View Full Version : Soundcraft ghost
mozart554
30-12-2011, 10:19 PM
Cao svima
Dali moze da mi kazete nesto o ovoj konzoli
Nasao sam je i zelim da je kupim strasno mi se svidja
Ghost verzija 24 +24ch expanzija Sve za 2500.-?
Ali crko joj je midi mute board tako kaze covek
Ostalo sve radi sva 48ch itd..
Nikad nisam imao analognu i sad jel nikad :))
Pozz
Surfer
31-12-2011, 09:37 AM
Cao svima
Pozz
Mislim da mo?e? naći jeftinije, evo recimo 32 kanala verzije u ZG http://www.njuskalo.hr/miksete/soundcraft-ghost-32x8-with-meter-bridge-oglas-4109176
a ide to i za 1300 EUR :wink:
Tako da razmisli o cijeni.
Ne znam koja će biti točno svrha tog miksera ali inače je to korektan mikser, lijepi EQ.
I ono najbitnije-analogni sound, dobije? miks vrlo brzo bez puno muke, sjedne? ispred i ?arafi? i ne "gleda?" u miks nego slu?a?.
Da ne pričam o tome da mo?e? snimiti bend, imati po?teni monitoring, cue mix.Samo da pusti? sve kanale iz kompjutera kroz Ghost i da ni?ta ne dira? zvučat će bolje.
Kad zvuči dobro, snimi? master i "Bob's your uncle" :wink:
awacs
31-12-2011, 10:23 AM
@mozart554:
Koliko DA konvertora imaš i šta poseduješ od outboarda?
Pozdrav,
Vasa
mozart554
31-12-2011, 12:16 PM
Samo da pusti? sve kanale iz kompjutera kroz Ghost i da ni?ta ne dira? zvu?at
Pa to mi je zilj da dobijem malo analogni zvuk
A sto se tice cene mozda moze jos malo dole
Ali zeza onaj expander koji uz nju pa ce nekad trebati mozda za delove(nedaj boze)ali nek se nadje i daje covek rack neki sa nekim fx"ima kao m300,dbx itd.
i jedno 200kg.kablova :))
hteo sam u glavnom da upitam samo kakav je ghost kao mixer
Vas koji bolje znate te konzole
Pozz i hvala
mozart554
31-12-2011, 12:25 PM
Motu 24in/out
Koristm la610 mk2 sa gefellom
I dosta dbx lexicone srednje klase koje od kad imam
Uade i tc (sa svim pluginima) ne palim vec dugo:))
Pozz
awacs
31-12-2011, 01:36 PM
hteo sam u glavnom da upitam samo kakav je ghost kao mixer
Vas koji bolje znate te konzole
Što kaže Surfer: "dobiješ miks vrlo brzo bez puno muke, sjedneš ispred i šarafiš i ne "gledaš" u miks nego slušaš."
Po meni, to je glavna prednost rada na low/mid budget analognim konzolama. Kod high-end konzola postoji još poneka prednost :wink:, ali ni ova osnovna nije zanemarljiva.
Sad, Soundcraftove EQ-e neki vole više neki manje, ali su svakako upotrebljivi (u odnosu na cenu, naravno). Nije stvar samo u EQ sekciji nego u celom protoku signala - svaki element, od gaina preko fadera pa do sabirnice doda malo svoje "prljavštine", pa je malo lakše postići kompaktan miks nego kad radiš ITB. Pod uslovom da je mikser zaista ispravan, naravno.
Kao što i sam kažeš - imaš "viška kanala" ako ti zatreba servis :wink: Mada bi ti 32 (ispravna) kanala bilo sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju (za return delaya, reverba, i slične stvari).
Pozdrav,
Vasa
P.S. Šteta što ne radi MIDI Mute. Korisno je isključivati kanale dok ne sviraju, pogotovo danas kad smo se svi odvikli od šuma.
mozart554
31-12-2011, 02:14 PM
?to ka?e Surfer: "dobije? miks vrlo brzo bez puno muke, sjedne? ispred i ?arafi? i ne "gleda?" u miks nego slu?a?."
Po meni, to je glavna prednost rada na low/mid budget analognim konzolama. Kod high-end konzola postoji jo? poneka prednost :wink:, ali ni ova osnovna nije zanemarljiva.
