PDA

View Full Version : m-audio bx8a d2 vs alesis m1 mkII

dds
28-12-2011, 04:31 PM
Molim vas pomozite u odabiru, u opciji su samo ova 2 monitora ?to zbog prihvatljive cijene, a ?to zbog veli?ine drivera... Glazba koju mixam je deep, techhouse i progressive house, dakle samo elektronika... Soba nije tretirana, ali ce u budu?nosti biti...

BlasterMaster
28-12-2011, 04:48 PM
mislim da u svakom slucaju nijedan od ova dva izbora nije dobar...mozda da pretrazis ovde na forumu sta ljudi pricaju i kakva su iskustva (verovatno si i citao nesto ali ukratko) mislim da u tom cenovnom rangu mogu da se nadju malo bolje performanse...
nisam slusao ove D dva tako da o njima ne mogu da pricam, ali za tu vrstu muzike u ne tretiranoj sobi mislim da alesis nije uopste dobar izbor...

ps, prelistaj teme ima dobrih predloga, moj je ako ti bas ta velicina drivera treba esi 08...

pozdrav

dds
28-12-2011, 05:08 PM
Ma vjeruj mi prelistavam forume ve? 2 tjedna, svaki od low budget monitora ima neku manu, a i svaka kuna mi je bitna... u Hr nisam uspio na?i esi monitore.. Gledao sam prvo yamahu hs50s i krk rp5, ali zbog veli?ine drivera nemaju basa, rp6 je ve? iza mog cjenovnog ranga... Imam najvi?e 300 tinjak ? za potro?iti...

boggy
28-12-2011, 05:13 PM
Ma vjeruj mi prelistavam forume ve? 2 tjedna, svaki od low budget monitora ima neku manu, a i svaka kuna mi je bitna... u Hr nisam uspio na?i esi monitore.. Gledao sam prvo yamahu hs50s i krk rp5, ali zbog veli?ine drivera nemaju basa, rp6 je ve? iza mog cjenovnog ranga... Imam najviše 300 tinjak za potrošiti...
Velicina drivera zvucnicima nije jedino odgovorna za "nemanje bassa"
Pozicija zvucnika u sobi i sama soba igraju ulogu u kolicini bassa osim prirodnog odziva zvucnika.

U prevodu: cak i 4" driver moze svirati jako nisko, ali ne i glasno kao 6.5" ili 8"

BlasterMaster
28-12-2011, 05:58 PM
pa do 300tinak evra za potrositi i nemas bas neki preveliki izbor, a i sve ti je to slicno i nije toliko osetna razlika, osim po meni esi koji moze da se nadje za taj novac, ali nema ga kod tebe sto kazes... a da porucujes iz bosne srbije ili slovenije iskostace te sve to...
a za bas uopste ne mora da znaci veca membrana-definisaniji low... cak sam nailazio na neke 8ice monitore koji ispod 60hz ne idu... eto ljudi se zale na yamahe hs80 da mnogo muljaju bas...
vidi mozda za taj novac imas mackie mr5 (gore dole) ili adam - velicina zavisno kolko kosta kod vas, (nemoj` se zavaravamo i ovi manji mogu da napune sobu zvukom itekako)

na kraju krajeva sve je to nagadjanje kako ce se u tvojoj sobi cuti... i da li ih mozes poruciti (ako ih ima na lageru) jer glupo je davati savet koji da uzmes a da ih nemas gde uzeti... prelistaj oglase i cene, suzi izbor na 4-5 mogucnosti koje mozes da pazaris pa ce ljudi ovde moci da ti daju savet koje od ta 4 -5 bi trebalo uzeti
pozdrav

dds
28-12-2011, 07:17 PM
Mr5 se moze na?i dosta povoljno kod nas... da li je on bolja opcija od alesisa? Adje da uzmemo u obzir da bih mogao skoknuti do bosne u artist, cijene su dosta povoljnije nego kod nas, pa je u obzir do?ao i krk rp6... Ima jo? netko kakav prijedlog..

