PDA

View Full Version : DIY Open Labs

Matya
21-11-2011, 02:24 PM
Osnovne komponente sakupljene, pocinje izgradnja, samo da se pohvalim, mozda neko dobije inspiraciju, a ja redovno izvestavam o napetku...

http://imageshack.us/f/856/img6466h.jpg/

http://imageshack.us/f/696/img6465o.jpg/

dogmeat
21-11-2011, 05:01 PM
fantastisch, ali daj detalje ili se ovo ne dogadja :)
koje je debljine metal? vodi racuna o tome da ume da aluminimum se savija... farbas ili ces da pravis brushed alu?
koje si komponente nasao? touch-screen? koji sistem ide unutra? hackintosh? windoze? da li mu ugradjujes i neke midi kontrolere (osim klavijature)?

Matya
21-11-2011, 06:57 PM
Aluminijum, 1.5mm, ne mrda za sada. Neki M1 koji imam u uglu je te debljine tako da bi trebalo da bude ok...
Windows + Forte za live

Sa monitirom se mucim jos uvek, planirao sam touch, ali dok ga ne nadjem morace da posluzi 10'' tft koji sam takodje jedva nasao, naravno po razumnoj ceni, ima i touch varijanti ali su cene boze sacuvaj... Moze da se nadje preko, ali dok ne stigne ici ce ovaj, plus touch pad ''Bamboo'' od 7'' sa desne strane koji koji nece puno posla raditi kako se za sada nadam, bar za live...

Sa leve ce biti Korg NanoKontrol i NanoPad za kontrolu parametara i biranje boja, sve testirano na PC-u vec i radi dobro, samo treba sve uglaviti u kutiju i lepo uraditi finis jer ako ne izgleda kao fabricko izdanje dzaba smo krecili...

Planiram plastifikaciju + hromirane delove, ali to moze bitno da se promeni, za sada se trudim samo da spakujem sve na svoje mesto...

darkstar
21-11-2011, 07:39 PM
i koja cena okvirna?

Matya
21-11-2011, 08:39 PM
Pa nemam pojma, recicu na kraju koliko me je kostalo, mada ima dosta stavki koje sam vec imao:

monitor 10'' 80e
kuciste 40e
dirke sa m-audio kontrolera 100e
nano kontroleri po 30e
touch pad 7'' 25e

Sve polovno, sem kucista naravno

Masinu i audio interface vec imam, mada tu moze svasta da radi posao, kolko para tolko muzike.

Touch monitori su 200e pa na gore, njega cu verovatno vremenom ubaciti kad naletim na povoljan...

Sa dirkama se naravno moze igrati, steta sto vec imam dirke sa Korg M1, ali ne mogu da se iskoriste, jurim vec mesec dana nekoga da uradi master od njih, ali bezuspesno, cak ni ovi koji rade prerade za dugmetarske klavijature...

Bice tu jos komponenata, l profila, zavrsne obrade, nedostaje mi i PCI produzni kabal posto interfejs ide na PCI, a zbog kucista mora da bude polozen... Bice dosta igranja i verovatno nepredvidjenih troskova....

Matya
21-11-2011, 09:52 PM
Boga mi, zveknucu unutra monitor 15'' , kad je bal...

dogmeat
21-11-2011, 10:35 PM
taj PCI kabl mozes da narucis, moja preporuka ti je ili od ovih:
http://www.mini-itx.com/store/?c=8
ili da nadjes na ebay-u, gde ujedno mozes da nadjes sve sto ti usfali od sitnica koje su neophodne, a nema ih u nasoj dzamahiriji i po znatno nizim cenama od ovoga sto valjaju po specijalizovanim shopovima.
alu ces da nosis na cnc?
odakle ti 10"? to bas deluje kao zgodna velicina

kinezkinez
21-11-2011, 11:06 PM
kolega "Matya" svida mi se ideja ,duze vremena zelim ovo zapoceti i ja imam vecinu "tvojih stavki".

pozvao bih sve kolege koji imaju volje da se pridruze
pitanjima, idejama,raznim linkovima sa youtuba ili slicno.

ja cu poceti prvi;

kazes ;windows+Forte Ensemble live

http://www.youtube.com/watch?v=sRpcGIj4Nss&feature=related

pitanja;

"kako povezati touch screen monitor"sa grafickom karticom usb "ili"...

dali moze sta drugo osim touch screen monitora (bilo kakva ideja sta i kako ga povezati),npr"touch screen panel"

kinezkinez
21-11-2011, 11:25 PM
jasno mi je ;
20,3 cm (8")monitor mit usb 112,99 eur.

http://www.ebay.de/itm/20-3-cm-8-TFT-LCD-Monitor-TOUCHSCREEN-USB-PC-VGA-/250787238728?pt=Auto_TFT_Monitore&hash=item3a64159348

ili china;110 eur

http://www.ebay.de/itm/7-USB-Touch-Screen-Monitor-Power-800x480-Resolution-/250770534805?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Mo nitore_Flachbildschirme&hash=item3a6316b195

Matya
21-11-2011, 11:30 PM
Hvala na savetu za kabal!

http://www.samsung.com/hk_en/consumer/photography/photo-frame/photo-frame/LP10IPLSB/XK/index.idx?pagetype=prd_detail

Evo monitora od 10'', nasao ga za 80e, ali odustao, preporucuje se kao secondary monitor, ne kao primary, ne bih da se igram, da probam pa da ne radi, ipak sam se presaltao na 15'' wide.