Sad, Soundcraftove EQ-e neki vole vi?e neki manje, ali su svakako upotrebljivi (u odnosu na cenu, naravno). Nije stvar samo u EQ sekciji nego u celom protoku signala - svaki element, od gaina preko fadera pa do sabirnice doda malo svoje "prljav?tine", pa je malo lak?e postići kompaktan miks nego kad radi? ITB. Pod uslovom da je mikser zaista ispravan, naravno.
Kao ?to i sam ka?e? - ima? "vi?ka kanala" ako ti zatreba servis :wink: Mada bi ti 32 (ispravna) kanala bilo sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju (za return delaya, reverba, i slične stvari).
Pozdrav,
Vasa
P.S. ?teta ?to ne radi MIDI Mute. Korisno je isključivati kanale dok ne sviraju, pogotovo danas kad smo se svi odvikli od ?uma.
da steta sto ne radi taj Midi Mute "ali hocu da ga sredim ako ima neko neku adressu nesto gde se moze to srediti baci te"
u ponedeljak idem na probu pa sam misio odneti Pink noise pa polako svaki kanal ponovo da pregledam stim kako eq radi itd..pa ako je sve ok. pazaricu je..
hvala pozz
awacs
31-12-2011, 03:09 PM
u ponedeljak idem na probu pa sam misio odneti Pink noise pa polako svaki kanal ponovo da pregledam stim kako eq radi itd..pa ako je sve ok. pazaricu je..
Tako je. Ponesi i neku ambijentalnu muziku da bi čuo koliko dugmići krckaju i ?u?kaju (to će? te?ko ustanoviti samo roze ?umom). I poku?aj da spusti? cenu bar na 2000?, po?to je 2,5K ba? ba? ba? previ?e. Čak i 2000? bi trebalo da bude cena sa ispravnim MIDI Mute-om, ali ako sve drugo radi jako dobro ajd' da progleda? kroz prste. U suprotnom, zaleti se na jedan dan do Zagreba pa vidi onu ponudu koju je Surfer linkovao.
Pozdrav,
Vasa
skansi
01-01-2012, 07:29 PM
Meni Ghost osobno nikad nije legao i dosta sam se mucio iz njega izvuci nesto sto bi "zazvucalo". Za moj ukus pretaman i muljav u donjim midovima i nekako tvrd da ne kazem harsh u visokima. Ne znam. S druge strane radio sam cak i promjenu op ampova po svim kanalima (AD 275 i BB 2604) i tad je zazvucao dosta bolje, ali svejedno, mislim da sa danasnjim plugovima i soundom koji se moze dobiti ITB, ghost lagano kaska. Prije desetak godina kada su plugovi i software bili dosta losiji, mozda je ghostov eq i master sabirnica bili nesto sto se moglo nadmetati. Danas ne. Midi mute automatizacija je isto poprilicno nebitna-imas samo mute automatizaciju bez fadera. Jedino sto je bilo zgodno je da se mogu midi mapirati prva 4 sub fadera pa mogu posluziti kao fader automatizacija za DAW. Ali opet, kupis faderport za 100 eura i imas puno vise od toga.
S druge strane Smokva, koji je jedan od najboljih miksera i tonaca u Hrvatskoj, dan danas koristi Ghost(makar prelazi na Sapphire koliko cujem). Medjutim on ga je toliko modificirao da njegov ghost uopce nema veze sa izvornim. Da ne kazem koliko je stotina sati proveo prepravljajuci i istrazivajuci kako da ga poboljsa. Da mu je u startu bio dobar, sigurno to ne bi radio.
Eto, to su ukratko moja iskustva...pozdrav.
Bockie
01-01-2012, 11:56 PM
Meni Ghost osobno nikad nije legao i dosta sam se mucio iz njega izvuci nesto sto bi "zazvucalo". Za moj ukus pretaman i muljav u donjim midovima i nekako tvrd da ne kazem harsh u visokima. Ne znam. S druge strane radio sam cak i promjenu op ampova po svim kanalima (AD 275 i BB 2604) i tad je zazvucao dosta bolje, ali svejedno, mislim da sa danasnjim plugovima i soundom koji se moze dobiti ITB, ghost lagano kaska. Prije desetak godina kada su plugovi i software bili dosta losiji, mozda je ghostov eq i master sabirnica bili nesto sto se moglo nadmetati. Danas ne. Midi mute automatizacija je isto poprilicno nebitna-imas samo mute automatizaciju bez fadera. Jedino sto je bilo zgodno je da se mogu midi mapirati prva 4 sub fadera pa mogu posluziti kao fader automatizacija za DAW. Ali opet, kupis faderport za 100 eura i imas puno vise od toga.