Arthur
28-12-2011, 07:37 PM
oba zvučnika su očaj živi

BlasterMaster
28-12-2011, 07:39 PM
pa slusao sam mr5 u netretiranoj sobi na 10ak minuta pusten skrillex i meni su bili sasvim okej... cini mi se da su po snazi slabiji od alesisa ali nekako je utegnutiji zvuk...mada ako ides do artista mozda za vrstu muzike koju radis i jeste nekako krk naj opcija zbog niskih, ali da ustekas jos koji evro pa uzmes rp6 dvojke znam ljude koji ih koriste za elektronsku muziku i ne nameravaju da menjaju...

u svakom slucaju najbolje je da skoknes do artista i da tamo zamolis da preslusas ta 3- 4 para monitora, (u toj nekoj ceni) ponesi neki svoj mix koji znas 100 posto, i neke druge koje poznajes dobro, i pusti, pa vidi sta ti odg... i ljudi cesto daju savet da nikako ne uzimaju zvucnike ako im se mixevi na njima bolje cuju nego na drugima, jer ako se na nekima super cuje - znaci da tu nesto nije u redu :D

p.s. najvaznija stvar je da kad uzmes zvucnike, da sredis akustiku u sobi, da stavis zvucnike na standove i da ih dobro pozicioniras... taj deo vise menja zvuk nego sto mislis...

dds
29-12-2011, 10:12 AM
Bio sam danas u audiopro i slu?ao krk rp6 g2, behringer 1030 i 1031 idefinitivno mogu re?i da mi se krk ne svi?a. manji behringer ga doslovno jede u detaljima, krk ide ni?e ali bas je nedefiniran. Mogu samo mislit kako onda alesisi lo?e zvu?e.. Ve?i krk 1031 ide dublje ali sad vi?e nisam ni siguran da li mi je potreban ve?i driver od 5ice.. Vjerovatno ?ete sad svi opalit po behringeru (znam i sam da su im mixeri ?rot ?ivi, mo?da i stariji modeli zvu?nika al meni ove nove 5ice fakat zvu?e ok.. Tema je jo? otvorena, definitivno bi htio poslu?ati jo? neke modele prije odabira...

bornaa
07-03-2012, 05:56 PM
brijem da bi ti ti beringeri mogli bit best buy u tom rangu na koji ciljas. esi near08 sam i ja pokuso nabavit u zg i cak iako je tehnicki izvedivo, dostavljat ih iz bege?a je malo nategnuto pa sam odusto bio. 5" cone ce ti bit cist ok, u tom cjenovnom rangu jedino kaj "ide nize" ce ti bit neko mutno smece od basa sta ti nece nikako pomoc miksu, jedino za to ak ti je gust da "bruji" dok slusas mjuzu. ove beringercice bi se moglo izucit i radit sjajne mikseve na njima, znam da svi pljuju po B ali imaju oni sjajnih pristupacnih proizvoda.

Granata
07-03-2012, 08:12 PM
I ja bi uzeo behringere.
Esi nisam chuo, al behringeri su dobri kolko je to moguce u tom cenovnom rangu.

BlasterMaster
07-03-2012, 08:25 PM
pa da... sve to stoji, "lepo" se cuju... a i lepi su :wink:

covek se dvaput raduje za berindzere... jednom kad ih kupuje... a drugi put kad ih prodaje... :rolleyes:

been there... done that...

Granata
07-03-2012, 08:37 PM
pa da... sve to stoji, "lepo" se cuju... a i lepi su :wink:

covek se dvaput raduje za berindzere... jednom kad ih kupuje... a drugi put kad ih prodaje... :rolleyes:

been there... done that...

Pa u tom cenovnom rangu ce se u svakom sluchaju 2 puta radovati...

