PDA

View Full Version : Uad-maximazer

Boombass
04-12-2011, 12:16 PM
Molio bi one koji koriste Uad-ov precision maximizer za utiske.Vidim da je sada na velikoj akciji a meni bi trebao jedan dobar maximizer.

Arthur
04-12-2011, 12:48 PM
Nisam probao uadovog, ali pre eventualne odluke probaj i Fabfilterov pro-l, narocito cackajuci advanced presete. Takodje i sony oxford inflator. Ja pored njih dvojice ne koristim nista visf

tomo
04-12-2011, 01:04 PM
+1 za Fab L

Boombass
04-12-2011, 01:42 PM
Probao sam sony oxford inflator i to je jako dobro ali me zanima i Uad-ov .

DADDY Z
04-12-2011, 02:37 PM
po mojoj skromnoj proceni za nijansu lošiji od inflatora ali svakako odličan...i ne bih ga poredio sa gore navedenim limiterima..nije ista stvar-ni blizu

Arthur
04-12-2011, 04:43 PM
Pojasni malo

Jan
04-12-2011, 05:05 PM
Cekajte ljudi, nemojte da bunite coveka, Inflator nije limiter :S Jeste loudness alat, i na effect 100% stopira pikove koji idu iznad 0 ali nije limiter :S

DADDY Z
04-12-2011, 05:13 PM
Cekajte ljudi, nemojte da bunite coveka, Inflator nije limiter :S Jeste loudness alat, i na effect 100% stopira pikove koji idu iznad 0 ali nije limiter :S

to radi i uad maximizer...menja karakter zvuka(saturacija)...za razliku od pro l koji je poprilično transparentan

Everbeatz
04-12-2011, 05:56 PM
Inflator je limiter? To mi je novina....:)

Jan
04-12-2011, 07:17 PM
to radi i uad maximizer...menja karakter zvuka(saturacija)...za razliku od pro l koji je poprilično transparentan

Da , evo sad vidim, pobrkao sam sa Precission Limiter-om.
Pa ja sem Inflator-a ne znam nijedan slican alat njemu. Mislim da je onda Inflator to sto mu treba :S

Boombass
04-12-2011, 10:38 PM
Ok , hvala svima na trudu mislim da mi je jasno.

Jan
04-12-2011, 11:24 PM
Mnogi na stranim forumima se kunu i u Voxengo Varisaturator, meni se nije nesto dopao, odnosno tezak mi je za kontrolu, lakse dodjem do rezultata sa Inflatorom

DADDY Z
05-12-2011, 06:33 PM
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?

Jan
05-12-2011, 06:45 PM
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?

Uvek za :)

alen
05-12-2011, 08:30 PM
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.

OFF
05-12-2011, 09:01 PM
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.

ajmo cisto teroretski........ da li limiteri, za razliku od maximizera, uopste podizu nivo signala, ili ga samo limitiraju?
Ako da, sta su onda maximizeri (ne racunam zeljene i nezeljene koloracije, tj saturacije, koje poseduju)?
Ili je to samo jedna marketinsha zbrka?

U raznim udzbenicima se maximizeri jako retko pominju, za razliku od limitera.......

alen
05-12-2011, 11:36 PM
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....

OFF
06-12-2011, 08:32 AM
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....

Tako i kontam, ali kad pokusavam da objasnim to nekome, tesko je povuci jasnu granicu izmedju maximizera i limitera......

STUDIOTON
06-12-2011, 10:03 AM
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)

OFF
06-12-2011, 12:56 PM
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)

ma ne pitam zbog primene..... to je odavno postala stvar za 'na uvo'.....vec zbog prenosenja skromnoga znanja nekim mladim narashtajima:)

nikolaivanic
06-12-2011, 04:46 PM
Evo jedne rasprave na temu limitera, kompresora, maksimajzera... aj na muziku, no sto se przimo na tehniku ;)...
Moze nesto da se provali o tehnickom i kreativnom aspektu:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38026&page=3

quake2
06-12-2011, 05:07 PM
Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz

OFF
06-12-2011, 06:00 PM
a ono sto su po teoriji limiteri su u stvari brick-wall limiteri.....

Rhino
07-12-2011, 02:47 PM
Niko ne pominje-koristi onaj slate digital fg-x kad smo vec kod loudness tool-ova? Meni se svidja.

Boombass
12-12-2011, 10:58 PM
Da li mi netko mo?e re?i za?to mi cubase5 ne vidi oxford inflator.Instaliran je i nalazi se u vst folderu i refresho sam u pluginima ali ga ne vidi.

Haxli
12-12-2011, 11:16 PM
`si probao devices/plugins information pa da uradish update?

