View Full Version : Akustika
StevicaNish
13-11-2011, 05:25 PM
Pozdrav svima interesuje me koji je najbolji materijal za akustiku u gluvoj sobi, soba mi sluzi samo za snimanje vokala, zvucnu izolaciju sam napravio od azmafona, a sad me interesuje sta da stavim preko azmafona cuo sam da su azma ploce dobre za akustiku, interesuju me i cene tih proizvoda... pozdrav
Nema najboljeg... imaš mineralnu vunu (staklena, kamena), anorgansku (poliestersku), organsku vunu životinjskog porijekla (ovčja...), organsku biljnog (drvena, konopljina, celulozna, pamučna...), otvorenoceličnu pjenu (raznovrstne kemijske formule) ipd.
Sve su ok i upotrebljive.
... a ako imaš sređenu absorpciju koliko si htio do sasvim hiskih u specifičkom prostoru onda obuci u finu tkaninu i gotovo!
Granata
15-11-2011, 03:10 AM
Pozdrav svima interesuje me koji je najbolji materijal za akustiku u gluvoj sobi, soba mi sluzi samo za snimanje vokala, zvucnu izolaciju sam napravio od azmafona, a sad me interesuje sta da stavim preko azmafona cuo sam da su azma ploce dobre za akustiku, interesuju me i cene tih proizvoda... pozdrav
preporuchljivo bi bilo da malo ishchitash o "akustici"... shta je izolacija (azmafon ne izoluje nishta bitno), shta absorpcija (azmafon sam po sebi ne absorbuje nishta bitno) i da iznesesh tachno cilj akustichkog tretmana, i detalje o ostalim materijalima od kojih je sagradjena gluva soba...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.