PDA

View Full Version : PowerMate 600

djovan
07-12-2011, 07:32 AM
Već godinam radim s tim mixerom i slu?i dobro,
e, zanimame va?e iskustvo za specifične stvari:
Imam svirku u manjem prostoru tako da bi mi bio dovoljna samo
jedna kutija! mene zanima dali je to dozvoljeno raditi mislim da nebi do?lo do
nekog o?tećenja?
Znači koristio bi samo jednu kutiju a jedan ulaz bi ostao prazan?
Do sada nisam imao ovakav slučaj.
: Zbunjen:

spidermusic
09-12-2011, 03:23 PM
Radi sa dve kutije, ali stisaj! Ne moraju svi da ogluve od PM 600 zvuka.:wink:

nikolaivanic
10-12-2011, 11:34 AM
Već godinam radim s tim mixerom i slu?i dobro,
e, zanimame va?e iskustvo za specifične stvari:
Imam svirku u manjem prostoru tako da bi mi bio dovoljna samo
jedna kutija! mene zanima dali je to dozvoljeno raditi mislim da nebi do?lo do
nekog o?tećenja?
Znači koristio bi samo jednu kutiju a jedan ulaz bi ostao prazan?
Do sada nisam imao ovakav slučaj.
: Zbunjen:

Mozes raditi samo sa jednom kutijom, napr levim kanalom.
Tada sve mikrofone, instrumente panujes levo, das master samo na levo i ukljucis levi zvucnik..,.., Nece biti problema na desnom kanalu na kome nema zvucnika.

djovan
10-12-2011, 02:47 PM
Radi sa dve kutije, ali stisaj! Ne moraju svi da ogluve od PM 600 zvuka.:wink:

Ma mislio sam da nenosim kutiju bezveze,

kravadinka
11-12-2011, 08:39 AM
Neće biti nikakvih problema, samo ne shvatam kako možeš slušati jedan zvučnik, to je kao da ti neko zatvori jedno oko i pusti te da proceniš daljinu, ja ne mogu da sviram bez stereo postavke.
Voleo bih da mi neko objasni Dynacord psihologiju, nema skupljeg i lošijeg miksera, a prodaje se kod nas bolesno, pritom su ljudi ubedjenja da je to vrh... ;)

djovan
11-12-2011, 11:17 AM
Neće biti nikakvih problema, samo ne shvatam kako mo?e? slu?ati jedan zvučnik, to je kao da ti neko zatvori jedno oko i pusti te da proceni? daljinu, ja ne mogu da sviram bez stereo postavke.
Voleo bih da mi neko objasni Dynacord psihologiju, nema skupljeg i lo?ijeg miksera, a prodaje se kod nas bolesno, pritom su ljudi ubedjenja da je to vrh... ;)

Mislim da je to stvar navike, dobro neću na jedan raditi nosnicu i drugi.
A htio sam reci da je stvar navike s tim mixerim, ja jednostavno mogu odmah prepoznati ako nije dynacord jer mi je totalno razvalio uho i sada nije stvar vrha kvalitete već samo navika samoga sebe.
To mi je postalo jasno kada sam promijenio zvučne kutije, naime dao sam uraditi vrlo kvalitetne kutije i sada kada radim na njih one meni zvuče (ne kako sam navikao) a komentari su sa strane da je zvuk mnogo jasnije i bolji a meni samome bas i nije. E opet kada gledam na eqvilajzer na njemu sam vratio sve u normalu s novim kutijama, sta je normala? pa sve oko sredine, dok sa starim kutijama sam morao tjerati trebl do skoroga maximuma a bas skoro oko nule. Tako da mi je to neki pokazatelj da su ove kutije nove bolje.
Molim da se znalci ne uvrijede to je moj osobni stav:)