PDA

View Full Version : Digitech ipb-10

magnum
23-12-2011, 12:20 AM
Nisam gitarista ali ovo je po meni vec prekretnica sto se tice gitarskih efekata, fenomenalno, sad prvi put videh barem ja, pa reko da li je neko upoznat sa ovim. Cena je malo jaca jer treba imati i iPad pored ovog board-a koji sam kosta 500e + iPAD moze i 2 ili 1 !!

http://www.youtube.com/watch?v=o3zHpzYWnGQ

Doksas
17-04-2013, 12:57 PM
Jest da je stara tema ali mozda ce biti zainteresovanih..
Imam ovaj proc oko godinu i po dana i jos uvek nemam zelju da ga menjam(osim mozda ako se odlucim za Axe :) )

Prostiji proc sto se tice editovanja mislim da ne postoji a imao sam ih podosta (digitech 2101, vg8,vg88,vg99 itd itd)
Kuciste je vrlo robusno i jako kao i prekidaci.Mnogi imaju zamerke zbog iPad-a kao prosuce pivo itd ali iPad je potreban samo za editovanje tako da kad namestite presete mozete i bez njega svirati.
Do duse u toj varijanti necete imati stimer...ali postoje solucije u vidu onih stipaljki stimera i sl.
Sa druge strane iPad je extra zabava na dugim putovanima do svirke :)

Zvuk i simulacije uopste su odlicni,do duse nisam bio zadovoljan kabinetima ali sam to resio kupovinom Palmer pdi09 i sad je to...to(inace ga koristim direct u PA)

Za sada toliko,ako nekog nesto zanima konkretno u vezi proca , izvolite rado cu odgovoriti na sve nedoumice.

Zeroo
17-04-2013, 04:30 PM
Zvuk i simulacije uopste su odlicni,do duse nisam bio zadovoljan kabinetima ali sam to resio kupovinom Palmer pdi09 i sad je to...to(inace ga koristim direct u PA).

Kako radi Palmer u odnosu na druge diboxove,ja bih da ga koristim uz Line 6 X3?Ima li osetnog poboljsanja tona?

Doksas
17-04-2013, 07:01 PM
Zaista ti ne mogu konkretno odgovoriti jer nisam probao mnogo diboxova,jednostavno kad sam prvi put cuo Palmera na delu narucio sam ga.
Uglavnom, sa Palmerom i bez njega je bas velika razlika.
E sad,i sa njim treba malo eksperimentisati jer recimo ako je na normal modu distovi izlaze vrh ali clean bude taman te onda jednostavno sa EQ malo dodam visoke i dobijem i extra clean.

Takodje treba probati i vise nacina povezivanja,meni je dobitna kombinacija(a probao sam jos dve kombinacije) u stomp send/return pa ga po potrebi mogu paliti i gasiti "nozno" a i nekako mi najbolje radi tako povezan a takodje i gitara je "prodisala" na volume potu pa sad zaista kao na pojacalu mogu samo volume potom dobiti i clean i crunch i dist na jednom presetu.