PDA

View Full Version : Zvezde Grajma - Dubstep Remix

DaBear
19-12-2011, 09:23 PM
Evo malo sam se pozabavio sa ovim remiksom...

http://soundcloud.com/dabear/zvezde-grajma-srbija-djans

Total vreme potroseno - oko 25 sati (u rasponu od 7 dana)
90% vremena radjeno na slusalicama (Beyerdynamic DT250) i 10% NS-10
Total ITB (MBox 1 - najstarija verzija...jos nisam novi instalirao) PT 7.4

Hteo sam da vidim i potvrdim da se ovakva muzika moze raditi na minimalnom setapu i na sluskama (ako znas sta radis!!)

Od potrosenog vremena, bar 10 sati sam trazio / pravio zvukove i seckao samplove. Jedno 5 sati sam seckao i pomerao rap, da sedne na beat. Rap je inace bio u mp3 formatu sa sve efektima.

Ostatak je sklapanje / malo sviranja i miks / automatizacija...

Kad sam skinuo sluske izveo sam samo dva (veca) zahvata da bi se dobro prenelo na zvucnike, ali o tome i ostalim detaljima neki drug put.

Momci ce da uploaduju video na youtube uskoro valjda...

soundman
19-12-2011, 09:28 PM
Izvinjavam se ako gresim, ali ovo bi trebalo da podseca na Skrillexa. Muzicki podosta lici, produkcijski ipak mislim da je daleko ispod. Naravno, koliko se moze na sluskama nije ni lose!

U svakom slucaju fin dubstep

HeatMan
20-12-2011, 12:37 AM
Jedno 5 sati sam seckao i pomerao rap, da sedne na beat. Rap je inace bio u mp3 formatu sa sve efektima.

to ti je tako u srbiji.. zato nema smisla saradjivati sa vecinom..

kul je rmx samo mogao si malo da ga usporish da ne bude krljanje konstantno.. morash da imash "neznije delove" da bi mogao negde da odradish drop.. ovo je krljanje konstantno.. shto je kul ali nije komerc toliko

DaBear
20-12-2011, 09:40 AM
to ti je tako u srbiji.. zato nema smisla saradjivati sa vecinom..

kul je rmx samo mogao si malo da ga usporish da ne bude krljanje konstantno.. morash da imash "neznije delove" da bi mogao negde da odradish drop.. ovo je krljanje konstantno.. shto je kul ali nije komerc toliko

ma znam i za drop i za sve ostalo...ali nje bilo neznijih delova u pesmi..:D
Neki "muzicki deo" bi bio komplikovana zbog intonacija..(refren sam digo za semiton da bi legao..) zbog tajminga, itd...
Ovako je krljanje sve vreme... A treba i malo izaci iz te formule koju SVI koriste..("nezno pa drop") U ovoj pesmi nema nista nezno..hehe..
Udri bato!

DzoniPFC
20-12-2011, 10:08 AM
Veoma dobro!!! Good work.

Surfer
20-12-2011, 11:43 AM
Sorry Da Bear, ali upravo si na vlastitom primjeru dokazao da Skrillex ne radi ono svoje sam kod kuće na laptopu i da njegov zvuk ko?ta puno vi?e :)

Sjeća? se, obećao si da će? napraviti ne?to da nam poka?e? kako se to da kod kuće napravit bez problema :wink:

Hehe, kad bi se samo pola njegovog zvuka dalo napraviti kod kuće, ja ne bi izlazio :(:rolleyes:

Jan
20-12-2011, 12:58 PM
Uf al je rep dobro izeditovan, mnogo mi bolje lezi ovaj rep ovde nego na originalnoj verziji. A sto se pesme tice, ja se ne razumem u dubstep, zvuci mi okej

DaBear
20-12-2011, 01:08 PM
Sorry Da Bear, ali upravo si na vlastitom primjeru dokazao da Skrillex ne radi ono svoje sam kod kuće na laptopu i da njegov zvuk ko?ta puno vi?e :)