SBaudio
07-03-2012, 08:46 PM
Mozes da odes do Oktave (ZG) vidim da imaju nove RCF Ayra monitore u ponudi, taman bi bilo lepo da cujemo nesto o njima iz prve ruke...

http://www.oktava.hr/index.php?route=product/product&product_id=79

http://www.rcf.it/en_US/products/recording/ayra

Pozdrav!

Filip_
08-03-2012, 02:23 PM
Alesis po meni. Imam kolegu koji radi na njima. Tech house...pomalo komercijalna muzika...mogu ti dati link na soundcloud-u da cujes kako je smiksao. 2-3 stvari treba da izda za neki label...zna kako rade zvucnici, gde treba da doda i oduzme kod frekv. i to je to = znaci vrse posao za pocetak!

Evo nasao: http://soundcloud.com/vladandjonovic/djono-monster-original-mix

P.S. - Jeste da ima boljih i da su ovi dosta "losi", ali covek samo pita to ili to (Jugo ili Kec)...i svi predlazu nesto trece bolje (Golf-a). Za taj novac eventualno i Esi 05.

darkstar
08-03-2012, 06:00 PM
Slatko se naradio u kucnoj radinosti godinama sa alesisom ... samo ga moras upoznati... laze ko pas u gomili frekvencija....

Built quality odlican, zvuk ... sad vec imam u posedu evente 8, yamaha ns10 i genelec 8030 ... nemojmo uporedjivati babe i zabe, to NIJE ni blizu toga, ali taj zvucnik ok svira.

Mozda bi podela bila ovakva : ako neces u dogledno vreme (godinu dve) skupiti taj novac koji je potreban za bilo koji od gorenavedenih modela , onda uzmi sto jeftiniji, a tvom ukusu najpriblizniji ...

Ngino
10-03-2012, 03:11 PM
http://www.youtube.com/watch?v=fV-I2yCYdOc&feature=related

Fokusiraj se na muziku jarane nakon svega, ovako ces se sluditi kenjanjem svacijim, te ovo,te ono!
I moraces se nauciti slusati ih koje god da uzmes, ne gine ti, a evo ko sto mozes cuti, ljudi rade i na alesisima dosta solidno tako da svaka prica pada u vodu! Ako ti porastu apetiti lako ti uzmes sebi neke nadr..... pa radis svjetske mikseve ko svaki normalan forumas!

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

bornaa
13-03-2012, 09:01 AM
sta ngino veli stoji...a i krajnja preporuka bi bila da uzmes od navedenih one koje nadjes najpovoljnije - na akciji il pak u dobrom stanju s dobrom cijenom rabljeno, te da tu dobis neki best buy value. naravno, ako ti se svidja njihov zvuk.

Filip_
13-03-2012, 05:51 PM
Mozda bi podela bila ovakva : ako neces u dogledno vreme (godinu dve) skupiti taj novac koji je potreban za bilo koji od gorenavedenih modela , onda uzmi sto jeftiniji, a tvom ukusu najpriblizniji ...

I onda posle, covek napise:

a i krajnja preporuka bi bila da uzmes od navedenih one koje nadjes najpovoljnije - na akciji il pak u dobrom stanju s dobrom cijenom rabljeno, te da tu dobis neki best buy value. naravno, ako ti se svidja njihov zvuk.

Zar to nije isto?? Ne razumem ponavljanje prethodnih postova. Ja sam mu napisao sta covek moze da uradi sa Alesis-ima (dao mu i link, nije prazna prica!) ako zna (!), da radi i uradi...ako ne zna onda mu nista ne znaci ni neki Genelec, Fostex, Focal ili koji vec proizvodjac...Pitanje je bilo ovo ili ovo...znaci dvoumi se...

P.S. - Nista ne mislim lose...ali ne vidim logiku, pa rekoh da se napisem nesto...

Pozz :D.

bornaa
13-03-2012, 06:59 PM
izvini u pravu si