View Full Version : Snow Leopard 10.6.8
Samo da obavestim sve korisnike SL-a, da ovaj update ne skidaju!
On ima neki kernel od Liona, i napravljen je kao "kompromisno reshenje" izmedju SL-a i Liona. Mnogo ljudi po svetu se zali na njega,kako usporava sistem, shto se i meni desilo, tako da preporuchujem poslednji pre njega - 10.6.7.
Pozdrav!
kravadinka
09-11-2011, 07:20 PM
Nemam ta iskustva, kod mene je od kada je izašao, ima par meseci i ponaša se normalno.
Istina, kod mene je Custom Mac da ga tako nazovem, pa možda to ima neke veze.
Je li Mac u pitanju, ili Hack?
Macbook, a imam i ja hack, 10.6.6 , leti, tako da necju da diram. :D
Ortaku je na hacku isto zezao 10.6.8...i mnogo ljudi se generalno zhali... :confused:
drzox
10-11-2011, 11:34 PM
Ima malih problema kod instalcije ,narocito sa Cuda driverima ali kad prodje ,a moze proci ,onda radi ko sat.I kod mene je HAck,tako da upozorenje "ne skidati ga" nije na mjestu.
Pa vi ste izuzetci na srecu...ogroman broj ljudi se zhali, tako da mislim da "ne skidati" jeste na mestu jer savetujem ljudima da ne okushavaju srecu i da ih oslobodim eventualnih problema. A to da li je na mestu neka odluchi moderator, jer nije na mestu tako neshto reci za tudju dobru nameru.
Uzdravlje!
kravadinka
11-11-2011, 08:43 AM
Ma da, nisu njihovi update-ovi tako dramatično bolji, ili osetno sa sve većim poslednjim brojem, pa ni?ta neće da se desi lo?e i sa 10.6.7
Neko vreme smo svi koristili distribucije 10.5.6 koje nisu mogle da se update-uju sa sajta, pa je svbe i?lo lepo, nekoma se čini čak i lep?e nego danas. :)
drzox
11-11-2011, 10:58 AM
Pa vi ste izuzetci na srecu...ogroman broj ljudi se zhali, tako da mislim da "ne skidati" jeste na mestu jer savetujem ljudima da ne okushavaju srecu i da ih oslobodim eventualnih problema. A to da li je na mestu neka odluchi moderator, jer nije na mestu tako neshto reci za tudju dobru nameru.
Uzdravlje!
Nisam mislio nista lose kad sam rekao"nije na mjestu" samo po meni bi bilo bolje upozoriti ih da je instalacija 10.6.8 malo zahtjevnija od dosadasnjih i da bi trebao da je radi neko ko poznaje racunalnu tehniku,software i engleski jezik iznad svega, jer sljedeci upute sa "hack" site-ova i upozorenja na "nekompatibilne" dijelove 10.6.8 prolazi glatko,a slazem se da i 10.6.7 radi posao isto tako dobro.Ja sam uspio da instaliram 10.6.8 na GB z68...2600k i gtx480...4gb a kasnije dodao jos 4gb ,ali da budem iskren tek od 4 puta jer mi je gtx uvijek pravio probleme.
Pozdrav drug :)
Hvala za info! Samo nije problem sa kompatibilnoshcu vec sa samim update-om koji ima kernel od liona i nije dobro uradjen, kad zeza na gomili Macbook-ova ili Mac Pro-a. :wink:
euphoric
11-11-2011, 04:38 PM
Hmm..Ja imam 10.6.8 na Macbook Pro jos otkada je izasao i ne vidim nikakvu razliku u performansama u odnosu na 10.6.5 - 10.6.7..
Svaki update je radio kako treba i nikada nisam imao problema sa performansama ili usporavanjem..
10.6.8 mi radi perfektno i ne mislim da ga menjam do daljnjega niti planiram 10.7 ukoliko me apple (potencijalno) ne primori da instaliram 10.7.x zbog Logic 10 ..
Inace ako ne bude morao 10.7 za Logic 10, 10.6.8 ce verovatno biti minimalan zahtev, kao sto je i 10.5.8 bio za Logic 9 (ako nekoga uopste briga za Logic :D )
Citao sam price da se ljudi zale na hack za 10.6.8, ali ja ga imam i na hack-u i to na AMD-u i radi kako treba (do duse hack koristim samo za net, ne za produkciju)..
Gde si nasao tu informaciju da koristi Lion kernel ? Ne mogu to da pronadjem ?!
Pozdrav ;)
quake2
11-11-2011, 11:48 PM
ako nekoga uopste briga za Logic
...jel ima novih vesti???...ne nalazim nigde nista:(.
@ euphoric
Imaju srecje svi sa topica...par ljudi koje znam i ja sa njima nismo imali...
Ne znam, mozhda sa odredjenim komponentama pravi problem...a za kernel mi je rekao ortak, on kopa svugde,iz raznih izvora, ne da je kernel skroz lion, nego da su prilagodili da mogu da se bace aplikacije koje su pisane za lion i na snow leoparda...
euphoric
13-11-2011, 01:01 PM
...jel ima novih vesti???...ne nalazim nigde nista:(.
http://www.logicprohelp.com/files/picture_16_178.png
;) .. sudeci po dosadasnjim izdanjima knjiga, obicnu su 3-4 meseca posle objavljivanja softvera, pa se nadam da cemo ga videti pre nove godine :) ..
Da..Ipak je Logic 10, ne Logic X :D..
@ euphoric
Imaju srecje svi sa topica...par ljudi koje znam i ja sa njima nismo imali...
Ne znam, mozhda sa odredjenim komponentama pravi problem...a za kernel mi je rekao ortak, on kopa svugde,iz raznih izvora, ne da je kernel skroz lion, nego da su prilagodili da mogu da se bace aplikacije koje su pisane za lion i na snow leoparda...
Koliko sam ja pratio kernel nista nije menjan, nego su ubacili asistant za app store za laksi prelazak na Lion, nista vise ..
http://www.macrumors.com/2011/06/23/apple-releases-mac-os-x-10-6-8/
http://www.macrumors.com/2011/07/25/apple-releases-revised-mac-os-x-10-6-8-with-patch-for-existing-users/
^^ Postojala su dva update-a 10.6.8 ..
Svejedno, ako ti bolje radi 10.6.7 nema potrebe da ides na 10.6.8, nema nikakve znacajne (ni vidljive/osetne) razlike, ni u performansama (u mom slucaju, barem)
Pozdrav :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.