Za sada cu seci aluminijum ubodnom, kako planiram nece biti potrebni veliki otvori, ako bude problema morace cnc ili nesto slicno...

Slicno kao ovaj lik sa videa, ali ako ovako bude izgledala na kraju bacam je u djubre :rotfl:

Svi touch monitori imaju uglavnom VGA i usb za povezivanje touch-a ali su cene bolesne, kao neki industrijski standardi... Ne kapiram... Ima preko da se poruci, ali dok ne stigne posluzice sledeca stavka.

Ja cu za sada staviti sa desne strane klavijature ovo:

http://www.wacom.com/en/Products/Bamboo/BambooTablets.aspx

kinezkinez
21-11-2011, 11:49 PM
zasto ne iskoristis kutiju od "Korg M1"
( preopraviti gornji dio) da moze stati touch screen, maticna i ostatak compa, onda nemoras praviti ni nosace za dirke(tipke) ni ista drugo.

dogmeat
22-11-2011, 12:33 AM
ajaoj, taj samsung ide na usb? to ce da pojede resurse kompa, bolje je sto si izbegao. jedno je da touch ide na usb, to mu dodje kao mis, ali prenos slike...bolje ne, ili je jako sporo ili je brzo, ali je zbog toga sve ostalo sporo. mozda nadjes drugu varijantu, oni ekrani za decu u kolima imaju s-video ulaz, pa to mozes da vuces sa graficke

za precizno secenje metala imas ili cnc ili waterjet, laser ne moze da sece metal (ali moze da gravira!), ubodna ce ti praviti dosta haosa, sto sa preciznoscu, sto sa urednoscu zaseka, obavezno prvo probaj na nekom skartu, pa vidi da li ti je to ok, ali racunaj na to da dosta vremena provedes sa turpijom/smirglom u rukama

Matya
22-11-2011, 03:29 AM
Uuuuu, gravura, eto ideje!

Ne moze u M1, okretao, obrtao, nema mesta pa to ti je, to je bila prvobitna ideja.

Goran
22-11-2011, 09:25 AM
Cao! Jel ti ima smisla riser kartica za PCI, ona karticu legne u horizontalu, pa da produzis kablove do panela sa jackovima...?

http://www.netiks.rs/serveri-x86-i-komponente/rek-kucista-19/riser-kartice

Matya
22-11-2011, 10:56 AM
Hvala, zvao sam, imaju cak i sa kablom, 15cm!!!

Matya
22-11-2011, 12:34 PM
Naleteo sam na Touch 10'' u Smederevu, 80e, VRH!!!

wladymeer
22-11-2011, 05:50 PM
Idem za SD ovaj vikend ako oćeš mogu da ti donesem :)

Usput iskrene čestitke za entuzijazam :)

DaBear
22-11-2011, 08:22 PM
evo vam malo inspiracije....mega napravljeno !!!

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/21066070?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="400" height="225" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/21066070">OMG-1 Sneak Peek</a> from <a href="http://vimeo.com/spectrasonics">Spectrasonics</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

OMG-1 Technical Details

Moog Little Phatty™ analog synthesizer
Internal Mac Mini™
2.66GHz Intel Core 2 Duo
8GB memory
256GB Solid State Drive
USB2/Firewire800
Mini Displayport Video
2 Apple iPads™
2 Apple iPods™
Akai LPF-25™ secondary mini-keyboard
Built-in Airport Express™ Wireless network
XLR Main Computer Audio Outputs
Optical Digital I/O Computer Audio
DB25 Multipin connector for rear audio outputs of iPads/iPods
DC25 to 1/4 andTT cable snakes included
Hinged iPad and iPod Doors for service access
Rear Panel Sustain, Expression/Modulation Pedals included
Custom SKB Flight Case included
Custom Studio Slips™ soft gig bag and dust cover included

dogmeat
23-11-2011, 12:01 AM
jaoj daj, taj phattysphere je takav tresh i kicherica, da mi poklone....rastavio bih ga

Matya
23-11-2011, 12:52 AM
Hvala Wladymeer, nisam izdrzao isao danas, uzeo...

Ovaj Phaty je stvarno OMG!!!

Hvala svima na podrsci!!!

Matya
23-11-2011, 02:37 PM
Evo nove slicice, naravno bice jos dorade sto se tice dizajna, ide i nano pad ispod kontrola, i ram displeja ce biti naravno crn...

http://imageshack.us/photo/my-images/198/img6468u.jpg/

Matya
23-11-2011, 10:42 PM
Legle su i ?arke...
http://imageshack.us/f/64/img6472br.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/64/img6472br.jpg/

Matya
26-11-2011, 03:00 PM
Evo i prvog testa...

