PDA

View Full Version : Emu 0404 PCI

Kapo
25-12-2011, 11:40 PM
Prvo da pozdravim sve clanove foruma...Ovo je moja prva tema, ja mislim ujedno i prvi post...Puno vise citam, nego sto pisem :D

Zamolio bih clanove koji imaju iskustva sa navedenom kartom(emu 0404, ako nije problem, da ih zapisu ovdje u temu....

Uzeo sam navedenu kartu, tacnije dobio je u zamjeni za mobitel....
Dosad sam imao samo 15-sto dnevni susret sa 1212m kartom takoda nisam stvorio neki odredjen utisak, a sa ovom nikad nisam radio, tako da...:confused:

Unaprijed zahvalan,
Kapo.

Bockie
26-12-2011, 12:39 AM
Pozdrav cika Kapo, cestitam prvi post, dobrodosao!

Vecinu tehnickih detalja ces vrlo lako dobiti na sajtovima distributera i kod nas i po evropi. Nova pci-e verzija kosta oko 90€ i u toj ceni se dobijaju mozda najkvalitetnije zvucne performanse, digitalni ulaz/izlaz, midi konekcija i dobro podrzani driveri...

Odmah bih te posavetovo da probas da, ako imas konkretnije pitanje ili vise istih, slobodno napises po koje. Malo je preopsirno, a karta ko karta je medju najprodavanijim u klasi, sto u startu vec nesto govori o njoj i veoma je rasprostranjena...

E sad,posto je vec imas, pitaj slobodno detaljnije, ako imas neki setup, jos nesto od spravica, monitore,mikrofone,zelje, nista vise, nesto, opisi, pa da vidimo kako se moze posavetovati...

Poz'

Kapo
26-12-2011, 12:56 AM
Pozdrav cika Kapo, cestitam prvi post, dobrodosao!

Vecinu tehnickih detalja ces vrlo lako dobiti na sajtovima distributera i kod nas i po evropi. Nova pci-e verzija kosta oko 90? i u toj ceni se dobijaju mozda najkvalitetnije zvucne performanse, digitalni ulaz/izlaz, midi konekcija i dobro podrzani driveri...

Odmah bih te posavetovo da probas da, ako imas konkretnije pitanje ili vise istih, slobodno napises po koje. Malo je preopsirno, a karta ko karta je medju najprodavanijim u klasi, sto u startu vec nesto govori o njoj i veoma je rasprostranjena...

E sad,posto je vec imas, pitaj slobodno detaljnije, ako imas neki setup, jos nesto od spravica, monitore,mikrofone,zelje, nista vise, nesto, opisi, pa da vidimo kako se moze posavetovati...

Poz'

Sad za sad imam ovu zvucnu, sE Eletronic M1C mikrofon i to planiram kopcati preko Tube Ultragain T1953 Beringerovog preampa,sad za sad nemam nista vise spravica, sem Axioma 61 i Beringer Truth B2031A
koje uskoro planiram mijenjati sa Adamima A7...
Da li ova kombinacija vrijedi cemu?

Bockie
26-12-2011, 01:05 AM
Sad za sad imam ovu zvucnu, sE Eletronic M1C mikrofon i to planiram kopcati preko Tube Ultragain T1953 Beringerovog preampa,sad za sad nemam nista vise spravica, sem Axioma 61 i Beringer Truth B2031A
koje uskoro planiram mijenjati sa Adamima A7...
Da li ova kombinacija vrijedi cemu?

Oprema ne cini kvalitetnog produkcionog radnika! Nekome ni studio od 980k evra ne bi pomogao da bude producent, aranzer, ili slicno. A neko i sa najminimalnijim setup-om moze lepo da radi. To zavisi samo od tebe! Sve ostalo je samo nacin da ti ostvaris svoje sposobnosti, pa kad osetis da te "stara" oprema "koci u radu", tek onda razmisljas o novoj, boljoj itd...

