PDA

View Full Version : Pro Tools 9 export problem

rastamankg
27-11-2011, 05:40 PM
Imam jedan problem sto se tice exporta u pro tools 9.
Svaki put kada idem na bounce to disk, on mi izbaci CPU overload error, i prestane da exportuje. Pokusavao sam sve kombinacije, povecavao buffer, stavljao da pt radi i sa jednim i sa dva jezgra, i nikakve srece sa tim nisam imao. Da li nekako moze da se iskljuci realtime export, jer koliko kapiram, mozda to pravi problem. Kada pustim pesmu u pt-u nista ne krcka, niti pojavljuje dotican error. Gledao sam i zauzetost CPU-a, i ne pokazuje iznad 20%, tako da ne znam u cemu je problem.
Koristim t.c. electronic konnekt 6 i apple iMac 3.06 C2D, 4GB rama.

Molim vas, pomozite, jer mi je mrsko da ceo master snimam u 2-track, pa to da stavljam u druge programe, tako sto po project folderu prvo trazim taj fajl, pa iz drugog programa da ga exportujem kao jednu stereo traku.

Bitch
27-11-2011, 05:57 PM
to se obicno desava na 'vazdusastim' verzijama protoolsa. original softver nema tih problema (bar ih ja nisam imao na masini).

e sad imas dva workarounda za to. prvi bas i nije workaround :) samo nauci shortcut za bounce (mislim da je command alt B) , zatim Pasteuj ime pesme, i stisni enter. Nista ti novo nisam rekao, to je klasican bounce dijalog. E sad, uzmi i polivaj to u krug, sve dok bounce ne krene, a krenuce :) nekad iz treceg, nekad iz dvadesettreceg puta. Ali hoce :wink:
drugi workaround je bas to sto si rekao. snimi sve u novu traku, pa je izvuci napolje (ne moras ni da trazis u regions list, samo selektuj traku i kazi Command Shift K (export selected). Ovo je korisnije kada ti je CPU pri granici da ga overis. Kada je takav CPU, neces ni moci bouncati sa prvim savetom, tj. klasicnim bounce dijalogom.

hope it helps :)

pozZ

Bitch
27-11-2011, 05:59 PM
Da li nekako moze da se iskljuci realtime export,

ne, nikad nije ni mogao :( doduse, marketing reason je "protools se uglavnom koristi sa profi outboardom, koji mora da radi realtime".

rastamankg
27-11-2011, 06:01 PM
Hvala na pomoci, ovo sa cmd+shift+k radi odlicno, moracu da se naviknem na takav rad :/

kravadinka
27-11-2011, 08:11 PM
To se de?ava sa starijim verzijama "puknutog" PT9, a re?enje je da isključi? sledeću opciju u Playback: Ignore Errors During Playback/Record.

Bitch
27-11-2011, 11:05 PM
To se de?ava sa starijim verzijama "puknutog" PT9, a re?enje je da isključi? sledeću opciju u Playback: Ignore Errors During Playback/Record.

da, ukoliko je blag CPU usage i disk activity, tj ako je manji projekat.

rastamankg
28-11-2011, 01:00 AM
To sam prvo probao, 3 kanala sa po 5 pluginova, i on i dalje puca...
Sad radim na foru da ceo projekat snimim u stereo traku, i onda samo cmd+shift+k, i radi odlicno, tako da cu se toga drzati :)