Log in

View Full Version : Nova Klavijatura

Vaske75
21-12-2011, 01:19 PM
Hteo bih pre svega da pozdravim sve forumase i nadam se da ce te mi pomoci po?to sam nov na ovom forumu.
Posedujem klavijaturu Casio CTK 470 koja je kao sto znate jako star model,ali koristim je isključvo za svoju du?u tj. kućno sviranje.
Zanima me da kupim neku novu klavijaturu koju bih mogao da priključim i na kompjuter,u koju bi mogli da se ubace narodnjački ritmovi,tako da bi mogla da se koristi za neke kucne zurke,rodjendane i slično.
Gledao sam neki Casio Ctk 3000 i Yamaha PSR E-323 ali nisam siguran da li je sa njima tako nesto izvodljivo,zato vas molim da mi pomognete,nazalost i budzet mi je ograničen na nekih 200e.
I zanima me kada bih prodavao ovu moju staru klavijaturu koja joj je realna cena.
Hvala unapred na pomoći.

dogmeat
22-12-2011, 12:07 AM
realna cena je nekih 12 evra, okruglo, ali iskreno, ja to ne bih prodavao, pazi, ljudi koji slusaju narodnjake, najcesce nemaju razvijene kriterijume ocene kvaliteta instrumenata, bez da pribegnu kvantifikaciji preko cene, samim tim, kvalitet instrumenata za narodnjak je najcesce tu samo da bi se uporedjivalo ko "ima veci" kada se na gomili nadje vise muzicara "narodne orijentacije"
ne zelim da te uvredim, nemam nista protiv muzicara narodne muzike dok to rade u svoja 4 zida... :)

aj sad ozbiljno, za 200 jura mozes da kupis dosta dobre matore aranzere, batali casio i bilo sta sto ima ugradjene zvucnike, neces svirati na skolskim priredbama. korgovi m1, t2, t3, imas i neke rolande, ne razumem se u njih. svi oni imaju drumsetove, najcesce imaju ili mogu da ubace zurle, klezmere i tuctuce, posle samo dodas midi fajl i bog da te vidi, treses splavove, a kinta samo kaplje (zamisljene pare u ruci, mazanje brade levo-desno)

Vaske75
22-12-2011, 12:57 PM
Hvala na predhodnom odgovoru,ali mi treba neko konkretnije misljenje.:)

wladymeer
26-12-2011, 12:35 PM
KORG IS50b

Video sam na jednom sajtu da ga lik prodaje za 250€ - realno, objasniš mu da ti je plafon 200€ i verovatno će ti popustiti.

darkstar
26-12-2011, 04:23 PM
ne znam da li ste provalili,ali cene su totalno sumanute....video sam par dx 7ca za 100 eura...ok stanje...jezivo.
korg m3r nesto tipa 50ak eura...
t3 200 eeura...

wladymeer
26-12-2011, 08:24 PM
Nije to jezivo, jezivo je kad Triton Extreme danas košta više nego kada je bio u proizvodnji.

dogmeat
27-12-2011, 01:45 AM
@darkstar mnogo je 200 za t3, ja sam ga uzeo pre manje od godinu dana za 120...mint stanje, od tada ga preporucujem i kada neko trazi samo midi klavijaturu, a za dx7, samo neka mu pada cena, kad tad cu da ga pazarim
@wladymeer vintage... :)