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/h_AAmtOeiKI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

dogmeat
26-11-2011, 03:50 PM
strava izgleda!!! koliko ti je precizan i udoban za rad display??
gde ti je tastatura? imas neke POS varijante koje bi mogle da ti se tu ok uklope

Matya
26-11-2011, 08:23 PM
Super ideja, planirao sam za rad kod kuce da kacim na USB, na svirci mislim da nece ni trebati. Sto se displeja tice raspamecen sam odlicno radi, imao sam posla sa Kronosom i nisam zadovoljan displejom, u stvari displej je vrh, ali su kontrole toliko sitne da je mucenje raditi sa tim, oko njega sam se najvise i mucio.Ne kazem da je moj bolji, osim sto je veci, ali za fine radove imam ovaj Capacitive pad sa desne strane koji dosta olaksava.

Nakacio sam i velike dirke i mogu reci da je sprava sad takoreci full funkcionalna, osim sto se uzasno mucim oko Riser kartice, dve sam nabavio, ali ni jedna ne moze da radi na 3.3v, neko sra.. sa kompatibilnoscu, bice da cu morati da se izujem za 25e za neki glupi adapter, valda ce tada proraditi.

Postavljam sutra nove snimke... :jupi:

Matya
27-11-2011, 08:14 PM
E sad samo da se rastavi, ubaci nano pad, ofarba i urade stranice, pa sklapanje iz pocetka, ali prvo mala pauza da mi ne bi eksplodirala glavudza, ne mogu vise...

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/B4rKyPPDD3Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

BlasterMaster
27-11-2011, 09:47 PM
Matya, s postovanjem ovo je suuper... :jupi:

mozda je i bilo reci u predhodnim postovima, ali mozda bi mogao da sa leve strane ispod onog korga ubacis i nanopad od korga, mala investicija ali moze da znaci za neke dramove i to...
svaka cast jos jednom i resavaj mu finis u nekoj boji obavezno :D

Matya
27-11-2011, 09:59 PM
Hvala, hvala, evo bas u prethodnom postu pise, NanoPad obavezno, ali cekam novu seriju da stigne, stara je imala katastrofa odziv, vraceno je bilo preko pola prodatih padova... Pasce neka luda plastifikacija...

BlasterMaster
28-11-2011, 12:46 AM
da da izasla je nanoPad2 imaju sad punih 16 padova umesto 12 i automatizacija je brza i laksa i podesavanja osetljivosti, roll i to ... a kazu da ce cena biti tu negde :D samo da su promenili padove, pricalo se da ce ubaciti sa korgovog padKontrola mada pitanje je kako su izveli...
a kakav ces paint finish da radis? kojom tehnikom? jel si ubacio gumene nogice ona dugmeta da ne kliza?

Matya
28-11-2011, 01:12 AM
Sve ploce su u kucistu, ovo na nano kontrolu i touch kontroleru su samo prednje maske, elektronika je unutra, kao i displej, tako da nista ne mrda... Planiram za sada plastifikaciju u kombinaciji sa niklovanjem, ali o tom potom, to ce sacekati novogodisnju ga?u, taman malo da odmorim, ovo mi je bilo previse, za pet dana sam je sklopio, u autu sam... :)

quake2
28-11-2011, 01:47 AM
Svaka cast.Da te sluzi sto godina i da uvek imas taj entuzijazam.Pozzzz

wladymeer
28-11-2011, 12:23 PM
Koliko je teško ovo čudo?

I ono što je primetno to je da je dosta "širok" synth pa me zanima, verovatno je moralo da bude tako zbog komponenti?

Matya
28-11-2011, 06:24 PM
Pojma nemam, ali nije preterano za sad, aluminijum je u pitanju, dirke nisu otezane, nadam se da ce biti ok na kraju.

Prostor je najveci izazov u stvari, sa strane mogu da naredjam deset hardova i kojekakvih cuda, ali sirina zesce zeza zbog ploce, konekcija na ploci, coolera, zvucne koja ide na PCI od koje cu morati da odustanem, sa riserima i bez ne mogu da je spakujem pa to ti je...

E sad mogao sam da jurim neku mini plocu, ali je ideja bila da iskoristim visak opreme koju imam, da me ne bi izaslo kao svetog Petra...

A i te manje ploce su ustrojene sa svih strana, ovo ima, ono nema...

Teoretski moze da bude dosta manja, ali kolko para...

boggy
28-11-2011, 07:24 PM
.....
Prostor je najveci izazov u stvari, sa strane mogu da naredjam deset hardova i kojekakvih cuda, ali sirina zesce zeza zbog ploce, konekcija na ploci, coolera, zvucne koja ide na PCI od koje cu morati da odustanem, sa riserima i bez ne mogu da je spakujem pa to ti je...
......
Izvini sto se mesam ovako "s neba"... ali zato prvo nisi sve funkcionalne celine poslozio na plocu od iverice ili medijapana (to se zove "funkcionalni model"... btw), pa kada sagledas koje dimenzije ti realno trebaju, krenes sa ozbiljnom aluminijumskom kutijom.
Ignorisi moje pitanje ako si to vec objasnio ranije, priznajem da nisam pratio thread...

