PDA

View Full Version : Ableton Live export problem

voomighty
26-12-2011, 12:57 AM
Mucim se vec neko vreme jer onosto slusam iz live-a i export jednostavno nemaju veze jedno sa drugim. Live je povezan na M audio 410 karticu

U preferecama je sve podeseno lepo, kartica i to, ulazi izlazi... ali export je tisi i muljav kao da mu nedostaju i midlovi, najkrace objasnjeno. Kada probam da ga revajerujem u nuendo, ni jedan VST plug mi ne radi... valjda ih nuendo ucita i ne da ga LIVEu. Export je Wav, 44.100 32 bita, iskljuceno normalize jer vec ima komresor i limiter na masteru. cak sam probao i da snimim master na audio kanal u Liveu.. i tu nema mnogo pomoci, kao da slusanje iz LIVE-a laze...

jel se desava nekom slican problem ili je kod vas sve ok?

HVALA

alavuk
26-12-2011, 07:48 AM
znaci nisam blesav i ja imam taj problem u live-u da mu nedostaju midlovi ...

voomighty
26-12-2011, 10:36 AM
ne znam sta je, ne kazem da je los export, sad vec tripujem je problem u slusanju, mislim da je dosta drugaciji zvuk u play modu kada sa m-audio asio drajvera prebacim na directx maudio drajvere.... tako da je mozda to... jedino sam to uspeo da provalim... ali svaki put kad prebacim drajvere pukne LIVE pa nisam uspeo da lepo cujem, 3 sec ove drajvere 3 sec one.... sad cu da vim da li to ima veze sa m audio drajverima.

ma nuendo je keva....

alavuk
26-12-2011, 11:05 AM
definitivno je problem do live-a i njegovog engine-a ...

shashko
26-12-2011, 01:22 PM
koliko vidim po forumima mnogo ljudi ima taj problem...da je slusanje projekta mnogo lepse i jace od exporta....

znimljivo

Everbeatz
26-12-2011, 03:05 PM
ma nuendo je keva....

za test probaj da iste te kanale renderujes u nuendo-u, pa null test sa render mixdown-om iz Live-a - to ce dokazati ima li neke razlike