. Osim ako veruje? da će jedan isti čovek biti isti bez obzira gde i sa kim ?ivi.

Al' sad ne razumem na koga misli? kad pominje? "one koji to mogu sanirati"? Na "vlast"?

Pozdrav,

Vasa

iatros
15-01-2012, 07:43 PM
Bit cu slobodan da saberem Bosance, Hrvate i Srbe - jer su i jezikom i sudbinom slicni - pod "MI" pa da upitam sta je to nase postignuce u (h)istoriji (naucno, politicki, kulturno...)? Sta mozemo mi ponosno navesti svojoj dijeci kao sjajan primjer naseg umjeca, kulture itd.?

Bojim se da ipak nismo igrali neku vecu ulogu u natrci za let u svemir, pa izvolite, dajte mi sugestije!

Na politickom polju:

Iako nisam neki YU-nostalgicar (premlad sam), kad sve pogledam, Jugoslavija jeste bila vrijedan konstrukt. U najmanju ruku neka vrsta Evropske Unije juzno-istocnih zemalja. Za EU se uvjek navodi da sluzi sprecavanju rata (medjuostalom) u Europi poslije strasnog iskustva u 20. stoljecu. Jugoslavija na tom polju - na zalost - nije uspjela. Kad je postalo da bude "usko", pobjedili su nacionalisticki nagoni. Trenutno dozivljavamo neprestane krize u EU-zoni, stim je ,mislim, relevantno i pitanje daljneg razvitka EU i Europe.

Pozdrav!

wladymeer
15-01-2012, 07:44 PM
Al' sad ne razumem na koga misliš kad pominješ "one koji to mogu sanirati"? Na "vlast"?

I na vlast i na ljude koji mogu uticati masovno (od sportista preko umetnika pa do novinara) i na ljude kojima je od vlasti dodeljena funkcija da deluju po tom pitanju.

I sve ostale koji mogu doprineti tome.

Nekako mi se čini da se 80tih godina više brinulo o tom stanju "javnog" morala nego danas.. Ili sam pak bio previše mali pa sam na to gledao drugačije. Ili se vreme promenilo.

Znak
15-01-2012, 08:02 PM
Bit cu slobodan da saberem Bosance, Hrvate i Srbe - jer su i jezikom i sudbinom slicni - pod "MI"

Ja bih bio slobodan da pod "mi" saberem ceo ljudski rod. Engleski, ruski, bošnjački i ostali jezici, kad se malo bolje prouče, mnogo su sličniji nego što se to na prvi pogled vidi.

Bojim se da ipak nismo igrali neku vecu ulogu u natrci za let u svemir, pa izvolite, dajte mi sugestije!

S obzirom na onu moju prvu stavku, upravo mi smo imali ključnu ulogu u trci za let u svemir, a sve priče da su za to zaslužni vanzemaljci iz Rozvela su čista izmišljotina.

iatros
15-01-2012, 08:07 PM
Ja bih bio slobodan da pod "mi" saberem ceo ljudski rod. Engleski, ruski, bo?njački i ostali jezici, kad se malo bolje prouče, mnogo su sličniji nego ?to se to na prvi pogled vidi.

:) Nemam razloga da se tome protivim.

S obzirom na onu moju prvu stavku, upravo mi smo imali ključnu ulogu u trci za let u svemir, a sve priče da su za to zaslu?ni vanzemaljci iz Rozvela su čista izmi?ljotina.

:wink:

disco violence
16-01-2012, 10:35 PM
Ovaj dokumentarac me inspirisao da napravim ovo http://rumski.com/forum/showthread.php?p=320293#post320293