Setup je sasvim ok, vrlo korektno i moze se lepo raditi. Licno mislim da ti je Ultragain vece "usko grlo" od monitora. Ako poznajes dobro kako rade te kutije, pre bih ulaganja usmerio u prodaju ultragaina i nabavku , recimo GA pre 73 (http://www.soundonsound.com/sos/mar09/articles/goldenagepre73.htm) ili slicnog mic preampa, mada je ovaj u toj ceni, vec neko vreme apsolutni best buy! Dobices osetan napredak u krajnjem soundu.
Sam mic i karta su sasvim ok, i ultragain samo "gusi" ono sto inace mogu...

2031a je "govedja", lenja kutija,treba da je "poteras" da "prosvira" ali kad je dobro "naucis" kako radi, moze se sasvim korektno raditi...!

Kapo
26-12-2011, 01:10 AM
Svjestan sam toga da oprema ne cini producenta, znaci predlazes mi da se kutarisem ovog Ultragaina...Razmisljao sam o ovoj opciji preampa
pa sta mi ti predlazes za ovaj
http://www.pik.ba/artikal/2276918/presonus-channel-strip/

Bockie
26-12-2011, 01:27 AM
Svjestan sam toga da oprema ne cini producenta, znaci predlazes mi da se kutarisem ovog Ultragaina...Razmisljao sam o ovoj opciji preampa
pa sta mi ti predlazes za ovaj
http://www.pik.ba/artikal/2276918/presonus-channel-strip/

Mislim da je GA bolji izbor.
Na Presonusu ces dobiti dosta dobar preamp, nije los, a ostalo je u granicama korektnog. Ali nista sto vec na DAW-u neces moci da kompenzujes. Da je 2-kanalni, pa da kaze covek, ali nije. GA je zaista dobar preamp, kasnije , perspektivno, cak i u nekom skupljem setup-u vrlo upotrebljiv. Doduse nije lampa. Ali , elektronika koju poseduje, radi "toplije" od pola tih semi-kvazi-lampica... O koncu, jeftiniji je GA... Kosta oko 250e... :wink:

Perspektivno, zamenom trafoa na GA za kvalitetne (intervencija od 100-tinak evra) dobija se zaista dobar zvuk. Ako ne, uvek ces imati odlican (mic&instrument) preamp za svaki, pa i "veliki" setup.

Naravno, istrazi, pogledaj svukud, ohrabrujem i kolege sa foruma da me koriguju itd...

Poz'

Kapo
26-12-2011, 01:33 AM
Vjerujem da je kasno pa se niko vise ne javlja, raspitat cu se jos malo i sacekati da vidim da li ce se jos neko javiti na ovu temu oko preampa..
Zanima me jos kakva je latencija na ovoj zvucnoj kad si vec tu...i hvala ti za ove predhodne odgovore i savjete.
Pozdrav.

Bockie
26-12-2011, 01:42 AM
Vjerujem da je kasno pa se niko vise ne javlja, raspitat cu se jos malo i sacekati da vidim da li ce se jos neko javiti na ovu temu oko preampa..
Zanima me jos kakva je latencija na ovoj zvucnoj kad si vec tu...i hvala ti za ove predhodne odgovore i savjete.
Pozdrav.

Latencija zavisi i od kompa i od podesavanja, "velicine" projekta DAW-a itd, ali u svakom slucaju uvek postoji...
Vecinom je ,kada se sve lepo podesi i vodi racuna - zanemarljiva, i mozes lepo da radis... Nije to neki otsudan podatak... Sve sto je 0.5 ili 0.7ms...pa...spod 1ms je za vecinu ljudi sasvim ok, kada je u pitanju takav setup. Kad bas neki midi-freak i to cuje, pogasis malo plagova...:D...

Poz'

Kapo
26-12-2011, 02:02 AM
Hvala ti puno prijatelju na ovim savjetima, sugestijama i odgovorima...
:grin:

Bockie
26-12-2011, 02:22 AM
:thumbsup:

Umem po nekad...:D