Log in

View Full Version : Asio for all v. 2 drajveri ili nesto drugo?

disco violence
09-11-2011, 03:35 PM
Na svom notebooku imam losu realtek ac97 integrisanu karticu,koja u saradnji sa asio for all v. 2 drajverima ne moze da emituje audio signal iz vise razlicitih programa istovremeno u cemu je faZon?:banghead:Pozdrav.

euphoric
09-11-2011, 09:01 PM
Na svom notebooku imam losu realtek ac97 integrisanu karticu,koja u saradnji sa asio for all v. 2 drajverima ne moze da emituje audio signal iz vise razlicitih programa istovremeno u cemu je faZon?:banghead:Pozdrav.

Checkiraj "Release Driver when Application is in Background" (ukoliko koristis Cubase/Nuendo, to se nalazi u Device Setup -> VST Audio System)

Pozdrav, covek!

(p.s. cujemo se, nisam zaboravio :wink:)

disco violence
10-11-2011, 01:47 PM
Uradio sam kao sto si rekao i sada mi se desava da nece da svira cim nuendo stavim u background i hoci da pokrenem neki drugi program.On automatski zaustavlja projekat i vraca ga na pocetak.Pozdrav.

Rhino
10-11-2011, 03:44 PM
u devices/bla-bla vstaudiobay(ili tako nesto klikni na release asio in background

Haxli
11-11-2011, 03:59 PM
Koliko se ja u ovo razumem, ne moze da sviraju dva izvora (programa) s istim asio drajverima... s iste kartice...
A ti to upravo hocesh... ?

Opcija "release driver..." - kao shto sama rech kaze oslobadja drajver kada taj program stavish u "pozadinu"
i samim tim omogucava nekom drugom programu da radi sa asio... ali ne da rade u isto vreme...