S druge strane Smokva, koji je jedan od najboljih miksera i tonaca u Hrvatskoj, dan danas koristi Ghost(makar prelazi na Sapphire koliko cujem). Medjutim on ga je toliko modificirao da njegov ghost uopce nema veze sa izvornim. Da ne kazem koliko je stotina sati proveo prepravljajuci i istrazivajuci kako da ga poboljsa. Da mu je u startu bio dobar, sigurno to ne bi radio.
Eto, to su ukratko moja iskustva...pozdrav.
Sa jedne strane se slazem sa ovim!
Sa druge strane, pre 10 godina ( a uzimajuci u obzir i "tadasnju" muziku) je i sama muzika, namena iste i nacin rada bio debelo drugaciji!
Dakle, stvar se svodi na to sta covek zeli da postigne, koji zvuk "trazi"...!
Ako se trazi neka zestoka "elektronika", mega dens-hop-brain-drain-dvomesecni hit, apsolutno se gubi vreme i novac, jer ta publika nikada nije ni ocekivala takav zvuk, i prosto... ..."you're preachin' to the wrong choir"...! :wink:
Isto tako postoji nesto sto se zove "nacin rada", a debelo utice na rezultate istog, kao sto mu dodje "GUI" teorija, pa ce neko, prosto jer radi u "drugim" uslovima (koji se u ovakvoj postavci, razlici - ipak znacajnije razlicito percipiraju) dati drugacije rezultate...!
Po(j)enta je da , ako nekome TAKO odgovara, ima potpuno i suvereno pravo da tako radi, pa ce vreme pokazati da li je u pravu! To se doduse moze primeniti na sve zivo i postojece, ali ne menja cinjenicu da jeste tako...!
Opet se vracamo na "nema boljeg nacina", vec - ako je tako tebi bolje i lakse da proizvedes dobar rezultat...neka tako i bude!!!
Price o "ne moze" i "pogresno je", u ovakvim slucajevima salju ljudi sa nedovoljno iskustva...!
Poz'
Arthur
02-01-2012, 02:35 AM
ja imam ghosta, 32ch sa meterbridgeom, i midi muteom. Koristim ga kao skup pristojnih preampa kad snimam bubanj ili ceo bend istovremeno, i za lakši monitoring muzičarima u tim situacijama. Kad se odvažim, koristim i njegov EQ na usnimavanju, lepo radi.
Mixam ITB, nisam ga probao za OTB, ne može da se recalluje mix mesec dana kasnije i spusti vokal i zameni sempl na triggeru noge.
nikolaivanic
02-01-2012, 09:32 AM
Primetio sam da rad sa vise fadera i eq kontrolom koja je uvek tu ima prednosti..
Mix u jednom trenutku "zazvuci" na poseban nacin, dovoljan je mali pokret nekog fadera da se carolija ili dobije ili izgubi. Takav mix mi ima posebnu prostornost, definisanu scenu, sa instrumentima ili vokalom koji kao da ozive, dobiju "telo".. To sam tesko dobijao pomeranjem mishem..
mislim da je dobra praksa odmah snimiti mix koji se dopadne, a ispravke raditi naknadno i opet snimati.. Umesto zapisivanja pozicija potova poceo sam da slikam mixer digitalnim aparatom, tako se moze rekonstruisati sta je bilo postavljeno...
awacs
02-01-2012, 04:43 PM
Mixam ITB, nisam ga probao za OTB, ne može da se recalluje mix mesec dana kasnije i spusti vokal i zameni sempl na triggeru noge.
