View Full Version : Beatsonics - Here Comes The Sun
igormink
21-11-2011, 10:38 PM
Pozdrav,
Ovo je zadnja snimka koju smo smiksali. Jako bi volio čuti neke savjete o miksu jer mi je dosta komplicirana pjesma i već sam se malo pogubio. :)
Namjerno ne bi isticao gdje ja čujem problem jer možda ga na tim mjestima i nema, a ima na nekim drugim, pa da ne sugeriram unapred.
http://www.box.com/s/60le6fymxmqjlgd6l2xd
Hvala
Igor
Pozdrav,
Ovo je zadnja snimka koju smo smiksali. Jako bi volio čuti neke savjete o miksu jer mi je dosta komplicirana pjesma i već sam se malo pogubio. :)
Namjerno ne bi isticao gdje ja čujem problem jer mo?da ga na tim mjestima i nema, a ima na nekim drugim, pa da ne sugeriram unapred.
http://www.box.com/s/60le6fymxmqjlgd6l2xd
Hvala
Igor
Odlično zvuči, nema ?ta. Mo?da bi se na vokal mogla primeniti trunčica nekog processinga ili samo ga malo uti?ati da bolje legne u miks, mada je u stvari i ovako sve OK. Hoće? nam odati kako je snimano?
igormink
22-11-2011, 11:10 AM
Hej, hvala :)
Ja se ne mogu odlučiti jel vokal preglasan ili nije, u studiju mi je zvučalo kao da je dosta reverba na vokalu, a u "vanjskom svijetu" je premalo. To mi je čest problem i već sam lud od toga :banghead:
Što se tiče snimanja - ništa posebno;
Bubanj, bas, klavijatura, električna gitara i jedna akustična DI su snimani odjednom (naravno svaki instrument na svoj kanal), kasnije sam dodao još jednu akustičnu da poduplam ovu DI (nju sam snimao s drugim mikrofonom i drugom gitarom, da dobijem malo razlike u tonu). Imao sam veliku sreću pa sam dobio na posudbu Neumannov SM69 stereo mikrofon, pa mi gitara zvuči fora (snimana je kroz 2 lampaška redd47 preampa). Vokali su snimani naknadno - posuđeni U87 kroz redd47 preamp. Glavni posebno, a onda u omni modu bekovi zajedno - i puno puno pokušaja dok nije sjelo :) A sad sam već lud od miksa, malo mi je ova pjesma preveliki zalogaj za početnika :)
Najbitnije je da je izvođenje dobro. U Beogradu postoji grupa Bestbeat, koja te stvari radi profesionalno i posvećeno, tako da se trude i vizuelno da podra?avaju Bitlse. Evo mo?e? ovde pogledati njihov sajt: http://www.thebestbeat.com/
Ne znam koliko sve to ima smisla, ali za ove muzičare se to pokazalo kao najbolja varijanta, mada su vremenom počeli da rade i svoje stvari pod imenom The Breeze.
Pre par godina letujući u Budvi gledao sam na tamo?njoj televiziji zanimljiv događaj sa ovim bendom. Do?la Pamela Anderson u Crnu Goru i tom prilikom upriličena je konferencija za ?tampu u hotelu Avala, a posle toga i nekakav koktel na kojem su svirali The Bestbeat. I tu se pojavljuje Pamelin menad?er, koji izjavi kako mu se sve to mnogo dopada po?to je emotivno vezan za muziku Bitlsa, budući da je tokom ?ezdesetih nekoliko godina ?iveo u istoj kući sa Makartnijem, pa mu onda Pol poklonio neku pesmu koju je ovaj snimio zajedno sa nekim drugom i ta pesma postala hit br. 1 u Britaniji! Bio sam ubeđen da čiča bulazni, međutim ispostavilo se da je to Peter Asher, brat Makartnijeve devojke Jane Asher, koji je zaista ?iveo sa Polom u istoj kući, i zaista u duetu Peter and Gordon snimio Polovu "A World Without Love" koja je 1964. bila na prvom mestu britanske top liste! Na kraju je Era iz Bestbeat-a otpevao tu pesmu sa dedom.
igormink
23-11-2011, 08:36 AM
Najbitnije je da je izvođenje dobro. U Beogradu postoji grupa Bestbeat, koja te stvari radi profesionalno i posvećeno, tako da se trude i vizuelno da podra?avaju Bitlse. Evo mo?e? ovde pogledati njihov sajt: http://www.thebestbeat.com/
Ne znam koliko sve to ima smisla, ali za ove muzičare se to pokazalo kao najbolja varijanta, mada su vremenom počeli da rade i svoje stvari pod imenom The Breeze.
Pre par godina letujući u Budvi gledao sam na tamo?njoj televiziji zanimljiv događaj sa ovim bendom. Do?la Pamela Anderson u Crnu Goru i tom prilikom upriličena je konferencija za ?tampu u hotelu Avala, a posle toga i nekakav koktel na kojem su svirali The Bestbeat. I tu se pojavljuje Pamelin menad?er, koji izjavi kako mu se sve to mnogo dopada po?to je emotivno vezan za muziku Bitlsa, budući da je tokom ?ezdesetih nekoliko godina ?iveo u istoj kući sa Makartnijem, pa mu onda Pol poklonio neku pesmu koju je ovaj snimio zajedno sa nekim drugom i ta pesma postala hit br. 1 u Britaniji! Bio sam ubeđen da čiča bulazni, međutim ispostavilo se da je to Peter Asher, brat Makartnijeve devojke Jane Asher, koji je zaista ?iveo sa Polom u istoj kući, i zaista u duetu Peter and Gordon snimio Polovu "A World Without Love" koja je 1964. bila na prvom mestu britanske top liste! Na kraju je Era iz Bestbeat-a otpevao tu pesmu sa dedom.
Vidi?, vidi?, skroz zanimljivo :)
Ba? ću malo baciti oko na taj bend. Na?a ideja je zapravo ista. Odlučili smo se svirati Beatlese jer to obo?avamo, na taj način se mo?e dosta naučiti i o sviranju i o pjevanju (koliko god oni nisu bili svirački virtuozi, ali detalji su bitni, znači nema mjesta traljasanju). Paraleleno uz to uvje?bavamo svoje pjesme koje ćemo izvoditi usput na koncertima i pomalo snimati, a ove 4 koje smo sad snimili kao covere će poslu?iti kao neki promo materijal. Zato nismo to peglali u detalje, ali sam ipak probao izvući najbolje ?to mogu od svog znanja i opreme :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.