PDA

View Full Version : Heaven Rain - Vejte snegovi cover

Goran B
07-01-2012, 03:04 PM
Dragi forumaši,
evo jedan uradak moje ekipe, inače ova pjesma je bonus na našem novom albumu koji će ubrzo biti objavljen.
Snimano i mixano u Chainroom studio, Senta.
Dajete koju riječ.
Pozdrav svima.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UL8ssiHVnW8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

P.S. slobodno posjetite i naš web site:
www.heavenrainband.com

disco violence
07-01-2012, 03:29 PM
Cuo sam pre neki dan na 202-jci i odusevio se,pravi fazon za ovu stvar,produzili ste zivot ovom vec pomalo zaboravljenom hitu.Pozdrav.
P.S.Uradite spot za ovo i to je garantovan uspeh,samo problem je nema snega,a vestacki skup.

Goran B
07-01-2012, 03:36 PM
Cuo sam pre neki dan na 202-jci i odusevio se,pravi fazon za ovu stvar,produzili ste zivot ovom vec pomalo zaboravljenom hitu.Pozdrav.
P.S.Uradite spot za ovo i to je garantovan uspeh,samo problem je nema snega,a vestacki skup.

Hvala mnogo, spot je u pripremi :)

Bockie
07-01-2012, 04:47 PM
Za moj ukus je malo produkcijski "prepržen" snimak (ili to, ili je oprema bila nesto skromnija), a ideja,aranzmani,sve je 10+...!

:thumbsup:

dejankuki
07-01-2012, 11:10 PM
Mozda ce mnogi reci.. da cutim i gledam svoja posla.. ali covek pit'o.. a ja mu odgovaram.. ne svidja mi se pevanje.. ne znam.. neinspirativno.. bez emocija.. "odradjeno".. 'bemliga.. ne svidja mi se...

jbga..

Goran B
07-01-2012, 11:24 PM
Ljudi samo opusteno, svaka konstruktivna misao je dobrodosla :-)

alek019
08-01-2012, 12:15 AM
Ma vokal je OK, samo je malo mek i malo tih pa deluje da nema snage i ide nekako u drugi plan, ali možda su tako i hteli. Sve je čvrsto, za moj ukus i malo previše. No bez obzira na "tvrdoću",lepo...

Posetih i sajt, samo brate zaobidjite Google translate...

Bockie
08-01-2012, 01:56 AM
Druze, cinjenica da sam se "vratio" 5 X da poslusam, znaci da serem u prvom postu, naravno da moze uvek bolje, ali je odlicno! Majke mi...! Sjajno je...!!!

Ostalo su neki moji tripovi, svaka cast, ovo je sjajna pesma i super je odradjena obrada!

:)

Ma odlicno!!!

Svaka cast!

Goran B
08-01-2012, 10:32 AM
Hvala svima na odgovorima zaista.
Link sam i postavio da čujem različita mi?ljenja, argumentovana kritka je uvijek dobro do?la :)

@Big Bockie: matori ne brini samo udaraj, znam da zna? znanje ;)

darkstar
09-01-2012, 06:44 PM
Brao ! I vama i studiju .

Ma cim se to narodu dopada, jebes produkciju, to nikoga ne zanima.

Surfer
09-01-2012, 07:28 PM
http://www.youtube.com/watch?v=nc77O4S1vK8:wink:

ProkDu
09-01-2012, 07:37 PM
Ne sećam se da sam odavno odvrnuo na trenutak neku pesmu kao ovu x4 ... spot on... /ProkDu Like 8-)

BlasterMaster
10-01-2012, 01:25 AM
ja ne slusam nesto preterano ovu vrstu muzike ali po meni mislim da vam je ideja fenomenalna i nekako je ozivela pesmu... i super je aranzman tj dinamika cele pesme... e sad ako zalazimo u detalje... mozda za moj ukus produkcijski malo zvuci "starije" tj glas je nekako u pozadini, ako je to i bila ideja onda ok... ali generalno mislim da je bubanj trebao bolje da izadje... od mene imate DA :D
puno uspeha u daljoj karijeri !

soundman
10-01-2012, 07:58 AM
http://www.youtube.com/watch?v=nc77O4S1vK8:wink:

Izvinjavam se, slusam link vec treci put i nikako da spojim kakav odnos ovo ima sa "Vejte snegovi".