E da, to je glavna draž :wink: miksanja OTB - smiksaš jednom i taj miks nikad više ne može da bude isti. Čak i da imaš Recall, ostaje problem postavke outboarda za miks koji si imao pre mesec dana. Zato onaj Chris Lord Alge nije blesav što ima 70+ kompresora koje stalno drži na istim vrednostima. Makar njih ne mora da gata kad umetniku dune da promeni Kick posle mesec dana :wink:
@skansi: kad sam pomenuo MIDI Mute mislio sam na to da ga nije loše imati kao mogućnost, pošto kanali šušte svirali ili ne, pa je ponekad nezgodno imati podignuta 24/32/koliko god kanala od kojih u tom trenutku recimo sviraju samo dva. Koliko se sećam Mute Groups na Ghost-u direktno zavise od CPU podrške. A na neku foru mislim da "crko je midi mute board" (kako kaže prodavac) zapravo znači "crko joj je CPU" :wink:
Sa druge strane, neispravnost MIDI Mute-a je dobra osnova za cenjkanje (realno je to poluispravna roba, jel' da).
Pozdrav,
Vasa
mozart554
02-01-2012, 06:15 PM
Cao pozz zvima kupio sam ghosta
Da jeste nesto u kvaru neznam sta moze da bude
Posto sve one lampice sjijaju kad je palis pokazuje
V3.0 i datum neki maj 2001.(tu gde se nalazi taj midi mute tj.konfig za to)
Iznenadilo me sto je u odlicnom stanju opticki
A i technicki odradili smo test od dobrih 2h sa pink noiseom
Svih 48ch svaki pot.klizach eq. Bez i jedne mane aux isto tako i testirali shum kojega bas malo u odnosno druge konzole koje sam cuo ova se "malte ne necuje nigde":))
Tip od koga sam je uzeo je classic..muzicar i vezao je na laptp sa nekom smesmom kartom sa 4in/out tako da su joj ostali kanali ma skoro novi
Za sad sam prezadovoljan da se sve prikaci pa cemo videti
Sta kaze..eto toliko za sad hvala vam
Ps: ja radim izkjlucivo Narodnu muziku i treba mi analogni mixer ITB je lepo ali dok ga ne dirnes prstima nema nista:)) poneka ljuta pa polako
Ako ima neko ideju gde mogu da opravim taj midi nek baci neki tel..nesto
Pozz i opet hvala svima
Bockie
02-01-2012, 06:27 PM
Pa ako si u austriji...imas ovlascenog distributera,koji sigurno ima service support:
Mr Christian Kain
Kain Audio Technik
M?nchner Bundesstra?e 42
5020 Salzburg
Austria
(t) 00 43 662-43 77 01-0
(f) 00 43 662-43 77 01-2
(e) office@kainaudio.at
(w) http://www.kainaudio.at (http://www.kainaudio.at/)
Mixam ITB, nisam ga probao za OTB, ne mo?e da se recalluje mix mesec dana kasnije i spusti vokal i zameni sempl na triggeru noge.
Eeee... a ja svaki put sebi ka?em da ću smiksat ne?to totalno ITB i onda krenem lupat glavom u stol i zavr?im OTB...
Zamisli veselja kada u 3 ujutro zavri?i? mix i onda ne mo?e? sjest u auto i palit doma nego jo? pola sata printa? stemove za svaki slučaj... i tako svaki put!
Al zato se kunem u tu prokletu analogiju! Mogu nabrojat svega par softverskih EQ-ova koji mi se čine ravnima prosječnom analognom EQu kad treba na?to posvijetliti. Imam recimo neke junk EQ-ove made by Iskra i prirodnije mi zvuče od wavesovih pulteca. Ne mogu majke mi ne mogu!
Al to je*eno printanje stemova. Jao kako to mrzim! Mrzim!:banghead:
Ali otrpi se... evo ti za?to - siguran sam da ITB ne mogu dobiti ovako definiran i mekan prostor u miksu - www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav (http://www.rumski.com/forum/www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav)
sorry sto sam otisao i ITB vs OTB raspravu... sorry... dh...
Arthur
03-01-2012, 12:33 AM
nije to offtopic, gomila ljudi ovo čita koji upravo razmišljaju o istoj stvari i imaju iste dileme. Drago mi je za tebe da si konačno našao svoj mir, pa makar i preko printanja kilograma stemova do jutra (mada ima neke svetosti u tim momentima!). Ja ću svakako jednom u nedefinisinom nadolazećem vremenu dati šansu ponovo OTB mixu (jer sam ja ipak nekada šegrtovao i svoju karijeru počeo u klasičnom OTB studiju, i nedostaju mi ti dani!), al sam zasada daleko od toga iz pukih materijalnih razloga - nemam dovoljno ni D/A konverzije, niti outboarda (zapravo imam samo 2 out reverba, Midiverb i SPX900, koje koristim za Live, mada sam ih uvezao i sve češće njih printam na komp!).