Sjeća? se, obećao si da će? napraviti ne?to da nam poka?e? kako se to da kod kuće napravit bez problema :wink:

Hehe, kad bi se samo pola njegovog zvuka dalo napraviti kod kuće, ja ne bi izlazio :(:rolleyes:

he he .ovo nije TAJ primer ! Pesma se neda uraditi bas u Skrillex fazonu..
uzmi u obzir da inace ne radim ovu muziku, pa mi je zato arsenal zvukova i efekata jos uvek mali..tek sam pronasao neke farbe i samplove. Tu je 90% sounda u zvukovima i efektima.

Samo polako - ZNAM da se to radi u tim uslovima i da je 100% moguce.
Ovo je dosta brzo odradjeno, nije bas isti fazon, itd.

Obecanje stoji !!

soundman
20-12-2011, 01:12 PM

I ja sam to isto zapazio. Slazem se. Mada meni ovo najvise lici na nedostatke miksanja na slusalice. Nedefinisan low end i odsutni visoki , sve je negde daleko.

DaBear
20-12-2011, 01:44 PM
I ja sam to isto zapazio. Slazem se. Mada meni ovo najvise lici na nedostatke miksanja na slusalice. Nedefinisan low end i odsutni visoki , sve je negde daleko.

Odsutni visoki ??? :confused:

Na cemu ti slusas inace..?

soundman
20-12-2011, 02:42 PM
Adam sx3 h

awacs
20-12-2011, 04:10 PM
Uf al je rep dobro izeditovan, mnogo mi bolje lezi ovaj rep ovde nego na originalnoj verziji. A sto se pesme tice, ja se ne razumem u dubstep, zvuci mi okej

Ne samo da je rep dobro izeditovan, nego je pesma konačno dobila formu. U originalnoj verziji me je stra?no nerviralo ?to se hook (brate, buraz, care...) pojavi samo jednom pred kraj. To mi je va?nije od Skrillex-like farbi, low enda i čega god.

Pozdrav,

Vasa

dadson
20-12-2011, 08:00 PM
Woow!!

DaBear
20-12-2011, 09:06 PM
Ne samo da je rep dobro izeditovan, nego je pesma konačno dobila formu. U originalnoj verziji me je strašno nerviralo što se hook (brate, buraz, care...) pojavi samo jednom pred kraj. To mi je važnije od Skrillex-like farbi, low enda i čega god.

Pozdrav,

Vasa

Eto malo diskusije i komentara...pozdravljam!

Meni je ovo odradilo par stvari...
- pesma je dobila na energiji jos vise,
- rap je tight,
- ima hook / chorus (cak su i na Youtube-tu ljudi pisali da fali hook)
ali i pored toga je bilo 55.000 views za par nedelja..!!)

Sto se tice produkcije...moglo je tu da se chmara do besvesti, ali morao sam da napravim neki kompromis zbog vremena i drugih faktora.

Na pr..bubanj nema uopste nikakvog procesinga (a ipak zvuci dobro, posebno sam zadovoljan sa kikom)

- Kik - dva layerovana sampla, snare - isti kakav je i bio sample, sa sve reverbom, nista dodavanoitd..
nema kompresora, nema EQni na cemu, itd..

- Vokali su vec imali svoj reverb i delay - malo sam stavio kompresije da pumpa + autotune FX

- Bass 100% sastavljen od samplova..zestoko iseckano, prestimano, izfilterovano sa malo SSL eq
+ par malih synth linija ispod

zaboavio sam - stereo mix je isao kroz Cytomic Glue, pa je posle bilo malo editinga plus Stutter plug na par mesta...

