PDA

View Full Version : USB karta za Novogodisnje praznike

Filip_
19-12-2011, 03:39 PM
Tema ponovo pisana po 1000 puta. Ali troumim se oko kartica koje nisu nesto pominjane. Idu novogodisnji popusti, trazim neko mobilno USB resenje (2-3 ulaza/izlaza, ne vise). Treba mi MIDI in/out, sto bolji odnos signal/sum i sto (sto rece Boki u jednom postu) ?bolji? zvuk. (Elektro muzika je u pitanju, eventualno neki mikrofon prikaciti, ali nikakvo pevanje)

Ove 3, citao, listao specifikacije?sve lepo na papiru, ali ako moze neki savet iz prve ruke pri odabiru.

Focusrite Saffire 6 USB

PreSonus AudioBox 22VSL

Roland Quad-Capture UA-55 USB

P.S. - Nedavno izasla M-Audio Fast Track C400 lep izgled, kazu mocna (neki strani forumi), malo skuplja, ali ako vredi, skupilo bi se. (mada mi deluje da su dosta isli na sminku i izgled)

Hvala unapred. Pozz :D

Bockie
19-12-2011, 06:10 PM
Sto ne uzmes "obican" fast track pro. Saffire ima mozda nesto kulturniji preamp i tako, ali u osnovi je sve to u toj ceni "tu negde". Nema nekih wow razlika...
Ovde su provereni driveri, podrska, svuda je ima, milioni prodatih komada, plug'n'play u punom smislu te reci...za manje od 150?... Pfff...

Filip_
19-12-2011, 06:57 PM
Hmmm razmislicu i o njojzi. Jos jedno podpitanje: Saffire 6 USB ne podrzava sample rate preko 48KHz, ove ostale da...da li je razlika u kvalitet-u ocigledna? Posto sam do sada radio samo do 48Khz (sem na fax-u gde se radilo 96Khz i u 24-bitnoj rezoluciji), ali ja licno ne videh neku veliku razliku tada izmedju 48Khz i 96Khz.

Filip_
20-12-2011, 02:33 PM
Jos jedno podpitanje: Saffire 6 USB ne podrzava sample rate preko 48KHz, ove ostale da...da li je razlika u kvalitet-u ocigledna? Posto sam do sada radio samo do 48Khz (sem na fax-u gde se radilo 96Khz i u 24-bitnoj rezoluciji), ali ja licno ne videh neku veliku razliku tada izmedju 48Khz i 96Khz.

Nasao odgovor na forumu...tako sam i mislio, a i cuo :rolleyes: :http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36666&highlight=96Khz+vs

Solozabal
20-12-2011, 03:42 PM
Ako je ovaj audiobox od presonusa kvalitete kao njihov stari firebox to ne bi bila losa opcija uzimajuci u obzir da ti ne treba vise od jednog izlaza i jednog za sluje..

BlasterMaster
20-12-2011, 05:00 PM
+1 fast track pro...

ili mozda ako se skupi para nesto malchice vise ima se nadje polovna maudio profire 610, podrzava 192khz, preampi super konvertori, midi, firewire... po meni defininitivno best buy u toj nekoj klasi koju trazis...

Filip_
21-12-2011, 10:54 PM
Ljudi, hvala na odgovorima i predlozima. Posle praznika ce pasti izbor (nesto od ovoga sto ste vi/ja rekli) pa javljam kako radi.

Pozz :D.

alavuk
29-01-2012, 08:28 PM
nadam se da si uzeo focusrite :)))) ja juce uzeo i bogami ostalo je definitivno ispod njega (mislim na esi maya 44 usb i m audio karte) ...

Filip_
30-01-2012, 02:40 PM
Cekam neke sluske pa da uzmem zajedno, treba da im stignu ove nedelje, pa treba da mi jave da uzmem njih i kartu. Jos mogu da promenim, znaci to sto je Usb 1.1 nema uticaja na rad? Latency i to?

alavuk
30-01-2012, 04:17 PM
meni na usb hub-u nema problema dok je sa esi bilo oko setovanja (tipa kad se slucajno otkaci kabl, morao sam da resetujem komp posto su bcr2000 i esi zajedno ) sad ne ... latency je super . konfiguracija mi je laptop HP 530 sa 2 gb-a rama , a na usb 2.0 mi je externi hdd , snimanje i ostalo bonbona , za tu kintu stvarno plafon ! iskreno od juce me ne boli glava sto se tice zvuka :)