Bockie
10-01-2012, 09:05 AM
Izvinjavam se, slusam link vec treci put i nikako da spojim kakav odnos ovo ima sa "Vejte snegovi".

Da, ni ja nisam pokačio, ali verovatno nesto na temu odnosa produkcija/pesma...:confused:

soundman
10-01-2012, 09:15 AM
Dobro je da nisam jedini :) Plasio sam se da post ne zazvuci cinicno, sto mi nije bila namera.

awacs
10-01-2012, 10:54 AM

Pa, sama pesma i nema neki odnos osim što intro liči na frazu "jer umirem sasvim za njim" iz pesme "vejte snegovi". Doduše nije isto, a i ta fraza kod IB nije toliko bitna u samoj pesmi.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
10-01-2012, 03:45 PM
evo i ja da se uključim ;) Prvo da jo? jednom pohvalim momke iz Sente, standardno ozbiljan sound i taj "na prvu loptu" utisak skupoće, koji umeju uvek da pogode. Jo? na tu temu i pitanje, sa kojim ste bratom radili, Nikolom ili Marjanom?

Ja bih napisao par pohvala i zamerki, u duhu tvog poziva na konstruktivnost.
Pohvale - odličan sound gitara i bassa, to sam jako retko čuo da se u Senti proma?i :) Solidan mix, i opet ponavljam, ima ne?to u njihovoj produkciji ?to na prvu loptu odma zazvuči skupo, i onda niko i ne tra?i dalje dlake u jajetu. U čemu je trik, ne umem ni da objasnim :da:

Zamerke - stvar ukusa, ono ?to sam i ranije zamerao braći Mijić, bubanj zvuči kao da programiran, a ne sniman. E sad, pretpostavljam da jeste sniman po?to se tu nalazi i druga zamerka, takođe česta zamerka, jako mi nedostaju overheadi, činele generalno, kre?evi posebno, a i taj rajd jednostavno mi ne radi posao. Verovatno se nije moglo nabaviti skupih komada činela. Noga i dobo?, koliko god ubedljivo radili pesmi (mo?da čak i previ?e ubedljivo, jer istina je da su malko sahranile vokale), nisu nimalo po mom ukusu, zvuče mi malko kao neki default preset iz nekoh DFH il ?tagod. Takođe, producenstka zamerka a ne tehnička - malo mi taj aran?man duplih pedala i rifova nekako nije mudro odrađen do kraja - na prvo slu?anje previ?e puta mi skrene pa?nju na sebe i dekoncetri?e, a ne nalazim mu neku logiku de?avanja, poput previ?e slobodne improvizacije. Ima par mesta gde sve lepo ?tekne, stane i napravi smislenu foru i brejk, ali na nekoliko mesta mi to davi pesmu i skreće pa?nju na sebe. Takođe mi se čini i na nekoliko mesta da sama svirka nije dovoljno "utegnuta" u tajmingu, da ima neki ?etanja oko gruva pesme. Ovo samo po sebi nije nimalo ozbiljan problem, spominjem ga jedino ?to u ovom ?anru muzike, najče?će je sve matematički i hirur?ki odsvirano ili perverzno izeditovano.
Jo? bi malko zamerio, kao i većina, performans vokala, i nedostatak nekog ozbiljnijeg reverb-delay tretmana, malo mi je suv spram matrice, koja pliva u keyboardu i atmosferi.