Bockie
03-01-2012, 02:50 AM
Dve stvari...
Shot, matori, kako imas animirani GIF u avataru...? :D
A drugo,
to o cemu ti i Arthuro pricate je razlog sto i dalje volim mjuz do iznemoglosti, ali sto mi dzigericu izjede, sto to skoro nikome to ne treba, niko to ne kapira,bar je to vrrrrlo malo ljudi, pa cak i matorci tipa cika Zokija promovisu neke iPod-e i neka govna... ...neki opet mere faze i obrtanje faza i nula... ...a nemaju ni sat mixa pod "rukama", a neki su i predavaci kojekude...
skansi
03-01-2012, 07:36 AM
[quote=Big Bockie;319387]Sa jedne strane se slazem sa ovim!
Sa druge strane, pre 10 godina ( a uzimajuci u obzir i "tadasnju" muziku) je i sama muzika, namena iste i nacin rada bio debelo drugaciji!
Dakle, stvar se svodi na to sta covek zeli da postigne, koji zvuk "trazi"...!
Ne mogu se bas sloziti sa ovim. Dapace, mislim da se nista bitnog nije promijenilo. Nikakav revolucionaran pomak se nije dogodio niti u aranziranju, snimanju niti u mixu a niti u namjeni osim sto se prodaja vrsi na drukciji nacin(i sto je malkice opala:)) i sto postoji usavrseniji itb total recall(citaj: hybrid mixing) u odnosu na prije desetak godina(a i to si imao prije a i danas u high end studiju- dva asistenta koja biljeze svaki pomak bilo kojeg parametra na spravama i spremni su izvesti total recall kad god se sjetis-bilo mi je genijalno gledati kako u studiju Electric lady kod Brauera dva asistenta rekreiraju otb mix) . A ako covjek malo pogleda ili UK top40 ili Billboardovu listu ili cak malo zagrebe po internetu po alternativnim kutcima, vidis da se samo sve vec lagano vrti u krug sto se glazbe tice. Sto se tice tehnicke strane, i dalje su vrh metode snimanja jednog Bruce Sweidena ili Andya Wallacea, mixanja Chris Lord Algea ili Michael Brauera, pop aranzmana Quincyija i da ne nabrajam, ali ljudi koji su postavlili odredjen sound vec unazad 10-15 godina pa i prije i svi se trudimo bar namirisati ono sto su oni vec dobili prije tih istih desetak godina. Dovoljno je uzeti neki dobar "stranjski" CD iz tih vremena pa ti je odmah jasno da je pitanje koliko su se stvari promijenile sto se tice sounda. Audio produkcija definitivno ima konstantu zadnjih 15 godina za razliku od video produkcije. Bas smo o tome razglabali sa Michaelom Brauerom na seminaru MWTM u Francuskoj i u to niti po njemu nema sumnje. Samo su se jednom nedodirljive sprave iz Big time studia uspjele vrlo uspjesno prebaciti na desktop komp varijante. Svatko tko je ikad prije 10-15 godina radio u nekom jacem studiju sa ssl-om ili neve-om i hrpom skupog outboarda zna o cemu pricam. A tada je ghost bio druga liga u toj high end usporedbi kao i danas sa npr. UAD emulacijama i dobrim summing boxom.. Dakle ne pricam da li se netko moze snaci i umije sa losijim spravama dobiti dobar zvuk ili mu cak takav i pashe, vec cisto tehnicki odnos snaga.
Price o "ne moze" i "pogresno je", u ovakvim slucajevima salju ljudi sa nedovoljno iskustva...!
potpuno se slazem.
skansi
03-01-2012, 07:56 AM
Eeee... a ja svaki put sebi ka?em da ću smiksat ne?to totalno ITB i onda krenem lupat glavom u stol i zavr?im OTB...
Zamisli veselja kada u 3 ujutro zavri?i? mix i onda ne mo?e? sjest u auto i palit doma nego jo? pola sata printa? stemove za svaki slučaj... i tako svaki put!
