PDA

View Full Version : Pare od emitovanja - Amerika

DaBear
29-11-2011, 07:11 AM
Ko misli da su samo kod nas lopovi (Sokoj) i da ne placaju nisat za emitovanja na TV itd..neka procita ovaj thread na Gearslutz-u
A i ovde (UK) je slicna prica...

http://www.gearslutz.com/board/music-business/654578-im-getting-screwed-ascap-network-story-no-royalties.html

Surfer
29-11-2011, 09:04 AM
Ko misli da su samo kod nas lopovi (Sokoj) i da ne placaju nisat za emitovanja na TV itd..neka procita ovaj thread na Gearslutz-u
A i ovde (UK) je slicna prica...

http://www.gearslutz.com/board/music-business/654578-im-getting-screwed-ascap-network-story-no-royalties.html

Nema to toliko veze sa autorskim agencijama koliko sa televizijskim kućama.
Agencija isplaćuje ono što joj je prijavljeno.

A ovo gdje jedan od 100 000 ljudi nije bio plaćen za nekakvi bezvezan programčić na TV-u stvarno nije big deal.

Moje obadvije agencije(ZAMP i BUMA-STEMRA) rade besprijekorno.
Iskreno, ne vidim niti jednu firmu u HR iz bilo koje branše koja radi bolje od ZAMP-a.

Ali na području TV-a je priča drugačija svugdje pa i kod nas u HR.
Npr. ne dobiva se praktički ništa od autorskih prava za muziku za reklame

DaBear
01-12-2011, 10:13 PM
Ja sam imao vrlo slicnih iskustava ovde...sa muzkom za TV i sa izvodjackim pravima. Od TV reklame koja se vrtela jako dugo po raznoraznim kanalima, od emitovanja je stiglo manje od 1/4 od koliko smo ocekivali (!!)
Zvali smo PRS 5 puta i svaki put smo dobijali drugacije odgovore kako se to obracunava (??)
A iz Amerike NISTA nije stiglo, iako se reklama vrtela na Oprah show-u i jos nekim velikim emisijama 6 meseci !!!
A o radiju, da ne pricam... ako te zakace dok rade "sample" onda je OK, a ako te ne zakace - nema nista !!

I ovaj nije jedan od 100.000 koji nije dobio pare..ima ih tona koji su se javili na Gearslutzu...

A o royalties od CD i ploca...ahahahaha..to je tek pljacka !! Od download-a niko i ne ocekuje nista !! hehehe

Surfer
01-12-2011, 10:56 PM
Svi ljudi koje znam uredno dobivaju autorska prava bez ikakvih problema.
Ja dobijam uredno lovu iz HR i Slovenije bez ikakvog problema.
Situacija u Americi može biti samo bolja.
Ponovit ću-to što 3 i pol čovjeka ima problema u Americi je nebitno.
A Europljani koji trebaju kolektirati u AMerici su uvijek imali problema i uvijek će ih imati.
Meni je sve iz AMerike dolazilo 4-5 godina kasnije.

Geronimo
05-12-2011, 07:13 PM
Ja sam imao vrlo slicnih iskustava ovde...sa muzkom za TV i sa izvodjackim pravima. Od TV reklame koja se vrtela jako dugo po raznoraznim kanalima, od emitovanja je stiglo manje od 1/4 od koliko smo ocekivali (!!)
Zvali smo PRS 5 puta i svaki put smo dobijali drugacije odgovore kako se to obracunava (??)
A iz Amerike NISTA nije stiglo, iako se reklama vrtela na Oprah show-u i jos nekim velikim emisijama 6 meseci !!!
A o radiju, da ne pricam... ako te zakace dok rade "sample" onda je OK, a ako te ne zakace - nema nista !!

I ovaj nije jedan od 100.000 koji nije dobio pare..ima ih tona koji su se javili na Gearslutzu...

A o royalties od CD i ploca...ahahahaha..to je tek pljacka !! Od download-a niko i ne ocekuje nista !! hehehe

Pa opste poznato na zapadu je da ako mozes da uzmes sto vise para u startu to je najbolje. Ako ti cekas da tebi neko isplati kes kasnije to se retko desava. U vecini slucajeva cak mogu da pokrenu i sudski spor koji mogu da otezu godinama i uzmu ti sve pare da nemozes cak ni da se odbranis i ako si upravu :D:D

Ja sam imao jedno pravno iskustvo na zapadu iz koga sam MNOGO naucio :D