Kad se sve uzme u obzir - ispalo je super.
Ne moze da bude Skrillex fazon iz vise razloga: Prvo - tempo, drugo - nema pevanja, nema akorda / padova, nema sequencera, nema pitched vokala..itd
a nije ni taj fazon - ovo je urbani hip hop na kraju...
Neko kao Skrillex je 24 sata u toj muzici u tim farbama i razradio je svoj zvuk do kraja - SAD SAMO STANCUJE SVE ISTO !!

Da je remix bio za komercijalno izdanje za veliki label, sa nekim budzetom - moglo je tu da se odradi jos...ali core je tu !!

Idemo dalje...

moka
20-12-2011, 11:45 PM
Ka?e? 90% vremena rađeno na slu?alicama. Koliko ti je to udobno za dugotrajni rad?

DaBear
21-12-2011, 08:45 AM
Ka?e? 90% vremena rađeno na slu?alicama. Koliko ti je to udobno za dugotrajni rad?

pa nisam u jednom cugu odradio sve..! :D Sat, dva i dosta..ili pauza.
Obicno ne radim na sluskama puno, jer posle ispadnu pogresni odnosi instrumenata, ali pokusavam da se priviknem na zvuk i da nauchim kako rade, jer na gajbi nemogu da chepim puno !!
A dosta sam i radio sa slusalicama na stolu, onako otvorene - kao mali radio !! Sve se cuje..

AudioStorm
21-12-2011, 02:42 PM

+1.Ista stvar.Uopste nemam osjecaj za ovaj pravac,i nekako ne umijem da ga analiziram iako znam ponesto o elektronskoj muzici.

Rep je doveden do idealnog ali mi isto tako i ostali elementi u mixu potpuno izbalansirano rade.Kick odlicno zvuci.

psionic
21-12-2011, 09:57 PM
Hah... Skrillex, dubstep iliti pogle'jte sta moja kolekcija pluginova moze da uradi sa muzikom...

Dobro zvuci, ali ceo taj pravac mi je malo... heavy.

p.s. Sad znam sa cime cu da nerviram komsiju, al ce da bude "ready for the ruffneck bass" :rotfl:

DaBear
21-12-2011, 10:18 PM
Hah... Skrillex, dubstep iliti pogle'jte sta moja kolekcija pluginova moze da uradi sa muzikom...

Dobro zvuci, ali ceo taj pravac mi je malo... heavy.

p.s. Sad znam sa cime cu da nerviram komsiju, al ce da bude "ready for the ruffneck bass" :rotfl:

Heavy metal elektronika !!!
A za komsije - Izm. ostalog to je i jedan od razloga sto sam 90% odradio na sluskama :D

DJeneral
22-12-2011, 12:20 AM
Respect, iskid`o si...

psionic
22-12-2011, 02:23 AM
Posle slusanja od jedno 2 sata kojekakvog dubstepa i slicnog na YT, skapirao sam da i nije toliko lose :) Bas nekako - dize iz mrtvih :D Komsiji sutra definitivno predstoji "tretman" ( kad ume da odvrne dnevnik do kraja, sto bi mu ja ostajao duzan... a i kutije mi se skroz ucrvljale :D )

Elem - meni je muzika kao muzika ok - solidno dobro zvuci, jedino sto meni licno malo smeta su vokali. Na trenutke kao da su previse zbrzani - tamo gde ima vise slogova, odu u neku nerazumljivost - ionako su bili brzi u originalu... Svidjaju mi se ostali efekti na glasu i pitchovani vokali... Definitivno je energicnije od originala.

disco violence
22-12-2011, 07:54 AM
Meni ovo skroz pristojno zvuci s tim da bi ja trazio malo originalnije zvukove,da baš ne liči puno na skrilexa.Inače skroz ok.

cAAc
22-12-2011, 08:02 AM
meni kik i sner su najtanji u celoj pesmi ako bi da cepidlacim ..sve ostalo bez zamerke i evo prva od DaBeara koja mi je legla kako treba ..bilo bi lepo kad bi odradio instrumentalnu verziju tj. bez vokala .Lepo melje mada ljudi koji slusaju ovaj zanr vole i da zavristi pa mozda se zato pominju ti visoki :p
Sve u svemu odlicna stvar