BlasterMaster
28-11-2011, 09:08 PM
@matya
nemoj nikako da odustajes, budi srecan sto je sad ona faza kad nailazis na probleme, ma koliko ironicno zvucalo, ali to su slatke muke...
i bolje da ulozis i malo vise, i da nekad odes korak nazad da bi posle dobio 3 napred, nemoj cisto da zavrsis, bolje uradi kako treba, sa kvalitetnijom opremom i polako vremenom ce biti i para pa ko zna sta jos ubacis...
a kasnije ces sam govoriti "jeste da me iskostalo al vredi svaki dinar"... u svakom slucaju to je bolje nego da ti uvek kad je pogledas padne na pamet "jao trebao sam jos tad ja to i to da uradim/ubacim , sad je vec kasno" :wink:

dogmeat
28-11-2011, 11:06 PM
pazi, de fakto imas problem zato sto koristis desktop komponente u situaciji koja trazi fanless plocu, ali nije neizvodivo. pre nekog vremena sam 'opravljao drugarovog neurona, on je unutra imao standardni motherboard, memoriju, sve kao desktop (iz 2004., sto je poprilicno kabasto) i radilo je, tako da moras samo pametno da slozis komponente, u krajnjoj liniji, iskosi gornju plocu, em ces imati mesta za pci, em ce ti biti ergonomicnije, em ces uzivo izgledati kao da si u kokpitu :)

EDIT: pade mi napamet, ako imas neki laptop, ili mozes da ispazaris za male pare, uzmi njega i kanibalizuj sve osim displeja (komplikacija), na kraju mozes da izvedes da ti na cnc-u iseku i rupu tastature, pa da ti cela gornja povrsina bude niskog profila

Matya
28-11-2011, 11:09 PM
Boggy, hvala na savetu, ali to mi je vec maltretiranje, sve je na svom mestu osim pci interfejsa, nema pomoci tu kod modela, previse je visok, odmah mi je bilo jasno da ce praviti problem, uletece neka usb kartica. Inace za sve ostalo ima vise nego dovoljno mesta i vec je postavljeno, kad naleti visak kinte ide na finish i to je to.. Koje crno odustajanje :):):)

Racunao sam naravno na riser sa kablom pa postavim pci gde mi volja, ali u netiksu nemaju univerzalne koji pasu na napone 3.3 i 5v, a tu me vec ploca ogranicava i to je to... Lakse ce biti sa usb interfejsom...

wladymeer
29-11-2011, 09:40 AM
ako ni?ta drugo, dao si mi inspiraciju ?ta da radim kada budem kupovao naredni workstation za godinu-dve :)

Svaka čast na entuzijazmu!

Matya
29-11-2011, 10:45 AM
Pa malo i mene smara iskreno da slicne sprave kostaju po 3000e i vise, da sam resio da ulozim recimo 1500e u ovo bila bi gotova za dva dana, a pola posla bi mi radili drugi, ovako ce biti dzabe sprava sa wow efektom, bar se nadam, ako mi se ne omakne burgija :grin:

Matya
01-12-2011, 05:10 PM
A saaaaad, odgovor na cuveno pitanje, a sta ima unutra, evo rasporeda, treba naravno jos da se radi, ali masina svira i blizu smo, odlucio sam da ce interface biti spolja, i da ce masina imati samo strujni, damper i USB konektor, zao mi je da guram Presonus unutra, ili da viri kao na MiKo...

?arke ce ici celom duzinom naravno, mogla je da bude dosta tanja, ali doslo je do izmene dosta komponenata pa je tako ispalo, ali boze moj, od viska ne boli glava....

Matya
28-12-2011, 08:36 PM
'Bem ti zemlju stvarno, pa napravim klavijaturu za nepunih deset dana, a nakon toga cekam jos mesec slepca koji radi stampu i foliju da je izlepi, pa dal je moguce!!!!

Matya
02-01-2012, 11:49 PM
Jos malo, jos malo....

BlasterMaster
03-01-2012, 12:06 AM
oopaaa...:grin:

samo sto bre ova traka i preko dirki? kako radi ovaj nanopad2 ? jel zezaju padovi?

Matya
03-01-2012, 08:26 AM
Ne zezaju, ali su dosta tvrdji od nano1. Lako moze da se skine traka...

Eomsy
03-01-2012, 12:13 PM
Jajos ala plajos :D ... Opako ...

Matya
03-01-2012, 01:32 PM
Hvala, hvala!!! :D

Eomsy
03-01-2012, 02:23 PM
Zaboravih pitat, jel su ti ovo naljepnice odpozadi klavijature (Looney i DNA)?

Synclavier
03-01-2012, 03:18 PM
Bravo kolega, smo napred :-)!!!

Matya
03-01-2012, 04:05 PM
Hvala puno, nisu nalepnice, stampa je u pitanju.

BlasterMaster
03-01-2012, 04:27 PM
...pa nista Eomsy, i ti da pazaris jedan isti ovakav narandzasti da ti se uklopi u novi studio... :wink:

@matya samo napred ! i ako nije tajna da podelis s nama koliki su ukupni troskovi kada se sve sabere do krajnjeg proizvoda

darkstar
03-01-2012, 04:28 PM
ali DO JAJA. Ti brate da pocinjes svoj biznis pod hitno ! ! !

