PDA

View Full Version : Problem Korg NanoPad

Killah_Instinkt
29-12-2011, 05:58 PM
Pozdrav svima,

kupio sam nanopad, danas je stigao, ukljucio sam ga, instalirao driver najnoviji, medjutim padovi ne salju midi signal u daw...daw ga prepoznaje, xy pad i dugmici sa leve strane salju midi signal, padovi ne....na korg forumu ima istih slucajeva, mada niko nema resenje...pokusao sam da instaliram starije drivere, da izbrisem midi portove jer kazu da posle 10-og otvorenog porta korg nece da radi...imao sam pre nanopad, taj je radio bez problema...koristim windows 7 64 bit-a, i studio one 2...ako neko ima slicno iskustvo, ili zna resenje bio bih zahvalan da ga podeli....hvala unapred

rastamankg
30-12-2011, 12:25 AM
Mozda si ubo los primerak :(
Evo, ja sam moj kupio pre godinu i po dana, u prodavnici sam 5 probao, dok nisam naisao na jednog kome rade padovi, ali posle godinu dana, od 12 padova, rade mi mozda 3, tako da ga ni ne ukljucujem. Reklamiraj ga, ili kupi NanoPad 2, ja mislim da nije toliko felerican kao ovaj prvi, koji crkava u 90% slucajeva, kako sam citao.

psionic
30-12-2011, 01:24 AM
Korg... :banghead:

EDIT:
Prvi komentar na koji sam naleteo, razgledajuci YT na temu Korg nanopad:

DO NOT BUY all of the korg nanoseries are cheap garbage that fall apart .. my nonopad had 4 dead pads on delivery ..the keys fell off the nanokeys with very little gentle use ..cheap sh1t buy akai lpd8 and lpk25 ..they are 100x better

Killah_Instinkt
30-12-2011, 03:31 AM
video sam i ja, al kasno....njihov forum pun ovakvih problema....

BlasterMaster
30-12-2011, 03:55 AM
nadam se samo da su nano2 series uradili vec kako treba...

Rhino
30-12-2011, 12:25 PM
Ja ga imam odavno i prvi put cujem za ove probleme. Radi sve kako treba. Ali i istina je da ga koristim nimalo, mozda zbog toga i sve radi? :D

Ako je to sprava koja ti treba, s obzirom na cijenu, ako izdrzi i godinu dana isplati se, reklamiraj ga..

BlasterMaster
30-12-2011, 03:28 PM
nisam probao nano pad, tako da ne mogu da govorim o nekoj ergonomiji, ne znam na koji princip rade padovi na njemu (da li je neki novi pa zeza zbog toga ili standard) ali vec 2 godine imam padkontrol od korga, i toplo savetujem da svi koji zele da kupe ove nanopadove, ustekaju jos "koji" dinar i lepo kupe pad kontrol, ja ga koristim na daily basis i apsolutno sam zadovoljan kao i hiljade drugih... ima mnogo vise funkcija nego ovi nano, padovi su fenomenalni, precizan xy touch, sve super, jos jedna sprava koja malo kosta a mnooogo daje...

btw, kapiram da su ljudi kupovali nano samo zbog laptop radnog okruzenja, ali ni padkontroj nije nekih ogromnih gabarita, lako staje i u tasnu za laptop, jes da kosta 2ipo puta vise, ali isplati se...

Evangelion
31-12-2011, 12:01 PM
Evo ja cu da pomognem...

Poenta je sto im je celokupna serija (a mozda i 2-3 serije totalno otislo u out i svi redom se zale).
Tako sam i ja pre nekih 2 meseca kupio nanopad i naravno, nece da radi.... vratim ja njima, zamene mi itd, kao stigla nova serija...ja kuci, ono opet nece da radi....

Debelo iznerviran resim da sam pokusam da popravim, pa ako ne uspem vracam im (iako sam pre toga naravno zeznuo stvar zbog garancije jer sam ga otvarao).

I uspeo sam ...radi savrseno ...a stvar je samo u ovome ...2 minuta posla...pogledaj te...garantujem licno da radi 1000%... Pozdrav svima

http://www.youtube.com/watch?v=BuomrJNd0cM

kinezkinez
31-12-2011, 01:50 PM
kupio sam nanoPAD prije godinu dana (samo ja ga uzeo u "M?nchenu")i donio ga ovamo ,probao i isti problem kao i u vecine, pola padova radi a pola ne.

posto nema nista od vracanja i reklamacije.ja ga odmah rastavio (da vidim kakvih ima djelova)

kod svih "neispravnih" vjerovatno je isti problem;

slicno sam i ja rijesio .

http://www.gearslutz.com/board/electronic-music-instruments-electronic-music-production/485563-korg-nanopad-stuck-pads-how-fix.html

problem je sto ova "provodljiva guma" pritisne ovu foliju sa kontaktima i napravi spoj

treba ju samo malo podici i to je to (nemojte predebel papir stavljati)

Killah_Instinkt
31-12-2011, 03:24 PM
Hvala na savetu, to je bio problem....sad radi....