DaBear
24-12-2011, 12:06 AM
Malo sam odmorio ushi (i mozak) od pesme i poslusao ponovo, uz novi Skrillex EP. Ima tu mesta za peglanje.... Malo sam se poigrao sa Ozon 4 na masteru i razlike se cuju...
Okacicu za vikend..:D

soundman
24-12-2011, 12:09 AM
:thumbsup:

awacs
24-12-2011, 12:24 AM
Malo sam odmorio ushi (i mozak) od pesme i poslusao ponovo, uz novi Skrillex EP. Ima tu mesta za peglanje.... Malo sam se poigrao sa Ozon 4 na masteru i razlike se cuju...

Jebo te Skrillex.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
24-12-2011, 08:53 AM
Jebo te Skrillex.

Pozdrav,

Vasa

he he ..pa vidis da ke ON neko merilo...mora da prsti i rezi ..i te fore...:wink:

alavuk
24-12-2011, 09:31 AM
wooblovanje do maksimuma :)ovo mi se cak i svidja ...

AudioStorm
24-12-2011, 03:04 PM
Jebo te Skrillex.

Pozdrav,

Vasa

Ha ha ha ha,saga se nastavlja:rotfl::rotfl::rotfl:

Aj otkrijes sta si cackao na Ozonu?:wink:

Interesuje me jel legao neki preset?

awacs
24-12-2011, 03:17 PM
he he ..pa vidis da ke ON neko merilo...mora da prsti i rezi ..i te fore...:wink:

Ma ko mu ?mirgla u?i, pesme ili rade ili ne rade. Ova sad radi bolje (konačno ima pravi hook). Uostalom, ovo nije Skrillex nego Zvezde Grajma.

U onom intervjuu sa Moritzom von Oswaldom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40005) (koji je inače potpuno besmislen) postoji samo jedna zaista smislena rečenica, ali je zato zlata vredna: "When you like something you don't really have to copy it".

Pozdrav,

Vasa

rastamankg
24-12-2011, 04:05 PM
Zvuci bolje od originala, jer nije dosadno (hukova ima vise, ne samo na kraju), vokal mi se cini da se bolje probija kroz matricu, nego u originalu, ili samo tripujem O.o, nekako je razumljivije. Sada sto se tice zamerki, autotune je dobro lego, ali na nekim mestima bi mogao da se iskljuci po zadnjem versu, bas dosta sara.
Sve u svemu, super stvar, sto se tice mixa, vazno je da se cuje sve lepo i jasno, i meni je dovoljno :).

Odlican posao

psionic
25-12-2011, 12:27 AM
Ma meni ovo nista ne valja... Nema tu trileri, kako moze da budu Zvezde Granda, a ni forspil mi ne radi dobro... Mora neki gudaci da se cuju i malo da vibrato na glas stavis, iz grlo da peva, ne valja ti ovo kume nista, nikad nece da ode na Zvezde granda, kad cuje Sale ima da se iznervira...

disco violence
26-12-2011, 04:53 PM
samo za ljubitelje skrillexa
http://rumski.com/forum/showthread.php?p=318977#post318977

Gmile
28-12-2011, 06:15 AM
@ DaBear
Pretpostavljam da ovakav rad treba par terabajta biblioteka sampleova. Od cega krenuti? Postoji li neki library za Kontakt? Koliko je Omnisphere/Virus mogu pomoci? Mislim da cu pokusti da se upustim u slicnu avanturu, do sad sam se bavio namjestanjem mikrofona, snimanjem zivih instrumenata i VST-ima koji mijenjaju zive instrumente. Sa hirurgijom sjeckanja, editovanja, automatizacije itd nemam problema.
Bio bih zahvalan za neki savjet oko zvukova. Sta traziti, sta nabavljati?
Pozdrav.