Matya
03-01-2012, 04:46 PM
Troskovi mogu uzasno da variraju zavisno od komponenata koje koristite, ja sam recimo imao srece da naletim na displej za 80e, touch naravno, polovan naravno, ali da sam morao da pazarim nov jedini izbor bi bio da uzmem Elo touch monitor koji kosta oko 500e. Kod nas nema povoljnije varijante. Moze da bude i bez touch-a, ali ne bi bila ni iz bliza funkcionalna. Kuciste i finis na izadju oko 200e.

Na kraju sam sam radio stranice, ali da sam kao u pocetku zeleo da na Water Jet-u izrezem od aluminijuma debljine 10mm sa nekim detaljima koje sam planirao samo bi one kostale 200e, a mora i autocad projekat da se uradi!

Stavio sam dirke koje su sasvim cool, sa evolution kontrolera, ali da sam jurio visu klasu ne bih prosao ispod 300e, ovako su 100 izasle, opet polovne.

Idealan audio interfejs za ovakvo cudo bi bio verovatno RME, zbog driver-a i latencije, ipak nema se para za to pa je uleteo presonus, sve PCI varijante na zalost po meni otpadaju jer ih nema sanse strpati unutra...

Ploca, procesor, hard, memorija je po izboru pa sami mozete izvesti racunicu...

Zavisi kako pravis koncept, mozes da napravis i ovakvu spravu da vuces samo sinteve sa nje, Korg legacy na primer, da ne ludujes mnogo sa finisom, ides na plastifikaciju i drvene stranice, integrisanu zvucnu i Asio4All drivere, manje dirki, Behringer komponente, bez Korg Nano kontrolera i verujem da moze da izadje i do 500e... Ne mora ni touch displej da bude... Ne mora cak ni da ima displej, moze samo izlaz za sredjivanje kod kuce, a na svirci pozivas preko numerickih kontrola boje... Samo treba puno zivaca i herca da rasturas stvari koje savrseno rade i rizikujes da proletis burgijom kroz displej ili nesto slicno...

Ja na kraju ne zelim da racunam koliko je izasla, tako da i ne znam,od prilike moze svako da sracuna...

I naravno da sam sve radis...

Matya
03-01-2012, 04:51 PM
ali DO JAJA. Ti brate da pocinjes svoj biznis pod hitno ! ! !

Hvala, ali tesko da cu imati zivce, pogotovo za kupce.

Vecina zainteresovanih je pitalo, ''matori ima li to terce'', pa kad pocnu da krckaju drajveri da me zovu u pola noci i pitaju sta se desava... Ne mogu keve mi. Naravno opet mogu da pazare OpenLabs za regularnu cifru, ja mogu da im ponudim svoju verziju za skromnih 4-5 soma... :rotfl: Bez softvera :rotfl: Bez odrzavanja :rotfl:

BlasterMaster
03-01-2012, 05:15 PM
Naravno opet mogu da pazare OpenLabs za regularnu cifru, ja mogu da im ponudim svoju verziju za skromnih 4-5 soma... :rotfl: Bez softvera :rotfl: Bez odrzavanja :rotfl:

auuu sad sam se razocarao, taman sam planirao da pazarim jedan :ups: salim se hehe :rotfl:

pitao sam oko troskova, jer i ja planiram da se upustim u jednu avanturu, da napravim sebi jedan allround iskljucivo studijski workstation, s tim sto sam planirao klavirske dirke (imam od casio privie) touch mogu da nadjem povoljno drug radi s tim, on bi mi i pomogao u sastavljanju, e sad, tu moze i da "upropastim" korg padkontrol da ne idem sa ovim nano, sve preko maudio fw kartice, imam spremne racunarske komponente, imam i pedale, pa sam cak razmisljao posto radim u cubendu da pazarim onaj cc121 kontroler ili od presonusa fadeport cisto da kontrolisem tracking...pa da sve to ubacim u drvo sa stalkom pa da neke komponente i "sakrijem" u tom stalku... jer ne planiram da to bude prenosivo, tako da gabariti nisu problem... trenutno sam u fazi prikupljanja delova, pa ako me novac i vreme posluzi... bice :wink:

Matya
03-01-2012, 06:01 PM
Naravno cena je sala, kome treba Open labs je pravi izbor, samo napred, ako zatreba nesto tu sam, puno srece sa monitorom ti zelim!!!! I iskreno ti savetujem da to prvo nadjes!

Eomsy
03-01-2012, 08:54 PM
...pa nista Eomsy, i ti da pazaris jedan isti ovakav narandzasti da ti se uklopi u novi studio... :wink:

Al me ubode :D ....

darkstar
04-01-2012, 08:11 AM
Hvala, ali tesko da cu imati zivce, pogotovo za kupce.

Vecina zainteresovanih je pitalo, ''matori ima li to terce'', pa kad pocnu da krckaju drajveri da me zovu u pola noci i pitaju sta se desava... Ne mogu keve mi. Naravno opet mogu da pazare OpenLabs za regularnu cifru, ja mogu da im ponudim svoju verziju za skromnih 4-5 soma... :rotfl: Bez softvera :rotfl: Bez odrzavanja :rotfl:

zamisljam scenu kako na svadbi krecu da baguju drajveri na klavijaturi.
Carski
:)

Matya
04-01-2012, 02:32 PM
Axaxaxaxaxaxax, matori sta ti je sa tom Custom klavijaturom od 5000$? Ma nista druze, imam problema sa latencijom i drajverima, matori da uzmes ti XP-30 da te bog vidi, axaxaxaxaxax:rotfl:

darkstar
04-01-2012, 04:21 PM
...bato baci ti to govno, xp30 radi kao zmaj ! Ali da radi FLOPI DISK ! :) :) :)

E sit se ismeja.

