View Full Version : Otisao doajen sportskog novinarstva !
AudioStorm
24-12-2011, 01:05 AM
Legendarni kutak za spoljni trenutak...:(
Pocivaj u miru legendo !!!
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/297811/Preminuo-sportski-novinar-Marko-Markovic
Bockie
24-12-2011, 04:22 AM
Ej, Bog te... Sjajan covek.... Upoznao sam ga na na jednom novinarskom-tv festivalu u Somboru, pa smo vecerali kod "Rodica" u Kuli pre jedno 5-6 godina... Sjajan lik, bas mi je zao...! :cry:
Kao ?to su to radili i oni o kojima je izve?tavao, tako se i on igrao rečima, driblao krilaticama i nikada sebi nije dozvolio zanatski ofsajd. To je odlika velikih novinara, ljudi koji su svesni da ne mogu napredovati, potom ni ostati to ?to jesu ako se opuste. Marko je, ne mojte to zaboraviti, ponikao u vreme kada je ?urnalistika na ovim prostorima shvaćena kao veoma va?no sredstvo propagande jedne (nazovi biv?e) ideologije. Paradoksalno, ali, upravo u to vreme nastala su sva ta velika imena koja nas polako napu?taju. Partijska knji?ica se manje-vi?e i danas podrazumeva, ali diletantizam, nepismenost i neobrazovanost, to u ona (mo?da ba? zbog toga srećna) vremena nije moglo da prođe. Jer, nije bilo va?no samo ko, ?ta, kad i gde, već i KAKO?
Večna ti slava po?tovani kolega.
AudioStorm
24-12-2011, 03:34 PM
Igor,svaka cast !
Upravo iz tih razloga koje si naveo,pomalo depresivnom i pesimistickom (ali prilicno objektivnom) notom bih kazao da se takva vremena i likovi vise nece ponoviti!
Samo kao pojava sa njegovom,stvarno rijetkom bojom glasa,ostavio je u nama utisak da je ipak sport,izmedju ostalog,osnov za zdrav napredak svake nacije i pojedinca,te se i stoga onako profesionalno odnosio prema svom poslu.
Onako odmjeren ton,nenametljivost,objektivnost,apslolutna nepristrasnost i neunistiva harizma krasile su ga za primjer svim narednim generacijama !
Marko,HVALA !
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.