View Full Version : Pocetnik
Dj Kicky
12-11-2011, 10:11 AM
Imam 17 godina i pre 5-6 meseci sam poceo sa pravljenjem elektronske muzike. Ovo su moje poslednje dve pesme.
http://soundcloud.com/hranislav-stankovic/dj-kicky-love-me
http://soundcloud.com/hranislav-stankovic/dj-kicky-talking-to-the-moon
Voleo bih da cujem vasa misljenja i kritike 8-)
Filip_
12-11-2011, 12:37 PM
Malo mi je mutnije sve, ritmovi su semplovi ili si ih sam radio? U cemu si radio sinth-ove?
Sam aranzman nije los, mada ne slusam tu vrstu muzike. Nije lose za sam pocetak pocetka :wink: (5-6 meseci).
Pozz :D.
Dj Kicky
12-11-2011, 01:34 PM
Ritmove nesto radio sam , nesto semplovi. Synth-ove koje koristim su Z3ta+2 , Nexus, Sylenth i Dimension Pro . DAW Sonar x1 :grin:
quake2
12-11-2011, 01:55 PM
Imam 17 godina i pre 5-6 meseci sam poceo sa pravljenjem elektronske muzike. Ovo su moje poslednje dve pesme.
http://soundcloud.com/hranislav-stankovic/dj-kicky-love-me
http://soundcloud.com/hranislav-stankovic/dj-kicky-talking-to-the-moon
Voleo bih da cujem vasa misljenja i kritike 8-)
A sto lepo ne kupis neki instrument,nije ti jos kasno da naucis nesto da sviras?Ovog slaganja loopova,reasonisanja,seckanja tudjih pesama i tetrisarenja imas na tone,nije to vise nikome zanimljivo a to vec odavno rade i mala deca,igraju se za kompjuterom mesto da jure loptu:).Izvini na iskrenosti ali eto gajim potencijalnu nadu da ce savet imati smisla.
Bockie
12-11-2011, 02:57 PM
Cime si snimo vokal?
AudioStorm
12-11-2011, 03:58 PM
Obzirom da imas godina koliko imas,ovo je potpuno simpaticno i korektno.Sve nedostatke ces popraviti,samo lagano i samo nastavi,vidi se da imas osjecaj za ovaj mjuz. :)
Vrijeme radi za tebe momce :wink:
Filip_
12-11-2011, 04:44 PM
A sto lepo ne kupis neki instrument,nije ti jos kasno da naucis nesto da sviras?
Pa nije bas kupis i naucis...da li ima talenta za instrument, zelje da vezba (a trebace mu duplo vise s obzirom da ima 17 godina) i zelje da svira uopste...
Cime si snimo vokal?
To htedoh i ja pitati, mada mislim da su u pitanju gotovi semplovi ili mozda acappella "stvari" :D.
Dj Kicky
12-11-2011, 05:03 PM
Cime si snimo vokal?
Vokal sam skinuo s interneta. :wink:
Bockie
12-11-2011, 05:39 PM
Vokal sam skinuo s interneta. :wink:
Odlicno si skinuo vokal sa neta!
Poz'
quake2
12-11-2011, 05:44 PM
Pa nije bas kupis i naucis...da li ima talenta za instrument, zelje da vezba (a trebace mu duplo vise s obzirom da ima 17 godina) i zelje da svira uopste...
He,he...znam ja da to nije lako:)....mnogo je lakse seckati i slagati nesto na cega je neko drugi potrosio ceo zivot:wink:.Pozzzz
quake2
12-11-2011, 05:45 PM
Poz'
:rotfl::rotfl::rotfl:
Filip_
12-11-2011, 06:00 PM
He,he...znam ja da to nije lako:)....mnogo je lakse seckati i slagati nesto na cega je neko drugi potrosio ceo zivot:wink:.Pozzzz
Upravo to. Mada ja sviram, ali i seckam za neku elektronsku muziku ponesto...Opet to je vise kao pratnja celoj numeri, nego kao glavna tema...ima zanimljivih rezultata (uvek bilo), samo sto se danas zaista preteruje sa tim, pa se sve svodi na lepljenje, bez trunke licnog pecata.