Matya
06-01-2012, 01:04 AM
E ljudi sa ponosom vam predtavljam LooneyLab DNA !!!

Jedan improvizovani demo, nije sve gotovo ima par detalja u dizajnu koje cu izmeniti, ali to je u principu to !!!

Jos jednom hvala svima na pomoci i podrsci !!!

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZlTmEEgLi30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

BlasterMaster
06-01-2012, 01:14 AM
Dakle... Svaka cast ! :jupi:

da se uzdravlje sluzis, i gledaj ti ovo da ubacis u mass production... ako je dobra cena zacas cemo se dog :wink:

sve pohvale

darkstar
06-01-2012, 04:39 AM
Bravo matori, svaka cast, zaista odlican posao ! Bas mi se svidja.

Da te sluzi u zdravlju i veselju,i da te svi gledaju i pitaju se gde si kupio sint :)

Matya
06-01-2012, 09:52 AM
Hvala puno!!!

DaBear
06-01-2012, 10:50 AM
Mashala !! Odlicno radi i izgleda! Napred nashi!!! :D

dogmeat
06-01-2012, 12:11 PM
strava je sprava! svaka cast!

Matya
06-01-2012, 04:00 PM
Axaxaxaxax, na dva domaca foruma na kojima sam povremeno aktivan sam bacio sta sam napravio opet mozda neko dobije ideju iz svega ovoga i jasnu napomenu da sprava nije na prodaju, ipak sam banovan jer privatno nudim neke usluge koje razumljivo i naplacujem (nisu nikakve nepristjne stvari u pitanju :) ), Srbijoooooooo!!!!! Hvala naravno jos jednom svima sa Rumskog na svesrdnoj pomoci....

BlasterMaster
06-01-2012, 04:37 PM
@matya imam jos neko pitanje za tebe :wink: ne vidi se lepo sa slika, jel ti ono desno pored ekrana neki pc tablet prikljucen ili je to neki kapacitivni ekran? i kad se sve sastavilo kako radi hladjenje zbog ogranicenog prostora? jel mozes da ocitas temperaturu? jel se cuje nesto onaj ventilator iz napajanja i to? jel zvoni kuciste posto je metalna konstrukcija? i kako si resio protok vazduha? (jel samo otvor po duzini sa zadnje strane i ispod dirki ili ima jos negde?

HrastProgrammer
06-01-2012, 05:41 PM
Svaka čast :thumbsup:

Matya
06-01-2012, 09:05 PM
Hvala, samo ispod dirki i temperatura je super pozadi cu ispod one rupe nesto drugo ubaciti, mozda ce da svetli, ali ako bude pravilo problem stavicu sa donje strane ima mesta unutra za veliki ventilator... Novo napajanje, tako da samo suska, morao sam da stavim onaj mali zvucnik na plocu da cujem da bipne, nisam znao kada sam je startovao...

Matya
06-01-2012, 09:07 PM
A da, ovo je u pitanju

http://www.wacom.com/en/Products/Bamboo/BambooTablets.aspx

akordeonista
07-01-2012, 02:28 AM
Cemu ti to konkretno sluzi kad vec imas TouchScreen?
Svaka cast za spravu!

Matya
07-01-2012, 04:30 AM
Hvala, precizniji je od touch screen-a, za neke komande i opste koriscenje u windows-u je korisniji... A takodje u jednom trenutku nisam bio siguran da cu uopste naci takav touch screen, pa sam ovo uzeo kao backup...

BlasterMaster
08-01-2012, 04:54 PM
Matya trebao si ti da ugradis ovako nesto :wink: http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=product&product_id=43890 , zaobidjes problem oko tastature a ima i touchpad (mada malo nezgodno dodje kao kod laptop-a)...

OFF
08-01-2012, 05:34 PM
sto ce mu bezicna, moze i kablovima

dogmeat
10-01-2012, 12:40 AM
bezicna, jasta, da moze da ugradi projektor pozadi, sad prave one male i da sedi u fotelji dok aranzira

Matya
10-01-2012, 02:59 AM
Axaxaxax, instalirao sam onscreen keyboard, radi super, nijedna koju sam na netu nasao nije mogla da se uklopi po dimenzijama, a da je opet realna cena posto ima stvarno ludackih sa jos ludjim cenama...

Matya
11-01-2012, 12:37 PM
Evo par novih slicica...

Matya
11-01-2012, 12:38 PM
...

psionic
11-01-2012, 02:27 PM
Tek sad videh ovo remek delo...

Ej svaka cast na entuzijazmu :) Stvarno "lici" super. Jedno pitanje - sta si koristio od softvera ? Ja bih ti preporucio EnergyXT, mnogo dobra stvar, a i stabilno radi. Izvini ako si vec pisao o tome, ja nesto ne nadjoh medju postovima, mozda mi promaklo...

