Log in

View Full Version : SPL - NEOS 120Volt summing console

DaBear
03-01-2012, 08:27 AM
Jel video neko ovo? Ja sad nabasah slucajno....

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/f5hiE-LgAxA?version=3&feature=player_embedded"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/f5hiE-LgAxA?version=3&feature=player_embedded" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

http://spl.info/en/hardware/summing-amps/neos/integration.html

Moritz
03-01-2012, 10:10 AM
Probao na sajmu prosle godine. Odlicno radi , odlicna izrada samo cena je WTF!!!???? oko 9000 eur. :grin:

Bio je setovan MAC sa Cubase projektom ( oko 20 kanala) ziva svirka, i onda je rutovano po grupama u Neos.
Koliko sam mogao da cujem na slusalicama ( ULTRASONE PRO 900) zaista radi i da budem iskren jedino ogranicenje je bio moj prag bola posto koliko god sam idiotski gurao reglere do maximuma nisam cuo nikakvo kompresovanje/gusenje ili distorziju sem distorzije mojih usiju :).
"Test" koji sam napravio i nije nesto merodavan koliko zapravo Neos stvarno "radi", voleo bih da sam mogao da ga cujem u studijskim uslovima.
Da su bolja vremena imalo bi smisla, ovako :cry:

Everbeatz
03-01-2012, 03:25 PM
odlican marketing!!

pored toga, super mi je sto svi upotrebljavaju te abstrakt termine koji ne znace nista - fat, 3d, 2d, warm, itd

odlicno odradjena reklama da pobudi u ljudima zelju da trose pare na ono sto ce misliti da ce im 'neverovatno' poboljsati sound

sjajno!:)

Bockie
03-01-2012, 04:32 PM
Probao si?

Everbeatz
03-01-2012, 05:01 PM
ti?

Everbeatz
03-01-2012, 05:04 PM
summing sprave su definitivno najveca prevara modernog doba

pogotovo s ovakvim cenama

Bockie
03-01-2012, 05:05 PM
Nisam, probao sam nekoliko drugih spl spravica, slazem se da su cene "malo jace", ali vidim da pljujes po spravi pa reko da vidim zasto...

Bockie
03-01-2012, 05:06 PM

E ok, sad mi je sve jasnije... Tnx.

poz'

OFF
03-01-2012, 05:37 PM

pogotovo s ovakvim cenama

ja cak diplomirao na ovome:)

Bitch
03-01-2012, 08:16 PM
daleko od toga da su sabirnice prevara. Samo sto razlika nije toliko evidentna i ne moze da od govnjivog miksa napravi cudo. Po meni, analog summing (ako je summing box valjan) je vrhunska stvar, i najveca funkcija mu je (opet po meni) da lep i dobar mix sacuva od losih dithera i svih tih delivery nuspojava, tj da mu sto duze 'da zivot'. Tesko se te stvari cuju ako nemate vrhunske uslove za rad (monitoring, ADDA, sampling rate projekta od 96kHz pa nagore).

SPL Neos sam malo nesto ukacio i deluje interesantno, nazalost, opet premalo vremena za neki dublji utisak. Ali isto tako sam dve godine polivao SPL Mixdream, koji ne samo da je napravljen kao tenk, nego i vrlo lepo radi svoj posao. Samo ponavljam, na shitty projektima se ne cuje neka razlika. Dok na vrlo rezolutnom materijalu - itekako :wink:

nista ovo nije prevara, samo sto je u zemlji Srbiji mali standard i platezna moc... to nikako ne znaci da nesto ne valja :wink:

pozZ

Everbeatz
03-01-2012, 10:13 PM
Previse striktno ste se uhvatili za rec "prevara", koju sam trebao da stavim pod navodnike ko i sad.

Elem, licno imam iskustva sa SPL Mixdream, a podosta indirektnog iskustva sa drugim summing box-ovima (Dangerous Music D-box, Tonelux, Nicerizer, itd) i mogu reci da je moj (i ne samo moj) zakljucak da to ne vredi te pare. Bar ne kad je u pitanju podizanje samog kvaliteta mixa na neki visi nivo, u sonicnom smislu..ne znam sta ne valja sa ITB ditherom, ali ok:wink:

9000 E? Za te pare vredi uzeti, kad je analogija u pitanju, neke druge sprave koje ce pridoneti mixu u nekom znacajnijem smislu - eq, comp na primer, ima opcija

Sama koncepcija summing boxova je u stvari "console wannabe" - a sam zvuk konzole nije u summing , nego u prolasku signala kroz mnogobrojne delove - od line inputa do bussing circuita ima jako puno da se "predje", signal dobija karakter poprilican...ovde je u pitanju osiromaseni dizajn koji bi trebao da 'emulira' konzolu..hmm

Ovde je prob sto neki ljudi mogu da mixaju 100 % ITB, a neki ne mogu. ITB je "prazna tabla" gde dodajes boje, analogija ima 'potpis' od samog starta.

Moje iskustvo je da summing boxevi ne dodaju mixevima ono sto ljudi ocekuju - cela prica je marketing i prodaja jer je glavna zarada od home studios i entuzijasta koji misle da kupovinom ovakvih sprava imaju SSL, Neve ili ne znam kakav drugi sound. Posebno me nervira terminologija u reklamiranju koja ima cisto abstraktno i nimalo precizno tehnicko znacenje - 2d, 3d, fat, warm, itd

Bolje je ulagati u front end i postizati sto bolji sound pre same digitalizacije, u tom slucaju niko ne bi trebao da se opterecuje sabiranjem...a tu je i ona stara = ako sama pesma ne valja, dzaba super mix

soundman
03-01-2012, 10:30 PM
Moje iskustvo je da summing boxevi ne dodaju mixevima ono sto ljudi ocekuju - cela prica je marketing i prodaja jer je glavna zarada od home studios i entuzijasta koji misle da kupovinom ovakvih sprava imaju SSL, Neve ili ne znam kakav drugi sound. Posebno me nervira terminologija u reklamiranju koja ima cisto abstraktno i nimalo precizno tehnicko znacenje - 2d, 3d, fat, warm, itd

Bolje je ulagati u front end i postizati sto bolji sound pre same digitalizacije, u tom slucaju niko ne bi trebao da se opterecuje sabiranjem...a tu je i ona stara = ako sama pesma ne valja, dzaba super mix

+1

Imati dobre mikrofone, par dobrih pretpojacala i kompresora i jedan bus kompresor na izlazu tipa api 2500 (ili po ukusu) daje daleko vise zvuku nego jedna sabirnica.

Killah_Instinkt
03-01-2012, 11:13 PM
ITB je "prazna tabla" gde dodajes boje, analogija ima 'potpis' od samog starta

:thumbsup:...dobro receno...nemam iskustva sa OTB, ali i ovako mogu da zakljucim da sa OTB se dobiju bolji sonicni rezultati sa manje truda, a donosi vise muke sto se tice tehnickih stvari, print, recall, outboard, delovi, cena.....