PDA

View Full Version : Mix bubnja, live

OFF
30-12-2011, 07:02 PM
Drugari, imam jednu dilemu....
Bend u kome sviram (tezga varijanta, svashta se svira od pop/rock standarda, novih house hitica, sevdaha, starogradske, narodne muzike......) ima akusticni bubanj, koji ima analogni podmix. Tonac sam ja (pri tom i sviram), tako da je nemoguce da za svaki stil muzike (da ne kazem i pesmu) menjam setup na mixu...
Da li da jurimo neki polovan digitalni mixer, (ne bismo davali neke prekrupne novce) i koji? ili da probam sa hrabrijom varijantom sa zvucnom kartom pa u laptop (da se malo i drumagog ukljuci u pricu :confused:)?

Gmile
30-12-2011, 10:07 PM
Mislim da je najisplativija varijanta Behringer DDX 3216. Nije skup mixer a imas sve sto treba. Mene sretno sluzi 5-6 godina. Na nekim snimcima vidio sam da ga koristi i Dave Weckl, ako ti to nesto znaci...

magnum
02-01-2012, 04:43 AM
Dave Weckl koristi Yamahu 01V96 !!

OFF
02-01-2012, 10:16 AM
Mene interesuje sta koristi Ceda Majmun :rotfl::rotfl:

Gmile
02-01-2012, 11:40 AM
@magnum:

Rekoh: ''vidio na nekim snimcima''. Imam pametnija posla nego da sad ganjam te snimke na youtube i postavljam linkove. Ako te ne mrzi potra?i sam. Mislim da se i na onoj ?koli bubnja iza Dave-a upravo DDX 3216. Ne sumnjam da je koristi 01V96 (+ ?to je pod Yamahinim endorsmentom) i znam da je to kvalitetnije. Ali: Kolega OFF je pitao za neko prihvatljivije rje?enje po pitanju cijene, pa pomislih da će mu moje iskustvo iz ''prve ruke'' mo?da pomoći.
Dakle, jo? jednom, iako Behringera ne bije dobar glas, ja sam vi?e nego zadovoljan. Eto, npr, bubanj za novogodi?nju svirku sam ozvučio ba? DDX-om, kupio sam ga prije 5 god (bio kori?ten samo nekoliko puta) za samo 500 eura, radi kao sat, ima sve ?to treba da se bubanj smiksa kako treba (EQ, comp, gate po kanalu), 4 send FX-a, velike mogućnosti routing-a, dobre efekte, mnogo gotovih preseta koji se mogu downloadirati, da ne nabrajam, mikser za svaku preporuku. Naravno i ja bih radije Yamahu 01V96, ali za tu razliku u novcu mo?e se jo? sva?ta pametno kupiti.

@OFF: Čedi Majmunu je Pero Stoka ispričao da Mile Slina koristi neku sabirnicu, mislim da bi to Steva Pičun trebao znati... :D

OFF
02-01-2012, 11:55 AM
@magnum:

Rekoh: ''vidio na nekim snimcima''. Imam pametnija posla nego da sad ganjam te snimke na youtube i postavljam linkove. Ako te ne mrzi potra?i sam. Mislim da se i na onoj ?koli bubnja iza Dave-a upravo DDX 3216. Ne sumnjam da je koristi 01V96 (+ ?to je pod Yamahinim endorsmentom) i znam da je to kvalitetnije. Ali: Kolega OFF je pitao za neko prihvatljivije rje?enje po pitanju cijene, pa pomislih da će mu moje iskustvo iz ''prve ruke'' mo?da pomoći.
Dakle, jo? jednom, iako Behringera ne bije dobar glas, ja sam vi?e nego zadovoljan. Eto, npr, bubanj za novogodi?nju svirku sam ozvučio ba? DDX-om, kupio sam ga prije 5 god (bio kori?ten samo nekoliko puta) za samo 500 eura, radi kao sat, ima sve ?to treba da se bubanj smiksa kako treba (EQ, comp, gate po kanalu), 4 send FX-a, velike mogućnosti routing-a, dobre efekte, mnogo gotovih preseta koji se mogu downloadirati, da ne nabrajam, mikser za svaku preporuku. Naravno i ja bih radije Yamahu 01V96, ali za tu razliku u novcu mo?e se jo? sva?ta pametno kupiti.

@OFF: Čedi Majmunu je Pero Stoka ispričao da Mile Slina koristi neku sabirnicu, mislim da bi to Steva Pičun trebao znati... :D

hahahaha.....

DDX sam nosio 2, 3 puta na live....... pre par godina..... bubanj smo cas posla napravili veoma dobro, ali je reverb bio jako los, bar za vokale...... nije to losa varijanta, ako radi za te novce vredi.... A kakva je promix 01, stara yamaha? Da li je zvucno bolja od uvazenoga Beh-a?

Gmile
02-01-2012, 02:02 PM
U pravu si za reverb. Ja sa DDX-a vozim samo bubanj pa onda iz njega u glavni mixer. Promix 01 nisam nikad probao, slu?ao sam kod druga u studiju davno, i tada smo samo 3 grupe vodili u njega, ne znam kakvi su efekti...