E, da... Sada ima tih ploca, malo vecih od samog procesora. U pitanju je sandy bridge varijanta - H61 chip. Jedan jedini PCI-E slot, sve integrisano, a mozes da zabodes i7 QuadCore na 3.8GHz, sa hladnjakom debljine 3cm i grejanjem do 40 stepeni C :shock:

http://www.1pc.es/ficha/119454/gigabyte-ga-h61n-usb3;imagen;foto=1;s=380

Matya
11-01-2012, 05:12 PM
U, moram da overim Energy XT, lepo mi deluje, za sada sam bio na Forte Ensemble i Cubase-u, jos uvek testiram sta mo najbolje sljaka.

Plocu sam vec iskoristio svoju, ali sam se pitao sta bih ubuduce za upgrade, tako nesto bih definitivno uzeo, ali nisam znao sta da trazim, ova je mrak i klavir bi zahvaljujuci njoj mogao bitno manji da bude. Planiram da napravim za ortaka nesto slicno i boga mi ici ce ova ploca !

psionic
12-01-2012, 11:32 PM
Haha, sa ovom plocom, mozes da stavis dirke od MikroKORGa :rotfl:

Energy ima onaj mod da bude kao neki modularni VST host, gde spajas linijama pluginove - od i do izlaza. Ima i midi pluginove za npr appregio i slicno... Forte je skroz ok, mada nisam ga probao nesto mnogo...

Ma ima stvarno raznih tih "host" programa za VST. Ne znam sta tacno zelis da radis sa time, ali predpostavljam da ti treba ono - stavis plagin i teraj! Npr Spin Audio VMC ili Steinberg VStack... Ima ih dosta...Postoje neki, koji cak mogu da se dignu i bez windows explorera, nema ikonica, nego izgleda kao neki pravi sint :) Nikako se ne bih zezao sa Cubaseom. To je sekvencer i mnogo stvari na njemu je visak u ovoj prici, sto dodatno komplikuje jednostavnost koriscenja - naravno, opet ponavljam, nemam pojma sta bi ti ustvari tu radio i za sta bi to koristio.

EDIT: Sad videh na jutjubu ovo (http://youtu.be/SKaI94C0EDk). Ono sto mi je privuklo paznju je to da je optimizovan za touchscreen! Extra stvar, ako ne mozes da ga nadjes, posalji PM...

Matya
13-01-2012, 02:09 AM
U, kad bi bio neki bootable host, bio bih najsrecniji, za sad tacnu koncepciju nemam, ali nisam u fazonu da trpam 300 vst instrumenata, hocu dobar sint, brutalan klavir i ludacki dist za live, to me krpi vrhunski, nasao sve sto mi treba, nano kontroleri mi vrh rade u cubase-u sve dodeljeno i sve na svom mestu, pa sam se zato igrao sa njim. Forte je odlican i njime sam za live prezadovoljan, ali sutra testiram BloXpander, imas P.M. :jupi:

tukoje
15-01-2012, 02:17 PM
Postoje neki, koji cak mogu da se dignu i bez windows explorera, nema ikonica, nego izgleda kao neki pravi sint :)
Psionic, jel' zna? naziv programa, ili bar pribli?no. Guglo ne?to ne mo?e da na?e tako ne?to.
I Matya, svaka ?ast za klavu. Jo? samo da se neka firma seti da pravi komponente za sintove kao za pc i neki specijalan os i eto ti biznisa.

Matya
15-01-2012, 04:33 PM
Setili se oni to bato odavno, kada sam licno pricao sa Stivom Meknelijem iz Korga pitao me je imam li kojih ideja za poboljsanje i unapredjenje njihovih sprava, rekoh naravno da imam koliko hoces, i predlozio da u novi Workstation stave jedan ili dva VST slota npr. rekao je ma nemoj, onda Roland stavi pet, Yamaha stavi sest i pojave se kinezi koji stave koliko hoces i ode mast u propast... Oni su za sada na nivou da valjaju Kronos kao revoluciju tako sto stave plocu sa procesorom od 50e i prodaju to za 3000e, naravno da ne gresim dusu te sprave su mnogo vise ''user friendly'' i stabilnije od sprava slicnih mojoj, ali da to zele napravili bi oni mnoooooogo ozbiljnije masine. Veruj ne zelis da znas koliko kosta u fabrici izrada Kronos-a ili slicnih sprava...

wladymeer
15-01-2012, 07:11 PM
Samo treba poći od toga da u kompjuterskom svetu TB lagano postaje standard a da mi u svetu klavijatura se oduševljavamo kad synth ima više od 128MB za sempler :)

Ako ponovo pričaš sa Stivom, vidi podseti ga da bi build quality mogao biti na malo višem nivou... a i synth dirke bi mogle da podsete na dane kad ih je Yamaha držala a ne kao ono djubre na M50 ;)

Matya
15-01-2012, 08:32 PM
Eeeee, burazeru, imam ovde jedan rastureni M1, unutra je toliko prepakovan da iglu nemas gde da zabodes, masivan, u njemu se vidi koliko je radjeno i koliki je to napredak realno bio za to vreme, dirke kao da treba da prezive nuklearni rat, i na njima pise naravno Yamaha... Kazem ja bez greske pojavice se neko kao ljudi iz Fractal-a sa makiniom upola inovativnom koliko i Axe Fx u gitarskom svetu, pojesce ih za dorucak, samo pitanje vremena!