Al zato se kunem u tu prokletu analogiju! Mogu nabrojat svega par softverskih EQ-ova koji mi se čine ravnima prosječnom analognom EQu kad treba na?to posvijetliti. Imam recimo neke junk EQ-ove made by Iskra i prirodnije mi zvuče od wavesovih pulteca. Ne mogu majke mi ne mogu!
Al to je*eno printanje stemova. Jao kako to mrzim! Mrzim!:banghead:
Ali otrpi se... evo ti za?to - siguran sam da ITB ne mogu dobiti ovako definiran i mekan prostor u miksu - www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav (http://www.rumski.com/forum/www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav)
sorry sto sam otisao i ITB vs OTB raspravu... sorry... dh...
Probaj hybrid mixing Shot...to je to.
Samo trebas potrosit hrpu love na dobar outboard i koristiti ga kao plug in i onda to jos lijepo provesti kroz summing od ssl-a ili tubetecha ili shadowhillsa npr. i nema zime. Slazem se da itb nije bas ni meni nesto, ali hybrid bogami radi jako dobro. Druzio sam se sada sa likom koji je mixao zadnjeg Princea i koji je imao no1. hit na billboard ljestvici prije par tjedana
(Richard Furch), onda sa likom koji je upravo nominiran za Grammy za latino(Manuel...jebiga ne sjecam se prezimena) te jos jedan spanjolac koji radi orkestracije za High end video igrice(tipa Castlewania) pa onda Steve Klassen koji momentalno ima no1. hit na Kanadskoj nacionalnoj top listi...svi oni rade u hybrid varijanti i mogu ti reci da sam se smrznuo kad sam cuo mixeve. Pa cak i stari majstori mixanja koji su cijeli zivot u otb varijanti sa asistentima na raspolaganju razmisljaju o hybridu.
Naravno, opet, kako komu pase :).
p.s. naleti na kafu.
Pa zapravo to što ja radim je hybrid!
Kad pogledaš da pluginovi na trackovima rade u DAW-u, zatim se nešto od toga zbraja u stereo grupe i ide van na pult, a nešto ide samostalno na pult... pa onda s pulta kao aux ide nazad u komp (večinom od tamo vadim reverbe i delayeve) i onda se opet vrati cijeli mix u komp kao stereo print... to zapravo i je hybrid!
Samo što nije u igri summing kao 2H rack sprava nego je pult sa svojim sendovima i eq-om u igri koji odradi summing. Al to je to.
Kada sam počinjao pa kada se sve suho slalo na pult, to je još mogao biti "tradicionalni" analogni mix, al sad kad su u priči pluginovi+hardver sve je to zapravo hybrid.
tajsam
06-01-2012, 05:52 PM
Cao svima
Pozz
moje misljenje:lijepo izgleda,eq ok ali ima losu sabirnicu.
mozart554
14-01-2012, 12:37 AM
nije to offtopic, gomila ljudi ovo čita koji upravo razmi?ljaju o istoj stvari i imaju iste dileme. Drago mi je za tebe da si konačno na?ao svoj mir, pa makar i preko printanja kilograma stemova do jutra (mada ima neke svetosti u tim momentima!). Ja ću svakako jednom u nedefinisinom nadolazećem vremenu dati ?ansu ponovo OTB mixu (jer sam ja ipak nekada ?egrtovao i svoju karijeru počeo u klasičnom OTB studiju, i nedostaju mi ti dani!), al sam zasada daleko od toga iz pukih materijalnih razloga - nemam dovoljno ni D/A konverzije, niti outboarda (zapravo imam samo 2 out reverba, Midiverb i SPX900, koje koristim za Live, mada sam ih uvezao i sve če?će njih printam na komp!).
da jeste to ...ti pusti AD/DA..konvertori--ali Arture
ja sam uradio sledece
Otarasio se Bede MOTU koju jednostavno ne podnosim ne volim taj zvuk
vratio moj RME 9652 i nabavio 1.alesis adat lx20 1.Alesis blackface i 1 Fostex RD 8 i snjima to radim a za ulaz sam uzeo Fostex D5 Dat recoreder
sve to za sitne pare i absolutno bolje od svih tih beringera motu i sta znam sve ta g...a sto se tice te malo jace firmirane sprave to nisam imao i neznam kako rade a ove starudije rade ko metak do duse 44,1 i max 48 khz ali boze moj zato je zvuk za mene do yaya kako boki nekad kaze :grin:
a Ghost radi ko top ja sam zadovoljan ampovi su sasvim ok. isto tako i eq moze se lepo raditi stime..
