Log in

View Full Version : Manley VOXBOX

digital
14-11-2011, 06:54 PM
Imam lepu priliku da ga uzmem...
...Ako je neko slusao ili ima iskustva sa ovim preamp-om neka podeli misljenje i iskustva... Thanks :)

DaBear
14-11-2011, 08:18 PM
Imam lepu priliku da ga uzmem...
...Ako je neko slusao ili ima iskustva sa ovim preamp-om neka podeli misljenje i iskustva... Thanks :)

high end pro sprava!!

Ako sprava radi, ako imas pare, i ako ti stvarno treba - neces se prevariti ako kupis!!

mozart554
14-11-2011, 11:36 PM
radili smo na njoj i uporedili je sa La 610 Mk2 1:1,eq je fantastican (pultec) a preamp kao preamp..nije nesto cak mi je LA610MK2 Deblji i direktniji ...po meni ne vredi te novce komp..mi se ne svidja nikako nema ta m...a koje treba da ima takva sprava za tu kintu sta mi jos smetalo je da sprava ima dosta shuma..:-(( a LA610Mk2 nikako ;-))) idi vidi pa nam javi :-))

Reinhardt
17-11-2011, 03:29 PM
Ma vidi ti vraga.. slična priča kao i sa avalon737;
-preamp: korektan, al ne okida, nema muda
-comp: ništa aposebno
-eq: jedina dobra strana

vox-box nisam probao, ali 737 koristim godinama, i u pravu su za njegove komentare,a ako voxbox ima slične.. zaobiđi ga

za te pare ubodi original 1073 sa eq (ja bi to)

ili 1073dpa + distressor

e i btw, ua610, kojeg sam nažalost pustio prerano da ode,
je i meni valjda najmiliji micpre, vrijedi svaki €, ali nije najbolji allarounder

Regi

mozart554
18-11-2011, 09:12 PM
mislim da kod takvih spravi malo placas i ime sta znam mislim ne kod svakih imas sprave koje imaju svoju vrednost !
ebga ali kad imas tako nesto i ukljucis majk u njega . a on prrrrdi :))))
onda Macola od 20kg i cao :)))
pozz
Ma vidi ti vraga.. slična priča kao i sa avalon737;
-preamp: korektan, al ne okida, nema muda
-comp: ni?ta aposebno
-eq: jedina dobra strana

vox-box nisam probao, ali 737 koristim godinama, i u pravu su za njegove komentare,a ako voxbox ima slične.. zaobiđi ga

za te pare ubodi original 1073 sa eq (ja bi to)

ili 1073dpa + distressor

e i btw, ua610, kojeg sam na?alost pustio prerano da ode,
je i meni valjda najmiliji micpre, vrijedi svaki ?, ali nije najbolji allarounder

Regi

Bitch
19-11-2011, 07:51 PM
ja imam drugacija iskustva.

slazem se za komentare oko 737, to stoji,
ali...

voxbox....

...he, meni je to ozbiljan tool.
naravno da nije all-arounder channel strip, nego bas to kako je nazvan, za vokal.

eq - vrh, finest pultec around
comp - vrlo upotrebljiv, za vokal potpuni hit, la2 style. nije nikako opto penzioner kao na 737, ovaj bre kida i lomi ako znas da ga setujes

preamp - ne bih rekao da je bzvz.... moze da bude i hladan i topao.
Hladan - mali Gain , a trim do kraja - idealno za kick drum (da, kick drum, na tube preamp, ludo zvuci, ali ko je cuo kick sa voxbox ili GT vipre, zna o cemu pricam)
Topao - puno Gaina, mali trim... milina :)

...uglavnom, moras da cujes spravu i da vidis da li ti to radi ili ne. Malo je jaci sa cenom, i s obzirom da se kod nas uzimaju sprave i da se iz njih cedi svaki euro i da se ako treba casa od jogurta snimi kroz to (citaj - allaround sprava), onda mozda i nije first choice.
Ali ako imas para, i treba ti vrhunski strip za vokale i akusticne instrumente... samo napred :)

pozZ

mozart554
21-11-2011, 09:31 AM
ja imam drugacija iskustva.

slazem se za komentare oko 737, to stoji,
ali...

voxbox....

...he, meni je to ozbiljan tool.
naravno da nije all-arounder channel strip, nego bas to kako je nazvan, za vokal.

eq - vrh, finest pultec around
comp - vrlo upotrebljiv, za vokal potpuni hit, la2 style. nije nikako opto penzioner kao na 737, ovaj bre kida i lomi ako znas da ga setujes

preamp - ne bih rekao da je bzvz.... moze da bude i hladan i topao.
Hladan - mali Gain , a trim do kraja - idealno za kick drum (da, kick drum, na tube preamp, ludo zvuci, ali ko je cuo kick sa voxbox ili GT vipre, zna o cemu pricam)
Topao - puno Gaina, mali trim... milina :)

...uglavnom, moras da cujes spravu i da vidis da li ti to radi ili ne. Malo je jaci sa cenom, i s obzirom da se kod nas uzimaju sprave i da se iz njih cedi svaki euro i da se ako treba casa od jogurta snimi kroz to (citaj - allaround sprava), onda mozda i nije first choice.
Ali ako imas para, i treba ti vrhunski strip za vokale i akusticne instrumente... samo napred :)

pozZ

daleko je to od lose sprave taman posla ipak je ime u ovom svetu ali kazem da recimo za malo manje para dobijes isti eff. a mozda i bolji (sto se tice preampa)
ps. a sta se desava sa tim shumom odkud toliki shum ??
koristio sam iste kablove isti majk gefell mt71s ne kapiram ima fora neka ili sta ??
pozz

Bitch
21-11-2011, 09:28 PM
ne znam za shum. ja sam do sada radio sa dva Voxboxa, sa sve tube micovima (C12VR, Soundelux U99, Solidtube... i naravno svim ostalim non-tube) i od shuma ni traga ni glasa...?

mozda si imao neki problem sa lampama unutar sprave... ako si uzeo polovan komad... ili ako je nov, da nije nesto do transporta?

pozZ