DaBear
28-12-2011, 07:53 AM
@ DaBear
Pretpostavljam da ovakav rad treba par terabajta biblioteka sampleova. Od cega krenuti? Postoji li neki library za Kontakt? Koliko je Omnisphere/Virus mogu pomoci? Mislim da cu pokusti da se upustim u slicnu avanturu, do sad sam se bavio namjestanjem mikrofona, snimanjem zivih instrumenata i VST-ima koji mijenjaju zive instrumente. Sa hirurgijom sjeckanja, editovanja, automatizacije itd nemam problema.
Pozdrav.

Tacno - 90% je u samplovima / zvukovima! Kad se to lepo sredi - mnogo je lakse!! Ja sam poskidao nekoliko biblioteka sa zvukovima za Massive i Razor.
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave..
Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim.
Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne..
Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije :wink:
Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro..

DaBear
28-12-2011, 07:53 AM
@ DaBear
Pozdrav.

Tacno - 90% je u samplovima / zvukovima! Kad se to lepo sredi - mnogo je lakse!! Ja sam poskidao nekoliko biblioteka sa zvukovima za Massive i Razor.
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave..
Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim.
Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne..
Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije :wink:
Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro..
happy fishing!

cAAc
28-12-2011, 10:03 AM
NI je izbacio besplatan soft ..koliko sam razumeo sempl se ubaci u njega i sve manipulacije ko na sintu posle ..nisam probao ..skoro je izasao za reaktor plejer koji je takodje besplatan

Everbeatz
28-12-2011, 01:09 PM
Da ne ulazim u sam aranzmansko-stvaralacki deo posla koji mislim da je ok, ovde mi beat ne udara dovoljno tj kako bi trebalo. Zvuci mi previse uvuceno u mix i nema (rum)punch-a.

DaBear, probaj malo da naglasis 'center image' jer sve generalno zvuci previse mlitavo za dubstep. Pored toga bi ti predlozio da za neku vrstu reference poslusas i Noisia, da cujes kako beat treba da udara.

Poz

___

evo jedne dubstep stvari za koju sam radio master

http://neonized.bandcamp.com/track/dance-no-more-dubmoix-remix

soundman
28-12-2011, 01:28 PM
Da ne ulazim u sam aranzmansko-stvaralacki deo posla koji mislim da je ok, ovde mi beat ne udara dovoljno tj kako bi trebalo. Zvuci mi previse uvuceno u mix i nema (rum)punch-a.

DaBear, probaj malo da naglasis 'center image' jer sve generalno zvuci previse mlitavo za dubstep. Pored toga bi ti predlozio da za neku vrstu reference poslusas i Noisia, da cujes kako beat treba da udara.

Koliko sam upucen u celu pricu, mislim da je Skrillex ranije sa njima radio. A sve ovo sto ste napisali, slazem se potpuno, ali sam najvise za to okrivio mixanje na slusalicama. Vrlo je lako cuti razliku na bilo kom monitoringu.

soundman
28-12-2011, 01:32 PM

Odlicno zvuci:thumbsup:

cAAc
28-12-2011, 05:35 PM
NI je izbacio besplatan soft ..koliko sam razumeo sempl se ubaci u njega i sve manipulacije ko na sintu posle ..nisam probao ..skoro je izasao za reaktor plejer koji je takodje besplatan
ali pazite ako imate narodni NI softver jer prilikom instaliranja ovog regularnog skenira komp da vidi sta ima od njihovih proizvoda ..sad ne znam da li izvaljuje

DaBear
28-12-2011, 06:44 PM

Poz

___

Ko sto rekoh, vec sam uradio malo neki kvazi mastering i zvuci mnogo bolje. Okacicu ovih dana, samo da sklopim Mac (stavljao nove diskove, PT9/10 itd..) a zaboravio da skinem fajl pre nego sto sam pocheo !!
Ovaj tvoj je ok..nista posebno ne udara ali to nije do tebe nego do njihovih tankih i plasticnih zvukova...
Ja sam experimenta radi, pokusao da odradim sve na sluskama :D..
Sad ce da "prosvira" kako treba.

