PDA

View Full Version : Raspored padova na drum semplu (korg pa1 x pro)

Milos Cvetkovic
06-12-2011, 05:44 PM
Pozdrav svima,i u napred izvinite ako sam ponovio temu(jer nisam ni znao pod kojim naslovom da je trazim).
Ukratko,imam korg pa1 x pro i imam set koji koristim,ali sam u medjuvremenu nabavio jos dobrih semplova bubnjeva koje bih hteo da ubacim u svoj set.
Tu se javlja problem,jer mu je raspored padova na tastaturi klavijature drugaciji nego na sadasnjem semplu.(umesto dobosa lupa po cineli,itd ...)
Da li postoji varijanta da se to prepravi,ili moram sam ponovo da pravim ritmove sa novim semplom?
Hvala unapred,i budite blagi posto sam nazalost nov u svemu ovom.

Matya
13-12-2011, 09:58 AM
Rado cu ti pomoci i sigurno postoji resenje, samo kada bi malo jasnije postaio pitanje. Sta podrazumevas pod padovima tastature na klavijaturi? Da li imas problem da kada ubacis nov semplovan bubanj u postojeci ritam on na mestu gde je recimo dobos svira cinelu itd... Ukoliko je tako, najbolje je da ucitas taj nov semplovan bubanj, onda udjes u set koji vec koristis za odredjeni ritam i umesto postojecih elemenata povuces nove semplove iz novog seta i snimis ga kao takvog na novo mesto, nadam se da me razumes... Znaci peske da ucitas nove semplove bubnja u vec postojeci kit koji vec koristis...