Sry za off topic Kicky.
Pozz :D.
:D :D :D
Bockie
12-11-2011, 06:00 PM
:D
Pa stvarno hocu da probam da nesto kazem, ali ne vredi...
Samo, kako onda da uopste cene to sto rade ako sve skines , krekujes i udri... To je 3 sata posla na kompu sve ukupno sa "pesmom" i onda kazes "moja pesma"... Ulozeno je 4€ u plocu koja ima 7.1 "realtec" sa 3D-om. (reko onaj u pc-shopu da je ta bolja!)
Razlika izmedju toga i pravljenja pesme je kao kad te pitaju da li si bio sa devojkom ili gledao nesto na TV-1000...
Ali da ne budem samo hejter, mogu da kazem coveku da bar taj wav izgleda dobro, (verovatno je nasao dobre seed-ere, sto je ipak izvestan trud).
Jbg, sta ce deca, tako im servirano...
Treba sve sto kazem uzeti sa rezervom jer moj organizam odbija da shvati ovu muziku. Za to, po mom cvrstom ubedjenju, trebaju dodatne supstance. Ne mogu da razumem nista sto ne moze da se bar odzvizdi... Dakle osnovna melodija da postoji...
Evo, bas je cika Filip rekao odlicnu stvar. Licni pecat!
poz'
Dj Kicky
12-11-2011, 07:13 PM
Sve sto uzimam je vokal i poneki loop, a melodiju i sve ostalo pravim sam.
A i ne mogu odma' da pravim kao Armin :grin:
vasko
12-11-2011, 07:46 PM
kiki pokido si, ovo je odlicno
imas li fan page na fejs, da se prijavim?
Dj Kicky
13-11-2011, 08:36 AM
kiki pokido si, ovo je odlicno
imas li fan page na fejs, da se prijavim?
Hahahaahah, nemam :rotfl: 8-)
Danilo S
13-11-2011, 05:21 PM
Meni se lično ne sviđa i to ne uzimajući odakle je ?ta, ?ta je svirano, ?ta semplovano i slično i koliko ima godina autor. Ono ?to čujem mi ne odgovara. Npr ima mnogo sumnjivih melodijskih razila?enja. Treba jo? raditi, vje?bati i slu?ati dobru muziku.
Dj Kicky
13-11-2011, 05:49 PM
Meni se lično ne sviđa i to ne uzimajući odakle je ?ta, ?ta je svirano, ?ta semplovano i slično i koliko ima godina autor. Ono ?to čujem mi ne odgovara. Npr ima mnogo sumnjivih melodijskih razila?enja. Treba jo? raditi, vje?bati i slu?ati dobru muziku.
Sta podrazumevate pod dobrom muzikom? :)
Hvala na iskrenosti!!!
Pozzz :grin:
alek019
13-11-2011, 07:05 PM
Dobar je dečko, dobar... Ovo zadnje njegovo pitanje isto po te?ini ko Big-ova pohvalnica.Leglo gde treba.
Danilo S
13-11-2011, 11:38 PM
Neću konkretizovati. Dobra je ona koja je sadr?ajna različitim melodijskim, harmonijskim, ritmičkim varijacijama, koju kada slu?a? u?iva?, a u isto vrijeme stiče? iskustvo, trenira? svoje uho, razvija? svoj osjećaj za muziku. Htio sam reći da nije dovoljno slu?ati samo house da bi njega radio. Postići dobar minimalizam je te?ko bez dobre naslu?anosti i debelog predznanja.
Filip_
14-11-2011, 12:30 PM
Postići dobar minimalizam je te?ko bez dobre naslu?anosti i debelog predznanja.
Dobro receno.
Dj Kicky
15-12-2011, 04:59 PM
http://soundcloud.com/hranislav-stankovic/dj-kicky-space-dna
Evo ovo sam danas zavrsio. Nisam koristio nijedan sample....:da: :da: :da:
Dj tomassi
17-12-2011, 09:29 AM
Nije lose.Svakako bolje nego prethodne. Samo tako nastavi :D:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.