kVu
31-12-2011, 12:44 PM
aranzman mi je do jaja! jedino imam zamerku na izbor semplova.. ili si mozda mogao da sve dodrkas sa transient designerima.. eto, fali mi malo tog "uGlavu ba'" :) pozz

kVu
01-01-2012, 02:17 PM
povlacim rec.. sad sam odvrnuo i dobro je... al zvuci kao da moze jos bolje, bachaj to novo! :D

DaBear
01-01-2012, 02:51 PM
povlacim rec.. sad sam odvrnuo i dobro je... al zvuci kao da moze jos bolje, bachaj to novo! :D

Moze bolje..(uvek)
Danas sklapam sistem, pa ce bude....:D

DaBear
27-01-2012, 07:03 PM
Evo novi "zategnuti" mix, MOZE i da se downloaduje !! :D

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F31 075286&show_artwork=true"></iframe>

http://soundcloud.com/dabear/zvezde-grajma-srbija-djans

a evo i sa slikom !!

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XQEGCB7VHTM?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/XQEGCB7VHTM?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

Eric Zone
29-01-2012, 11:09 AM
Ovako, kao prvo, radim kao dubstep dj i imam svoju radio emisiju na par engleskih/americkih radija. I ovo sledjece sedmice ne da cu pustiti, nego cu biti ponosan sto sam to pustio!

Kao drugo, Skrillex je iskomercionalno DNO dubstepa!! (nesto kao Guetta za house)

Zvuci malo glupo uzimajuci u obzir da si htjeo napraviti nesto kao Skrillex, al ovo je kvalitetnije od 90% njegovih radova.

DaBear
29-01-2012, 11:49 AM
Ovako, kao prvo, radim kao dubstep dj i imam svoju radio emisiju na par engleskih/americkih radija. I ovo sledjece sedmice ne da cu pustiti, nego cu biti ponosan sto sam to pustio!

Kao drugo, Skrillex je iskomercionalno DNO dubstepa!! (nesto kao Guetta za house)

Zvuci malo glupo uzimajuci u obzir da si htjeo napraviti nesto kao Skrillex, al ovo je kvalitetnije od 90% njegovih radova.

Sueper !! Hvala na lepim recima !!
Inace - slicnost sa Skrillexom je samo u nekolicinai zvukova, ALI ima i puno drugih artista koji koriste ISTE zvukove.

Skrillex UVEK ima neke male "sequencere" koji voze ispod, onda cesto ima pitched up vokale i puno pads...itd.. ja sam sve to izbegao, hteo sam da bude bas "raw" !! Sirovo i ne bas toliko elektronski kao njegovo..

Ja i dalje cenim i postujem i Skrillexa i Guettu, jer BEZ njih, nebi bilo mnogo muzike i DJ-ejeva koji su tu danas !! Nije lako puniti stadione i velike klubove, da se ne zavaravamo..

pozz

SumAnuT
17-05-2012, 11:05 PM
Skrillex UVEK ima neke male "sequencere" koji voze ispod, onda cesto ima pitched up vokale i puno pads...itd.. ja sam sve to izbegao, hteo sam da bude bas "raw" !! Sirovo i ne bas toliko elektronski kao njegovo..

U onim kidanje delovima uvek ide samo jedan zvuk, i jedina razlika izmedju ovih tvojih zvukova i njegovih je sto njemu uz svaki taj zvuk ide sub ispod tog zvuka dok tebi ne pa zato verovatno i nije toliko "dobro" ...

jedno pitanje ... jesu ovo u ovome sto si radio sada samo semplovi ili ti pravis sint patcheve?