tukoje
15-01-2012, 09:38 PM
Setili se oni to bato odavno, kada sam licno pricao sa Stivom Meknelijem iz Korga pitao me je imam li kojih ideja za poboljsanje i unapredjenje njihovih sprava, rekoh naravno da imam koliko hoces, i predlozio da u novi Workstation stave jedan ili dva VST slota npr. rekao je ma nemoj, onda Roland stavi pet, Yamaha stavi sest i pojave se kinezi koji stave koliko hoces i ode mast u propast... Oni su za sada na nivou da valjaju Kronos kao revoluciju tako sto stave plocu sa procesorom od 50e i prodaju to za 3000e, naravno da ne gresim dusu te sprave su mnogo vise ''user friendly'' i stabilnije od sprava slicnih mojoj, ali da to zele napravili bi oni mnoooooogo ozbiljnije masine. Veruj ne zelis da znas koliko kosta u fabrici izrada Kronos-a ili slicnih sprava...

Mo?da su te i poslu?ali, evo stavili 9 plugova u Kronos :D A o ceni izrade ne?u ni da mislim da se ne jedim. Naro?ito sprave kao Open Labs NeKo. Pretpostavljam da ti je ovo dalo dodatnu inspiraciju. (dodu?e ne znam kolika je vrednost vstova kojima je natrpan)
?to se ti?e inovacije, mo?da jedino kada bi se neka deseta kompanija toga prihvatila, ali da prave modularnu spravu. Ali tu su velikani a i problem piraterije, pa ?e mo?da i u svetu pc-ja opet zavladati "a koji ti je to pentijum" trend. A kad bi se pojavili kinezi sa bezbroj plugova, mo?da bi se trojka prisetila analogije ili bar starih digitalaca.
Hmm, and what about Ru-Keys? Ako neko jo? ima snage...:grin:

tukoje
15-01-2012, 09:57 PM
http://www.1pc.es/ficha/119454/gigabyte-ga-h61n-usb3;imagen;foto=1;s=380
Kad smo ve? kod minijatura, slu?ajno nabasah na Xi3.
http://www.youtube.com/watch?v=N-qF_42hhU8
Sorry zbog duplog posta.

Goran B
16-01-2012, 12:23 AM
@Matya: najprije svaka čast i za entuzijazam i za uradak :)

Samo treba poći od toga da u kompjuterskom svetu TB lagano postaje standard a da mi u svetu klavijatura se odu?evljavamo kad synth ima vi?e od 128MB za sempler :)

Haha...i to uglavnom zastarijeli moduli.

Ako ponovo priča? sa Stivom, vidi podseti ga da bi build quality mogao biti na malo vi?em nivou... a i synth dirke bi mogle da podsete na dane kad ih je Yamaha dr?ala a ne kao ono djubre na M50 ;)

Istina, build quality polako nedostaje svima pogotovo u srednjoj klasi klavijatura kod japanske trojke. Bolja izrada veća cijena proizvoda, a kako stvari stoje svi ?ele radi konkurentnosti ponuditi vi?e za ?to manje novca.

Btw. M50 izrada tanka, ali ispod haube nije naivan ;)

psionic
16-01-2012, 08:20 AM
Kad smo ve? kod minijatura, slu?ajno nabasah na Xi3.
http://www.youtube.com/watch?v=N-qF_42hhU8
Sorry zbog duplog posta.

Ma daaaaaj

:rotfl:

Super :D

darkstar
16-01-2012, 12:50 PM
Koncept workstationa je odavno zabluda...bar za mene. To je ok sprava za sviranje live, sve na jednom mestu, ne nosis pravi rhodes, pravi hemond, pravi klavir i slicno ... i tu je otprilike kraj.

Ovo sto si ti napravio, i generalno te ideje , ubijaju bilo koji workstation kad god...pri tome,imas UNIKATAN instrument :)

Loodilo, keep rocking.

psionic
16-01-2012, 06:17 PM
Psionic, jel' znaš naziv programa, ili bar približno. Guglo nešto ne može da na?e tako nešto.
I Matya, svaka ?ast za klavu. Još samo da se neka firma seti da pravi komponente za sintove kao za pc i neki specijalan os i eto ti biznisa.

Iskreno - ne mogu da se setim, davno sam se bavio time da napravim komp samo kao vst host. Probaj možda onaj Spinaudio mikser... a Bloxpander radi skroz u fullscreenu, stavi da se automatski diže sa startom windowsa i to je to... Mislim da i sam win može da se prebudži da se diže "suv", bez explorera, ali nisam se time bavio...

btw postoje i linux embedded instalacije, mašina se diže sa svojim prilagođenim okruženjem. Jedan od primera je i android na telefonu... Veliki broj "pametnih" mašina radi na takvom principu... ali moraš da budeš hardcore linux programer, da bi to izveo :
banghead:

Reinhardt
17-01-2012, 10:07 AM
Bravo, super izgleda!

Evo par novih slicica...