a za fx? imam drugu maschinu samo za to cubase 5 i 2.TC karte sa M-audio kartom i guram 4 Vss3 u nju i to je to..a da ti kazem i taj Vss3 mi u ghost mnogo bolje deluje nego u ITB mixu ..
pozz svima i srecna Nova :wink:
Arthur
14-01-2012, 02:14 AM
a kojeg motu si se otarasio? meni se nešto odavno dojmi jednom uzimati onaj HD192, mada su mi se neki ljudi kleli da i ovaj 24 I/O radi sasvim solidno.
mozart554
14-01-2012, 08:12 AM
Hd192 neznam a sto se tice 24iO i mk3 ja licno ne volim posto sam godinama radio RME
i zato mi nikako nije legla ta motu karta (uzeo bio za ghosta) jednostavno imaju drugaciji zvuk( po meni nije za narodjnake sve mi nekako mlintava mekana i sto se tice stabilnosti nemoze sa RME' om nikad. FW konekcija ebi to)
Da je sad ne izgrdim nacisto nekom pase ona ali 24iO za soma-? nemoze da bude babaroga. Pozz
tajsam
23-01-2012, 06:06 PM
da jeste to ...ti pusti AD/DA..konvertori--ali Arture
ja sam uradio sledece
Otarasio se Bede MOTU koju jednostavno ne podnosim ne volim taj zvuk
vratio moj RME 9652 i nabavio 1.alesis adat lx20 1.Alesis blackface i 1 Fostex RD 8 i snjima to radim a za ulaz sam uzeo Fostex D5 Dat recoreder
sve to za sitne pare i absolutno bolje od svih tih beringera motu i sta znam sve ta g...a sto se tice te malo jace firmirane sprave to nisam imao i neznam kako rade a ove starudije rade ko metak do duse 44,1 i max 48 khz ali boze moj zato je zvuk za mene do yaya kako boki nekad kaze :grin:
a Ghost radi ko top ja sam zadovoljan ampovi su sasvim ok. isto tako i eq moze se lepo raditi stime..
a za fx? imam drugu maschinu samo za to cubase 5 i 2.TC karte sa M-audio kartom i guram 4 Vss3 u nju i to je to..a da ti kazem i taj Vss3 mi u ghost mnogo bolje deluje nego u ITB mixu ..
pozz svima i srecna Nova :wink:
meni je alesis jedan od najljepsih konvertera koje sam cuo.ima ono full mekane i svilene visoke,jedino ne podnosi kad ga se itimalo distorzira.pusti ti 44.1,96,i 676757.:D vjeruj ti svome uhu.Ubi?e nas ovi sa reklamama!!! vazda moras kupiti noviji proizvod jer stari vise nevalja.:blabla:
mozart554
25-01-2012, 12:01 AM
meni je alesis jedan od najljepsih konvertera koje sam cuo.ima ono full mekane i svilene visoke,jedino ne podnosi kad ga se itimalo distorzira.pusti ti 44.1,96,i 676757.:D vjeruj ti svome uhu.Ubi?e nas ovi sa reklamama!!! vazda moras kupiti noviji proizvod jer stari vise nevalja.:blabla:
:grin:ne valja da pa vidis da se sve polako vraca ebga.
secas li se kad su se pojavili digi mixeri itd... jaooo pa kleli smo se u to !!!!
a sad ????
ma bezi muka mi je vise od tih klizacha sto lete sami po toj "ledeno hladnoj mixeti" al otarasio sam se nje heheeheh:rotfl:
a Alesis imam dva i jedan Fostexov ima mu 40.godina :rotfl: rade ko mleko
Pogledaj ovo koliko je bio para brate !!!!!!:confused:
http://www.soundonsound.com/sos/1994_articles/nov94/fostexrd8.html
pozz
tajsam
25-01-2012, 10:49 PM
:grin:ne valja da pa vidis da se sve polako vraca ebga.
secas li se kad su se pojavili digi mixeri itd... jaooo pa kleli smo se u to !!!!
a sad ????
