View Full Version : Uvoznici Ibaneza za Srbiju
Nemania
17-11-2011, 04:27 PM
Odlucio sam da kupim Akusticnu Jumbo gitaru, za potrebe Live-a ali i snimanja.
Gledao sam na netu po ovim nasim muzickim kucama i tu je kao mitros najjeftiniji, pa boga mi i po 50e za neke gitare, medjutim izgleda da je to samo neki trik jer za koju god da sam gitaru pitao koju sam video na njihovom sajtu nisu imali na lageru i rekose mi da ne postoji mogucnost narudzbine-po meni dosta neozbiljno od njih.
Posto nisam neki dobar poznavalac ac gitara, evo nekog mog izbora, pa ko se razume malo bolje recite da li ovo vredi tih para (koliko kostaju) i da li su dobre za usnimavanje i preko mica i breko njihove elektronike i imate li preporuku za neku drugu cutway ozvucenu Jumbo gitaru u tom cenovnom rangu:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_ew35abe_nt.htm
http://www.thomann.de/gb/takamine_eg523sc_westerngitarre.htm
http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Epiphone-EJ-200CE-NT-Natural/art-GIT0016761-000
I jos me interesuje znate li ko je glavni uvoznik ibaneza za srbiju?
Pazi, shto se tiche gitara, mislim da je svejedno u toj klasi koju uzmesh...ali ono shto mogu da ti preporuchim je da uzimash preko music store-a. Ja sam kupio gitaru preko njih, odavde naravno, krajnje su profesionalni, i ljubazni, shto je ovde retkost...gotovo bajka. :-) Na svaki mail je odmah odgovarano, poslali su mi na kraju predrachun, uplatio sam, dobio potvrdu iz banke, pa i od njih i na kraju je gitara stigla kod ortaka u Nemachku, zapakovana u kofer, pa u drveni sanduk sa stiroporom. Savrshen komad, bez ikakve greshke, neprobavan sto puta pa prodavan kao nov.
Eto, nadam se da ce ti to pomoci.
Uzdravlje! :wink:
Nemania
17-11-2011, 07:54 PM
Da znam, sto se tice pakovanja i profesionalnosti...Ja sam ranije uzimao neki stud mikrofon i stalak i stvarno je bilo vrhunski zapakovano. To sam uzimao preko jednog prijatelja u Engleskoj, koji je kasnije dolazio za Srbiju i doneo mi je paket, medjutim sada nemam prilike da to ponovo uradim.
Da mogu ne bih se ni razmisljao i zajebavao sa ovim nasim trgovcima koji su krajnje neljubazni i neprofesionalni.
Kazem opet, stoji na sajtu mitrosa cena gitare Ibanez Ew35 -35000 (i pise gotovinski popust, inace cak i na tomannu je 400e). A kada sam pozvao rekose da je nemaju, i da za tako jeftine gitare ne postoji mogucnost narudzbine. I ne samo za tu gitaru , vec i za vecinu ostalih. Zezaju ljude..
Zamolio bi ako neko zna da napise koja firma je glavni uvoznik ibaneza.
Zeroo
17-11-2011, 08:10 PM
http://www.mixmusic-company.com/ Mislim da su oni zastupnici za Ibanez.
Bockie
18-11-2011, 12:43 AM
http://www.mixmusic-company.com/ Mislim da su oni zastupnici za Ibanez.
Jesu!
Uvek odes na sajt proizvodjaca i vidis. U ovom slucaju te kad kliknes na "Serbia" usmere na Sloveniju, ali sa slovenackog sajta imas link ka Mix music-u... oni su ovlasceni za Ibanez...!
Poz'
Nemania
18-11-2011, 12:32 PM
Konktaktirao sam Mix, pa mi nije jasno sledece: Sto se tice tog ibaneza kojeg planiram da uzimam, u mitrosu je 35000 (ali ga nemaju) a kod njih 42000 (nemaju na lageru ali moze da se naruci i ceka se 15-20dana)..Kako to da je kod njih skuplji za citavih 70e, a uvoznici su?
I glupo je jos to sto ne mozes ovde u Srbiji prvo da probas par gitara koje te interesuju, pa da izaberes jednu koja ti najvise odgovara, nego mora ovako "na slepo"..Sta ako komad nije dobar, ako elektronika ili vrat nije kako treba..? Posto traze avans, znaci bez obzira na to moram da kupim kada stigne...stvarno ne razumem njihovu logiku.Smorio sam se skroz sto se tice potraznje gitare ovde kod nas.
HeatMan
18-11-2011, 12:39 PM
Konktaktirao sam Mix, pa mi nije jasno sledece: Sto se tice tog ibaneza kojeg planiram da uzimam, u mitrosu je 35000 (ali ga nemaju) a kod njih 42000 (nemaju na lageru ali moze da se naruci i ceka se 15-20dana)..Kako to da je kod njih skuplji za citavih 70e, a uvoznici su?
I glupo je jos to sto ne mozes ovde u Srbiji prvo da probas par gitara koje te interesuju, pa da izaberes jednu koja ti najvise odgovara, nego mora ovako "na slepo"..Sta ako komad nije dobar, ako elektronika ili vrat nije kako treba..? Posto traze avans, znaci bez obzira na to moram da kupim kada stigne...stvarno ne razumem njihovu logiku.Smorio sam se skroz sto se tice potraznje gitare ovde kod nas.
tako shto se mitros trudi u svemu da bude najjeftiniji, i kupuju od mixmusica ibanez, kao i od marica mxr i tome slichno, ali su opet jeftiniji.
a ovo za probanje gitara i to, to ti je problem oduvek bio u srbiji.. sad je stanje malo bolje.. probaj da nadjesh u oglasima polovnu tu gitaru ili se nadaj najboljem.. ja sam 2 puta imao srece, da kazem.. dodushe moje su djitre koshtale dosta vishe i custom shop su tj ruchni rad pa je bila mala mogucnost da neshto ne valja na njima.. u ovom cenovnom rangu jedino mozesh da se molish bogu ili datrazish na drugom mestu
Bockie
18-11-2011, 01:18 PM
To je stara "fora" koju Mitros koristi, a namenjena je prckanju konkurencije i ljudi koji zele da kupe nesto. Ako bi je i nabavio, bila bi sigurno skuplja. On to stalno radi, koliko su me puta izjebali, kao jeftinije i sve, i odes tamo i "juce prodato" i te čuruške fore...:wink:
Sto se cena tice, svi stalno kada koristite popularni strani sajt koristite ENGLESKU verziju, sto potpuno ne oslikava nista, jer kada kliknes na eng. zastavicu , dobijes cene u GB sto nema veze sa EU cenama.
Dakle uvek dodas "/de" (ili klik na nemacku zastavicu) da bi dobio cene u DE (http://www.thomann.de/de/ibanez_ew35abe_nt.htm) odnosno EU...
A cena je 428€, pa je tako cena od 420€ koju ti daje Mix - odlicna i potpuno realna! Samo napominjem sve ovo, ali nemam veze sa tom radnjom.
I glupo je jos to sto ne mozes ovde u Srbiji prvo da probas par gitara koje te interesuju, pa da izaberes jednu koja ti najvise odgovara, nego mora ovako "na slepo"..Sta ako komad nije dobar, ako elektronika ili vrat nije kako treba..?
Ne moze neko da uveze 7000 gitara i ceka 7000 godina da ih proda... Malo smo i jadno trziste a ima ko je za to kriv...:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.