Vidi li ga neki drugi program?

Boombass
12-12-2011, 11:20 PM
Jesam update-o sam ali ne poma?e.Od drugih programa nemam.Ali trebao bi raditi u C5.

soundman
13-12-2011, 01:36 AM
Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz

Ovaj post ste ozbiljno napisali ?

quake2
13-12-2011, 06:55 AM
Ovaj post ste ozbiljno napisali ?

Sta ti tacno nije jasno?

Bockie
13-12-2011, 09:45 AM
ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.

Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa. Ali evo i ja da se nadovezem na slican nacin.

Sa ovim se u velikoj meri mogu sloziti, ustvari prilicno potpuno, ali samo jednu stvar mozda nismo predvideli, a to je "moderan" nacin rada u kome se matrica, vokal, i neki zatupljujuci distorzican i disonantan sempl najcesce u potpunom falsu sa tim vokalom i matricom volsebno downloaduju i eto gotov hit na 4 do 6 kanala. Doduse, vokal se ponekad i snimi, jer je ipak postojala zelja da se svetu saopsti da "zivimo u getu", "ubili mi druga", "gudra je skupa" i "nije nam pruzeno",etc...

Mix tada postaje zabavna procedura, vise popularna jer to "mix" dobro zvuci nego sto se realno ista promisljeno radi, ali onda ide....THE "post-produkcijaaaaa", fuck yeah, i malo je onih 8 mesta na insertu "rahmetli" mastera da se popuni zajebajzerima i limitajzerima kako bi se "prevazisle" ogromne dinamicke razlike i na taj nacin obesmisli poJenta zbog koje i sam "mix" postoji, dakle kreiranje ukupne zvucne slike, sto je verujem tek posledica prethodne stvari u povoju ovog posla, a to je "ujednacavanje" snimka...

soundman
13-12-2011, 11:36 AM
Sta ti tacno nije jasno?

Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

quake2
13-12-2011, 11:37 AM
Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa.

:rotfl::rotfl::rotfl:

quake2
13-12-2011, 11:53 AM
Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

Ne moras mi se obracati sa vi,uglavnom to ne praktikujemo ovde na forumu i nekako je opustenije tako:wink:.Boki je opet,kao i ja, na sebi svojstven nacin:) objasnio neke stvari u vezi limitera ,maximajzera,saturatora....i sve bi to trebalo da koristi nekome sa manje iskustva od nas,kao sto i nama koriste saveti (nekih:)) starijih kolega,zavisno od njihove snimateljske orijentacije:).Ako si raspolozen za pricu,pitanja,konstruktivnu polemiku po bilo kojoj temi vezana za orijentaciju foruma,tu smo da razmenjujemo iskustva,znanja,zablude:),zbog toga forum i postoji.O sebi licno sam napisao po nesto,i mislim da je i to nesto u sustini nebitno.Vise bih voleo kada bi me precizno pitao sta te je to zaintrigiralo u mom postu?Pozzz

soundman
13-12-2011, 11:56 AM
....kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati......

... legitiman mix u zavisnosti od vrste muzike.

quake2
13-12-2011, 12:23 PM
... legitiman mix

he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

... u zavisnosti od vrste muzike.

Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

soundman
13-12-2011, 12:33 PM
he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,

Arthur
13-12-2011, 04:22 PM
Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,
e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.
Što ne znači da mi je cela top chart produkcija takva, naprotiv, ima tu malih modernih remek dela i pomeranja granica.

quake2
13-12-2011, 04:33 PM

Nemam bas puno vremena da se bavim tudjim znanjem i neznanjem:).A neciji radni staz,pa i vlastiti,za mene nisu reper ni za sta...ima dosta primera unaokolo:)...i ovakvih i onakvih:).

Kako ti ono rece....Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da verujete da posedujete odredjeno znanje:):):).Ako su tebi nusposledice koje radi L2 ili neki slican soft limiter kada se momacki zategne "u odredjenim slucajevima pozeljna stvar",ja tu nemam nista protiv:).Jos vise ne bih imao nista protiv kada bi neko bas taj i taj limiter npr od pocetka drzao na master kanalu pa imao mnogo vecu kontrolu nad celim projektom,ako je vec potrebno to i to, sto ti jadni nacrtani momci:rotfl:moraju da odrade a eto nekome se i svidja....ili kada bi neko kompresovao,saturirao,exajtirao i limitirao:) samo one instrumente koje misli da treba a ne onako "sta god se dovati",ukljucujuci i reverbe,delay-e,sum i kojesta jos...suvise su to opsirne price.Slobodno opisi svoja saznanja ako imas vremena,mnogo vise vajde nego da se zanimas mojim iskustvom:).Veliki pozzzz

awacs
13-12-2011, 05:20 PM
e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.