Sve ovo su potpuno sitne zamerke, koje eto, neko iz ?anra kad tra?i dlaku u jajetu,mo?e da napi?e, ali inače, čuje se veoma veliki talenat i trud benda i producenta , i opet, ta neka neuhvatljiva nit skupoće, koja ovakve snimke lako plasira u evropski prosek za ovaj ?anr. Svaka čast jo? jednom ;)

Arthur
10-01-2012, 03:46 PM
e da, i ovaj "breathing " kompresora sa uvoda, jel tako i na snimku kao želja benda, ili je to YT bug... meni se dosta puta desilo da mi YT briduje ko nenormalan, i ne znam do čega je.

awacs
10-01-2012, 04:30 PM
Zamerke - stvar ukusa, ono ?to sam i ranije zamerao braći Mijić, bubanj zvuči kao da programiran, a ne sniman. E sad, pretpostavljam da jeste sniman po?to se tu nalazi i druga zamerka, takođe česta zamerka, jako mi nedostaju overheadi, činele generalno, kre?evi posebno, a i taj rajd jednostavno mi ne radi posao. Verovatno se nije moglo nabaviti skupih komada činela. Noga i dobo?, koliko god ubedljivo radili pesmi (mo?da čak i previ?e ubedljivo, jer istina je da su malko sahranile vokale), nisu nimalo po mom ukusu, zvuče mi malko kao neki default preset iz nekoh DFH il ?tagod. Takođe, producenstka zamerka a ne tehnička - malo mi taj aran?man duplih pedala i rifova nekako nije mudro odrađen do kraja - na prvo slu?anje previ?e puta mi skrene pa?nju na sebe i dekoncetri?e, a ne nalazim mu neku logiku de?avanja, poput previ?e slobodne improvizacije. Ima par mesta gde sve lepo ?tekne, stane i napravi smislenu foru i brejk, ali na nekoliko mesta mi to davi pesmu i skreće pa?nju na sebe.

+1 na sve to ?to si napisao, i jo? ne?to:

Kao prvo, debelo sam se potrudio da prevaziđem svoj lični otpor prema gejtovanom reverbu na dobo?u, tako da ne pričam sa stanovi?ta ukusa nego sa čisto tehničkog stanovi?ta.

Elem, taj gated reverb je toliko nepotrebno svetao (a ni tajming. tj envelopa mu nije ba? najsrećnija) da praktično pokvari ceo dobar utisak o gitarama koji Arthur pominje. Nekako se taj njegov agresivni high mid toliko ume?a u posao gitarama da se na kraju sve pretvori u jednu veliku razmazanu agresivnu fleku. Umesto da bude podr?ka gitarama oteo im je zaslu?eno mesto. To bi ba? valjalo da se sredi.

I to ?to Arthur ka?e za tretman vokala ima smisla, mada s druge strane i ovaj postojeći kratki room sa predelayom ima smisla po?to je vokal sasvim razgovetan koliko god bio tih.

Ali sve u svemu, iako nisam fan opusa grupe Zana niti je metal u bilo kom obliku "moj par cipela", čuo sam pesmu par puta poku?avajući da otkrijem kako bi moglo da joj se jo? malo pomogne. U mom kosmosu se to računa kao pohvala i podr?ka :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

Goran B
10-01-2012, 05:12 PM
Hvala svima najiskrenije na izdvojenom vremenu i pisanju.
Znam da su va?e sugestije iz najbolje namjere stoga sve ok :)

Radili smo sa Marjanom (mlađim bratom) i odlučili smo se za njega jo? ranije jer njegov rad je na?to najpribli?nije ?to smo mi tra?ili. Veoma je strpljiv i vrijedan lik, samo pohvale. U svakom slučaju mi kao bend smo se dosta potrudili, na?a očekivanja su ispunjena, a naravno da mjesta uvijek ima za pobolj?anja na svim novoima, a tome se svi nadamo u budućim radovima.

Postaviću i par autorskih pjesma pa slobodno raspalite :)

I da, apsolutno svi instrumenti su odsvirani.

disco violence
06-02-2012, 10:58 AM
Vreme je za spot,idealno za spot.