View Full Version : expression pedala
plague
09-11-2011, 05:59 PM
Pozdrav! Imam korg Karma i kupio sam helicon expression pedalu. Problem je sto reaguje tek od pola opsega. Da li postoji resenje?ja sam mislio mozda da je kalibrisem ali ne znam hocu li onda poremetiti dumper? Hvala!
wladymeer
10-11-2011, 03:17 AM
balansirani kabl?
plague
10-11-2011, 03:50 PM
Uz nju sam dobio stereo kabel.
wladymeer
10-11-2011, 05:33 PM
Kako misliš stereo kabel? Dva jacka sa jedne strane? Ako je tako nije ni čudo što ti na Karmi to ne radi jer ti treba jedan kabel sa dva prstena.
A ako si dobio takav kabl, proveri podešavanje za pedalu u okviru global moda syntha.
darkstar
11-11-2011, 03:48 AM
Kako misli? stereo kabel? Dva jacka sa jedne strane? Ako je tako nije ni čudo ?to ti na Karmi to ne radi jer ti treba jedan kabel sa dva prstena.
A ako si dobio takav kabl, proveri pode?avanje za pedalu u okviru global moda syntha.
NE care, lepo ti je covek rekao stereo kabl ...
@plague : da li imas onaj tockic na pedali, na kom namestas minimum i maximum range... mozda samo treba to podesiti...?
wladymeer
11-11-2011, 02:44 PM
"Care", čitaj do kraja:
"A ako si dobio takav kabl, proveri podešavanje za pedalu u okviru global moda syntha."
Pod takav mislio sam na balansirani, tj. stereo.
plague
11-11-2011, 02:47 PM
Sto se tice pedale na njoj nema nista sem nekog krstastog srafa na osovini . Al moram priznati da nisam probao nista sa njim. U opcijama u global nema podesavanja za pedalu. Samo za damper i polaritet switcha i dampera. Kontam da mi preostaje jedino da uzmem korgovu :)))
darkstar
12-11-2011, 11:58 AM
au vladimire oprosti, ne videh da se radi o tebi :)
akordeonista
12-11-2011, 07:01 PM
Sto se tice pedale na njoj nema nista sem nekog krstastog srafa na osovini . Al moram priznati da nisam probao nista sa njim. U opcijama u global nema podesavanja za pedalu. Samo za damper i polaritet switcha i dampera. Kontam da mi preostaje jedino da uzmem korgovu :)))
Neces nista postici sa tim srafom, cak i ako on ima funkciju podesavanja Volume opsega (obicno to bude minimalna jacina koja se javlja kada je pedala u najnizem polozaju). Imam slican problem sa Boss FV-500L pedalom (http://www.roland.com/products/en/FV-500L/), kada je ukljucena na expression ima praznog hoda na pocetku i na kraju i tu nista ne pomaze taj Volume potenciometar koji se ovde nalazi sa strane. I ja bih voleo da cujem resenje ako ga neko ima!
wladymeer
13-11-2011, 02:42 AM
Znam da su sustain pedale kod KORGa i još nekih klavijatura (rekao bih Yamaha pošto je Yamaha jedno vreme bila vlasnik Korga, mada možda grešim) obrnutog polariteta u odnosu na Roland i Kurzweil i znam da ako koristiš pedalu koja je kompatibilna sa Rolandom da moraš da obrneš polaritet ako hoćeš da je koristiš sa KORGom.
E sad, kod expression pedala koje nisu kompatibilne to možda daje za rezultat taj prazan hod. Ono što znam to je da expression pedale za KORG nisu nimalo jeftine tako da je vrlo moguće da su to uradili namenski ne bi li kupovali samo njihovu prateću opremu...
darkstar
13-11-2011, 02:54 AM
...
E sad, kod expression pedala koje nisu kompatibilne to mo?da daje za rezultat taj prazan hod. ....
Ne ne, ne moze to da se javi tako... ovo o cemu covek govori je klasicno nenastelovan sustain ... ili je prosto tako, ipak je to raspali tc electronic :)
plague
24-11-2011, 11:51 PM
Hvala ljudi . Probao sam razne varijante i na kraju kupih novu :))
Radi bez problema ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.