Aj' sad na šta konkretno misliš, pošto meni 98% chart produkcije deluje tehnički neispravno. Upravo slušam Mylo Xyloto (Coldplay), bolje rečeno - pokušavam da slušam.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
13-12-2011, 07:45 PM
Pusti novog jammiroquaia, naslovna numera rock dust starlight

Bockie
14-12-2011, 03:26 AM

...a kad ce taj Jammiroquai da snimi neku drugu stvar?

:D

soundman
14-12-2011, 05:05 AM
Nemam bas puno vremena da se bavim tudjim znanjem i neznanjem:).A neciji radni staz,pa i vlastiti,za mene nisu reper ni za sta...ima dosta primera unaokolo:)...i ovakvih i onakvih:).

Ne treba puno vremena . U pitanju su par sekundi.

Kako ti ono rece....Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da verujete da posedujete odredjeno znanje:):):).

sa naglaskom na VERUJETE.

Ako su tebi nusposledice koje radi L2 ili neki slican soft limiter kada se momacki zategne "u odredjenim slucajevima pozeljna stvar",ja tu nemam nista protiv:).

Bas taj L2 je obelezio house zvuk 90 tih i pocetkom 2000 tih. I to uz sve nuspojave.

Arthur
14-12-2011, 05:09 AM
pa to se nama vratio miloš jeftić, kompozitor il kako mu beše već poslednja inkarnacija

Bockie
14-12-2011, 11:23 AM
sa naglaskom na VERUJETE.

Bas taj L2 je obelezio house zvuk 90 tih i pocetkom 2000 tih. I to uz sve nuspojave.

Sta hoces da kazes druze? Daj bljuni vise...

Od kad je house bio reprezentativan za bilo sta?!?!

awacs
15-12-2011, 01:43 PM

Jes' vala "neobičan" miks, ali ima neki svoj ludački fazon koji mi prija. Mada bih jako voleo da zaivirim u DAW projekat po?to bih se zakleo da su u refrenu dodavali S-ove :). Mislim, otprilike kapiram - čovek ima govornu manu ("frflja"), a malo je jeben tekst, ali kanda su malo preterali.

Kad sam pominjao Coldplay hteo sam da ka?em da ja to prosto ne mogu da slu?am od bola. Ne radi se vi?e o tome da li je "preo?tro" (to je stvar ukusa i umetničke odluke), nego prosto BOLI koliko je izobličeno, o?tro i sabijeno. Strah me kad probam da zamislim na ?ta to liči kad se slu?a sa iPoda na slu?kama.

Pozdrav,

Vasa

Boombass
21-12-2011, 09:13 PM
Da li mi netko mo?e potvrditi da mu oxford inflator radi na win7 64.Kod mene ne?e ni u C5 ni WL6.

quake2
22-12-2011, 02:13 AM
Ne treba puno vremena . U pitanju su par sekundi.

Gde si bre SOUNDMAN jebemu misa:),cim nema mene,odmah i ti u penziju?....polako....tek smo poceli pricu.Samo da se javim svima da sam ziv i dobro raspolozen,sto i vama zelim.Prijatna noc.

Znak
22-12-2011, 07:11 AM
Vratija se ?ime, di je bija?

quake2
22-12-2011, 01:36 PM
Na zasluzenom godisnjem odmoru:):):).

Arthur
22-12-2011, 02:47 PM
Drago mi je da ti je prijao :da:

quake2
22-12-2011, 03:03 PM
Ne uzbudjuj se, zaista jeste:).Samo ti radi svoj posao i dalje bez sujete i kompleksa kao i do sada i ja ti tu nikada nista necu zameriti.Opravdano sam banovan i to je to.Pozzzz

psionic
30-12-2011, 01:04 AM
Da li mi netko može potvrditi da mu oxford inflator radi na win7 64.Kod mene ne?e ni u C5 ni WL6.

WTF??? Meni radi evo, na Win7 64bit i C5... Nikad nije ni pravio problem :confused:

Samo da te opomenem da postoji i verzija za POCO i za native cpu... Da nisi greskom "pokupio" pogresnu verziju ?

OT
Sta je ovde toplih emocija, bog te, vec mi neka topla milina oko srca dok citam :D

Arthur
30-12-2011, 01:17 AM
radi inflator i kod mene , c5 na w7 64

Boombass
30-12-2011, 10:18 AM
Ja sam instalirao V 151 i instalacija pro?e ok ali ne funkcionira.Koje vi verzije imate?