View Full Version : KORG Monotron Duo i Monotron Delay
wladymeer
04-12-2011, 09:51 PM
Slučajno sam saznao za ovo:
http://www.rockpalace.com/gfx_productcode/126142/Korg-Monotron-Duo.jpg
http://bookmarkblogs.com/_data/userpics/big_thumb/korg-monotron-delay-und-monotron-duo--nachschub-in-sachen-taschensynthesizer--videos-.png
Ako je neko upućen u sva tri modela, zanima me koji od ovih modela bi mi bio najprikladniji za sweepove? Nekako mi je logičan izbor Monotron delay ali rekoh bolje da pitam.
dogmeat
05-12-2011, 09:03 AM
iskreno, za svipove ti je najbolje da uzmes kaossilator, imam onaj prvi monotron i iako je to fina igrackica, najveca funkcionalnost mu dolazi iz mogucnosti da proturis neki audio kroz njegov filter, "sviranje" i "sweepovi" su malo otezani...osim u slucaju da mu modujes CV ulaze, onda mozes da dobijes koliku, toliku preciznost
kaossilator, sa druge strane, ima mnogo vise "farbi", integrisan quantizer, mogucnost da snimis pokret i jos kojesta, mislim da bi ti bio dovoljan onaj mali zuti mini kaossilator, na baterije, pro verzija je bacanje para po meni
wladymeer
05-12-2011, 05:19 PM
Ma, imam u planu jednu prostu primenu koja može biti korisna live - stisnem ribbon levo i pomeram u desno za sweep i to je to.
Kaossilator već lagano ulazi u domen tablet primene, a iskreno, onda bih pre sačekao neki polovan iPad za 250€ nego plaćao Kaossilator 150€.
Ne znam, ono što me najviše buni jeste koja je razlika izmedju originalnog monotrona i monotrona delay, pošto mi se čini kao da su na ovaj dodali samo delay.
Plus, mami pomisao da bih ovako imao analogni delay da iskoristim u lancu :)
Iskusne njuške, izostavile peak knob kod VCO segmenta monotron delaya - vidim da će ovo da se skuplja po pokemon principu - moraš ih imati sve! :)
dogmeat
05-12-2011, 10:26 PM
pa probaj, mada je malo tanak zvuk monotrona za tako nesto, u krajnjoj liniji, kupi za 50-90 evra iphone 1 (a ipod touch 1 je jos dzabniji) i instaliraj bebota ili bilo koju drugu od milion theremin aplikacija, imaju vise waveformova, imaju delay/reverb i zvuce vise nego ok, imas i neke varijante za android telefone, ali posto nemas dobru native audio podrsku u samom OS-u, sve aplikacije imaju 6 kila latencije, mozes da se naviknes, pa da kompenzujes, ali nije udobno i nije neki zvuk iskreno
u principu, kada bi korg izbacio na trziste analognu pedalu/half rack sa ms-20 filterom i lfo/adsr-om, otkinuli bi se od para, znam da nemaju vise onaj korg-35 chip koji je koriscen za vcf ms-20, ali kontam da bi ovo prodali u tolikoj kolicini da bi im se isplatilo da odrade jos koju turu
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.