ma bezi muka mi je vise od tih klizacha sto lete sami po toj "ledeno hladnoj mixeti" al otarasio sam se nje heheeheh:rotfl:
a Alesis imam dva i jedan Fostexov ima mu 40.godina :rotfl: rade ko mleko
Pogledaj ovo koliko je bio para brate !!!!!!:confused:
http://www.soundonsound.com/sos/1994_articles/nov94/fostexrd8.html
pozz
ne sjecam se ja jer sam se rodio tek 1988.:D
moja prva kartica je bila ono emu 1212 ono 192khz uvauuuu!!!
i igrom slucaja mi je jedan lik dao alesis adat xt20 i rme 9632 i tascam dat.(njega sam koristio kao spdif konverter) i tada sam shvatio da ovo pravilo novije je bolje ne vrijedi nista .i ono kad pogledas stare slike zapadnih studija vidis ssl-ove od 600000$ i kraj njih alesise:cool3:
to je moje misljenje.
sada imam yamahu 02r v2 na tome mikseru je miksan madonin album koji je dobio grammy.a ja sam ga kupio za 1000e a drugi nek miksaju itb bas me briga.
sada cu nesto reci vjerovatno se mnogi nece sloziti ali to je moje misljenje.
rules of digital audio must be completely rewritten
Surfer
25-01-2012, 11:01 PM
ne sjecam se ja jer sam se rodio tek 1988.:D
moja prva kartica je bila ono emu 1212 ono 192khz uvauuuu!!!
i igrom slucaja mi je jedan lik dao alesis adat xt20 i rme 9632 i tascam dat.(njega sam koristio kao spdif konverter) i tada sam shvatio da ovo pravilo novije je bolje ne vrijedi nista .i ono kad pogledas stare slike zapadnih studija vidis ssl-ove od 600000$ i kraj njih alesise:cool3:
to je moje misljenje.
sada imam yamahu 02r v2 na tome mikseru je miksan madonin album koji je dobio grammy.a ja sam ga kupio za 1000e a drugi nek miksaju itb bas me briga.
sada cu nesto reci vjerovatno se mnogi nece sloziti ali to je moje misljenje.
rules of digital audio must be completely rewritten
Ima? pravo.
Ima ne?to u tim Alesis konverterima. :shock:
A bogami ima i u toj tvojoj Yamahi.
Znam neke ljude koji trenutno rade svjetske megahitove i kunu se u tu Yamahu a mogu imati ?to god po?ele.
Isto tako se kunu da to ne mogu dobiti ITB
tajsam
25-01-2012, 11:48 PM
Ima? pravo.
Znam neke ljude koji trenutno rade svjetske megahitove i kunu se u tu Yamahu a mogu imati ?to god po?ele.
yamaha je na papiru te?ko smeće ali u stvarnosti :dj:
bas mi je drago da se netko slaze samnom.:harmonikas:
rules of digital audio must be completely rewritten!!!!!
mozart554
26-01-2012, 11:29 PM
ljudi imam jedan mali problem sa syncom neznam sta je
win7 64bita Cubase 5
rme 9652 koju sam povezao sa sva 3 adata in/out opticki
i desava se da ponekad ali ne stalno bem li-ga tj po nekad pucketa ali samo adat 1
(ostali su ok. a probao sam i da prebacim da bude drugi neki u mesto ovog zajebanog ista stvar, znaci taj Adat 1 pravi frku)
konfiguracija RME:sync intern ostali su ustvari taj prvi sto zeza
(nema bas neke opcije mogu da biram digi ili intern to je sve) i normanno 44 i 48
dali mozda treban wordclockom da ga spojim ili midi ??
kako god probam konfig u rme panelu ,samo gore bude recimu adat sync word i jos svasta nesto
ali onda tek przi ubi naciju :-)
pozz
mozart554
26-01-2012, 11:42 PM
Ima? pravo.
jeste slazem se sto se tice ALESIa
sta znam nisam ih mnogo imao tj probao te ad/da covertore
ali radio sam na motu a reci mu a imao sam o2r pa sam jedno vreme koristio nju kao ad/da gurao neki krsh od tascam radi zezanja
a alesis sam dobio od jednog tipa na poklon boga pitaj odakle mu mozda mislio da je video rec.:banghead:
i mogu da kazem da je za te pare sto sad kosta vise nego dobar
pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.